ailem ve kullanılmışlık...

Canım valla çok çok ayıp etmişler. Hemde sen küçük kız kardeşssin. Hiç mi utanmadılar. Hadi abilerin düşünemedi. Annenin babanın abilerinle konuşması gerekirdi. Gerçekten durumlarımı yok. Hadi yardım edemediler ama insan borç alıp bie kardeşine bir bilezik takabilir. O kadar da değil yani.

yanlış anlamıyorum kesinlikle haklısın

durumları var tabiki iki abimde memur şimdi ikisininde altında arabaları var ama ben 5 senelik memurum inanın kenarda hiçbirşeyim yok.
zaten suç annem babamda onların böyle olacağını düşünmeleri lazımdı büyük olarak

Canım bekar bayanların maaşını aile bir güzel yiyor dönüşüde olmuyor malesef en güzeli ailende olsa kardeşinde olsa belli bi yere kadar yardım edeceksin fazlası enayilik oluyor malesef (bende aynı hataları yaptım o yüzden kendimi enayi olarak görüyorum :) . Bizimkilere 3 yıl her ay yardım ettim 1.000 lira bazen daha fazla o ara biraz borçları vardı sonra borçları bitti araba almak istedim çünkü 2 vasitayla işe gidiyordum kredi çekicem babam ben para veririm sen al bizim zor günümüzde de sen bize yardım edersin dedi tamam dedim 13.000 liraya bi araba aldım babam verdi parasını 3 ay kullandım her ay babama bana araba aldığı için yine para veriyorum tabi 3 ay'ın sonunda abim zorla sattı arabayı (kendi araba parasının üstüne ekleyip lüks bir model alacakmış ) . Sonra kredi çektik aldım arabamı şükür kimseden ailem de olsa bişey beklemeden aldım şükür .
Birgün de anlatmadan yapamıycam :)
Annem akrabalarla güne girmiş bende ayrıca girdim neyse annem gün parasına altın bilezik almak istiyor ama biraz kalın bişey istiyor ben de paramı veririm anne dedim tamam dedi . Annemin gün parası benim gün param bir de maasimda 1.000 lira çekip verdim neyse bilezigi aldı taktı koluna aynı gün akşam kuzenlerle oturuyoruz annem geldi bilezigi görünce Güle güle kullan falan dediler "sağolun oğlumu nişanlarsam geline takıcam elanur' a cok olur bu " dedi . Yani benim aldığım bilezigi bana takmak istemiyor çünkü onlar için bizim maaşımız onların zaten.
Ben şunu anladım AİLELERİN GÖZÜNDE KIZ ÇOCUKLA ERKEK ÇOCUK BİR DEĞİLDİR malesef böyle .

Kızmazsan objektif bir yorum yapacağım.
Abilerini böyle beleşçi yetiştiren annenle baban. Zaten öyle olmasa sana kredi çektirip düğünlerini yaptırmazlar. Sonrasında aynı baskıyı madem abilerine yapsalardı.
Erkek olarak hem de evlenip çocuk yapacak kadar yetişkin olan insanlar kimseye gebe kalmadan evlenir. Kalsa bile bir utanma duygusu olur zamanı gelince kat be kat iade eder. Ama sana küçük altın takarak bu duygudan tamamen mahrum oldukları ortada. Onlara kızma annenle babana kız.

Hakkinizi helal etmeyebilirsiniz....
Bence en guzeli bu..
Oteki dunyada odesinler

Böyle hissetmekte haklısın, hani iki üç sevgi şevkat lafıyla seni kazanmak varken, manevi destekte bile bulunmayıp senin yaptıkları yok saymaları acı vermiş sana. Kıyamam ya...
Ailen ayıp etmiş hakkaten, eğer manevi olarak kızım o kadar şey ettin biz bir şey edemiyoruz sen en iyisini hakediyorsun ama manevi olarak ne istersen yaparım demesi yeterdi sana eminim... Babanın veya abilerinin. Yengeleri mittiret, terbiyesiz onlar...

Ama olan olmuş, lafını etme boş ver. Bir gün bu kırgınlığından bahsedebilirsin alındığını... Ama beklentilerini yüksek tutma o aileden...

Hakkinizi helal etmeyebilirsiniz....
Bence en guzeli bu..
Oteki dunyada odesinler

Bu da pek ağır olmuş ama yaw, hani laf sözle suçlu hissettirme olayı olur da ne bileyim beddua olayı çok ağır geldi kardeşleri neticede...

Yuhhhhhhh...
Elanur'a mi cokmus yuhhh umarim cevabini evde vermissinizdir

off lafa baak elanura çok olur ne demek yaa
işte benide çok iyi anlıyorsundur sen eminim

ne yazıkki haklısın

Hiç bunları dusunup kendini üzme.

Veren el alan elden ustundur..

Yukarda Allah var,allahın izniyle senın sırtın yere gelmez..

Bak gör senın elin herzaman bereketli olur..
Onlar hep sıkıntı ceker..

Ben de aynisini dusunuyorum. Genelde yardim edenler bir sekilde daha rahat ederken boyle firsatcilar maddi olarak hep daha kotu oluyor.

ne güzel yazmışsın tamda beni anlatmışsıınn
yeterdi tabi bi iki iyi sözleri fazlasıyla inanın başka birşey istemezdim

Benim kayınailem altınlarımı hüpletince :) üstüne bir soğuk su içtim ve dedim ki eşime

"Boşver, biz onlara Allah'ta bize versin"

Boşver. Sen abilerine ailene verdin. Allah'ta sana versin. Maalesef toplumumuzda böyle bu. Erkek çocuklarına saçarlar kıza gelince yumruklarını sıkarlar. Yine de ailemdir, abilerimdir de. Öbür türlü üzüp durulursun hem de onlara bilenirsin.
Sen fazlasıyla yapmışsın artık kendine yap harca ve mutlu ol yuvanda <3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…