Ailem nişanı atacak. Haksızlar mı?

Nişan o kadar uzatılmamalı.
Borçlu evlenilir o sorun değil.
Asıl sorun nişanlınızın yaşı var demişsiniz buna rağmen birikimi yok. Anladigim kadariyla ev yok eşya yok. Bunca zamandır ufak tefek şeyler alınabilirdi. Kirada oturursunuz eşya alırsınız. Bi tuhaflar. Bilemedim

benim ailem zaten bu şekilde istiyo, bu kadar beklendi o alacağında garantisi yok satılacağında. borca harca girin yapın diyolar. aslında nişanlımda borç harçla evi düzmeyi kabul etmişti ama şatafatlı düğün istiyo ailesi diye sanırım fikir değiştirdi. yoksa kiraya bile beni o ikna etmişti ben ev isterken. biz kararımızı veriyoruz borç harç evlenicez demiştik. nişanlım hatta bizim durumumuz bu kadarına yetiyo demişti daha iyisini isteyen varsa çıkarsın parasını versin demişti. kararımızı almıştık. ama sonra ailesi geçinemeyeceğimizi söyledi. ailesini dinliyo şimdi

benim ailem zaten bu şekilde istiyo, bu kadar beklendi o alacağında garantisi yok satılacağında. borca harca girin yapın diyolar. aslında nişanlımda borç harçla evi düzmeyi kabul etmişti ama şatafatlı düğün istiyo ailesi diye sanırım fikir değiştirdi. yoksa kiraya bile beni o ikna etmişti ben ev isterken. biz kararımızı veriyoruz borç harç evlenicez demiştik. nişanlım hatta bizim durumumuz bu kadarına yetiyo demişti daha iyisini isteyen varsa çıkarsın parasını versin demişti. kararımızı almıştık. ama sonra ailesi geçinemeyeceğimizi söyledi. ailesini dinliyo şimdi

anladığım kadarıyla tamamen dillere destan bi düğün için. kızlarına pahalı bi nişan yapmışlar. oğullarınada aynı şekilde pahalı düğün istiyolar.

aynen öyle. çok para harcadı oğlumuz bu yaşına kadar daha seninle nişanlandı nişanlanalı mantıklı hareket etmeye başladı maddiyat konusunda dediler

1,5 senedir ıkınızde aylık 1500 tl kenara atmıs olsaydınız 27000 tl olmustu sımdıye kadar.
Anlasılan sız kendı basınızın caresıne bakamayacaksınız bu devırde ustelık

ben bakarım benim herşeyim hazır. yatak odamıda alacağım. takılacak bileziklerime kadar hazırız biz. nişanlım ailesini dinlemeseydi son anda, evlenip ayaklarımızın üzerinde duracaktık. ama çocuğun cesaretini kırdılar. gayet kendine güvenir şekilde eşyalarımızı bile bakmıştık, o yüksekten atar dedi ailesi

biz halletmiştik kararımızı almıştık ama ailesi müdahale etti düşmanları varmış tek oğulları varmış herşeyin iyisi olsunmuş

yaşlarımız büyük, küçükde değiliz. bende istenilmediğimi düşünüyorum ama takıları almadılar nişanı bozmadılar şimdi kayınvalidem tweet atıyo gecikmesi güzelleşmesi için diye. ailemle araları bozulmuştu bu meselelerden dolayı, ama ailemin de gönderilerini favlıyolar yeni yeni.

durumları olmayan bir aile değiller, malları mülkleri var. kesinlikle şimdiye evliydik. hem geciktiriyolar süreci hem de evlenir evlenmez torun istiyolar. yani ben hiçbişe anlamıcam evliliğimden olacak olan bu. ailem kesinlikle seneye uzatmayacak. olduda uzatırsak da son şansları olacak daha uzatmak filan yok biticek.

demişti ailesine çok rest çekti, yanımda da geçti bu konuşmalar, karışmayın biz böyle karar aldık herşeye müdahale ediyosunuz demişti. akıl vermeyin para verin vermiyosanızda ses çıkarmayın demişti. şimdi korkuttular geçim derdiyle.

değilmi bakın nasıl yapabildiniz işte. bizde yapabiliriz benim iyi kötü kazancım var hiç olmadı kirayı bi iki faturayı ödeyecek kadar kazanıyorum. nişanlımda evi geçindirebilir iyi kötü. bu zamana kadar ailesi başkasının yanında pek çalıştırtmamış ona rağmen kısa sürelerle bi yerlerde çalışmış. boş durunca sıkılıyo artık dediğine göre. yapabiliriz aslında. ama ailesi müdahale etti diye böyle oldu. sonra benim ailemde tepki verince herşey şeye sardı

Pardon da nişalının ailesinden bu beklenti neden? yok ev alacaklar yok düğün yapacaklar yok bana bayramda aldıkları üzerime olmadı bu nedir yahuu. Böyle bir zorunlulukları yok ki büyütmüş yetiştirmiş iş güç sahibi yapmışlar gerisini siz yapın. Onların keyfini mi bekleyeceksiniz. Borçlu evlenmek istemiyormuşsunuz. İnsanlar neden marketlerini satıp size ev alsınlar ki anlamadım ben karı koca çalışıp kirada oturamıyor musunuz. Normal makul bir salonda düğün yapamıyor musunuz. Biz söz vardır elden gelen öğün olmaz o da zamanında bulunmaz nişanlınız elini taşın altına koyamıyorsa bir zahmet evlenmesin 1.5 sene nişanlının ailesi ev alacak diye de beklenmez yani.

AİLESİ sizi oyalıyor diye dedim
yapabilirsiniz tabiki
ama bizim sansımız da yaver gitti
ancak bıryerden baslamak gereklı

nişanlım demiştiki evlenelim ben herşeyi halletmeye çalışıcam demişti. evlenince ev alırlar demişti. ama bu şekilde iyi bi düğün yapamıcamız için vazgeçti sanırım

Neden ailenize yüklüyorsunuz evliliği de boşanmayı da nişan atmayı da yaşayacak siz değil misiniz? Nişanlınız neden ailesine bağlı karar alıyor? Evlenmeye karar vermeyen adam nişan mı yapar? Bi buçuk sene az mı? Sen ne istiyorsun? Evlendikten sonra birlikte yaşamayın. Uzattıkça tadı kaçar bu işlerin.

doğru diyosunuz ama şöyle bişey var nikahtan gitmeyi kabul ettim herşeyin en ucuzunu kabul ettim ama kabul etmediler herşeyin iyi olsun dediler. bu yüzden kafam karman çorman

tam aksine biz beklemiyoruz kendileri zorla biz size herşeyin iyisini yapıcaz bekleyin diyolar. ben ailesinden beklentide değilim

AİLESİ sizi oyalıyor diye dedim
yapabilirsiniz tabiki
ama bizim sansımız da yaver gitti
ancak bıryerden baslamak gereklı

kesinlikle haklısınız. Allah evlenene yardım eder bide. ben cesaret ettim Allah'a güvenip ama nişanlım edemiyo sıkıntı ordan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…