ailem ve ben,bunaldım artıkkk!!;!

benim nişanlımda veriyordu harçlık,
ama benim kazancım ve maddi gelirim yoktu...
kendi ufak tefek kazandığımı da babam alıyordu...
nişanlımın verdikleriyle ufak tefek onun ailesine hediye yok kayınbabaya bilmem ne aldım koydum kenara
eğer vermeseydi inan 1 tl siz geziyordum.
Allah razı olsun nişanlımdan
ama o biliyordu kandırıyordum ailem alıyor diye
alır onlar filan diye
nişanlım vermesede isteyemezdim utanırdım bide gıdım gıdım harcarım ben
şimdi evliyim hala da isteyemem biliyormusun :))
eşim sorar paran var mı diye
yoksa kem küm ederim diyemem param bitti diye

Hedıyeden kasıt ;altın bılezık çeyız eşyası falan .mutlaka tatlısıyla gelırler.
Verdıgınız fıkır hıç aklıma gelmemişti amma bundan sonra mutlaka kullanacak.soyleyecek olanın çenesını ıyı kapatır:)))
Ben ailemin verdıği akıllarla hareket etseydım heralde sımdı ayrılmiş olurdum

Allah aşkına kafayı mı yemis bu insanlar? Nisanlidan harçlık almak ne yahu. Ben 2 senedir nisanliyim al caniko bi harçlığın dememistir. Demesinde zaten. Annem var babam var. Ben varim kime nee.. bende onları soyleyenlere siz baskasina muhtac yaşamaya aliskinsiniz heralde de. Su insanlar artik evlilik doneminde erkek tarafini yoluncak kaz gibi görmekten vazgecseler iyi olucak. Adam istiorsa icinden geliorsa imkanlari yetiorsa kontorde alir, yemekte yedirir, ihtiyaclarinida giderir ama cikaripda harclik vermesin zaten.

Biz evlenioruz ve bnm annem halilarimi perdelerimi ve koltuk takimimi aldi ayrica mutfak esyalari falan. Geçen biri dediki oo sen erkek evlat evlediriyon mübarek birak onlar alsın. Annemin cevabı dünyalara bedel benm için " kiz bnm canım değilmi evladimin mutluluğu icin çalışıyorum niye yabanci bir aileye boyun bukmesini izleyeyimki. Ne lazimsa ben alırım. .. " su isi artık kiz aldik kiz verdikten çıkarıp evlatlarimiza yuva kuruyoruza gecirirsek bunlardanda kurtulcaz sanırım. ..

Son düzenleme:

Benm de gelirım yok.sınavlarla uğraşıyorum nereden ne tutturursam dıye ama ailemin maddi durumu çok ıyı bpyle bı beklentıye gırmelerı beni sınır edıyo
Ben de hiç para ısteyemem valla :))

Ailen de çok açık gözmüş :) Ben ve ailem birşey isteyip de mahçup etmekten çok çekinirdik. Kayınvalidem hala söyler.
Hazır cevap olmak şart. Ayrıca 'benim için şimdi değil evlendikten sonra yapacakları daha önemli' dersen de iyi bir mesaj vermiş olursun. Birbirinizi tanımayı bile evlendikten sonraya bıraktırmaları zaten çok tuhaf.

Nişanlın düşünceli biriymiş zaten. Aileni duymamazlıktan gelmekten başka çaren yok.

aılene soyle içleri rahat olsun,T.C. sınırları içinde aklı başında kımse nısanlısından veya onun aılesınden harçlık almadı! ALMAZ DA!

Son düzenleme:
eli bos gelmede haklilar kesinlikle.pasta almak zor bisey dgil bence zorlamaz heralde onlari.soyleyebilirsin belki uygun bi dille.gelirken pasta alirmisiniz canim cayla birlikte yeriz falan diyebilirsiniz.harclik istemek bana biraz onur kirici geliyo.karsi tarafin bunu sormasi gerekir.bi eksigin var mi falan diye.nisanli degilim ama ben ogrenciyim sevgilim calisiyo.aramizda ayri gayri yoktur.benide cekinmeme ragmen kendisi alistirdi.cekinmiyceksin benden istiyceksin falan diye.istemedende kendisi biseye ihtiyacim oldugunda ben alirim diye alir hemen istemeden.hatta bazen bisey iste benden diye tutturur.simdi cekinmiyorum pek.benim olan onun onun olanda benim sonucta.ama karsi taraf boyle davranmadan senin biseyler talep etmen cok kucultucu.aranizda ayri gayri olmadigindan bahsederek yada benden istedigin bisey var mi falan diyerek uyandirabilirsin belki biraz onu o kadar.zaten zamanlada olusur bu aranizda.
ailene karsi karsi tarafi savunma.daha cok elestirirler.sessiz kal bisey soyleme.elestirdikleri seyleride nisanlina belli etmeden yaptirarak onlari susturabilirsin.mutluluklar :)

hediye konusundaki mesajini simdi gordum bu arada.sastim kaldim.size gelirken bilezikle altinla falan mi gelicekler yani.ilk kez duydum boyle biseyi.kusura bakmayin ama biraz uyanikmis ailen.adetlerinde yoktur de gec.duymazliktan gelmek en iyisi

Son düzenleme:
Birincisi sen bayram cocugu degilsin ne harcligi!!
Ikincisi evet elleri dolu gelmeliler, olmasi gereken yakisik alan bu, cam sakizi coban armagi bir seyler almak cok zor degil...
Ucuncusu diger aileye kanin kaynayip ailene cok bilenme, isler tersine donuverir haberin olmaz, dengede kal...

Başkalarının dediğine alırdırmayın siz.. Kuyruk takmak değilde sizi idare edebilicek bir kız kardeşiniz varsa oda bir artı olurdu.. Bu arada merak ettim nerelisiniz :26:

Benm de gelirım yok.sınavlarla uğraşıyorum nereden ne tutturursam dıye ama ailemin maddi durumu çok ıyı bpyle bı beklentıye gırmelerı beni sınır edıyo
Ben de hiç para ısteyemem valla :))

cnm yazdigim mesaji tekrar okudumda yanlis bir imaj cizmisim.
Nisanli oldugum donemde ne altin ne esya ne para hic istemedim istettirmedim de...
ne alirsaniz kendinizden dedik. ailemide tembihledim hatta tehtit ettim :)))
hep frenledim vs..
yalniz nisanlim her ay kontor yuklerdi var mi diye sorarsa var derdim .derken bi mesaj gelirdi hattiniza su kadar kont. yuklendi diye.
nisanlim paraya ihtiyacin var mi derdi
yok , babam verdi derdim (yalan tabi)
ben gonderdim alirsin ptt den derdi.
gonderdigi cok degil 100-200 tl.
babam 10 para vermezdi bide nisanlin gonderdiyse 50-100 banada ver derdi.
Allah kimseyi muhtac birakmasin kendinden gayri.
nisanlimin verdigi parayla hediye vs aldim yol parasi yaptim.
o vermesse yok
Allaha buyuk konusmamak lazim.
Onun herseye gucu yeter.
basa gelmeyince bilinmiyor.

Çoğu kişilerin adeti. Eskiden gelen birsey. Harçlık almak demeyelim de hediye desek daha uygun. Misal kayınvalide ziyarete geldiğinde 100 lira vs geline verebiliyor imkanlara göre veya bayramda kıyafet takı vs. Çok gzel bir adet bence. He imkn yoktur o ayrı. Benim arkadasıma veriyor arada kayınvalidesi o da kıyafer ufak tefek mutfğa bişyler alıyo. Hoş bişy bnce imkanı olana

tatlım bak kendin diyorsun hediye diye. hediyeleşmeler elbette olur ama bir kızın aileside bunlar neden 'HEDİYE' getirmiyorki diye sıkıntı yapmaz. düğünde bayramda insanların gönlünden geliyorsa bişeyler alınabilir ama onun bile adını koymak ayıptır. bayramda takı alınır gibi. bayramsa bayram bırakacaksın ne alırlarsa aa hediye alınmış diye mutlu olursun he almadılarmı zaten bır beklentın olmadıgından bırsey kaybetmezsın.

k

Yok daha neler ,heralde nişanlamdım oh her şey bıttı dgozuyle bakıp da aileme karsı gelecek ,dıklenecek degılım.evet gereksız tutumları olabılır ama sonuçda onlar benim ailem,bana bı emek vermişler
Evet alabılırler zor degıl adet degıldır veyadusunemıyorlardır,benim kızdığım nokta 8 aydır aynı şey üzerinde dıretmelerı

Allah var para konusun da hiç sıkıntı cektırmedıler cok şükür,hatta bıraz israfcıyımda dıye bılırım:)ihtiyacımız olsa tamam dıyecem ama cok şükür yok .bır de dışarıdan insanların da duburunuz ne getırdı ne getırıyo demesı gıcık edıyo.bı gün b...k getırdı gel paylaşalım dıycemmmm

hahaha hic gulecegim yoktu :))))))
onlara neymis tovbe tovbe

Hıc getirmedıler demiyorum bı kaç kere kıyafet getırdıler,keşke getırmeselerdı bır de senden onu gıymeni bekliyorlar,herkesin tarzı farklı beğenmeye bılıyorsun.bi kere de kayınvalıde 100 Tl vermişti çok utanmiştım kıpkırmızı olmuştum.ben para istemekten hiç hoşlanmam
Ayrıca nişanlım hiç sormadan kontörümü yükler zaten daha yetmezse bı daha atım der.
Gelirken tatlısız hıç gelmez.ama ailemin bu konu üzerinde bu kadar dıretmesı beni çok yordu.oyle derdınız var gıdın bızım adetımız böyle böyle deyın .nıye benim basımın etını yıyolar

Gezmeye giderken;Helekiii gelinin evine giderken,arada da olsa bir şey alınır.(çiçek, tatlı,pasta,çerez v.s )Yeni yılda,doğum gününde,bayramlarda nişanlı kıza hediye alınır.

Seni Anlıyabiliyorum;şu an önemsizmiş gibi görünüyor bunlar.Fakat;evlendikten sonrada devam ederse kaldıramazsın..

Nişanlının maddi durumu nasıl bilmiyorum.Fakat en azından;kontür gibi,faturanı ödemek gibi,sahiplenici davranışlar sergileyebilir.
Nişanlınla sohbet sırasında,sen iste.Şirin şirin aşkım bize gelirken canım şunu istedi alabilir misin diye alıştırmalar yap.

Bence kuşak farkından dolayı ailenle çekişmeler yaşıyorsun eskiden bunlar vardı kızların çalışması ayıpta nişanlıda para verirdi çünkü fakirlikte ileri boyuttaydı zaman değişti ama mesele ailen değişmemiş anlaşılan

O zaman ne güzel işte.. önemli olan birbirinize olan saygı ve sevginiz.. Artık zor bulunuyo böle şeyler. Kimseye kulak vermeyin siz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…