ailem yüzünden paradan nefret ettim

Kişisel olarak algılamayın lütfen sizi tanımıyorum sonuçta, o ibare ve bakış açısı yanlış benim için bahsettiğim şey buydu. Yoksa yaşlı bakımı da kolay bir şey değildir. Sabır ve emek ister bebek gibi. Kardeşler arasındaki çekişmeler vs de olabilir ama diyorum ya bu ciddi bir imtihan. Allah hepimize geçmeyi nasip etsin.

Çok merak ettim babanız ve halanız büyürken bir dünya masraf etmişlerdir bunu annelerine peşin mi ödemişler , doğdukları Aydan itibaren anneleri onları besleyip kıçındaki bezini değiştirme bakma parasımı almış onlardan şimdi utanmadan annelerinin maşına göz dikmişler . Allah önce herkese vicdanlı evlat versin .yazıklar olsun böyle paraya tapan evlatlara .

kendisi yaslaninca nenolacak bakalim

Ben birde tam tersi örnekten bahsedeceğim.
Bir babaanne düşünün. Oğlunu kaybetti eşi üzülüp rahatsızlanınca eşini bende senin kdr üzgünüm diyerek evde istemeyerek bakımevinde ölüme terketti. Gelini ve torununa tek kuruş yardım etmiyor. Ben öldükten sonra alırsınız diyor. Çok ciddi bir birikimi, kira geliri, Ölen eşinin bankada biriken parası, ve kendi maaşı var.
Aynı şekilde Gelin ve toruna anne tarafıda yardım etmiyor, baraj geçen arsalarının tüm parası erkek kardeşinde çünkü kızlara hak verilmezmiş. Erkek kardeşinin ünive giden çocukları bmw ler ile geziyor. Evde 3 tane araba var. Baraj geçen arsalardan aldıkları para trilyonlar. Ve 10 bin lirayı borç veriyorlar. Arsa annenin arsası, evlat 2 tane. Ama sonuç bambaşka
Etrafında birsürü kişi olmasına rağmen, çok daha rahat olabilecekken yapayanlızlar.
Allah herkese vicdan merhamet versin.

Yani babam para odaklı yaşan bir kişilik bu huyunu asla bırakmaz ben de ilgilenmemeye çalışıyorum artık, kardeşimle konuştum hiç bir şeyden haberi yok kimseden bir talebi de yok ben konuşurum onlarla sen merak etme dedi.

Ben kendime zor yetiyorum, dün eve gittim evimi su basmış, kendi derdimle uğraşıyorum anca zaten..

Aklı yerinde ama çok inattır yani asla benle kalmaz, hem eşim var hem niye kalsın tüm gün ev bomboş bağırsa kimse duymaz. Eve gelin giden olsun istiyor, annemin evi yol geçen hanı gibi vaktini kolay geçiriyor orda.

Ya bilmiyorum babamda sürekli annesine kardeşine karşı bir nefret var.

kendisi yaslaninca nenolacak bakalim

Dün onu düşündüm, babam kanser babama bişi olursa ben annemi yanıma asla alamam, eşimle boşanırız öyle söylim. Şu an zaten ne işimle ne kv-kp görüşmüyorlar, haksız da değiller tamamen. Annem çok inatçı, her zaman onun dediği yapılacak onun dediği olacak, empati sıfır bir insan.

Çok yazık! Bu ne aç gözlük, doymazlık. Yazık babaneye çok üzüldüm. Allah gecibden versin ama babane ölüp gidince ne yapacaklar acaba. Babaneye mi giden maaşamı ağlıyacaklar?!

Bıraksan zaten kendine harcamaz ki gene çocuklarına verir, dışarı çıkamıyor bir masrafı yok ilaç dışında, ama buna bile önceden karar veren annem babam olunca sinir oluyorum. Bırakın kadın kendi karar versin.

Annemin en sinir olduğum şeyi, kardeşimi kullanarak istediklerini alıp bize ödetmeye çalışması, kendi de bir yandan para biriktirmesi. Kardeşime hediye diye perde aldı, sonra halamla bana ödetmeye kalktı. Çeyiz düzer gibi erkek çocuğuna yemek takımı tencere takımı vs alıyor şimdi onu babaanneme ödetiyor.

Babaannem bize iyi kötü yardım etti hep zaten.Ben çocukluğumdan beri para gönderdiğini hatırlıyorum az ya da çok. Halam da iyi zamanlarında oyuncak, kıyafet vs bol bol aldı, durumu kötüleşince babam yanında olmayınca kesti kıymete binmiyor diye.

Anneme çok sinir oluyorum, senin ne haddine?

Görüşmek istemiyorum zaten ama bu sefer kendi ailesiyle bile anlaşamıyora çıkıyor adım eşimin ailesi tarafından. Gerçi onlar da son olaylardan sonra az çok anladılar, artık bir şey saklamıyorum çünkü herkes onların sütten çıkma ak kaşık olduğunu, ailemin tabiriyle benim "huysuz" olduğumu sanıyordu. Şimdi bir şey saklamıyorum, kendileri utansın. Babam kanser olduğu için duygu sömürüsü yapıyorlar sırf ilerde vicdan azabı çekmeyeyim diye çok sık olmasa da gidip geliyorum.

Ya bu tarz şeyler evlenirken alınır ve genel olarak kiz tarafi alir yani . Bana tuhaf geldi kınamak istemiyorum Allah size sabir versin sizi anlayabiliyorum ...

Ya bu tarz şeyler evlenirken alınır ve genel olarak kiz tarafi alir yani . Bana tuhaf geldi kınamak istemiyorum Allah size sabir versin sizi anlayabiliyorum ...

Sağolun, yani dediğim gibi kardeşim erkek ve evlenmiyor da sadece yeni bir eve geçecek, seyahatlerde yoğun çalışan bir insan, annemin tek zevki (kendi zevkine göre tabi) ev döşemektir, benimkine dilediği gibi karışamadı şimdi kardeşimin peşinde. Ve kendi sürekli kenara para atıp bizden para dilenmesine sinir oluyorum, alacaksan kendi paranla al.

Allah evladın hayırlısını versin ikinci çocuğa hiç gerek yok işte böylede olabilir
Baban kimki para istiyor o maaş babaanne ve boşanmış halanın1
2 bir insan evi yiyip hala nasıl borçlu olabilir bu ne sorumsuzluk
3annen filmlerdeki kötü karakterlere benziyor
4halanların yerinde olsam başka bir ev bulur çıkar giderim muhatap olacağıma

Halam zaten toki den ev alma peşinde peşinat biriktiriyor, bu 3 aylık maaştan hiç bir şey kalmayacağı için ağlayıp sızlıyor, ben de kendime bir hayat kurmak istiyorum artık diye.4000 tl para istemişler zaten maaş 7 bin, 3 aylık 3 bin kalıyor zaten soğuk memlekette sırf doğalgaza 1500 tl gider 3 ayda. Babaanneme ne söyledilerse artık, maaşımı da buraya alayım falan dedi bana bizimkiler iyice tüm maaşa konma peşinde sanırım allah akıl fikir versin ne diyeyim...

Ben bekarım aylığımdan belli bi kısım aileme veriyorum belli kısmı ile de yine evin ihtiyaçlarını alıyorum hali , koltuk vs onların borçlarını ödüyorum bana çok az bi kısım kalıyor ve idare etmek için uğraş sarfediyorum babamın tepkisi hep şu oluyor arabanın muayenesi yapılacak koltuk almasaydın ödenirdi şu yapilacak şunu yapmasaydım ödenirdi vs ve bende bu tavırdan çok sıkıldım mesela yani ben zaten size belli bi miktar veriyorum sizde ona gore harcanamanizi plânlayın dimi neden her şeyi ben düşünmek zorundayim ki inanin bazen cebimde sadece yol param oluyor kimse iş yerinde ne yiyip ne içtiğimi merak etmiyor erkek arkadaşım sağolsun ilgilenir benimle bi baba gibi genel olarak babamdan gormedim bu güne kadar ama Allah'tan azimli biriyimde calisiyorum ediyorum ac acikta kalmıyorum calisip didinip hem aileme para veriyorum hem evin ihtiyaclarini karşılıyorum tabi düşünüyorum arada ben evlenirsem eğer ne yapacaklar diye abimde çalışmıyor doğru düzgün aksine sürekli eve borç kağıtları vs geliyor bildiğiniz ben erkek olmuşum evin yükü üstümde yoruluyorum bazen ağlıyorum bile ama eve belli etmiyorum ne yapıyım en ufak bi konusu açılsa annem kendini halden hale sokuyor vay ben ne yapıyım vay ben neden çalışmadım ( hayatında çalışmadı ev hanımı annem ) gibi şeyler söyleyerek tartışma çıkarıyor huzursuzluk olmasın diye susuyorum bende ama bakalim inşallah ileride yüzümüz guler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…