- 7 Ekim 2016
- 6.597
- 4.323
- 173
- Konu Sahibi greengirll
-
Benim bu konu hakkinda yazdiklarimin tumunu okurmusunuz lutfen. Ondan sonra yargilama yapin. Sadece birini okuyup yorum yapmayin.Zaten 1000tl veriyormuş bir de kalanı mı verecek?
Anne babanız sizi büyütürken para mı talep etti? Bence düşünce biçiminiz yanlış. Babanız olduğu için bakıyorsunuz kiranızı vermese de isteme hakkınız yok..
Ne güzel babanıza bakıyorsunuz helal olsun ben cennetlik görüyorum sizin gibi insanları bir de ne güzel anlatmışsınız rabbim bana da nasip etsin ben de bakarım anacigima babacığıma ne bileyim çok hoş yazmışsınız yazivereyim dedimUzuntuden stresten zor ya arada kalmak hele birde parasi icin bakilmak insana fena dokunur. Bende babama bebek gibi bakiyorum. Hatta arada takilirim. Sen benim buyuk oglumsun derim guler hep. Onlar simdi sevgiye sefkate muhtaclar. Ayni zamanda cok alingan olurlar.
Tencere tava hadi neyse de perde nedir yaa..olmayan eve, bekar oğlana perde almak nedir onu anlamadim.Annem bir şeyi beğenir kime ödetsem diye bakar. Kardeşime perde yaptırmış 2500 tl, aylık 500 tl taksit yaptırdım dedi, sonra bana ödetmeye kalktı. Kendi de bir yandan para biriktiriyor. Oysaki kardeşimin ondan para falan da beklediği yok, resmen kendi zevkini tatmin için yemek takımları bilmem ne peşinde. Hangi anne bekar oğluna yemek takımı tencere takımı alır?
Cok tsk ederim. Kucukken de babaci bir kiz cocuguydum. Benim bu konuda tum yazdiklarimi okumadan yargilayanda olmus. Onlarda saolsunlar.Ne güzel babanıza bakıyorsunuz helal olsun ben cennetlik görüyorum sizin gibi insanları bir de ne güzel anlatmışsınız rabbim bana da nasip etsin ben de bakarım anacigima babacığıma ne bileyim çok hoş yazmışsınız yazivereyim dedim
Halanın maaşı yoksa ve çalışmıyorsa halana babasının maaşından maaş bağlanır bağlandı mı maaş?Olaylar çok karışık ve çok uzun, kimi dinlesen kendi açısından haklı, hepsi de benim ailem ve arada kalıyorum. Annemin bu hırsını anlayamıyorum, para biriktireceksen biriktir oğluna ver ya da gittiğinde harca. Kız gibi çeyiz düzmek nedir? Adam Avrupanın en gelişmiş yerinde yaşıyor bir de...
Babanıza bakıyorsunuz diye maaşından da ver demeyi nasıl hakkınız olarak görüyorsunuz pek anlayamadım açıkçası...Bu nasıl bir mantık, anne babaya bakmak ne gibi bir masraf gerektiriyor, büyütene kadar bakmışlar onlar da kendi harcamalarını mı tahsil etsinler ki asla ödenecek bir borç değildir bu. Sofraya 1 tabak daha koymanın bedeli mi var? Gerçekten şaşkınımBizde 3 kardesiz. Ben oglumla yasiyorum. Babamla yaz kis ben ilgileniyorum. 1000 tl kira gelirini kiram icin verir. Maasini sormam bile biriktirir. Hesap cuzdani karti kendisindedir. Istesem maasindan da ver diyebilirim bu benim en dogal hakkim cunku ona ben bakiyorum. Diger kardeslerim tek kelime edemezler. Ne bu yaa millet para icin birbirini yiyecek. Diyecegim sudur ki. Babaanneye kim bakiyorsa maasini o alir. 1 ay birinizde 1 ay birinizde kaliyorsa o ay o kisi alsin. Anlasma saglamalisiniz.
La havle vela kuvvete diyicem. Su konu icin yazdiklarimin hepsini okusanizda yorum yapsaniz benim icin. Bu neler yazmis veya daha neler yazmis diyipte bir bakip sonra yorum yapsaniz. Azicik insaf yaa.Babanıza bakıyorsunuz diye maaşından da ver demeyi nasıl hakkınız olarak görüyorsunuz pek anlayamadım açıkçası...Bu nasıl bir mantık, anne babaya bakmak ne gibi bir masraf gerektiriyor, büyütene kadar bakmışlar onlar da kendi harcamalarını mı tahsil etsinler ki asla ödenecek bir borç değildir bu. Sofraya 1 tabak daha koymanın bedeli mi var? Gerçekten şaşkınım
2 konu yukarda bak rapunzel nickli arkadas ne guzel okumusta yorum yapmis.Babanıza bakıyorsunuz diye maaşından da ver demeyi nasıl hakkınız olarak görüyorsunuz pek anlayamadım açıkçası...Bu nasıl bir mantık, anne babaya bakmak ne gibi bir masraf gerektiriyor, büyütene kadar bakmışlar onlar da kendi harcamalarını mı tahsil etsinler ki asla ödenecek bir borç değildir bu. Sofraya 1 tabak daha koymanın bedeli mi var? Gerçekten şaşkınım
Tüm yazılarınızı okumak zorunda değilim ki, bahsettiğim cümleyi de siz yazdınız ve bence yanlış bahsettiğim şey bu2 konu yukarda bak rapunzel nickli arkadas ne guzel okumusta yorum yapmis.
Yanlis bir sey yok ortada. Burada tum hayatimi detayli sekilde ortaya dokmek zorunda degilim. Butun yazdiklarimin icinden sadece bir cumle alip beni burada yargilayamazsiniz. Ayrica konu sahibinin babaannesine yapilanlari ve yapanlari bende kinadim zaten. Oyle birisi olsam bu konuya hayatta yorum yapmazdim zaten.Tüm yazılarınızı okumak zorunda değilim ki, bahsettiğim cümleyi de siz yazdınız ve bence yanlış bahsettiğim şey bu
+ 1000000000Anne babalar hayatlarının sonuna kadar çalışıyor didiniyor evlatlarını bir yere getiriyor ya da getirmeseler bile bakıyor besliyor (normal anne babalar) yaşları geçkin olunca bakmak için maaşlarına el koymak da nedir? Açlıktan ölüyor musunuz öyle bile olsa anne babanız kendi insiyatifiyle verir zaten, parayı alırım, parayı alsın vb sözlere bakılırsa yaşlılara kimse sormuyor demek ki kendi paralarını ne yapmak isterler diye. Halbuki onlar da KENDİ paralarını kontrol etmek hayatlarının son dönemlerinde güvende hissetmek isterler. Şu manzaralara bakınca çocuk bakmak ne zararlı bir yatırım yahu diyorum. Sen 7/24 bak (ki bunu parayla yapacak insan bulamazsınız kimse uğraşmaz) yaşlanınca sofraya 1 tabak daha koyamasınlar ondan ona itelesinler. Maaşı olmayan yaşlılar ölsün o zaman.. Bazı insanlar adına çok utandım çok. Evlada bakmak bir imtihandır onu en iyi şekilde yetiştirmek ve büyütmek çünkü bize emanettirler. Biz yaşlandığımızda da evlatlarımızın imtihanı oluruz. Allahım sen bana bu tarz bir şey yaşatmadan bu imtihanımı vermeyi nasip et yarabbim. İteleyip durduğunuz anne babanızı çok ararsınız gün gelir de...
Aslında sizin yazdığınız cümleden yola çıkarak genel bir konudan bahsettim, tabi ki sizin özelinizi bilemem. Ama prensip olarak kendimce doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri yazdım. Sizi yargılamak gibi bir düşüncem yok, hemen hemen tüm yorumlarımı özel konulardan yola çıkarak genel olarak yapıyorum. Bahsetmeye çalıştığım şey bu konu ile sınırlı değil.Yanlis bir sey yok ortada. Burada tum hayatimi detayli sekilde ortaya dokmek zorunda degilim. Butun yazdiklarimin icinden sadece bir cumle alip beni burada yargilayamazsiniz. Ayrica konu sahibinin babaannesine yapilanlari ve yapanlari bende kinadim zaten. Oyle birisi olsam bu konuya hayatta yorum yapmazdim zaten.
Uyelik profilimden girerek bu konu hakkinda yazdiklarimi bulabilirsiniz. Bunun disinda daha ozel konulara girsem siz bile beni tebrik edersiniz baktigim icin. Ama ben bunu para icin asla yapmiyorum. Merhametli vicdanli biri oldugum icin yapiyorum. Anneye babaya para icin bakilmaz.Aslında sizin yazdığınız cümleden yola çıkarak genel bir konudan bahsettim, tabi ki sizin özelinizi bilemem. Ama prensip olarak kendimce doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri yazdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?