canım bence de ailen sonuna kadar haklılar kesinlikle tazminatını da arabanı da götürme
eğer götürürsen onlara güvenir daha da boşverir şunu unutma ki insanın sadece eşi değil
ailesi de çok önemli nişanlı oğlundan her ay para istiyorlarsa biraz düşüncesiz insanlar
diye düşünüyorum ben.kendileri destek olup yardım edecekleri yerde şu yaptıklarına bak
Ailem akşam tavrını koydu bana karşı..
Eğer işten ayrılırsan tazminatını bize vereceksin senin adına biz saklayacağız, arabayıda koca evine götürmek yok. Sen enayi değilsin, ben yemedim al sen ye diyecek. Sende olursa bunlar ağzından girer, burnundan çıkar ikna eder seni.. Bizde duracak dediler.
Hem bu şartlarda evlensekte yürüyeceğini düşünmüyorlar. Bu yüzden güvence m olarak görüyorlar onları. Elimden gitmesini istemiyorlar. Of ya. Napacağımı şaşırdım ailem uzatma yol yakınken dön diyor.
Ailesi oğlunu sömürmeye,nişanlında sömürülmeye alışmış..evlensenizde bu durumun değişebileceğini sanmıyorum.
örnek ;ben...eşimin babası da annesi de evlenirken bir iğne yardımları olmadı,şimdi ise borcum var,cart var,curt var diye demagoji yapıyorlar.
Eşim benden çekiniyor ama bir şekilde inek gibi sağıyorlar!!!!
Iyi düşün....
ailen sonuna kadar haklı yalnız ben şu konuda nişanlına hak veriyorum. Aileisnin maddi durumu kötüyse yardım edecek tabiki. Evlenincede yardım eder bu adamla evlenme demeye getiren arkadaşlara katılmıyorum çünkü bende nişanlıyım evlenince elimden geldiği kadar aileme destek olmaya çalışacağım nişanlımda kendi ailesine isterse tabiki yardım etsin. Ama düğünü düşünüp hareket etmeleri lazım orası ayrı. Her borç ödeniyo yavaş yavaş taksitle alırsınız mobilyaydı beyaz eşyaydı evlenince ödenir nolcak
Dilimde tüy bitti, biz evleneceğiz paraya ihtiyacımız var, onların bize yollayacağına, elindekinide almaya bakıyorlar yollama karışmam diye dedim. ama anlatamadım nişanlıma. Yolluyor gene. Maaşını bana vereceksin, ihtiyacını benden isteyeceksin dedim. Başka bi sıkıntın varmı dedi. Haberli habersiz yolluyor, takip edemiyorum ki.
ya bunları inek yerine koyan ailesinemi beddua etsem, yoksa kendilerini inek yerine koyduran bu adamlaramı beddua etsem bilmiyorum. Varya ne diyeyim, allah topunu ıslah etsin inşallah..
şu dünyada erkeğe yüklenmiş tek bir görev var oda çalışıp karısına çocuğuna bakmak. Bunlar anasına babasına bakıyor, evdeki isterse naparsa yapsın. Ailesi için çalışmıyor anası babası için çalışıyorlar. Ben bu şekilde devam ederse evlenmeyi düşünmüyorum. Annemlerle konuştum kurban bayramı sonuna kadar bekleyeceğim, düğün ve ailesine para konusunda düzelme kaydetmezse ozaman, demekki ailesi ile daha mutlu, bana kıyıyor onlara kıyamıyor ozaman tak sepeti koluna herkes kendi yoluna yapacağım..
ailen kesinlikle haklı gerçekten evlenmek zor. benim sözlümde ailesine para vermesede erzak falan alıyo. para briktirme sorunumuz vardı bizimde. oda geçen aylarda mobilya aldırdı zorla. 8000 tl borca girdi her ay 800 ödüyo. para biriktiremiyorum en azından eşyalarımızı almış olalım dedii. nişanlın biraz sorumsuz gibi geldi bana para kenara koyamıyosa sana versin bankaya vadeli hesap yapsın yada eşyalarınızı alın ne biliym. ama öyle ele güne borç falanla olmaz. üzüldüm
aileninde dediği gibi canım arabanı ve tazminatını sakın götürme sen o arabayı alana kadar ne sıkıntılar çektin o tazminat için kaç sene çalıştın neden yediresin ki ailen çok haklı. seviyorum diyosun varsayalım bi şekilde evlendiniz ve bu sorumsuzlukları devam ettiğinde inan bana sevgi falan kalmaz para yönünden sorumsuz olan insan ömrünün sonuna kadarda öle olur değişir diyede bekleme bence böle kabul ederim ben sıkıntısına katlanırım diyosan sana şimdiden mutluluklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?