Ailem nişanı atacak. Haksızlar mı?

yaa yapan yapıyo işte. yeterki iki gönül bir olsun.

Ohoo kredi cekemeyecek durumda olan bi aile bunlar komple bataktalar.
Demek ki evlatları da böyle görmüş böyle yetişmiş bi şeyin sahibi olamamış.

3. Kez aynı konuyu açıyorsunuz. Mune Herkes diyeceğini dedi zaten farklı ne bekliyorsunuz anlamadım.

Son düzenleme:
Borçlu evlenmeyen mi var bu zamanda evlenip hemen kendi evine taşınan mı var yıllarca kirada geçiyor evlilik annem babam nerdeyse 30 yıla yakındır evli hala kendi evimizde oturmuyoruz

3. Kez aynı konuyu açıyorsunuz. Mune Herkes diyeceğini dedi zaten farklı ne bekliyorsunuz anlamadım.
Artik acilabiliyormus birebir copy olmadigi surece aciliyormus .kurallar degismis artik baska bir uyenin konusunda kiyim oldu aciklama yaptilar acilabilirmis

Hem şatafatlı düğün istiyolar hem de paraları yok
Zaten 1 buçuk sene olmuş biraz daha uzarsa tadı kaçar hele ki sözlerini yine tutmazlarsa aileni karşına aldığınla kalırsın

Ailenizin de sizi bu kadar zor durumda bırakmasına pes yani.. Şu durumda aileleri bir kenara bırakın da siz ne istiyorsunuz onu söyleyin.. Ya eviniz olmasın her evlenenin evi mi oluyo..Nişanlınız çalışmıyor mu.. Nedir düğün yapmak beklentisi mi çok büyük ailenizin de bu kadar alacak bekleniyo.. Nedir yani bu..Ben 4 bilezik bir takı setine 2.el gelinliğe gelin gittim.. Neden çünkü o zaman borçları vardı kv min.. Beyaz eşyalarımızı aldılar eşimle biz de eşyalarımızı aldık.. Salon paramızı da takılardan ödedik.. Bitti gitti.. He bir yerimden bir şey eksildi mi? Bakıyorum yoooo.. Eğer siz nişanlınızı çoooook seviyorsanız ailelere dersiniz ki ben ev istemiyorum çalışır alırız kendi ailenizin de beklentisi fazlaysa düşünürsünüz kendiniz için en uygun tarihte de evlenirsiniz.. O kararı nişanlınızla siz vereceksiniz net..

Bence ailen haklı o kadar sene nişanlılık süresince hiç olmazsa ufak tefek şeyler alınır hazırlık yapılır büyük para gelene kadar hadi onu geçtim sanki almış olabilmek için o üst başı almışlar size gibi hissettim öyle bir anlam çıkardım sanki oyaliyolarmis gibi bi kiz ailesi böyle şeylere pek gelemez ben olsam bende sinirlenirdim az buz bir zaman değil umarım orta yok bulunur ama kesin olmayan bir paraya göre de plan yapmak bayağı bir riskli

Nişanlınızla konuşun ve karar verin, nişanlılık süreci şatafatlı bir düğün masrafı için uzuyorsa çok saçma. Elinizdeki paraya ve gelirinize göre plan yapın, hayal ürünü bir paraya güvenilip 1.5 yıl beklemek saçma. Ha tabi nişanlılık uzuyor sebebiyle nişan atmak da saçma. Bence nişanlınızla konuşun ne yapabiliyorsunuz kendi başınıza, onu düşünün. Aileler de bir şey yapabiliyorsa yapsınlar yoksa karışmasınlar.

Nişanlınızda ev geçindirecek hal göremiyorum. Yaşıda var diyorsunuz. Millet sıfır aile desteği ile herseyi kendisi yaparak, borcla evlenıyor, borcunuda ödüyor evide geçindiriyorlar öyle veya böyle? Kusura bakmada ilk dara düştüğünde mutsuz oluncaksa sizin iş yaş, hayat bu belli olmaz.
Tabiki ailelerin destek olması taraftarıyım ama aile olmadan adım atamayan tiplerden hayır gelmez bana göre. Ailesı bırlıkte oturalım dıyecegıne bu sene evlenın kıraya geçin sonra ev alırız nıye diyemıyor? Kirada da mı geçincek durumunuz yok? Butun bu ertelemeler neden?

Aile sözü dinleyin derim.
Sadece nikah yapmaya razı gelirsen boyun eğersen ileride sürekli boyun eğersin. Düşünmeyin öyle.
Sanırım aileniz haklı. Eşinizin kendine güveni yok.

Ona de ki, koydeki coban bile inegini satiyor dugun yapiyor siz neyin pesindesiniz

Ailesini ne dinliyor ki? Seven adam sevdigine kavusmak icin dugun salonunu zirtini pirtini mi dusunurmus yahu?
En basitinden nikah yapilir bitti.. Veya kiraya cikilir ..kredi cekilir vs..herseyin bir caresi var yeterki istek olsun.

Adam oğlunu tanıyor çünkü. Aynı konuyu geçen günlerde farklı başlıkla açmıştı. KP adayı, suan kendilerinin zor gecindigini yarın öbür gün evlendiklerinde başları sıkıştıgında onlara yardım edemeyeceğini vs vs falan belirtmis.
Oğullarının sorumluluk duygusu yok sanırım.Adam bunca yıllık evladını tanımaz mi?Aslında kıza iyilik yapmaya çalışıyor. Baksanıza birikimlerini bile yemiş fazla çalışmayan babadan geçinen bir profil var sanırım.

1,5 senedir ıkınızde aylık 1500 tl kenara atmıs olsaydınız 27000 tl olmustu sımdıye kadar.
Anlasılan sız kendı basınızın caresıne bakamayacaksınız bu devırde ustelık

Yalnızca nikah yapın, kına da yapmayın düğün de yapmayın çünkü neden ekstradan paranız yok
Eşin ve sen kredi çekin ev alın kredileri de ay ay ödeyin
Abartmayın bu kadar şatafatlı düğün olunca ne olacak. Ben borç harç içinde evlensem dünyanın en mutsuz insanı olurdum
Azıcık aşım ağrısız başım diye boşuna dememişler
Bence sen bu durumu nişanlınla hallet ikiniz karar verin böylece ilerde size kimse karışamasın

Toplamda 3 sene nişanlı durmuş olacaksınız sizin yaş kaç bizde komple borçla ewlendik ben okurken nişanlandık eşm güya para biriktirecekti ailesi yok şıu lazım yok bu lazım 5 kuruş biriktiremedi sonradan istenilmeyen gelin olarak ewlendim bence sizinkilerde nişan bozulsun istiyo nişanlında azcık erkek olup desin ben o kıza nasıl bekle deyim ben yaparım düğünümü die bu ne böle bunlarınki hem karnım doysın hem pastam dursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…