Kim ne derse desin nişanlınla arana mümkün mertebe para mevzusunu sokma.
Yani hediyeden kastını net anlamadım. Bir tatlı falan da mı almıyorlar? Eğer yoksa bunu laf arasında uygun bir dille söyleyebilirsin. 8 ay az bir zaman değil ama dışarıda görüşmediğiniz için mesafe aşılamaz.
Eşim nişanlıyken kayınvalidem bildiği halde arada bir sorardı ne getireceğiz diye ben de söylerdim.
Nişanlıyken harçlık verildiğini de ilk defa duydum. Sakın ailenin dolduruşuna gelip para mevzusu açma. Evlenince gezersiniz diyorlar ya evlenince yerim parasını deyip sustur bence.
benim nişanlımda veriyordu harçlık,
ama benim kazancım ve maddi gelirim yoktu...
kendi ufak tefek kazandığımı da babam alıyordu...
nişanlımın verdikleriyle ufak tefek onun ailesine hediye yok kayınbabaya bilmem ne aldım koydum kenara
eğer vermeseydi inan 1 tl siz geziyordum.
Allah razı olsun nişanlımdan
ama o biliyordu kandırıyordum ailem alıyor diye
alır onlar filan diye
nişanlım vermesede isteyemezdim utanırdım bide gıdım gıdım harcarım ben
şimdi evliyim hala da isteyemem biliyormusun :))
eşim sorar paran var mı diye
yoksa kem küm ederim diyemem param bitti diye
Hedıyeden kasıt ;altın bılezık çeyız eşyası falan .mutlaka tatlısıyla gelırler.
Verdıgınız fıkır hıç aklıma gelmemişti amma bundan sonra mutlaka kullanacak.soyleyecek olanın çenesını ıyı kapatır:)))
Ben ailemin verdıği akıllarla hareket etseydım heralde sımdı ayrılmiş olurdum
Aynen ben de aılemden kimi zaman para isterken iki büklüm oluyorum ,kendımı çok açız hıssedıyorum kı donup nişanlımdan bana para ver dıye istıcemmm. Bi de bana iste dıye akıl verıyolar
Bırılerının gozetımi altında olmaktan hoşlanmıyorum.pesıme kuyruk takarak gezmektense gezmemeyı tercıh ederım.çoğu zaman evde bile bas basa bırakmayı akıl etmezler,ben kendım çağırırımm.boyle yapmasam bırbırımızı gorecegımız yok yani
Benm de gelirım yok.sınavlarla uğraşıyorum nereden ne tutturursam dıye ama ailemin maddi durumu çok ıyı bpyle bı beklentıye gırmelerı beni sınır edıyo
Ben de hiç para ısteyemem valla :))
Çoğu kişilerin adeti. Eskiden gelen birsey. Harçlık almak demeyelim de hediye desek daha uygun. Misal kayınvalide ziyarete geldiğinde 100 lira vs geline verebiliyor imkanlara göre veya bayramda kıyafet takı vs. Çok gzel bir adet bence. He imkn yoktur o ayrı. Benim arkadasıma veriyor arada kayınvalidesi o da kıyafer ufak tefek mutfğa bişyler alıyo. Hoş bişy bnce imkanı olanasorularrr sorular
nişanlıdan harçlık ne demek? ne harçlığı, gezmelik mi yemelik mi bu para? parayı versinler seni iyice sindirip ezsinler, ne gerek var ki buna, anlayamadım?
çeyizliğinin üstüne düşenini sen kendin alırsın, diğer kalanları da kendilerine düşeni de onlar alırlar. çeyizlik ne getirilebilir ki her geldiklerinde?
ayyy ben anlayamadım galiba durumu, du bi daha okiyim.
Çoğu kişilerin adeti. Eskiden gelen birsey. Harçlık almak demeyelim de hediye desek daha uygun. Misal kayınvalide ziyarete geldiğinde 100 lira vs geline verebiliyor imkanlara göre veya bayramda kıyafet takı vs. Çok gzel bir adet bence. He imkn yoktur o ayrı. Benim arkadasıma veriyor arada kayınvalidesi o da kıyafer ufak tefek mutfğa bişyler alıyo. Hoş bişy bnce imkanı olana
kBirincisi sen bayram cocugu degilsin ne harcligi!!
Ikincisi evet elleri dolu gelmeliler, olmasi gereken yakisik alan bu, cam sakizi coban armagi bir seyler almak cok zor degil...
Ucuncusu diger aileye kanin kaynayip ailene cok bilenme, isler tersine donuverir haberin olmaz, dengede kal...
cnm yazdigim mesaji tekrar okudumda yanlis bir imaj cizmisim.
Nisanli oldugum donemde ne altin ne esya ne para hic istemedim istettirmedim de...
ne alirsaniz kendinizden dedik. ailemide tembihledim hatta tehtit ettim :)))
hep frenledim vs..
yalniz nisanlim her ay kontor yuklerdi var mi diye sorarsa var derdim .derken bi mesaj gelirdi hattiniza su kadar kont. yuklendi diye.
nisanlim paraya ihtiyacin var mi derdi
yok , babam verdi derdim (yalan tabi)
ben gonderdim alirsin ptt den derdi.
gonderdigi cok degil 100-200 tl.
babam 10 para vermezdi bide nisanlin gonderdiyse 50-100 banada ver derdi.
Allah kimseyi muhtac birakmasin kendinden gayri.
nisanlimin verdigi parayla hediye vs aldim yol parasi yaptim.
o vermesse yok
Allaha buyuk konusmamak lazim.
Onun herseye gucu yeter.
basa gelmeyince bilinmiyor.
Allah var para konusun da hiç sıkıntı cektırmedıler cok şükür,hatta bıraz israfcıyımda dıye bılırım:)ihtiyacımız olsa tamam dıyecem ama cok şükür yok .bır de dışarıdan insanların da duburunuz ne getırdı ne getırıyo demesı gıcık edıyo.bı gün b...k getırdı gel paylaşalım dıycemmmm
Çoğu kişilerin adeti. Eskiden gelen birsey. Harçlık almak demeyelim de hediye desek daha uygun. Misal kayınvalide ziyarete geldiğinde 100 lira vs geline verebiliyor imkanlara göre veya bayramda kıyafet takı vs. Çok gzel bir adet bence. He imkn yoktur o ayrı. Benim arkadasıma veriyor arada kayınvalidesi o da kıyafer ufak tefek mutfğa bişyler alıyo. Hoş bişy bnce imkanı olana
Benim ailede bı terslık gıcıklık var, iyikı görücü usulü olmuş ilk baslar da ailemin bu tutumu ve braz hızlı olmasından dolayı sorun yasadım ama nişanlım gıbı insanı yer de gök de arasam bulamazdım heralde .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?