Ailem..

Tek çocuklar asla büyümezler kendimden biliyorum evlendim hala bir yere gitmek istediğimizde eşimle annem aman gitmeyin ortalık karışık diyip duruyor.. Haksızda sayılmaz tabi o_O
Ama ona göre ortalık hep karışık ve ben çok uzaklaşmamalıyım :kahve:

Bana da çok düşündürtüyor böyle garezi var diye maalesef :) Ama o klasik laftır ya; yine bekleriz, burada kalın vs...
Evde otur huyu değil de gözümüzün önünde ol huyu o sanırım :)
Aynen öyle. Dedimki siz ne zaman döneceksiniz burdan senle birlikte dedi biraz müsade ette kafa tatili yapayım yanlız kalayım dedim. O zaman biz hiç gelmeyelim diyor bana. Yanlarında bile oturmuyorum artık. Kısıtlı konuşuyorum delirttiler çünkü

Kaç kez dedim kaç yaşına geldim ben ve birde 2 yıl önce ayrıldım eşimden. Senin küçük kızın değilim. Kadınım artık dediysemde yok

Bir de evlilik geçmiş yahu, olgun birisiniz.
Valla ben konuşmayı denedim ama susturuldum hep işine gelmediğinden dolayı.
Bir an anlıyor olsa da eyleme dökemiyorlar kolay kolay.
Zorlaya zorlaya bir noktaya geliyorsunuz.

Aynen öyle. Dedimki siz ne zaman döneceksiniz burdan senle birlikte dedi biraz müsade ette kafa tatili yapayım yanlız kalayım dedim. O zaman biz hiç gelmeyelim diyor bana. Yanlarında bile oturmuyorum artık. Kısıtlı konuşuyorum delirttiler çünkü

İyice uzaklaştırıyorlar bu sefer işte..

Eğer bir mesleğiniz ve geliriniz varsa ufak ufak alıştırın onları derim. Size kızdıklarında ya da baskı yaptıklarında cevap vermeyin. Ama istediğiniz şekilde de yaşamaya devam edin ,arkadaşlarınızla buluşun gezin vs..
Siz münakaşaya girmeyip umursamadıkça vazgeçmeye başlarlar diye tahmin ediyorum, çocuk değilsiniz sonuçta
Evet bunu bende düşündüm ama evde hep bi surat annemde. Sabah kalkarsın surat akşam yatasın surat.

Bir de evlilik geçmiş yahu, olgun birisiniz.
Valla ben konuşmayı denedim ama susturuldum hep işine gelmediğinden dolayı.
Bir an anlıyor olsa da eyleme dökemiyorlar kolay kolay.
Zorlaya zorlaya bir noktaya geliyorsunuz.
Onada diyorki 2 yıl evlilik yaşadın neki

Evet bunu bende düşündüm ama evde hep bi surat annemde. Sabah kalkarsın surat akşam yatasın surat.
Nazını geçirmeye çalışıyordur. Siz de surat asın ya da umursamayın. O zaman surat asmanın bi işe yaramadığını görüp geri adım atmak zorunda kalacak büyük ihtimalle :KK54:

Ben 18 yaşında evden ayrılmıştım üniversite okumak için.. Benden de 1,5 yaş küçük kız kardeşim var.. 18 yaşımdan sonra da üniversite+ iş hayatı sebebiyle tekrar ailemin yanına hiç temelli dönmedim..Sonra da evlendim zaten..

Kızkardeşim ailemin yanında okudu, işe girdi, işten çıktı.. İş bakımından hiç dikiş tutturamadı çok iyi bir üniversiteden mezun olmasına rağmen.. Evde kalan tek çocuk diye annemle babam giriş çıkış saatlerine hep karıştılar arkadaşlarına karıştılar ..işe girip çıkmalarına hiç ses çıkarmayıp ayrı eve çıkma düşüncesine bile katlanamadılar..

Sonucunda olan şu: Kardeşim şu an 35 yaşında, fazlası ile asosyal, nasıl hayatla başedeceğini mücadeleyi para kazanmayı bilmiyor.. Daha yeni bir eve çıkmayı başardı.. Ve hala herşeyde çok zorlanıyor..

Bana izin vermiyorlar diyordu o da.. Bu dediğiniz şey sadece kötü bir bahane.. Yolunuzu çizin evinizi ayırın kendinize hayat kurun.. Bunun için bu yaşta anne baba izni beklenmez.. Çünkü o izin siz bekledikçe gelmeyecek..

Onada diyorki 2 yıl evlilik yaşadın neki
1 ay veya 2 sene, sonuçta evlilik yaşayacak olgunlukta ve yaştasınız.
Annenizin her şeye bir cevabı var sanırsam :(
Bence büyüdüğünüzü kabullenmek istemiyorlar, eskiden olduğu gibi onların sözünden çıkmamanızı istiyorlar :işsiz:

Nazını geçirmeye çalışıyordur. Siz de surat asın ya da umursamayın. O zaman surat asmanın bi işe yaramadığını görüp geri adım atmak zorunda kalacak büyük ihtimalle :KK54:

Benim annem daha da hiddetlenir sinirlenir genelde.
Kötü insan olurum baya...

Konu sahibi bence çalışmıyorsanız bir işe girin, evde ağırlık çöküyor böyle iyice. drderin drderin

Ben 18 yaşında evden ayrılmıştım üniversite okumak için.. Benden de 1,5 yaş küçük kız kardeşim var.. 18 yaşımdan sonra da üniversite+ iş hayatı sebebiyle tekrar ailemin yanına hiç temelli dönmedim..Sonra da evlendim zaten..

Kızkardeşim ailemin yanında okudu, işe girdi, işten çıktı.. İş bakımından hiç dikiş tutturamadı çok iyi bir üniversiteden mezun olmasına rağmen.. Evde kalan tek çocuk diye annemle babam giriş çıkış saatlerine hep karıştılar arkadaşlarına karıştılar ..işe girip çıkmalarına hiç ses çıkarmayıp ayrı eve çıkma düşüncesine bile katlanamadılar..

Sonucunda olan şu: Kardeşim şu an 35 yaşında, fazlası ile asosyal, nasıl hayatla başedeceğini mücadeleyi para kazanmayı bilmiyor.. Daha yeni bir eve çıkmayı başardı.. Ve hala herşeyde çok zorlanıyor..

Bana izin vermiyorlar diyordu o da.. Bu dediğiniz şey sadece kötü bir bahane.. Yolunuzu çizin evinizi ayırın kendinize hayat kurun.. Bunun için bu yaşta anne baba izni beklenmez.. Çünkü o izin siz bekledikçe gelmeyecek..
Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler. Bende düşüncem tüm bunları

1 ay veya 2 sene, sonuçta evlilik yaşayacak olgunlukta ve yaştasınız.
Annenizin her şeye bir cevabı var sanırsam :KK43:
Bence büyüdüğünüzü kabullenmek istemiyorlar, eskiden olduğu gibi onların sözünden çıkmamanızı istiyorlar :işsiz:
Olay o zaten benim büyüdüğümü kabullenmiyorlar istiyorlarki hep onların dediği olsun. Anneme dedim artık sen kendini çek artık bazı şeylerden her işin içindesin yeter dedim.

Çok güzel açıklamışsınız teşekkürler. Bende düşüncem tüm bunları

Rica ederim umarım herşeye daha farklı açılardan bakabilirsiniz.. Eklemem gereken bir konu daha var ki; annemle babam da kardeşimin şimdi ki halini gördükçe zamanında niye böyle ettik ki keşke daha farklı davranıp onu evde bu kadar tutmaya çalışmasaydık diye çok pişman oldular..

Pazar günü dönecektim acaba erken mi dönsem diyorum. En azından biraz yanlız kalırım ailem dönene kdr

Back
X