Iki tarafida al karşına herkes doksun eteğinde ki taşı reis baktın olmayacak gibi ne haliniz varsa görün de daha da karışmaMerhabalar, en evde kalmamız gereken zamanda benim bir yerlere gidesim var. Sebebi de annem ve babam. Kendimi bildim bileli kavga ediyorlardı zaten. Son üç dört aydır da aynı evin içinde asla konuşmuyorlar. Ama beni ya da kardeşlerimi gördükleri her yerde babam: senin annen deli; annem de senin baban yalancı vs. (Çok daha ağır laflar da oluyor.) diye bize şikayetleniyorlar. Annemle ben tartışacak olsam bana değil babama sövmeye başlıyor. Bugün yine annem,babama yalancı deyince ben dayanamadım babama yalancı deme diyerek odadan kapıyı çarparak çıktım. Annem de tutturdu artık sen mi açarsın boşanma davasını baban mı bilmiyorum gidin açın diyor. Ben aralarında kalmaktan çok yoruldum. Annem devamlı geçmişten bahsediyor babam biraz pişman ama düzeltmek adına hiçbir şey yapmıyor. Ben evlat olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Çok çaresizim gidecek hiçbir yerim yok, hoş olsa da gidemem zaten.. (Bu durumlara şahit olmamak için üniversiteyi yaşadığım şehirden başka bir yerde okudum ama daha fazla kaçacak bahanem yok. Okulum da bu sene bitiyor..)
Iki tarafida al karşına herkes doksun eteğinde ki taşı reis baktın olmayacak gibi ne haliniz varsa görün de daha da karışma
Yok kuzum onlar boşanamaz bileBoşanmıyorlar dediğiniz gibi.. Kaç senedir boşanmak istiyorum lafı dillerinde. Ben çocukken çok korkardım boşanırlarsa naparım babama yemek hazırlamam lazım ama annemin de yanında olmam lazım diye düşünürdüm. Şuan da aynı şeyleri düşünüyorum belki ama yerlerinde olsam çocuklarıma bunu yaşatmamak için yine de boşanırdım sanırım. Neyin doğru neyin yanlış olduğunu kestiremiyorum kendim evlenecek yaşa gelmiş olsam da..
Yaş kaç bilmiyorum da ne bileyim zor aile sıkıntısı ile..Bu dediğinizi birçok kez yaptım. Aynı ortamda da ayrı ayrı da. Boşanın dediğimde de kötü evlat ben oldum maalesef. Allah'ım ben elimden geleni yaptım diyebilecek kadar çabalıyorum. Dilimi tutmayı öğrenmem lazım ama zorlanıyorum işte.
Yaş kaç bilmiyorum da ne bileyim zor aile sıkıntısı ile..
Son kez bir daha yap sertce yap duygularını da aktar seni nasil yorduklarini da anlat dedim ya olmuyo mu daha yorma kendini bosan da deme hic birseylerine karisma reis..
Kardeşlerle ortak karar alın. Hiçbiriniz bu konularda yorum yapmasın ve dinlemesin. Boşanırsanız da boşanın, biz karışmıyoruz demeniz lazım. Bir iki denerler sonra izleyici olmayınca konuşmaktan ve size yansıtmaktan vaz geçerler. Virüs bitince de biriniz bir avukat bulur,avukat bir dilekçe verir, ciddi olduğunuzu görürler.Merhabalar, en evde kalmamız gereken zamanda benim bir yerlere gidesim var. Sebebi de annem ve babam. Kendimi bildim bileli kavga ediyorlardı zaten. Son üç dört aydır da aynı evin içinde asla konuşmuyorlar. Ama beni ya da kardeşlerimi gördükleri her yerde babam: senin annen deli; annem de senin baban yalancı vs. (Çok daha ağır laflar da oluyor.) diye bize şikayetleniyorlar. Annemle ben tartışacak olsam bana değil babama sövmeye başlıyor. Bugün yine annem,babama yalancı deyince ben dayanamadım babama yalancı deme diyerek odadan kapıyı çarparak çıktım. Annem de tutturdu artık sen mi açarsın boşanma davasını baban mı bilmiyorum gidin açın diyor. Ben aralarında kalmaktan çok yoruldum. Annem devamlı geçmişten bahsediyor babam biraz pişman ama düzeltmek adına hiçbir şey yapmıyor. Ben evlat olarak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Çok çaresizim gidecek hiçbir yerim yok, hoş olsa da gidemem zaten.. (Bu durumlara şahit olmamak için üniversiteyi yaşadığım şehirden başka bir yerde okudum ama daha fazla kaçacak bahanem yok. Okulum da bu sene bitiyor..)
Is arkadaşımın ailesi de geçen yıl boşandı 26 yaşında o da hergun kavga her gün laf sokma kızı bir gün anasi arıyor bir gün babası arıyor bebek gibi şikayet ediyorlardı kızda en sonunda biririnizi yeyin benden uzak durun dedi ve ailesi boşandı reis ..Yaşım 23, o kadar küçük sayılmam. Psikolojim zaten pek iyi durumda değil bir de ailemle ilgilenmek zorunda olmak beni yıpratıyor.
Karşıma aldığımda sanki iki küçük çocuğa yaramazlık yapmayın der gibi hissediyorum. Ama inşallah cesaret edicem yeniden konuşmaya.
Bosanmalari herkes icin iyi.
Bu saatten sonra bosanmazlar sanmiyorum..
Ama bence 2 kisi ayni evde savas icinde yasiyorsa, evin icindeki insanlar asla bir digerini savunmamali. Tabii ki haklidan yana olmak ayri bisi. Ama ikisi de haksiz bence. Yani annenizi babanizla, babanizi annenizle kizdirmamalisiniz. Bu taraf secmek gibi bir sey olur. Ve tabii herkesi sinirlendirir. En guzeli bence hic muhatap olmamak. Madem ikisi de cocuklarini dusunmeyecek kadar sorumsuz. En guzeli evde sessiz kalmak. Belki bu sessizlik onlari dusundurebilir.
Is arkadaşımın ailesi de geçen yıl boşandı 26 yaşında o da hergun kavga her gün laf sokma kızı bir gün anasi arıyor bir gün babası arıyor bebek gibi şikayet ediyorlardı kızda en sonunda biririnizi yeyin benden uzak durun dedi ve ailesi boşandı reis ..
Haklarında hayırlısı olsun
Bu sekilde yapmaniz birbirlerinden daha fazla nefret etmelerine sebep olur. "Kendini hakli goren" hicbir anne baba, cocuklarinin onu karsi taraf hakkinda elestirmesinden hoslanmaz. " cocuklarimi bana dusman etti" dusuncesi yer alir. Ve nefret daha da buyurBu dediğinizi yapıyorum galiba.. Yani anne ve baba olarak değil de anlattıklarının haklı veya haksız taraflarını söylüyorum veya örnek verdiğim olaydaki gibi birbirlerine karşı savunabiliyorum. Bunu yapmamın sebebi birbirlerini sevmiyor olmalarını kabullenemiyor olmam..
Is arkadaşımın ailesi de geçen yıl boşandı 26 yaşında o da hergun kavga her gün laf sokma kızı bir gün anasi arıyor bir gün babası arıyor bebek gibi şikayet ediyorlardı kızda en sonunda biririnizi yeyin benden uzak durun dedi ve ailesi boşandı reis ..
Haklarında hayırlısı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?