• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ailem ve kocammm

strong women

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
12
6
1
34
mrb arkadaşlar.. 1.5 yıllık evliyim.. ve aileler yüzünden sorunlarımız bitmiyor 1.5 yıldır kendi ailem evime adım atmış değil.. önceden evlen diye ısrar eden tanıştırdırdıgımda cok iyi diye tesvik eden ailem nişanlandıktan sonra maddi konulardan dolayı uzak kalmaya başladı eşimden.. eşimin paracı oldugunu herşeyi bizimkilere yaptırmaya çalıştıgını düşünüyorlar.. öyle böyle derken evlendik ama sorunlar hiç bitmedi.. birbirlerine girdiler sürekli.. evlendikten 5 ay sonra trafik kazası gecirdik saolsun herseyimle eşim ilgilendi 1.5 ay hastanede yanımda kaldı tabi orda da kavgalar var.. evime cıktım 4 ayda öyle a dan z ye hem benimle hem evimizle hem yemekle hem gelenle hem temizlikle yani aklınıza gelecek ne varsa hepsini eşim yaptı.. eşim evden cıktı annemler geldi onlar gitti eşim eve geldi.. bu sekilşde bir ilşki.. ben aileme tek basıma gidiyorum bazen kalmamı istiyorlar kalıyorum bu sefer aklım esimde kalıyor.. eşimde ara sıra alkol kullanan birisi aslında cok iyi niyetli cok merhametli birisi ama alkol aldıgı zaman kendine yanlıs yapıldıgını düşünüyor kafasında kuruyor ya bana ya aileme sarıyor.. iyice yüzgöz oldular.. eşimden de bi sıkıntım yokki bıraksam çokta seviyorum onunla aile dışında hiçbir sıkıntımız yok.. ailemde eşimde kendi açısından haklılar ama ben artık orta yol bulamıyorum kan davasına döndü bu olay.. bebeğimiz olsun istiyoruz ama ben cesaret edipte düşünemiyorum yine bişey olursa diye.. annem cok inat.. bir adım atsa eşim zaten onların bu kinciliğine akıl erdiremiyor.. en son ki tartışmada küfürler polisler.. ama tabi bu durumlar hep alkol varken sonra pişman oluyor.. ama iş işten geciyor öfkeli agrasif bir yapısı var saygısızlık yapıyor eşimde.. boşansam ne olcak diyorum daha iyisini mi bulcam sanki yada boşanmasam bu kavgalar hep olcak mı artık cok usandım herkes annesinin babasının yanında her hftasonu birlikte vakit geciriyorlar ben ise ya kaynanamlardayım ya evdeyim ailemle gizli görüşmeler vs vs..

mrb arkadaşlar.. 1.5 yıllık evliyim.. ve aileler yüzünden sorunlarımız bitmiyor 1.5 yıldır kendi ailem evime adım atmış değil.. önceden evlen diye ısrar eden tanıştırdırdıgımda cok iyi diye tesvik eden ailem nişanlandıktan sonra maddi konulardan dolayı uzak kalmaya başladı eşimden.. eşimin paracı oldugunu herşeyi bizimkilere yaptırmaya çalıştıgını düşünüyorlar.. öyle böyle derken evlendik ama sorunlar hiç bitmedi.. birbirlerine girdiler sürekli.. evlendikten 5 ay sonra trafik kazası gecirdik saolsun herseyimle eşim ilgilendi 1.5 ay hastanede yanımda kaldı tabi orda da kavgalar var.. evime cıktım 4 ayda öyle a dan z ye hem benimle hem evimizle hem yemekle hem gelenle hem temizlikle yani aklınıza gelecek ne varsa hepsini eşim yaptı.. eşim evden cıktı annemler geldi onlar gitti eşim eve geldi.. bu sekilşde bir ilşki.. ben aileme tek basıma gidiyorum bazen kalmamı istiyorlar kalıyorum bu sefer aklım esimde kalıyor.. eşimde ara sıra alkol kullanan birisi aslında cok iyi niyetli cok merhametli birisi ama alkol aldıgı zaman kendine yanlıs yapıldıgını düşünüyor kafasında kuruyor ya bana ya aileme sarıyor.. iyice yüzgöz oldular.. eşimden de bi sıkıntım yokki bıraksam çokta seviyorum onunla aile dışında hiçbir sıkıntımız yok.. ailemde eşimde kendi açısından haklılar ama ben artık orta yol bulamıyorum kan davasına döndü bu olay.. bebeğimiz olsun istiyoruz ama ben cesaret edipte düşünemiyorum yine bişey olursa diye.. annem cok inat.. bir adım atsa eşim zaten onların bu kinciliğine akıl erdiremiyor.. en son ki tartışmada küfürler polisler.. ama tabi bu durumlar hep alkol varken sonra pişman oluyor.. ama iş işten geciyor öfkeli agrasif bir yapısı var saygısızlık yapıyor eşimde.. boşansam ne olcak diyorum daha iyisini mi bulcam sanki yada boşanmasam bu kavgalar hep olcak mı artık cok usandım herkes annesinin babasının yanında her hftasonu birlikte vakit geciriyorlar ben ise ya kaynanamlardayım ya evdeyim ailemle gizli görüşmeler vs vs..

Neden böyle düşünüyorlar,ayrıntı verebilir misiniz biraz ?
Bana çözümlenemeyecek bir sorun gibi gelmedi.Sevmiyor olabilirler birbirlerini,belki de uzak olmaları iyi sonradan sonraya biraz düzelir araları.
Ama içki konusunda eğer içince çok saygısızlaşıyorsa ya da yanlış şeyler yapıyorsa belki eşinizle konuşmalısınız bunu.Biraz daha az içebilir.

ailenizle kendiniz görüşün eşiniz görüşmeyiversin
yalnız şuna dikkat edin aileniz sizi doldurmaya uğraşmasın eşiniz belki buna kızıyordur böyle bişey hissediyorsa

bide nişanlılık vs evrelerinde ne olu bu kadar kinlenecek açarsanız konuyu biraz

Sağlıklı yorum yapılabilecek kadar ayrıntı vermemişsiniz. Aileniz neden eşinizin paracı olduğunu düşündüler? Ne yaptı veya söyledi de bu kanıya vardılar? Daha sonra neler yaşandı? Onlar ne yaptı? Eşiniz ne yaptı? Alkollüyken eşiniz ne yapıyor? Aileniz neyin kinini tutuyor?

Bunları bilirsek dengeyi nasıl koruyabileceğinizi veya neler yapabileceğinizi söyleyebiliriz. Yoksa sadece tahmin yürüyerek yorum yapılabilir.

Para için oldugunu düşünüyorlar bizden sürekli bişeyler kopartmaya calıstıgı ben çalışmasam benimle evlenmezmiş.. annem belki haklı konusuyor benim göremediğimi görüyor ama sonuçta bende oda çalısıyorsak beni hiçbirseyden yoksun bırakmıyor her dediğim yapılıyor alınıyor evimde hiçbir eksiğim yok cok zenginmişiz gibi hayat veriyor bana.. ama annem ufacık bi penye neden almıyor sana diye takan birisi.. benimde gözüm öyle seylerde değildir olmasa zaten alır yapar ama ihtiyacım yokken neden alsın ben mutlu olmaya baktıkca annem daha iyi standartta olmam için çabalıyor.. benim ailem sevgisini gösteremeyen içinden seven bi aile onun ailesi yalap şalap içli dışlı aşırı samimiyet kuran bi aile.. eşim kendi gördüğünü benim ailemden göremedi.. cok seviyor hala ailemi ama maddi konular yüzünden böyle oldu.. benim ailem bi yanlışta yanlısı yapanı silmekle kalmayıp bütün aileyi siliyor.. anneme laf anlatamıyorum kesinlikle net tavrıyla bizim için öldü diyor.. konular her ne olursa olsun bu bir ömür böyle mi olcak.. eşim bebeğimiz oolursa sana karısmam ama bebeğimizi göremezler diyor :( babam yufka yürekli ama yapılan saygısızlığı kaldıramıyor aglıyor üzülüyor.. ona dayanamıyorum.. annem ben tekmişim bekarmısım gibi gel kal diyor onu saymıyorlar bile.. pikniğe tek başıma onlara tek basıma.. mutsuzum eşim yanımda olmayınca.. ne olcak bilmiyorum allah hayır etsin ama suan tek bildiğim sey bi bebek olması ne kadar doğru bu sekilde onu da bilmiyorum

Para için oldugunu düşünüyorlar bizden sürekli bişeyler kopartmaya calıstıgı ben çalışmasam benimle evlenmezmiş.. annem belki haklı konusuyor benim göremediğimi görüyor ama sonuçta bende oda çalısıyorsak beni hiçbirseyden yoksun bırakmıyor her dediğim yapılıyor alınıyor evimde hiçbir eksiğim yok cok zenginmişiz gibi hayat veriyor bana.. ama annem ufacık bi penye neden almıyor sana diye takan birisi.. benimde gözüm öyle seylerde değildir olmasa zaten alır yapar ama ihtiyacım yokken neden alsın ben mutlu olmaya baktıkca annem daha iyi standartta olmam için çabalıyor.. benim ailem sevgisini gösteremeyen içinden seven bi aile onun ailesi yalap şalap içli dışlı aşırı samimiyet kuran bi aile.. eşim kendi gördüğünü benim ailemden göremedi.. cok seviyor hala ailemi ama maddi konular yüzünden böyle oldu.. benim ailem bi yanlışta yanlısı yapanı silmekle kalmayıp bütün aileyi siliyor.. anneme laf anlatamıyorum kesinlikle net tavrıyla bizim için öldü diyor.. konular her ne olursa olsun bu bir ömür böyle mi olcak.. eşim bebeğimiz oolursa sana karısmam ama bebeğimizi göremezler diyor :KK43: babam yufka yürekli ama yapılan saygısızlığı kaldıramıyor aglıyor üzülüyor.. ona dayanamıyorum.. annem ben tekmişim bekarmısım gibi gel kal diyor onu saymıyorlar bile.. pikniğe tek başıma onlara tek basıma.. mutsuzum eşim yanımda olmayınca.. ne olcak bilmiyorum allah hayır etsin ama suan tek bildiğim sey bi bebek olması ne kadar doğru bu sekilde onu da bilmiyorum

Hala net anlatmıyorsunuz. Anneniz kocanız hakkında ne dedi demiyoruz. Kocanız ne yaptı veya dedi de paracı diye etiketlendi? "Çalışmasaydın seninle evlenmezdi" demek, iftira atmaktan başka bir şey değil. Kocanız nişandan sonra gözle görünür, kulakla duyulur be yaptı veya dedi de paracı dediler.

Para için oldugunu düşünüyorlar bizden sürekli bişeyler kopartmaya calıstıgı ben çalışmasam benimle evlenmezmiş.. annem belki haklı konusuyor benim göremediğimi görüyor ama sonuçta bende oda çalısıyorsak beni hiçbirseyden yoksun bırakmıyor her dediğim yapılıyor alınıyor evimde hiçbir eksiğim yok cok zenginmişiz gibi hayat veriyor bana.. ama annem ufacık bi penye neden almıyor sana diye takan birisi.. benimde gözüm öyle seylerde değildir olmasa zaten alır yapar ama ihtiyacım yokken neden alsın ben mutlu olmaya baktıkca annem daha iyi standartta olmam için çabalıyor.. benim ailem sevgisini gösteremeyen içinden seven bi aile onun ailesi yalap şalap içli dışlı aşırı samimiyet kuran bi aile.. eşim kendi gördüğünü benim ailemden göremedi.. cok seviyor hala ailemi ama maddi konular yüzünden böyle oldu.. benim ailem bi yanlışta yanlısı yapanı silmekle kalmayıp bütün aileyi siliyor.. anneme laf anlatamıyorum kesinlikle net tavrıyla bizim için öldü diyor.. konular her ne olursa olsun bu bir ömür böyle mi olcak.. eşim bebeğimiz oolursa sana karısmam ama bebeğimizi göremezler diyor :KK43: babam yufka yürekli ama yapılan saygısızlığı kaldıramıyor aglıyor üzülüyor.. ona dayanamıyorum.. annem ben tekmişim bekarmısım gibi gel kal diyor onu saymıyorlar bile.. pikniğe tek başıma onlara tek basıma.. mutsuzum eşim yanımda olmayınca.. ne olcak bilmiyorum allah hayır etsin ama suan tek bildiğim sey bi bebek olması ne kadar doğru bu sekilde onu da bilmiyorum
sorununuz gerçekten derinlerde üzüldüm durumunuza.. çok zor aile ve eş arasında kalmak..
belki dediğiniz gibi anneniz haklı bazı konularda.. eşinizinde kendisine göre haklı yanları vardır elbet ama asıl yaşananlar nedir ? bu duruma gelecek kada eşiniz ne yaptıda ailenizin gözünde paracı oldu.. yada tamamen annenizin abartması ve inadı mı ?
ama olayı bu kadar kan davasına dönüştürüpde sizi arada bıraktıkları için hem ailen suclu hemde eşin..
alkol kullanması ve alkolli iken yapılan yalnışlar hiç mi hiç normal değil zaten..
eşiniz mesela nasıl adımlar attı ailenize örnek verirmisiniz ?
adım attgında kapıdan mı kovaladılar eşinizi ?
Aileniz le yakın mı oturuyorsunuz
Birde eşinizin ailesi ile aranız nasıl bu detaylar size yardmcı olunabilmek acısından cok önemli
bu şekilde dirhem huzurunuz olmaz başıma geldi aynısı ve yardmcı olmak isterim

bizimkiler biraz modern takımı eşimin ailesi biraz daha geri kafalı bişey bilmeyen insanlar.. ama gel gelelşm aynı sülaleden akrabayız.. annem onların yaşam tarzından rahatsız.. cahil olduklarını düşünüyor.. tamam olabilir herkesin standardı farklı olabilir. ama annem kabul etmiyor asllında annem cok ince düşünen birisidir herseyin iyisini yaşasın ister.. kına günü bana neden ayakkabı almamış die sorun etti anne diyorum ona para vereceğime başka bişeyimi alsın.. neden gelinliği istediği gibi çizmemişte onların dediği yerden almısız zaten aldığım gelinlik yeniden dikildi 2800 tl verildi.. herseyimi yaptı yapmaya calıstı.. neden kınada içeçek almamışlar.. yani vs vs vs böyle ufak seylerden konular büğyüdü de büyüdü.. sonrasında yine bir araya gelindi ama dedim ya samimiyeti eşim hiç yakalayamadı... oraya gittiğinde hep sıkılıyordu ne yalan bende öyle çünkü konusacak bisi yok hadi ben alışkınım ama eşim için zor oluyrdu bende eşimin ailesinde sıkılıyorum cünkü herşeylerini birbirlerine anlatıyorlar asırı bi samimiyetçilik var.. diyeceğim o ki artık barış olsun konu ne olursa olsun boşanmak istemiyorum oda öyle yoksa simdiye coktan bitmişti ama bu tartsmalar son bulsun :(

bizimkiler biraz modern takımı eşimin ailesi biraz daha geri kafalı bişey bilmeyen insanlar.. ama gel gelelşm aynı sülaleden akrabayız.. annem onların yaşam tarzından rahatsız.. cahil olduklarını düşünüyor.. tamam olabilir herkesin standardı farklı olabilir. ama annem kabul etmiyor asllında annem cok ince düşünen birisidir herseyin iyisini yaşasın ister.. kına günü bana neden ayakkabı almamış die sorun etti anne diyorum ona para vereceğime başka bişeyimi alsın.. neden gelinliği istediği gibi çizmemişte onların dediği yerden almısız zaten aldığım gelinlik yeniden dikildi 2800 tl verildi.. herseyimi yaptı yapmaya calıstı.. neden kınada içeçek almamışlar.. yani vs vs vs böyle ufak seylerden konular büğyüdü de büyüdü.. sonrasında yine bir araya gelindi ama dedim ya samimiyeti eşim hiç yakalayamadı... oraya gittiğinde hep sıkılıyordu ne yalan bende öyle çünkü konusacak bisi yok hadi ben alışkınım ama eşim için zor oluyrdu bende eşimin ailesinde sıkılıyorum cünkü herşeylerini birbirlerine anlatıyorlar asırı bi samimiyetçilik var.. diyeceğim o ki artık barış olsun konu ne olursa olsun boşanmak istemiyorum oda öyle yoksa simdiye coktan bitmişti ama bu tartsmalar son bulsun :KK43:
anneniz gerçekten cok abartmış hep detaylara takılmış
tamam herkes kızına en iyisi alınsn en iyisi olsun ister ama karşı tarafta imkanları dogrultusunda yapmış birşeyler.. şu yazdıgınızla anneniz cok hatalı
siz sorun etmemissiniz annenizin karışmaya hakkı yok ki..
peki eşinize neden para göz diyolar ? ailenizden para felan mı istedi

Annen eşini sana layık görmüyor sanırım kısaca.

bizimkiler biraz modern takımı eşimin ailesi biraz daha geri kafalı bişey bilmeyen insanlar.. ama gel gelelşm aynı sülaleden akrabayız.. annem onların yaşam tarzından rahatsız.. cahil olduklarını düşünüyor.. tamam olabilir herkesin standardı farklı olabilir. ama annem kabul etmiyor asllında annem cok ince düşünen birisidir herseyin iyisini yaşasın ister.. kına günü bana neden ayakkabı almamış die sorun etti anne diyorum ona para vereceğime başka bişeyimi alsın.. neden gelinliği istediği gibi çizmemişte onların dediği yerden almısız zaten aldığım gelinlik yeniden dikildi 2800 tl verildi.. herseyimi yaptı yapmaya calıstı.. neden kınada içeçek almamışlar.. yani vs vs vs böyle ufak seylerden konular büğyüdü de büyüdü.. sonrasında yine bir araya gelindi ama dedim ya samimiyeti eşim hiç yakalayamadı... oraya gittiğinde hep sıkılıyordu ne yalan bende öyle çünkü konusacak bisi yok hadi ben alışkınım ama eşim için zor oluyrdu bende eşimin ailesinde sıkılıyorum cünkü herşeylerini birbirlerine anlatıyorlar asırı bi samimiyetçilik var.. diyeceğim o ki artık barış olsun konu ne olursa olsun boşanmak istemiyorum oda öyle yoksa simdiye coktan bitmişti ama bu tartsmalar son bulsun :KK43:

Anlattıklarınızdan anladığım anneniz kızım mutlu olsun diye uğraşacağına, mutlu günlerinize hep gölge düşüren kişi olmuş. Tabii sarhoşken eşiniz ne yaptı ne dedi bilmiyoruz ama bu kadar bilgiyle olayları başlayan kişi olarak bana anneniz haksız gibi geldi. Keşke o zamanlar frenleyebilseydiniz.

bastan kabul ettiginiz seyleri lutfen sorun haline getirmeyin.
ben de esimin ailesiyle gorusmuyorum. evime dahi sokmuyorum.
esim gider gorusur, arar. hatta cogu zaman ben yonlendiririm.
bir seyler kendiliginden olursa olur, zorlamayin.

söz takıldıgında eşim yüzükleri aldı babam parasını vermek istedi ertesi gün bizdeyken onu almadı olur mu öyle sey dedi almadı.. babamda peki dedi.. eşim bi kac gün sonra ne olursa olsun o parayı sizin yanınızda değil tekken vermeliydi yada seninle göndermeliydi dedi söylenerek.. o konu o sekilde kapandı.. kına düğün işte bahsettiğim gibi .. annemde inada binince düğünde takılan altınların hiçbirini bize vermediler.. eşimin ailesi verdi bizimkiler vermedi.. bu sefer buna köpürdü.. eşimin iki tane bilezik taktılar bana onlarda kiralıktı kınada avucuma altın koyup bi ay sonra düğünü olan birine taktılar onu tabi bunu ailem bilmiyor.. gel zaman yine o altınlardan sora gidip geldik.. babamın taktıgı iki bileziğim vardı bitek diger kücük altınlar borca gitti ama kapanmadı tabi.. eşim bana 15 bin kredi cektirdi bu sefer ailem karsı cıktı.. bu sefer biz kendi aramızda birbirimize girdik.. balayına gidicez sabahında babam bilezikleri sordu merak ediyor satıp satmadığımızı.. bende foto cektim attım baba burda dedim ısrarla yazıyorlar en sonunda eşim aldı teli ne oluyo diye bu sefer benim adıma yazdı bizimkilerde masustan demiş işte o zaman o ikji bileziği ver bize diye eşim köpürdü aradı babamı daha neyi alacaksınız diye bastı gitti beni bırakıp babamlara geliyorum in asagı gibi.. tabi ben arıyorum acan yok agla zırla.. 3 saat sonra amcamla geldiler.. tartısmıslar işte orda oda gecti bitti tatile gittik geldik ama annem sürekli telde moral bozuyor böyle yaptı söyle yaptı .. biz bebek haberi aldık bu olaylardan önce.. ilk kend ailesine söyledik havalara uctular iki gün sonrasında benim aileme gittk erken değil mi daha dediler moralimiz bozuldu annem telde bana aldır dedi nasl yaparım zaten annemlerden geldiğimiz gece düşük oldu.. yani ne anlatıyım bilmniyorum herseyden nem kapan bi ailem var.. onun ailesi diyorki bi,z ne yaptık bizle neden konusmuyorlar gidip özür dileyelim.. eşimle tartıstıkları zaman benim ailem herkesi sildi.. eşim annemi aradı kaç kere annem acmadı dönüş yapmadı kesinlikle bitti dedi ve olaylar hep birbirini baglar sekilde izledi herseyi yazarsam kitap yazmış gibi olcam gercekten :(

Anlattıklarınızdan anladığım anneniz kızım mutlu olsun diye uğraşacağına, mutlu günlerinize hep gölge düşüren kişi olmuş. Tabii sarhoşken eşiniz ne yaptı ne dedi bilmiyoruz ama bu kadar bilgiyle olayları başlayan kişi olarak bana anneniz haksız gibi geldi. Keşke o zamanlar frenleyebilseydiniz.
alkol esnasında hep küfür edildi işte sonra kendine gelince oturup aglıyor..üzülüyor.. annemi hiçbir sekilde ikna edemedim ben.. kardeşim gider gelirdi oda kesti ayagını annem göndermedi.. herkes sırt cevirdi.. en son ki olayda halalarım amcalarım hepsi sildi beni eşimin küfürleri babama saygsızlığı yüüznden..

anneniz gerçekten cok abartmış hep detaylara takılmış
tamam herkes kızına en iyisi alınsn en iyisi olsun ister ama karşı tarafta imkanları dogrultusunda yapmış birşeyler.. şu yazdıgınızla anneniz cok hatalı
siz sorun etmemissiniz annenizin karışmaya hakkı yok ki..
peki eşinize neden para göz diyolar ? ailenizden para felan mı istedi
hayır hiç öyle bişey olmadı asla.. herşeyi bizden bekliyor gibi göründü hep annem öyle gördü

durun bir bebek için ne kadar zamanlık evlisiniz?
doğumunuzda anneniz gelsin isteyeceksiniz kv de de gelecek ondan sonra ......

işte olay şu yorumunuzda anneniz dolduruyor şunu da bunu da yapsın diye
tavrınız net olsun.. eşinizi bence ezdirmeyin

durun bir bebek için ne kadar zamanlık evlisiniz?
doğumunuzda anneniz gelsin isteyeceksiniz kv de de gelecek ondan sonra ......

işte olay şu yorumunuzda anneniz dolduruyor şunu da bunu da yapsın diye
tavrınız net olsun.. eşinizi bence ezdirmeyeşimd
eşimi asla ezdirmem.. 1.5 yıllık evliyim ama artık bende istiyorum ama korkularım var .. dua ediyprum hayırlı bi sebepse allah versin die barış olsun diye

Çok yüz göz olunmuş canım ya,bu saatten sonra düzelmesi çok zor.Alkollu veya değil eşim aileme küfür etse arada ne yaşanmış olursa olsun kendime edilmiş sayarim.Hakli olmak saygısızlık yapma hakkı vermiyor bence.Ben senin durumunda olsam iki tarafa da mesafe koyar eşimle de ciddi bir şekilde konuşurum,biraz kendini geri çek objektif bakamiyorsun sanki olaylara.

hayır hiç öyle bişey olmadı asla.. herşeyi bizden bekliyor gibi göründü hep annem öyle gördü

canım diğer konunu da yeni açmışsın. burda kocan muhteşemmiş gibi gösteriyorsun diğerinde benimle ilgilenmiyor varsa yoksa ailesi diyorsun. sorununun ne olduğundan sen emin misin?

Back
X