ailemden artık kesin olarak "nefret" ediyorum

Şehir dışına yatay geçiş yap. Yeniden sınava girmek zorunda değilsin. Üniversitedesin anladığım kadarıyla. Sınava girdiğin sene aldığın puanın yettiği her yere yatay geçiş yapabilirsin. Geç başka şehre. Çalışırsın. Mis gibi hayatını kurarsın. SAKIN EVDEN KURTULMAK İÇİN EVLENME. SAKIN.

Haklısınız valla .Keşke başka bir şehirde okusaydınız.
Yani tamam eğitim falan filan ama şahsen ben büyük oranda biraz eğlenmek için gitmek istiyorum.

Evlen evlen
Hatta kacarak evlen
Koca evinde emin ol istedigin saate kadar gezersin istedigini alirsin yersin icersin dolasirsin hic hasta bakmazsin emin ol
Evlilik de tam boyle birsey zaten
Mumla aratir allah sana aileni gorursun

Ben de kardeşimi büyüttüm. Şartlar öyle gerektirdi. Lise son sınıfta eve ve kardesime bakmak için ders çalışamadim. Istedigim bolumu kazanamadim. Yine olsa yine yaparım ve birgün bile ailemden hickimseye sikayetimi belli etmedim. Öyle çok param da olmazdı. Öğrencilik işte. Idare ediyim diye lukse kacmazdim. Luksten kastim da gezip tozmak. Ne biliyim bi kafeye gitmek filan. Konsere filan da zor bela izin alırdım ama tatlı olurdu. Ben aileme yardimci olmasaydim o yillarimi çok daha hareketli ve bencil gecirebikirdim. Ama su an pismanliktan olurdum herhalde. Benim durumum farklıydi belki sağlık problemleri nedeniyle mecbiriyetlerim vardı. Bu arada yemek iş dahil neredeyse evin bütün yükü bendeydi 14-23 yaslarim arasinda. Senin aile düzenin nedir ailen nasil insanlardır bilemem ama herseyin bi zamani oluyor. Bunca şey anlattım sana bir de tavsiye veriyim. Sakın ama sakın evliliği kaçış olarak görme ve ekonomik özgürlüğünu eline almadan evlenmeyi düşünme.

bizimkilerde hadi kızım git kendine elbise al demez yani.. bence bir çok aile demez.. ben isterim yani baba şunu alıcam para ver derim o da verir.. sen de iste.. ha istiyosun yine vermiyolarsa orası başka tabi

Son düzenleme:
valla ben aileni bencil buluyorum.
konularını da biliyorum. çekmeyen bilmez.
ben bi sinemaya (senede bir) gidebilmek için babama o kadar yalvarmış, ağlamıştım ki..
engelli kardeşinin sorumluluğa da temel olarak anne ve babanda olmalı.
her şeyi senin üstüne yıkmak çok acımasızca.
ama yine de evlenme.
senin kurtuluşun okumak.

ne desem bilemedim onun sevgi gösterme tarzı bumu, yada sorunlarıyla başa çıkamadığı için mi sana böyle davranmış. Ama sen ona büyük bi dayankmışsın gibi

Seni de anliyorum gencsin gezmek tozmak giyinip suslenmek kendine iyi bakmak istiyorsun ancak sosyal aglarda gordugun herseye inanma. Zannetme onlar cok mutlu. Yuz yuze gorustugum bir suru insan var. Facebookta instagramda gorsen adriana lima kim kardeşin (su kadinin soyadini dogru yazmayi bi beceremedim :)) ) filan zannedersin. Bir pozlar, makyaj, afilli paylasimlar sozler. Halbuki hic oyle degiller. Yan masada oturan hanimin gozlugunu emanet alip selfie cekeni gordu bu gozler. :)) Paylasimda pek afilli pek jan janliydi ama sahteydi ) Evlilikte cozum degil. Once ekonomik ozgurlugunu al eline sonra evlen. Kimsenin eline bakma.

Peki her genç kız engelli bir çocuk buyutmus müdür annesi babası gezerken?
Hangi genç kız benim kadar sefillik ćekmiştir?
Hangi kızın bu kadar hayali yikilmistir.

Şükretmeyi bilmeyerek Allah'a o kadar çok isyan ediyorsun ki.. Hele de engelli kardeşine baktığın için o kadar isyan ediyorsun ki.. Kardeşine bakarken sevgiyle mi nefretle mi bakıyorsun merak ettim doğrusu... Sen herkesin hayatı güllük gülistanlık mı zannediyorsun.. Sen engelli bir kardeşe sahipsin annen yada baban ise sizler ve engelli bir evlada sahip. Bunun sorumluluğunun ne demek olduğunu anlayamaman normal. Muhtemelen 17 - 18 yaşlarında ergensin. Ben zamanında annemin babamın verdiği harçlıkları biriktirir süpriz olsun diye eve gıda alışverişi yapardım ve bunu yaparken mutlu olurdum. Bir dönem öyle bir zamandan geçtik ki giydiğim pantolonun ortası yırtılmıştı o halde dershaneye giderdim. Dershanede arkadaşlarım neden hep aynı kıyafetle geldiğimi sorardı utanırdım, ama bir kere olsun senin gibi nankörlük yapıp ailemden nefret ediyorum diye bir cümle kurmadım ve bir kere olsun bencillik yapmadım..

Ergenliğine vererek daha fazla yorum yapmak istemiyorum yoksa seninle ilgili çok yorum yapardım.. Bir gün anlarsın anneni babanı.. Sağ olduklarının kıymetini, kardeşlerini.. Ve umarım onlardan nefret ettiğini söylediğin için pişman olmazsın..

Hakkında hayırlısı olsun.

kesinlikle uzak bir yerde üniversite oku ama ordada sana kuruş kuruş para yollarlarsa daha beter psikolojiye girersin, üniversite de o kızların süsü püsü ne daha kafayı yersin , paran yol parasına kırtasiye parasına felan anca yeter istediğin gibi gezip tozamazsın bunlar parayla oluyor, anlattığına bakılırsa ailen sana üniversitede çok para yollamaz, bursunda sana anca yeter , küçük bir şehire düşersen zaten en fazla iki üç kafe mağaza park bulursun , sosyal ortamın yine olmaz, evlilik zaten kurtuluş değil , anlıycağın en rahat olduğun yer yine kendi evin begenmesen de.

Varlikli bir ailenin ozgur kizi olarak buyudum ben, okuldan cikar eve gelir ustumu degistirdigim gibi disari firlardim, kimsenin umrunda degildi cunku annem butun gun dernekten arkadaslariyla gezip tozup okey oynamakla, babam da isleriyle fazlasiyla mesguldu. Yoklugumu farketmezlerdi bile... babama bir gun, baba ben kacinci siniftayim sence dedim, liseye basladin iste dedi, lise sondaydim bunu dediginde. Hala sorsam yasimi bilmeyebilir evlenecegim zaman sirf kendileri gibi zengin bir ailenin oglu degil diye esimi nasil asagiladiklarini, seninle para icin evleniyor diye basimin etini yediklerini, esimin ailesinin hazirladigi dugune katilmayip kendi kafalarina gore ayri dugun yaptiklarini ve onlari davet etmediklerini anlatmiyorum bile...
inan bana kimsenin hayati disaridan gorundugu gibi degil. O sana cok ozgur çok mutlu gorunen kizlar da kimbilir evlerinde neler yasiyorlar..
sen simdi sadece derslerini düşün, inan bana iyi bir meslek sahibi olup kendi ayaklarin uzerinde durmaya basladiginda bunları hatirlamayacaksin bile.

Annen bence sana güvendiği için böyle yapıyor. Biraz sorumluluklarını bırak kendini geri Çek anlasın 9 yaşında kardeşin eve bakabilecek mi? Yoksa kendi mi başında durması gerekecek.

Arama konusunda şöyle yap. Mesela aradın ne yaptığını nerede olduğunu haber verdin. Israrla tekrar aradıklarında açma. Mesaj at onun yerine şu saatte gelicem diye. Daha fazla ilgilenme sana ulaşma çabalarıyla. Her türlü sana trip attıklarına göre en azından sen daa huzurlu ve mutlu döndüğün için daha az hararetli tartışmalar yaşarsınız.

Para konusunda da baban maaş aldığında gidip aylık harçlık iste. O parayı ihtiyaçlarına göre değerlendirirsin. Senin ihtiyaçlarını kendi kendilerine farketmelerini beklemek biraz ütopik olur.

Evliliği hiç önermiyorum sana. Erken evlilik karşıtı olduğumdan filan değil, az çok l konularından karakterini bildiğimden önermiyorum. Sen şimdiden hayatının monotonluğundan gençliğini yaşıtların gibi yaşayamadığından şikayet eden bir kızsın. Bir de ailene inat erkenden evlenirsen, Yaşıtların 20lerinin sonunda iyi paralar kazanıp, güzel yerlerde gezmeye tozmaya, tatillere gitmeye başladığında sinir olursun. Ben ev işleriyle çoluk çocukla uğraşıyorum ailem yüzünden millet hayatını yaşıyor diye. Sana en uygun olan en yüksek getirisi olan bölüme geçmeye çalış illa okul değiştirmek istiyorsan, gerekirse köstebek hazırlanmaya başla şimdiden hırsını ona kanalize et. Eline para geçmeye başladıktan aile eş gibi sorumlulukların olmadıktan sonra şuan istediğin hayatın kat kat iyisini elde etmek çok kolay zaten.

Yasiniz kac daha onceki konularinizi bilmiyorum kendinizce haklisinizdir ama yagmurdan kacarken doluya tutulmakta var.

benım aılemde benı cok arar sorar merak ederler
her gun annem 10 kere arar
ben hıc aramam cunku fırsat kalmaz
bır yere gıderken ozellıkle cocukla ben gıdıyorsam butun hafta calıstın o cocukta okula gıttı dınlensene evınde hemen tın tın gezıyorsun der ve benı gıttıgım yerdede cok arar
ben kızmıyorum
cunku benı merak eıdyor olması benım zoruma gıtmıyor

Canım benim çok üzüldüm.benim bir arkadaşımı da aynı senin gibi kardeşi uğruna bir yere çıkartmadılar hiç bir talibiyle evlendirmediler.surekli aşağılamalar ve dayak...o da bazen dusunurdü kaçmak .artık 30 yaşına geldğinde biraz ayak direyebildi biraz çevrede baskı yapinca evlendi..sonuçsa maddi özgürlüğü olmadığından istedigi manada mutlu değil... Benim ailemde baskıcı anlayıssizdı hele atanamadığım yiilarda... Şimdi atandim o kadar rahatim ki velhasılı disini sık maddi özgürlüğünü al

Canım bende 18 yaşındayım şuan lysye hazırlanıyorum ve haftanın 6 günü evdeki 4 yaşındaki küçük kardeşime bakıyorum. Annem doğurdu ben büyütüyorum anlayacağın. Lisede istediğim gibi gezdim tozdum. Doğruyu soyleyince izin vermezlerdi yalan söyleyince izin verirlerdi. bende yalan söylerdim kendileri teşvik ederdi.. Allahtan bi pazar günü dışarıda sevgilimle gezip tozabiliyorum ona da karışmıyor zaten haklı olarak. Bişey söyleyecek olsa hemen tepki veriyorum bütün hafta 4 duvar arasındayım bunalıyorum ya falan diyorum öylede zaten. Bütün anneler seninki gibi canım kızlarını hep kısıtlarlar erkek çocuk söz konusu olunca toz kondurmazlar ama..

Ailenin seni baska bir sehire okumaya gonderecegine inaniyormusun, gonderseler bile para gönderecekler mi?

Burada olay maddi durum veya kıyafet veya baska bır sey degil konuyu saptırmayın...

Sosyal medyayı takıntı yapmayın derim. Çünkü insanlar hep mutlu anlarını paylaşıyolar, aile sorunlarıyla uğraşırken öz çekim yapıp atan görmedim ben

Allah herkese hayırlı evlat versin...
Benim de 16 yaşında kızım var ve ihtiyacı olduğu birşeyi alması için izin veririm dışarı çıkmasına... Ama halâ kızımla arkadaş gibiyiz ve sürekli sarılıp öper durduk yere. Hatayı kendinizde arayın birazda. Ne anneler var öz evladına kıyan... Şükretmeyi bilin azıcık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…