- 30 Mart 2013
- 2.542
- 1.631
- 198
- Konu Sahibi visnelipastam
-
Bu da pek ağır olmuş ama yaw, hani laf sözle suçlu hissettirme olayı olur da ne bileyim beddua olayı çok ağır geldi kardeşleri neticede...
Beddua???
Beddua nerede!!?
Siz saniyormusunuz ki icinizden gele gele helal ettim demediginiz kum tanesi kadar bile birsey diger dunyada karsiniza cikmasin?
Her insan bir bireydir, her ibsaniz hak ve ozgurlukleri kimseye feda edilemeyecek kadar kutsaldir.
Her bir damla goz yasinin hesabi vardir.
Bizim icinde kimbilir biz ne haklar yedik ,
Farkinda olduklarimiz olmadiklarimiz.
Ne ise dini yorum yasak tip diyorum..
Kendi rızasıyla yapmış vaktinde, bunu haram etmek bedduadır bana göre, sana göre değilse sıkıntı yok :) Buraya nerden geldin zatenBence de tıpla...
çocukları var öyle olmasa zaten helal etmem koskoca adamlardan.
ama masum bebeklere birşey olur diye korkuyorum.
yazıklar olsun öyle abilere yaa pesss şaşırdım kaldım çeyrek altın mıkızlar merhabalar..
aslında benim sorunum güncel yeni olan birşey değil ama aklımdan yüreğimden çıkmayan ve beni bunaltan birşey.
kısaca özetlicem ayrıntılara girmeden
2010 yılında 19 yaşındayken memur olark atandım ve çalışmaya başladım o sene abim sevgilisiyle nişanlandı ve evlenmek istedi öyle bir karar aldılar neyse nişanını yaptı dügüne sıra geldi babam bana kızım maddi olark desteği ihtiyacımız var sen bize yardım et abinde sırası gelince sana yardım eder dedi. babama tabiki dedim tabiki destek olucaz birbirimize gittim 20 bin kredi çektim tam 5 sene önce düşünün yani. neyse para inanın benim için sorun değil. neyse bir tane daha abim var tam büyük abimin düğün zamanında bende nişanlancam dedi tabi bunada destek yaptık yüklü miktarda ama ben safım tabi önemli olan kardeşlik değilmi :)
kısacası biri düğünün diğeri nişanını yaptı
evlendiler parklandılar çoluk çocuk sahibi oldular. tabi bu arada yengeciklerim beni nedense hiççç sevmiyorlar bu da ayrı bir dipnot, sevmiyorlar yani sanki onlara birşey yaptım oysa mutlulukları için elimden ne gelirse yapardım....
neyse benimde yaşım geldi evlencem, çocuk sahibi olcam değilmi sonuçta
biri vardı hayatımda bana her zaman destek olan, maddi ve manevi her türlü yanımda olan
aileme açtım konuyu dediler maddi olarak bizde birşey yok, E BENİM BU ABİLERİM NERDE ? tamm dedim hiçbirşey istemiyorum abilerimin düğününü yaptım kendiminkinide yaparımm evellallah
yaptım da herşeyimi kendim aldım, düğünümüzü eşimle ortak yaptık hatta ailemin bana takacağı bileziği kendim kredi çektim aldım.
evimi yuvamı kurdum, ama bana abimlerin yaptığı tek şey ne biliyomusunuz sadece bir küçük altın takmak düğünümde. ikisi bir olup bir bilezik bile alamadılar ya. inanın istedğim bilezik değil istemiyorumda maddi şeylere hiç değer vermiyorum ama bu şekilde kullanılmış olmak beni aklıma geldikçe yıpratıyor hemde çok fena. şimdi çocuğum var düşünsenize çocuğumun rızkını yedirdim başkalarına. şimdiki aklım olsa kimseye bir kuruş para vermem.
neyse olan oldu biten bitti işte
ama ben aklıma geldikçee mafoluyorum ya....
Verdim tabi niye böyle dedin diye bayağı söylendim bana dediği "sanada gelin olursan elbet bilezik takıcaz ama bunu takarsak tek bi tane takarız o'da ailesi bi tane bilezik taktı olur , o yüzden baban ben hepimiz ayrı ayrı daha ince bilezik takarız ki yani hepimiz ayrı ayrı ince bilezik takıcaz" .Yuhhhhhhh...
Elanur'a mi cokmus yuhhh umarim cevabini evde vermissinizdir
kesinlikle çok güzel melek rolu yapıyorlarHaklısın ne desen kardeşte olsa çok güvenmıycen işin içine para gırınce işlerı bıtene kadar melek gibi oluyor insanlar
kesinlikle çok güzel melek rolu yapıyorlar
işleri bittikten sonra da bana ne dendi biliyormusunuz
'' ben sana para çekmi dedim çekmeseydin vermeseydin ben kimseye birşey yapmak zorunda değilim ''
e canım abicim almasaydın o zaman bi tomar parayı demi ama
''Ben size para vermesem yalakta evlenirdiniz'' diye bir lafımla döverim onları, ''Babanızdan mı gördünüz benim size yaptığım düğünü,'' diye kapanışı yaparım. Ay okurken kudurdum vallahi, başıma gelse sinirimden oturur ağlarım herhalde. Saygısızlar !
''Ben size para vermesem yalakta evlenirdiniz'' diye bir lafımla döverim onları, ''Babanızdan mı gördünüz benim size yaptığım düğünü,'' diye kapanışı yaparım. Ay okurken kudurdum vallahi, başıma gelse sinirimden oturur ağlarım herhalde. Saygısızlar !
aynısını düşünüyorum canım onların büyüklük yapması lazımdı kesinlikleHata abilerinden cok annenle babanda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?