Ailem ve eşim arasında kaldım

Bulunduğumuz şehirde aynı paraya denk geliyor bu alacakları da eski bir ev nerdeyse 30 yıllık paranın gözü kör olsun
Anladım ama eşiniz de haklı eğer baban ödemezse siz zor durumda kalırsınız.

Babanız emekli mi peki eğer emekliyse konut kredisi değilde emekli maaşına kredi için başvursa böyle birşeyde var.

Yakın zamanda bir arkadaşımla dertleştik biraz.Hali hazırda 400 bin borcu varmış ödemesi gereken.Ne yaptın bu kadar?Ne borcu bu dedim?Kardeşlerim yedi başımı,bizim için kredi çek biz ödeyelim, söz demişler ve ödememişler tabikide.Neden gücünün üstünde birşeye tamam dedin ki diye sordum.Salağın tekiyim ben işte güvendim onlara diyor.
Siz de gücünüzün üstündeyse kredi falan çekmeyin kimse için.

Siz bu işe hiç dahil olmayın ödeyemezse siz zora girersiniz ,
Siz ödeseniz ev sizin değil,
En iyisi daha uygun bi ev baksınlar ,elden seney yapan yerler var ,o firmalarla konuşsunlar ,kira yerine öderler

Anladım ama eşiniz de haklı eğer baban ödemezse siz zor durumda kalırsınız.

Babanız emekli mi peki eğer emekliyse konut kredisi değilde emekli maaşına kredi için başvursa böyle birşeyde var.
Emekli değil daha çalışıyor

Siz bu işe hiç dahil olmayın ödeyemezse siz zora girersiniz ,
Siz ödeseniz ev sizin değil,
En iyisi daha uygun bi ev baksınlar ,elden seney yapan yerler var ,o firmalarla konuşsunlar ,kira yerine öderler
Bilmiyorum artık nasıl olacak inş bir çözğm bulurlar da aramız soğumaz annem siz çekmediniz alamadık diye düşünmesini istemiyorum

Gerçekten hayat bu ne olacağı belli olmaz

Eğer sizde çalışıyorsanız ben olsam cekerdim. Sadece eşiniz çalışıyorsa hic bulasmayin derim.Benzer durumu yaşadım cidden sonradan sikinti oluyor.

Emekli değil daha çalışıyor
Sigortalı mı. daha önceden borcu vs oldumuydu o yüzden mi vermiyorlar.

Ellerinde ki parayı anneniz adına bankaya yatırın sonra harcanmasın.

Toki evlerine baktınız mı hiç.

Konu şöyle de açılabilirdi
“ eşimin anne babası bu yaşa kadar yemiş içmiş gezmiş bir ev sahibi olamamış şimdi uygun bir ev bulunmuş bizden 50 bin kredi çekmemiz isteniyor daha evvel verdik babasına borç ama hiç de titiz davranmadı büyük ihtimalle bunu da ödemede titiz olmayacak benim rızam yok eşime çektirsinler istemiyorum krediyi kızlar sizce ne yapmalıyım”

Buyurun şimdi yorumlayın

Fakat babam kötü ahlaklı bir insan değildir böyle yorumlamayalım sadece hayat mücadelesi ile bir ev alamadılar bu zamana kadar ama babam iyi bir insandır öyle lüks yaşantıları olmayan kendi hallerinde olan insanlar ...

Ben zaten eşim haksız demiyorum ama bu süreç benim açımdan zor geçiyor ben de çekmeme taraftarıyım

Bugün buna benzer bir konu vardı Kp TOKİ’den ev alacaktı taksitleri eşi ödeyecekti. Ya işte fark eşin ailesi olunca eş kendisi karar veriyor sormuyor bile.

Krediyi çekip kötü olmaktansa çekmeden biraz limoni olmak daha mantıklı.
Rakam 10-20 bin civarında olsaydı siz çekin ve ödemelerine de destek olun derdim.
Bununla birlikte 50000 TL az bir rakam değil.
Şu ekonomik ortam da kredi için pek uygun değil.
Biraz daha bekleyip daha uygun bir ev baksa aileniz?
İlle de bu evin alınması şart mı?
Bizim de ev alırken,gönlümüzden geçirdiğimiz ama gücümüz yetmediği için vazgeçtiğimiz evler oldu.

Keşke baba zamanında borcuna sadık olsaydı da şuan bu ikilemde kalmasaydınız... bile bile lades demenin anlamı yok... duygusal bakmayın,mazallah bu olay sizin kendi evinizi bile dağıtır

Eğer geri ödemede sorun olacağı belliyse ki belli daha önce öyle olmuş ben olsam eşime bile söylemeden kibarca reddederdim. Elbette anne baba çok önemli ama sizin aile huzurunuz da çok önemli. Eğer çalışıyorsanız ben gereken noktada destek olurum diyorsanız çekin ama aksi durumda bence vicdan azabı çekilecek bir durum yok. Benim babam borcuna çok sahiptir en kısa zamanda aldığı borcu geri öder mesela daha önce yeğenlerimden birinin paraya ihtiyacı oldu çok yakın bir akrabadan istedi vermedi aynı dönemde babamın ihtiyacı oldu aynı dk da hesabına aktardı çünkü yeğenim borcunu sahip değil ve kimse bile bile gelmeyecek parasını vermek istemez.

Tek çocuk musun ? Açığı paylaşabileceğin kardeşlerin var mı ?

Borcuna sadık olmayan insanlar hiçbir zaman sadık olmuyor. O nedenle yapmayın derim. Yarın obur gün cocuk olur işten çıkarsınız vs sorun olur. Benzerini yaşadım ödemeyen ödemiyor bu alışkanlık meselesi.

Bu zamanda kredi cekmeyi mantik isi bulmuyorum ben ya hayirlisi olmus

Bilmiyorum artık nasıl olacak inş bir çözğm bulurlar da aramız soğumaz annem siz çekmediniz alamadık diye düşünmesini istemiyorum
İşimi beğenmediler vermiyorlar deyin ,ben evliyim ev mal paylaşımına konu olur ,insanlık hali diyin ,
Soğutun bu istekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…