ailem yüzünden paradan nefret ettim

Halanız kötü bir insan değil ve anladığım kadarıyla şuan sizin durumunuz daha iyi evde herkes çalışıyor galiba, kirada da değilseniz bence halanızda kalmalı maaş, zaten kardeşi olarak görmüyor diyorsunuz sebebi nedir? Yani halanız ne kötülük yaptı ki? Maaşını aldığı için mi bu düşmanlık, zaten eşinden boşandıysa halanız da dul maaşı alabilir kendi babasından kaldığı için ama babanız alamaz çünkü hakkı yok. Çok zor durumdalarsa belki bir miktar gönderir ama bütün maaşını nasıl versin ki halanız kirada sanırım, kirasını nasıl ödeyecek? Çeyiz takımından daha önemlisi kira fatura mutfak gibi giderleri karşılamak artan parayı da babanıza gönderebilir bence. Bir de sıkıntılı derken başka borçları falan da varsa hiç göndermesin, para ve miras yüzünden çocukluğumda da gençliğimde de kavganın ortasında kalmış bir insan olarak sizi anlıyorum. Yaşça büyük olmalarına rağmen pek çok akrabama da 3 kuruş para için düştüğünüz duruma değer miydi diye sordum. Herkes birbirinin kuyusunu kazıyor biraz daha fazla pay alayım diye, gerçekten ailesi böyle olunca insanın soğuyor, uzaklaşıyor.

Olaylar çok karışık ve çok uzun, kimi dinlesen kendi açısından haklı, hepsi de benim ailem ve arada kalıyorum. Annemin bu hırsını anlayamıyorum, para biriktireceksen biriktir oğluna ver ya da gittiğinde harca. Kız gibi çeyiz düzmek nedir? Adam Avrupanın en gelişmiş yerinde yaşıyor bir de...

Adam hayatta yasiyor 84 yasinda. Biz onun maasini konusamayiz bile cok cirkin bunu konusmak. Bir kardesim biraz sorun yapmis. Diger kardesimde susturmus onu. Senmi bakiyorsun senmi ilgileniyorsun. 84 yasinda ve erkek butun gun bakabileceksen al o zaman demis. Alamayacaksanda bence hic agzini acma sus otur demis. O kardes benim babamin maasinida yedigimi dusunuyor cunku. Bana soylese ben bir guzel konusucamda haberim yokmus gibi davraniyorum. Gercektende maasini napiyorsun diye sormam bile. Kira haricinde yemek yiyecek faturalar yakiti aidati benim masrafim hersey oglumun ustunde.

Aaaaaaaaa olur mu elin yabancı memleketlerindeki yaşlılar dünyayı geziyor
Biz bizimkilere bi kilo elma bi kilo ıspanak yeter deyip elindeki parasını alırız.
Ne de olsa bizle kalıyor deyip .

yazık ya yaşlanınca bu duruma düşmek en büyük korkum. zaten bunca yıl bakmışım o çocuklara yaşlılığımda bari başımı ağrıtmasınlar,bi rahat bıraksınlar diye düşünürüm. 90 yaşındaki kadın zaten son yılları,huzursuz etmeye ne gerek var ki? yazık.

Dede yurtdisindan emekli olabilir.

Diğer mesajları da okudum, halanızın şuan durumu kötü diye düşündüğüm için babaannenizin ona destek olması mantıklı geldi ama tabi artık devir ne koparsam o kar devri, kendinden önce başkasını düşünen insan sayısı çok azaldı. Size zamanında destek olmuş halanızı da kırmayın bence, babanız para için herşeyi yaparım durumuna gelmiş benim babam da annemin akrabalarını mahkemeye vermişti kira sebebiyle. Kardeşini polise falan veriyorsa ben olsam yanlış yapıyorsun derdim, hatalarını yüzüne vurduğum için babamla anlaşamayız, şuanda da pek görüşmüyoruz, yeri geldiğinde para söz konusu olduğunda ben de ikinci plandayım zaten. Para önemli olabilir ama aç susuz değilken bu kadar abartılması, annenin kardeşin huzurunun bozulması tabi ki sizin de bozuluyor bence gereksiz, babanızın üzerine zaten ev; kira alırım maaş alırım diye diretmesi doğru değil. Kardeşinizle belki konuşsanız annenize söylese böyle şeyler istemediğini, kararı babaannenizin vermesi gerektiğini anlatsanız. Babaannenize de size de Allah sabır versin.

Babannenin yerinde olsam "olmaz olsun sizin gibi evlat" der huzur evine yerleşir. Maaşın bir miktarıyla bir kaç öğrenci okuturdum. O kadar net söylüyorum.
Kadın gelmiş kaç yaşına şurada ne kadar ömrü kalmış Allah bilir, tepesinde vır vır vır...
Çalışıyorsan ayrı ev tut al babanneni yanına yeter kadına ettiğiniz eziyet de. Arayıp sormalarına izin verme.
Babanene söyle maaşını ölünce bir hayır kurumuna bağışlasın..

Kardeşimin hiç bir şeyden haberi yok akşam konuşacağız, beni kimse dinlemiyor zaten, adam yerine de koydukları yok. Yanlışlarını söylediğim için de benden kötüsü yok.

Eski konularımı hatırlayanlar vardır belki, daha 1 ay öncesine kadar boşanma aşamasındaydım, annemin derdi onlara geri gelirsem eşyalarımı nereye koyacağıydı... (ev 150 m2 ve boş oda olmasına rağmen)

Yani beni ipleyen yok...

Babaannem çok pasif ve çekingen biri, hep dedem idare etmiş, yemek bile yapmazmış. Bu saatten sonra asla böyle bir şey yapmaz, benim yanıma da gelmez. Ben evliyim ve eşim varken asla böyle bir şey yapmaz.

Zaten 1000tl veriyormuş bir de kalanı mı verecek?
Anne babanız sizi büyütürken para mı talep etti? Bence düşünce biçiminiz yanlış. Babanız olduğu için bakıyorsunuz kiranızı vermese de isteme hakkınız yok..

Babanneniz neden babanızın üstüne geçirdi tapuyu. Erkek diye mi?

Hayır 2 ev vardı biri halamın borçlarına gitti ikinci evi babam istedi

Halanız boşandıysa zaten maaş ölüm durumunda direk ona verilir. Babanız ve anneniz de avucunu yalar.
Ama keşke kadına hayattayken huzur verseler. Para para diye yiyecekler kadının başını..

Ben eşimle tartıştığımda boşanın diyen babam da, daha ben karar vermeden kredisini ödediğimiz evi satıp parasını göndersin demeye başladı, barıştık biz şuan ailemden iyice soğudum; doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorlar maalesef. İnşallah barışmışsınızdır bazen bu ailevi problemler de insanın üzerine biniyor, eşine çocuğuna ayıracağın vakti onlara ayırıyorsun sonra evine yetemiyorsun.

Halanız da bir evi yiyecek kadar ne borcu yaptı ki?

Allahım evladın hayırlısını versin. 2.çocuk deyince herkes kardeşi olsun iyidir destek olur falan filan diyor ama kardeş imtihan da olabiliyor aynı zamanda..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…