Anladım ama eşiniz de haklı eğer baban ödemezse siz zor durumda kalırsınız.Bulunduğumuz şehirde aynı paraya denk geliyor bu alacakları da eski bir ev nerdeyse 30 yıllık paranın gözü kör olsun
Emekli değil daha çalışıyorAnladım ama eşiniz de haklı eğer baban ödemezse siz zor durumda kalırsınız.
Babanız emekli mi peki eğer emekliyse konut kredisi değilde emekli maaşına kredi için başvursa böyle birşeyde var.
Bilmiyorum artık nasıl olacak inş bir çözğm bulurlar da aramız soğumaz annem siz çekmediniz alamadık diye düşünmesini istemiyorumSiz bu işe hiç dahil olmayın ödeyemezse siz zora girersiniz ,
Siz ödeseniz ev sizin değil,
En iyisi daha uygun bi ev baksınlar ,elden seney yapan yerler var ,o firmalarla konuşsunlar ,kira yerine öderler
Gerçekten hayat bu ne olacağı belli olmazYakın zamanda bir arkadaşımla dertleştik biraz.Hali hazırda 400 bin borcu varmış ödemesi gereken.Ne yaptın bu kadar?Ne borcu bu dedim?Kardeşlerim yedi başımı,bizim için kredi çek biz ödeyelim, söz demişler ve ödememişler tabikide.Neden gücünün üstünde birşeye tamam dedin ki diye sordum.Salağın tekiyim ben işte güvendim onlara diyor.
Siz de gücünüzün üstündeyse kredi falan çekmeyin kimse için.
Sigortalı mı. daha önceden borcu vs oldumuydu o yüzden mi vermiyorlar.Emekli değil daha çalışıyor
Fakat babam kötü ahlaklı bir insan değildir böyle yorumlamayalım sadece hayat mücadelesi ile bir ev alamadılar bu zamana kadar ama babam iyi bir insandır öyle lüks yaşantıları olmayan kendi hallerinde olan insanlar ...Konu şöyle de açılabilirdi
“ eşimin anne babası bu yaşa kadar yemiş içmiş gezmiş bir ev sahibi olamamış şimdi uygun bir ev bulunmuş bizden 50 bin kredi çekmemiz isteniyor daha evvel verdik babasına borç ama hiç de titiz davranmadı büyük ihtimalle bunu da ödemede titiz olmayacak benim rızam yok eşime çektirsinler istemiyorum krediyi kızlar sizce ne yapmalıyım”
Buyurun şimdi yorumlayın
Ben zaten eşim haksız demiyorum ama bu süreç benim açımdan zor geçiyor ben de çekmeme taraftarıyımKonu şöyle de açılabilirdi
“ eşimin anne babası bu yaşa kadar yemiş içmiş gezmiş bir ev sahibi olamamış şimdi uygun bir ev bulunmuş bizden 50 bin kredi çekmemiz isteniyor daha evvel verdik babasına borç ama hiç de titiz davranmadı büyük ihtimalle bunu da ödemede titiz olmayacak benim rızam yok eşime çektirsinler istemiyorum krediyi kızlar sizce ne yapmalıyım”
Buyurun şimdi yorumlayın
Bugün buna benzer bir konu vardı Kp TOKİ’den ev alacaktı taksitleri eşi ödeyecekti. Ya işte fark eşin ailesi olunca eş kendisi karar veriyor sormuyor bile.Konu şöyle de açılabilirdi
Buyurun şimdi yorumlayın
O zaman hazır top eşinizdeyken konuyu kapatın bakın şimdi çekseniz sonra daha çok üzüleceksinizBen zaten eşim haksız demiyorum ama bu süreç benim açımdan zor geçiyor ben de çekmeme taraftarıyım
Eğer geri ödemede sorun olacağı belliyse ki belli daha önce öyle olmuş ben olsam eşime bile söylemeden kibarca reddederdim. Elbette anne baba çok önemli ama sizin aile huzurunuz da çok önemli. Eğer çalışıyorsanız ben gereken noktada destek olurum diyorsanız çekin ama aksi durumda bence vicdan azabı çekilecek bir durum yok. Benim babam borcuna çok sahiptir en kısa zamanda aldığı borcu geri öder mesela daha önce yeğenlerimden birinin paraya ihtiyacı oldu çok yakın bir akrabadan istedi vermedi aynı dönemde babamın ihtiyacı oldu aynı dk da hesabına aktardı çünkü yeğenim borcunu sahip değil ve kimse bile bile gelmeyecek parasını vermek istemez.Selam bayanlar ,
Buraya yazdım çünkü konuşacak anlatacak kimsem yok. Konuya geçiyorum hemen . Kendi ailem şu an kirada oturuyorlar . Zaten yıllardır kiradalar. En çok da annem bu konudan çok muzdarip çünkü ömrü elin evinde geçti hep. Şimdi ellerine bir fırsat geçti . Yaklaşın elli bin açıkları var az bir para değil . Kredi çekmek istediler ama olmadı annem bizden istedi çekmemizi ama eşim hayır dememi söyledi . Eşim çoğu zaman babama yardım etti ama babam ödeme noktasına geldiğinde titiz davranmadı bu yüzden eşim çekemeyeceğimizi ve çekersek ödemede sıkıntı yaşadıklarında aramızın bozulacağını düşünüyor . Aslında ben de öyle düşünüyorum ama bir yandan da anneme üzülüyorum bu fırsatı kaçırmasını istemiyorum . Şu an net olarak cevap verdik çekemeyeceğimizi belirttik ama ailem o evi alamazsa her zaman vicdan azabı çekeceğim . Süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum ama içim hiç rahat değil . Siz olsaydınız naparsınız ?
Tek çocuk musun ? Açığı paylaşabileceğin kardeşlerin var mı ?Selam bayanlar ,
Buraya yazdım çünkü konuşacak anlatacak kimsem yok. Konuya geçiyorum hemen . Kendi ailem şu an kirada oturuyorlar . Zaten yıllardır kiradalar. En çok da annem bu konudan çok muzdarip çünkü ömrü elin evinde geçti hep. Şimdi ellerine bir fırsat geçti . Yaklaşın elli bin açıkları var az bir para değil . Kredi çekmek istediler ama olmadı annem bizden istedi çekmemizi ama eşim hayır dememi söyledi . Eşim çoğu zaman babama yardım etti ama babam ödeme noktasına geldiğinde titiz davranmadı bu yüzden eşim çekemeyeceğimizi ve çekersek ödemede sıkıntı yaşadıklarında aramızın bozulacağını düşünüyor . Aslında ben de öyle düşünüyorum ama bir yandan da anneme üzülüyorum bu fırsatı kaçırmasını istemiyorum . Şu an net olarak cevap verdik çekemeyeceğimizi belirttik ama ailem o evi alamazsa her zaman vicdan azabı çekeceğim . Süreç nasıl ilerleyecek bilmiyorum ama içim hiç rahat değil . Siz olsaydınız naparsınız ?
Bu zamanda kredi cekmeyi mantik isi bulmuyorum ben ya hayirlisi olmusSelam bayanlar ,
İşimi beğenmediler vermiyorlar deyin ,ben evliyim ev mal paylaşımına konu olur ,insanlık hali diyin ,Bilmiyorum artık nasıl olacak inş bir çözğm bulurlar da aramız soğumaz annem siz çekmediniz alamadık diye düşünmesini istemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?