Ailem ve benim sorunlarin dayanamiyorum artik

Beni bu hayatta 6 senelik arkadasim kardesim dedigim kisi digil nisanlim anladi hep destek cikti bana aile ici bazi ozel mevzular var babayla ilgili burda soylenmicek konu o yuzden zerre kadar umrumda digiller benim hayatim benim mutlulugum
Bak canım seninkisi yağmurdan kaçarken doluya tutulmak . İsterse gücüne gitsin şimdi diyeceklerim ama aç o kulaklarını beni iyi dinle.
Ben senin ablan sayılırım. Benim 17 yaşımda olan aklımla şimdiki aklım arasında dağlar kadar fark var. Eğer ki 17 yaşında nişanlansaydım tam da şuan pişmanlık içerisinde olurdum.
Neden biliyor musun ?
Ben uzun uzun yazayım sende güzelce dinle beni güzel kardeşim.
17 yaşımda nisanlansaydim 18imde evlenseydim şimdi koca parasına muhtaç olacaktım. Bir de tabi çocuklarım olacaktı. O çocukları sağlıkla doğru bir şekilde buyutemeyecektim çünkü bende çocuk sayılırdım. Üniversiteye gidemeyecek eli ekmek tutamayacak biri olacaktım. Bi elbise beğendiğimde eşime mahcup olarak isteyecektim çünkü ekonomik bir özgürlüğüm olmayacakti.
Çalışmak istesen belki nişanlın izin vermeyecek. Çalışsan lise mezunusun akşama kadar çalışıp yorgun argın gidip evine bakacaksın bir de.
Peki neden ?
Yaşıtların sinemaya giderken, üniversite kampuslerinde çimlere uzanırken sen neden perişan olasın.
Neden hayatın bu güzelliklerini kaçırasın.
Bak güzelim
Koca her zaman bulunur. Seni anlayacak seni dinleyecek adam her zaman bulunur ama sen 18 yaşında bir kez daha olmayacaksın.

Yarın kaynananda paşa keyfimi bekleyecekti zaten.
Ama eminim ki oda çok iyi biridir.

6 senedir konustugum biri beni neden ortada biraksin anlayamadim biz buraya gelesiye kadar ne badireler atlattik nisanlimla kavga etti ailem kactik trafik kazasi gecirdik polislik olduk daha neler neler yani biz bu zamana askimizla geldik biz birbirmizi kotu yollardan saptirdik hayatimizi duzene soktuk benim arkamda ailem digil hep nisanlim durdu peki ailem ne yapti? Hep kotulediler beni hep azarladilar hep asagiladilar ben bunlara ragmen hala ailemi secersem bende bi sorun var demektir

Benim anladigim ailenin yalnis anlatim tutumundan dolayi kiz tamamen aileyi kendinden uzak belledi saygida kalmamis sadece nisanlisina odaklanip onu tek guvence olarak goruyor iyi bir cocuk olabilir ama bunlari ilerde umarim kullanmaz ayni eve girince erkekler ozune dinuyor malesf bunuda kafanda tut canim ailen yalnis davraniyor yada zmaaninda seni uzmuslerdir ama genede iyi dusun yalnis bir yola girme artik sen daha iyi bilirn sonunca yas 17 yedi mantik fazla calismaz dogal olarak hakkinda hayirlisi olsun

Bak güzel kardeşim bende senin gibi bir hayat yaşıyorum beni de nişanlım döndürdü etti biz kaçmadık tabi ama bak herşeyin bir usulü var neler neler okuyoruz burda 6 yıl nedir ki ?? Tabi güven olayında nişanlın olayında laf söylemek benim haddime değil ailen nişan olayını biliyormu daha çok gençsin çünkü kendi aranızda aldığınız bir karar mı ?

Ailen belli ki nişanlınla olmanı istemyo.

Yaş 17! reşit olacaksin! özgür olmalısın kimse sana karisamaz! ozellikle o baban olacak herif !...
1. Özgürlük nedir onu bi öğren
2. Özgürlük nedir ogrendiysen nisanlinin tehtidinin aslinda özgürlüğünü en kisitlayacak kişi oldugunu anla.
3.yaş insani büyütür ama yetistirmez sen önce bi kendini yetistir...
4.kendini yetistirip gelistirdikten sonra şu actigin konuyu okuyup yanlışlarını bul....
Dipnot: 5 yil degil 50 yil da tanisan birini bi "herif " dedigin babanin yerini tutmaz.

Çok güzel yazmışsınız. Yerine ulaşacağından şüpheliyim.

Dogru koca her zaman bulunur ama karsilikli yogun duygular hissedenini zor bulursun seni anlayip dinleyenini zor bulursun ben okumakta istemiyorum sosyal birisi olmakta istemiyorum sadece sevdigim adam yanimda olsun elimi birakmasin beni sevsin mutlu etsin istiyorum ve hicde yanilmadim hep mutlu etti ayrica koca eline bakarsin yazmissin bizim nisanlimla aramizda ayri gayri olmaz bendd varsa ben veririm onda varsa o verir 5 krsun lafini yapmayiz aramizda hic oyle bisi olmadi konusu bile gecmedi koca eline bakmak bana gore digil ben biz gayet yakiniz birbirimize herseyi paylasiriz kari koca gibiyiz simdiden

Baban baski kuruyor ama nisanlanmana izin vermis. Hayret. (!)

Tabi ki nisanlinin yanina gideceksin cunku ailenle kavga ettiginde nisanlin hep yaninda olacak.(? ? ?)

Bu nişanı ailen onaylıyor mu? Maden rüşvet veriyorlar ayrılman için dinlemedin herhalde nişanlanırken,

Evlenince gitmezsin, ailenle de gorusmezsin. Ama simdi gitmek zorundasin.

Ama şimdi sen buraya bu konuyu açıp burda ki insanlardan görüş almak istemissin insanlarda sana dusuncelerini yaşadığı deneyimleri abla anne tavsiyesi veriyor kötü de etmiyorlar açıkçası sen şimdi böyle dersen Afedersin cici kız ama ne halt edersen et derler alınma boş yere kesin babanda bu tavırlar ve asiliginden dolayi kiziyordur. Bunu anladım ben

Valla ağır konuşucam!
Biraz aklını çalıştırsana sen..
Nişanlın denen Ada'm ailenle bayrama gidersen bile senden vazgeçecek bir yaratık.Sevgisi bu kadar işte... Sen onun dediği herşeyi yaptığın sürece varsın onun hayatında , bunu anlamak çok mu zor.
İstediğin kadar sinirlenebilirsin bana .Burdaki tüm kadınlar , ki hepimiz senin annen veya ablan yalındayız , senin yanlış yaptığını söylüyoruz. Hepimiz 17 yaşında olduk , biraz düşün.
Bugün anandan babandan gördüğün baskının 10 katını yarın bu adamdan göreceksin. Yanında kaynanan olmadan çarşıya bile gidemeyeceksin. O zaman belki anlarsın baskı Nasıl olurmuş...

Baban baski kuruyor ama nisanlanmana izin vermis. Hayret. (!)

Tabi ki nisanlinin yanina gideceksin cunku ailenle kavga ettiginde nisanlin hep yaninda olacak.(? ? ?)
Zar zor 1 sene konusarak anca ikna ettik 1 seneden bahsediyorum ayrica nisan dedigim aramizda soz kestik aile arasinda yani

Ohoo babam her haraketime takilan birisiydi dusun yani babamizin yaninda konusmazdik pek sevmiyor dusunurdum mesela sert birsiydi babam ama dugun gunumde beni almay geldiklerinde benimle kapida beklerken elimi bir sıki
Tutmustuki anlatamam bir sorun olmustu o an zoruna gitmisti gozleri dolmustu hic beklemezdim babamdan belkide o an benim uzaklasacgimin acisi hissetti ilkkez esimle sorunlarim oldugundada hep kostu bana ama ben onu uzdum malesf, bukadr destek olacagini beklemedim hic okadar sert birisiydi hep elstirrdi beni bekarken ama evlendim dag gibi arkmadaydi babacgim demem oki belli olmaz onlarda anlarlar seni birgun anliyorum seni ama nelur daha fazla dusun oyle harket et

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…