19 a doğru gidiyorum 18Kaç yaşındasınız
BEN KIZINIZ GIBI OLAMADIM HEAllah herkese hayırlı evlat versin...
Benim de 16 yaşında kızım var ve ihtiyacı olduğu birşeyi alması için izin veririm dışarı çıkmasına... Ama halâ kızımla arkadaş gibiyiz ve sürekli sarılıp öper durduk yere. Hatayı kendinizde arayın birazda. Ne anneler var öz evladına kıyan... Şükretmeyi bilin azıcık.
Sanki sözlüme de haksızlık olmaz mıSumoch, sen uzak bir sehre gitsen bile ailen sana para gondermez, surunur rezil olursun. Is bulup calisacaksan olur ama. Baslangic yapacak kadar paran var mi?
Baska bir alternatif, git hemen evlen, hemen kurtul. Universiteyi kafan rahat oku, adamin maddiyatindan yaralan. Okulu bitirip maddiyatini eline alinca ister adamla devam edersin, ister bosanirsin.
Sen o evden bir sekilde kendini kurtar derim.
Ya calis cabala, kendi alin terinle yap ya da evlen ama git o evden.
Yatay geçiş var,onu yapabilirsin araştır istersen geçen sene ki puanınla diyorlar merkezi yerleştirme diyede geçiyor galibaYgs siralamam öyle iyi degil seneye de kalmak istemiyorum
Size katılıyorum, herkes bana şükürden bahsediyor. Neyin şükrünü yapıyım hayatıma bakın. Okulda 1.yılımdı 1seneyi ćöpe atabilirim sanırımHiç gereksiz güzelleme yapmayacağım.
İsyan etmeyin beterin beteri var saçmalıklarına girmeyeceğim zira haksızlığa uğradığınızda isyan etmeyecekseniz ne zaman isyan edeceksiniz bilmiyorum. Vur kafasına al lokmasını tipi yetişkin yetiştirme rehberinin giriş cümlesi herhalde bu "Aman isyan etme evladım, bunlar hep sınav, beterin beteri var, sen sabır göster, küçüksün alttan al." palavraları.
Yaşınız küçük büyüyünce anlayacaksınız falan da demeyeceğim. Çünkü ortada anlaşılacak bi durum yok.
Konunuzda şımarık bir ergen değil anne-baba olmayı becerememiş iki tane kazık kadar yetişkin var. Yetişkin dediysem de görüntüde yetişkin, yoksa sorumlulukta çocuktan beterler yazdığınız kadarıyla. Özellikle engelli bir çocuğun bakımını ona bakmaya ne maddi ne de manevi olarak hazır olmayan ergenlikteki bi bireye emanet etmeleri ve bunu sürekli yapmaları resmen facia.
Ve üzülerek hak veriyorum ki hayatınız berbat. Ancak çözüm önerileriniz hayatınızdan da berbat, yani yağmurdan kaçarken doluya tutulma yolunda emin adımlarla ilerliyorsunuz.
Bakın çocuk dünyaya getirmek çok fazla sorumluluk gerektirir ve bu sorumluluk o kararı verenlerin sorumluluğudur, çocuklarının değil. Ailenizin sorumluluklarını başlarından atması size büyük haksızlık, yapmaları gereken bi sürü şeyi yapmadıklarını eski konularınızdan da görüyorum. Ama bu işin çözümü kötü bi bölümde senelerinizi çöpe atmak ya da ailenizden beter bi adama tabi olmak değil. Ailenizi olabildiğince hizaya getirip geleceğiniz için bi şeyler yapmanız lazım. Okulunuza odaklanıp geleceğinizi adam etmeniz lazım yoksa daha çok konunuzu okuyacağız emin olun.
Bu arada babamın arabası yok toplu tasimayla gelcekti gelseydi. Mesajimda onu da dedim zaten; baba gel al o zaman dedim. Eve yalniz basima akşam 10da geldimaile yanında üniversite okumaya bu yüzden karşıyım
ailenin yanında ki üniversiteye lisenin yükseği derlerdi aynı durum
ben çok iş hayatından sonra gezersine de katılamıyorum çünkü çalışma hayatına başladıktan sonra üniversitede yaptığım etkinliklerin onda birini yapamıyorsun
zaman olmuyor zaman olsa uygun kafa dengi arkadaşı bulamıyorsun başka dertlerin eve getireceğin derdin işin oluyor
ama üniversite de tek derdin ders oluyor
iş hayatında her zaman yaşıtın arkadaş göremiyorsun 40 yaşlarında evli iki çocuklu insanlarla gel konsere mi gidelim diyeceksin sen gel desen onlar gelir mi
ama konu sahibinin çözüm önerileri olacak gibi değil kötü bölüm olsun ailemin yanımda olmasın denirse gelecekteki iş hayatının önü kapanır
yine başka şehire kendi yanında az para veren aileyle başka şehirde nasıl olacak
evlenmek hiç çözüm değil özellikle sevmediğin adamla
yani başka şans kalmıyor bolca kavgadan başka
ben aileye hak veremiyorum artık üniversiteye gelmiş kızın bir bahar şenliğinde bir konserde gece 10 da gelmesi olay olmasın madem çok korkuyorlar babası gelsin kapı önünden alsın
zaten bu konserler falan her zaman olan şeyler değil
yada gezi kırk yılda bir
ama aile kızı 18 yaşında engelli bir çocuğa ebeveyn yapmış
Yatay gecişin maddeler halinde şartı var, bir tanesi de 3ün üstünde ortalama o da bende yokYatay geçiş var,onu yapabilirsin araştır istersen geçen sene ki puanınla diyorlar merkezi yerleştirme diyede geçiyor galiba
Yok benim dediğim farklı geçen seneki ygs puanınla yatay geçiş yapabiliyor muşsun 1 kere mahsus olmak üzere.Eğer ortalaman yetmiyor ise geçen seneki puan ile yaparsın.Yatay gecişin maddeler halinde şartı var, bir tanesi de 3ün üstünde ortalama o da bende yok
Geçen sene yazdirmamislardi para yok diye.. ama bu sene onlardan habersiz yazcamAaa evet kusura bakmayın kafam mı güzel ne anlamamışım.
Şehir değiştirme olanağınız varsa değiştirin.Ayrı ev falan zor olur çünkü aynı şehirde izin vermezler.
Ya da konuşmayı denediniz mi ara sayfaları okumadım ama ? Konuşunca anlayışla karşılarlar mı sizi ?
Onu bilmiyordum, bölümümde kalmak istemiyorum zaten bölümümde de iş imkani yokYok benim dediğim farklı geçen seneki ygs puanınla yatay geçiş yapabiliyor muşsun 1 kere mahsus olmak üzere.
Kızlar biliyorum nefret ettirdim konularımdan.. Bu sefer alıp başımı gitcem
Dün okulda öğlenciydim, kızlarla bi afişe rastladık akşam 18.de çok sevdiğim şarkıcının konseri var okulun konser salonunda. Ders çıkışı gider dinleriz diye düşündük. Babamı aradım baba ben konsere giriyorum okulun içindeymiş dedim. Başta hayır dese de sonra ikna oldu. Konser salonu 18.30 da açıldı, müzik de 19.30 gibi başladı. Annem beni ikide bi aramaya başladı "napıyosunuz siz ne sarkisiymis o akşam oldu haberin varmı" Defalarca aradı.
Konserden tat alamadım ikide bi aradılar arkadaşlarımın yanında çok utandım, kimsenin ailesi aramadı çünkü. Herkes şarkıya eşlik ederken ben evdekiler ne diycek kafasındaydım. Saat 21de konseri yarıda bırakıp gittim. 22de evdeydim. Kızarlar diye tahmin ederken imâlı şekilde hiç gelmeseydin dediler.
Sabah oldu annem başladı benle tartışmaya. Ben okumaya mi eğlenceye mi gidiyomuşum amacım neymiş.Yazıklar olsunmuş. Ben de açtım ağzımı yumdum gözümü "yeter yillardir kardesime baktim siz sokak gezdiniz bisey dedimmi kardesimin hatrina sus emeğime say siz her gun geziyonuz ben bu zamana kadar bu yere gittimmi" dedim. Şimdi de bankaya gitti, ben aynı saatte okula gitmem gerekiyo engelli kardeşimi 9 yasindaki bacima emanet ediyo. Senin bakmana ihtiyacimiz yok sen okula git diyo. Ben de "Ben çocuğa çocuk emanet edecek bi insan değilim gitmem okula lanet olsun" dedim. Kardeşimi ben büyüttüm onlar değil!
Kızlar okul açılalı 8 ay oldu size yemin ederim ne pikniğe gittim ne bowlinge ne okul gezisine ne nevruza ne de başka bişeye okuldan eve evden okula. Bana ne maddiyattan yardimci oldular, al şu parayi canin bisey ister belki ya da üstüne başina bişey al dediler ne de baska bişey.
Ailemden nefret ediyorum. Ya bu sene başka şehirde saçma sapan bi bölüm yazıp başka şehre gidip kurtulcam. Ya da sözü atmayi dusundugum halde nişandan sonraki süreci hizlandirip evlenip kurtulcam. Nefret ediyorum
Sanki sözlüme de haksızlık olmaz mı
Arkadaşın demiş olduğuda sözlüne haksızlık olur,sanki onu kullanmış gibi olursun,ayrıca evlendikten sonra belkide okumana karışacak şimdi tamam der kaba tabirle Köprüyü geçinceye kadar sonrada karışır,bir yakınımın başına geldi,kız 4 yıllık bölümü kazandı hem de öğretmenlikti eşide öğretmendi,söz de kız Eğitimine devam edecekti adam tamam demiş karışmam demiş fakat evlendikten sonra tamam diyen adam okula gidemezsin vs kıza kız Dayanamadı boşandı.Sanki sözlüme de haksızlık olmaz mı
zorrrr ama sabret gerekırse bır sene daha sık dısını ve sakın sözlune asık olmadan evlenmeYgs siralamam öyle iyi degil seneye de kalmak istemiyorum
Sosyal paylaşım sitelerinde milletin gezdiğini gördükçe sinir krizleri geçiriyorum. Ne güzel paraları var. Ne güzel giyinmişler benim asla olmaz. Ne kadar mutlular.Ne güzel kardeş gibi sorumluluklari yok. Ne güzel geziyolar dertleri yok diye. Alıp başımı gitcem dönmüycem az kaldı
Olamazsınız zaten... Anne olunca anlarsınız annenizi de diyemiyorum çünkü dünyaya çocuk getiren her kadında annelik duygusu olmuyor... Umarım onlardan olmazsınız ve anne olduğunuzda kendi anneniz hakkında düşündüklerinizden utanırsınız...BEN KIZINIZ GIBI OLAMADIM HE
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?