- 4 Şubat 2016
- 2.915
- 3.045
- 133
bizim adetlere göre alınması gerekti ama ben ona takılmadım hiç. belki adetlerimizi bilmiyolardır dedim sustum. o sorun değil de. marketi satıp hem evi alıp eşyaları düzüp hem de iyi bi yerde düğün yapmak istiyolar. seneyede yetmezse işte ya da o market seneye de satılmazsa. o alacak gelmezse... varsayımlara göre gidiliyo hep ailemde bundan rahatsız. borçlu da olalım istemiyo ailesi. yanlarında oturmamıda teklif ettiler ama kabul etmedim.
ailesının o seneye yapacagız dediği hersey yalanKabaca anlatayım, 1,5 yıldır nişanlıyım nişanlımın ailesi bir alacaklarını bekledikleri için düğünü henüz yapmadılar. Düğüne dair hiçbi hazırlıkda yapılmadı bu süreçte. Belli bi süre için söz verilmişti. Bu sürelerde bayramlarda atlattık, bir iki parça üst yolladılar. Üstüme bile olmadı. Çevrem bana değer verilmediğini söyledi, tutucu bi çevredeyim ama olsun dedim. Evlenince eşim alır dedim. Az beklenti çok mutluluk dedim. Sorun çıkarmadım. Şimdi 1.5 yılımızı doldurduk. Söz verilen sürenin 2 katı vakit beklendi ve 1.5 sene daha nişanı uzatmak istiyolar. Alacak gelmezse marketlerini satacaklarmış. Alacağın gelmeme ihtimalide yarı yarıya. Ben nişanı attım ama nişanlım bırakmadı geri döndü. Söz verilen tarihte yapıcam elimden ne gelirse dedi.Ama borçlu evlenmekten korkuyomuş. Bende korkuyorum ama ailemde artık bu iş çocuk oyuncağı değil diyo. Bize salon tutturup kısa süre sonra uzatmak istediler çünkü. Bizde uzun nişanlılık sürecide olmadığı için ailem bunu karşı tarafa iletti ama bi kap yemeğimi çok görüyosunuz dediler. Ailem bu lafada karşılık söz verilen tarihte yapılmazsa nişanı atacak.
Borçluda evlenilir diyo babam. Seni istiyosa napar eder yapar diyor. 1.5 yıldır nerdeler hiçbi hazırlıkları yok diyor. Nişanlımında birikimi çok az. Yaşıda var küçükde değil.
Ben 1 sene daha uzatmaya sıcak bakmaya başladım ev alacaklar çünkü dediklerine göre alacak gelirse. Gelmezse marketi satıp alcaklarmış. Ama ailem seneye de yapabileceklerini düşünmüyo. Sizce? Yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkürler
Ek bilgi: ben kirayıda borçlu evlenmeyide sadece nikahtan gitmeyide kabul ediyorum çünkü yapamıyolar bu sene. ama ailesi seneye yapıp herşeyin en iyisi olmasını istiyor.
hem ev almak istiyolar hem de şatafatlı bi düğün istiyolar. nişanlımla ucuza salon tuttuk beğenmediler
eş adayınız ile ortak yapın ılla aılelerden bırsey beklemeyın kıaılesı emın ol ne ev alır ne dugun yapar yapacak adam coktan yapardı....Kabaca anlatayım, 1,5 yıldır nişanlıyım nişanlımın ailesi bir alacaklarını bekledikleri için düğünü henüz yapmadılar. Düğüne dair hiçbi hazırlıkda yapılmadı bu süreçte. Belli bi süre için söz verilmişti. Bu sürelerde bayramlarda atlattık, bir iki parça üst yolladılar. Üstüme bile olmadı. Çevrem bana değer verilmediğini söyledi, tutucu bi çevredeyim ama olsun dedim. Evlenince eşim alır dedim. Az beklenti çok mutluluk dedim. Sorun çıkarmadım. Şimdi 1.5 yılımızı doldurduk. Söz verilen sürenin 2 katı vakit beklendi ve 1.5 sene daha nişanı uzatmak istiyolar. Alacak gelmezse marketlerini satacaklarmış. Alacağın gelmeme ihtimalide yarı yarıya. Ben nişanı attım ama nişanlım bırakmadı geri döndü. Söz verilen tarihte yapıcam elimden ne gelirse dedi.Ama borçlu evlenmekten korkuyomuş. Bende korkuyorum ama ailemde artık bu iş çocuk oyuncağı değil diyo. Bize salon tutturup kısa süre sonra uzatmak istediler çünkü. Bizde uzun nişanlılık sürecide olmadığı için ailem bunu karşı tarafa iletti ama bi kap yemeğimi çok görüyosunuz dediler. Ailem bu lafada karşılık söz verilen tarihte yapılmazsa nişanı atacak.
Borçluda evlenilir diyo babam. Seni istiyosa napar eder yapar diyor. 1.5 yıldır nerdeler hiçbi hazırlıkları yok diyor. Nişanlımında birikimi çok az. Yaşıda var küçükde değil.
Ben 1 sene daha uzatmaya sıcak bakmaya başladım ev alacaklar çünkü dediklerine göre alacak gelirse. Gelmezse marketi satıp alcaklarmış. Ama ailem seneye de yapabileceklerini düşünmüyo. Sizce? Yorumlarınıza ihtiyacım var teşekkürler
Ek bilgi: ben kirayıda borçlu evlenmeyide sadece nikahtan gitmeyide kabul ediyorum çünkü yapamıyolar bu sene. ama ailesi seneye yapıp herşeyin en iyisi olmasını istiyor.
Aynen artik oku gec yapacagiz ki zaten buralarda tat tuzda kalmadi milletin gunluk kaydi gibi olacakHadi ya kötü olmuş gibi sanki. Aynı konuyu tekrar tekrar okumak sıkıcı ve vakit kaybı. Başlık bile aynı neredeyse.
Ben de bazı şeylerin çok uzatılmasına karşıyım. Eğer evlenmek istiyorsanız elinizi taşın altına birlikte koymalısınız. Gerekirse borca girip düğünü yapmalısınız. Bu zamanda borca girmeden düğün yapan çok az insan var zaten. Benim de temmuz ayında düğünüm var ve biz de borca girerek çıktık yola. Gözünüz korkmasın. Bir arada oldukça borç da ödeniyor.Kabaca anlatayım, 1,5 yıldır nişanlıyım nişanlımın ailesi bir alacaklarını bekledikleri için düğünü henüz yapmadılar. Düğüne dair hiçbi hazırlıkda yapılmadı bu süreçte. Belli bi süre için söz verilmişti. Bu sürelerde bayramlarda atlattık, bir iki parça üst yolladılar. Üstüme bile olmadı. Çevrem bana değer verilmediğini söyledi, tutucu bi çevredeyim ama olsun dedim. Evlenince eşim alır dedim. Az beklenti çok mutluluk dedim. Sorun çıkarmadım. Şimdi 1.5 yılımızı doldurduk. Söz verilen sürenin 2 katı vakit beklendi ve 1.5 sene daha nişanı uzatmak istiyolar. Alacak gelmezse marketlerini satacaklarmış. Alacağın gelmeme ihtimalide yarı yarıya. Ben nişanı attım ama nişanlım bırakmadı geri döndü. Söz verilen tarihte yapıcam elimden ne gelirse dedi.Ama borçlu evlenmekten korkuyomuş. Bende korkuyorum ama ailemde artık bu iş çocuk oyuncağı değil diyo. Bize salon tutturup kısa süre sonra uzatmak istediler çünkü. Bizde uzun nişanlılık sürecide olmadığı için ailem bunu karşı tarafa iletti ama bi kap yemeğimi çok görüyosunuz dediler. Ailem bu lafada karşılık söz verilen tarihte yapılmazsa nişanı atacak.
Bence 1,5 senede kendi ayakları üstünde duramayan ve sizin her türlü kabulünüze karşı ( nikah bile olsa yeter demişsiniz) bi düğün bile yapamayan nişanlıdan hayır gelmez Yok ailem şöyle dedi Yok 1,5 sene daha bekleyelim beklemişsin Ya zaten 1,5 sene daha ne kadar beklenecek bu adam nişanlandığı zaman düğün yapacağını düşünememiş mi kenara köşeye bişeyler atsaydı iyi kötü birikim olurdu bence aileniz haklı kesin bi dille konuşun söylediğiniz tarihte yapılacaksa düğün yapılsın yoksa sonrası sizin için daha zor olur gibi Allah yardımcınız olsun
Biz borçla evlendik sayılır , halada k kartı vs ödeyip duruyoruz ,mutluyuz :) fakir bi evlilik nedir ? mutlu yada mutsuz bir evlilik vardır .aynı cümleyi babamda kurdu ölme eşeğim yaz gelsin dedi. nişanlımda evet borç harç stresi çekersek mutsuz olacağımızı düşünüyo. fakir bi evlilik istemiyormuş öyle söyledi. he ama bi ara eğer bizi bu sene de evlendirmezlerse basarım nikahı sna sonra da ailemle görüşmem demişti. şimdi fikir değiştirdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?