ailem ve kullanılmışlık...

Bu da pek ağır olmuş ama yaw, hani laf sözle suçlu hissettirme olayı olur da ne bileyim beddua olayı çok ağır geldi kardeşleri neticede...

Beddua???
Beddua nerede!!?
Siz saniyormusunuz ki icinizden gele gele helal ettim demediginiz kum tanesi kadar bile birsey diger dunyada karsiniza cikmasin?
Her insan bir bireydir, her ibsaniz hak ve ozgurlukleri kimseye feda edilemeyecek kadar kutsaldir.
Her bir damla goz yasinin hesabi vardir.
Bizim icinde kimbilir biz ne haklar yedik ,
Farkinda olduklarimiz olmadiklarimiz.
Ne ise dini yorum yasak tip diyorum..

Kendi rızasıyla yapmış vaktinde, bunu haram etmek bedduadır bana göre, sana göre değilse sıkıntı yok :) Buraya nerden geldin zaten Bence de tıpla...

Kendi rızasıyla yapmış vaktinde, bunu haram etmek bedduadır bana göre, sana göre değilse sıkıntı yok :) Buraya nerden geldin zaten Bence de tıpla...

Kullanildim dedigi ve suanda kendini kotu hissettigi icin gelebildim burays

kız çocuklarına el olacak gözüyle hatta el gözüyle bakılıyor bizim ülkemizde. gidene kadar ne sömürsek kardır. yaparlarsa bi üniversitede çok gider oluyor onun dısında ilkokul lise çokta masraf gerektirmiyor. ( şimdiki nesil için söylemiyorum. 80 90 lı yılların çocukları öyleydi) erkek evladı gurur meselesi haline getirirken kızını kullanmayı gururuna yedirebilmiş ailen ve abilerin. senin yapabileceğin tek şey. yeri geldiğinde abilerimin düğününü ben yaptım sadakam olsun demek olur. o yengelerinde bir güzel morarır.

çocukları var öyle olmasa zaten helal etmem koskoca adamlardan.
ama masum bebeklere birşey olur diye korkuyorum.

Kastettigim bu degildi.
Haram zikkim olsun gibi bisey degil.
Birde yenilen hak kisinin kendisini baglar colugunu cocuunu degil.
Boynuzlu koyunun boynuzsuz koyundan alacagi hak hic duymadiniz mi onu kasdetmistim

yazıklar olsun öyle abilere yaa pesss şaşırdım kaldım çeyrek altın mı Elin 7 kat yabancısı takıyo onu yaa hayret bişeyy

Yuhhhhhhh...
Elanur'a mi cokmus yuhhh umarim cevabini evde vermissinizdir
Verdim tabi niye böyle dedin diye bayağı söylendim bana dediği "sanada gelin olursan elbet bilezik takıcaz ama bunu takarsak tek bi tane takarız o'da ailesi bi tane bilezik taktı olur , o yüzden baban ben hepimiz ayrı ayrı daha ince bilezik takarız ki yani hepimiz ayrı ayrı ince bilezik takıcaz" .

Bu cümle niye kuruldu çünkü kızına taktığı altını erkek tarafina takmış gibi hissediyor o yüzden

Haklısın ne desen kardeşte olsa çok güvenmıycen işin içine para gırınce işlerı bıtene kadar melek gibi oluyor insanlar
kesinlikle çok güzel melek rolu yapıyorlar
işleri bittikten sonra da bana ne dendi biliyormusunuz
'' ben sana para çekmi dedim çekmeseydin vermeseydin ben kimseye birşey yapmak zorunda değilim ''
e canım abicim almasaydın o zaman bi tomar parayı demi ama

Bende kardesım askerdeyken kart odemesını yaptım evlenırken destek oldum ama ben işten cıktım bana kurus destek olmadı ama akıl verdı cok harcama sunu yap bunu yap akıllanmadım bebegı oldu onada neler yaptım sonra cok guzel verdı cevap ama gecte olsa akıllandım tonla param olsa asla çok kırdı çok uzdu yıgenıme helal hoş olsun ama insan ıstıyor vermesede dusunmesını yerı gelıyor ınsana arkadası kardesınden daha destek daha ıyı kardes oluyor bundan sonra kendını düşün emın ol yarın gelınlerınde işi düşsün senden iyisı olmaz işleri bitene kadar uzak dur senın en ıyı dostun yıne sensın

oluyor böyle
sonda kalanlara arkadaşlarımın başına geldi, ama ne bileyim düğününüze kadar normal diyecektim ki siz bilezik takmadı deyince çok şaşırdım nasıl kendilerini düşürmüşler öyle...
kullanmış gibi hissetmeyin... sonuçta abilerinize vermesenizde kişisele harcıyacaktınız çünkü ne kadar elin de para kalırsa o kadar gidiyor... birikim maalesef pek mümkün olmuyor... ben mesela yaklaşık 5 yıldır çalışıyorum aileme veriyorum düğünümde ama yaparlar ama yapmazlar canları sağolsun ha eskiden olsa böyle demezdim ama çevremde ki hemen hemen tüm arkadaşlarım aileleri sadece düğüne takı desteği yaptı "genelinde" yardımcı olan da var ama çoğunluk böyle kendileri yaptı

ne güzel söylemişsiin...

bence suç ailenin. yani anne-babanın. diyemediler mi oğullarına: nasıl ki kız sizin için para çekti ödedi şimdi 3müz bir olup ona yardım edeceğiz.
????

Sadece abilerinin değil, anne babanın tutumu da tuhaf.
Sen evlenirken senin adına abinlerden yardım istemelilerdi evin büyüğü olarak. Hiç takmamışlar bile.
Ben de abimlere bu saatten sonra bir çeyrek bile takmazdım yeğenlerm olunca vs.

Bir de siz gönüllü değil şartlı olarak yapmışsınız ama oblar şartı yetine getirmemiş. Hiç üzmeyin kendinizi, ahirette karşılığını alırsınız inş.

Yengelerinize de laf sokun:) yaptığımız düğünü beğenmedin diye mi suratın asık:)
Ben ben kendi düğünümü kendim yaptım o yüzden böyle mutluyum deyin :))

Aynen ya. Zamanında isterken canım kardeşim, devran dönünce küçük altın. Ayıp be.

Hata abilerinden cok annenle babanda.
aynısını düşünüyorum canım onların büyüklük yapması lazımdı kesinlikle
ama sonuçta annem ve babam saygı duymam lazım
olan bana oluyor içime atıyorum sadece aklıma geldikçede sinirleniyorum
o an yanımda kim varsa eşim oğlum istemsizce ona tepki veriyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…