- Konu Sahibi greengirll
-
Kişisel olarak algılamayın lütfen sizi tanımıyorum sonuçta, o ibare ve bakış açısı yanlış benim için bahsettiğim şey buydu. Yoksa yaşlı bakımı da kolay bir şey değildir. Sabır ve emek ister bebek gibi. Kardeşler arasındaki çekişmeler vs de olabilir ama diyorum ya bu ciddi bir imtihan. Allah hepimize geçmeyi nasip etsin.Uyelik profilimden girerek bu konu hakkinda yazdiklarimi bulabilirsiniz. Bunun disinda daha ozel konulara girsem siz bile beni tebrik edersiniz baktigim icin. Ama ben bunu para icin asla yapmiyorum. Merhametli vicdanli biri oldugum icin yapiyorum. Anneye babaya para icin bakilmaz.
kendisi yaslaninca nenolacak bakalimDurduramıyoruz....Artık inan sinirlerim yıprandı annemle başa çıkamıyorum. Tüm gün kadının başının etini yemiş, iki laf edemezsiniz. Akrabaları da bıktı artık çenesinden, kafasına doydu mu doğrudur kimseyi dinlemez, en haklı olan o.
Bırakirlar mı sizceYazık. Siz evli misiniz?
Sizde kalsa?
Bırakirlar mı sizce
Ben eşimle tartıştığımda boşanın diyen babam da, daha ben karar vermeden kredisini ödediğimiz evi satıp parasını göndersin demeye başladı, barıştık biz şuan ailemden iyice soğudum; doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar maalesef. İnşallah barışmışsınızdır bazen bu ailevi problemler de insanın üzerine biniyor, eşine çocuğuna ayıracağın vakti onlara ayırıyorsun sonra evine yetemiyorsun.
Aklı yerinde ama çok inattır yani asla benle kalmaz, hem eşim var hem niye kalsın tüm gün ev bomboş bağırsa kimse duymaz. Eve gelin giden olsun istiyor, annemin evi yol geçen hanı gibi vaktini kolay geçiriyor orda.babaannenizin zihni yerinde mi? hala mantikli düsünebiliyorsa onunla konusmayi deneyin? iki yerdede rahat edemiyorsa belki baska yere yerlestire bilirsiniz yada esiniz kabul ederse ikna edin siz bakin? ay cok kötü bi durum cok üzüldüm sizin adiniza
Çok merak ettim babanız ve halanız büyürken bir dünya masraf etmişlerdir bunu annelerine peşin mi ödemişler , doğdukları Aydan itibaren anneleri onları besleyip kıçındaki bezini değiştirme bakma parasımı almış onlardan şimdi utanmadan annelerinin maşına göz dikmişler . Allah önce herkese vicdanlı evlat versin .yazıklar olsun böyle paraya tapan evlatlara .
kendisi yaslaninca nenolacak bakalim
Çok yazık! Bu ne aç gözlük, doymazlık. Yazık babaneye çok üzüldüm. Allah gecibden versin ama babane ölüp gidince ne yapacaklar acaba. Babaneye mi giden maaşamı ağlıyacaklar?!Kızlar merhaba, eşimin ailesi ile sorunlarımız vardı, tam onları hallediyorum yoluna koyuyorum derken bu sefer iş sorunları ve klasik aile sorunları (kendi ailem) patlak verdi.
Çocukluğumdan beri babamla halam arasında hep para kavgası oldu, babaannem dedemden emekli maaşı aldığı için ikisi de sürekli bu maaşın peşinde. Babam ben çocuk okutuyorum davasında, halam boşandım tekim kendimi kurtarmam lazım bir toki evi bari alayım davasında. Annem ise bu maaştan para gelsin para biriktireyim davasında. Sürekli hakaretler, küfürler, maaş günleri gerginlikler, araya beni katmalar inanın para konusu açılınca tüylerim diken diken oluyor. Babaannem 90 yaşında kadın artık napacağını şaşırmış durumda. Halamla kalsa bunalıyor, annemlerle kalsa bunalıyor. Bir süredir annemlerle kalıyor, bu ayki maaşından 4000 tl istetmişler. (Maaş kartı halamda o çekiyor vs evi o idare ediyor) Çok sıkışığız demişler (annemle babamın emekli maaşları var yani eve iki maaş giriyor kira vs yok), annem kardeşime yemek takımı vs almış onları ödeyecekmiş. Kardeşim erkek, yurtdışında, ev işi var ama yemek takımı vs şu an için gereksiz sürekli seyahat ettiği bir işi var yani evde doğru düzgün kalmayacak bile. Annem sırf kendi zevki için yemek takımları, çatal bıçak, tencere çeyiz düzer gibi eşya alıyor ve burdan eziyet edip kaç saatlik yola gönderiyor, uçakla 1 günde gidilen yol... Annemin tek zevki ev alınsın, ev döşensin, eşya beğensin ama bunlar sadece onun zevkine göre olsun. Ben 5 senelik evliyim, bana çeyiz falan yapmamıştır, zaten istemezdim çünkü benim zevkimi asla beğenmez, zevklerimiz de uyuşmaz, inatla da kendi istediğini aldırır, bir nevi kendi zevkini tatmin eder.
Halamın da zamanında sıkıntılı dönemleri oldu ve şu anda maaşı var ama çok da borcu var. Bu kadar parayı gönderirsem kışın ne yakacağım ne yeyip içeceğim deyip telefonda ağladı.
Normalde annemlere her 3 ayda bir maaştan kira gönderiyorlar ama bu sefer babaanneme kışı burada geçirsin demişler sanırım ama maaşının da nerdeyse tamamını istiyorlar. Babam zaten cimridir, sadece kendi için harcamıştır bugüne kadar, ben harçlıksız geçirdim okul yıllarımı, bir şekilde kurtardım kendimi. Annem inanılmaz para biriktirme ev alma ev eşyası ile kafayı bozmuş.
Siz olsanız nasıl davranırsınız?
Bazı kadinlar çocuk sahibi olmak istemiyorlar ya yemin ederim bin kez daha hak verdim. 90 yaşında kadının maaşına göz diken evlatlar olmaz olsun. Bırakın kadın gönlünce harcasin
Cok üzüldüm ne desem boş...
Babaannem bize iyi kötü yardım etti hep zaten.Ben çocukluğumdan beri para gönderdiğini hatırlıyorum az ya da çok. Halam da iyi zamanlarında oyuncak, kıyafet vs bol bol aldı, durumu kötüleşince babam yanında olmayınca kesti kıymete binmiyor diye.Baban da halan da evlat olamamis. Hele annene pesss! Diyorum.
Kocaman insanlar yaşlı bir kadini sömurmek icin birbirlerini yiyor. Düşsunler kadinin yakasindan.
Rabbim evladin hayirlisini versin ne diyim. Aç gozluluk de nirvana yapmislar sizinkiler.
Hakkı olmayan paraya göz diken annenize yazıklar olsun gerçekten. Siz evet çok bunalmışsınız üstünüze gelmek haddime değil ama anneniz gerçekten sinirimi bozdu şuan. Evlatların kendi anne babalarının malı için yaptığı kavgaya alıştık da...sorunuza cevap olarak ben olsam kendi hallerine bırakırım uğraşmaya değmez. Hatta imkan varsa büyük konuşmayayım ama görüşmek bile istemezdim bu durumda. Çünkü gerçekten ben o insanlara ailem demeye utanırım.
Annem bir şeyi beğenir kime ödetsem diye bakar. Kardeşime perde yaptırmış 2500 tl, aylık 500 tl taksit yaptırdım dedi, sonra bana ödetmeye kalktı. Kendi de bir yandan para biriktiriyor. Oysaki kardeşimin ondan para falan da beklediği yok, resmen kendi zevkini tatmin için yemek takımları bilmem ne peşinde. Hangi anne bekar oğluna yemek takımı tencere takımı alır?
Ya bu tarz şeyler evlenirken alınır ve genel olarak kiz tarafi alir yani . Bana tuhaf geldi kınamak istemiyorum Allah size sabir versin sizi anlayabiliyorum ...
Allah evladın hayırlısını versin ikinci çocuğa hiç gerek yok işte böylede olabilir
Baban kimki para istiyor o maaş babaanne ve boşanmış halanın1
2 bir insan evi yiyip hala nasıl borçlu olabilir bu ne sorumsuzluk
3annen filmlerdeki kötü karakterlere benziyor
4halanların yerinde olsam başka bir ev bulur çıkar giderim muhatap olacağıma
Sağolun, yani dediğim gibi kardeşim erkek ve evlenmiyor da sadece yeni bir eve geçecek, seyahatlerde yoğun çalışan bir insan, annemin tek zevki (kendi zevkine göre tabi) ev döşemektir, benimkine dilediği gibi karışamadı şimdi kardeşimin peşinde. Ve kendi sürekli kenara para atıp bizden para dilenmesine sinir oluyorum, alacaksan kendi paranla al.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?