- 15 Haziran 2012
- 842
- 439
- 133
Hiç gereksiz güzelleme yapmayacağım.Kesinlikle. Çocuğuna iyi bi gelecek veremiyceksen, onu anlamayıp azarlıycaksan çocuk yapmıycaksın. Bu kadar net. Ben böyle bi yerde doğup böyle hayat yaşıycagimi bilseydim asla dünyaya gelmek istemezdim
Kızlar biliyorum nefret ettirdim konularımdan.. Bu sefer alıp başımı gitcem
Dün okulda öğlenciydim, kızlarla bi afişe rastladık akşam 18.de çok sevdiğim şarkıcının konseri var okulun konser salonunda. Ders çıkışı gider dinleriz diye düşündük. Babamı aradım baba ben konsere giriyorum okulun içindeymiş dedim. Başta hayır dese de sonra ikna oldu. Konser salonu 18.30 da açıldı, müzik de 19.30 gibi başladı. Annem beni ikide bi aramaya başladı "napıyosunuz siz ne sarkisiymis o akşam oldu haberin varmı" Defalarca aradı.
Konserden tat alamadım ikide bi aradılar arkadaşlarımın yanında çok utandım, kimsenin ailesi aramadı çünkü. Herkes şarkıya eşlik ederken ben evdekiler ne diycek kafasındaydım. Saat 21de konseri yarıda bırakıp gittim. 22de evdeydim. Kızarlar diye tahmin ederken imâlı şekilde hiç gelmeseydin dediler.
Sabah oldu annem başladı benle tartışmaya. Ben okumaya mi eğlenceye mi gidiyomuşum amacım neymiş.Yazıklar olsunmuş. Ben de açtım ağzımı yumdum gözümü "yeter yillardir kardesime baktim siz sokak gezdiniz bisey dedimmi kardesimin hatrina sus emeğime say siz her gun geziyonuz ben bu zamana kadar bu yere gittimmi" dedim. Şimdi de bankaya gitti, ben aynı saatte okula gitmem gerekiyo engelli kardeşimi 9 yasindaki bacima emanet ediyo. Senin bakmana ihtiyacimiz yok sen okula git diyo. Ben de "Ben çocuğa çocuk emanet edecek bi insan değilim gitmem okula lanet olsun" dedim. Kardeşimi ben büyüttüm onlar değil!
Kızlar okul açılalı 8 ay oldu size yemin ederim ne pikniğe gittim ne bowlinge ne okul gezisine ne nevruza ne de başka bişeye okuldan eve evden okula. Bana ne maddiyattan yardimci oldular, al şu parayi canin bisey ister belki ya da üstüne başina bişey al dediler ne de baska bişey.
Ailemden nefret ediyorum. Ya bu sene başka şehirde saçma sapan bi bölüm yazıp başka şehre gidip kurtulcam. Ya da sözü atmayi dusundugum halde nişandan sonraki süreci hizlandirip evlenip kurtulcam. Nefret ediyorum
Onların yanında huzursuz bitiririmNe yazık ki haklısın. Allah yardımcın olsun tek diyebileceğim iyi kötü okulunu bitirmeye bak sözü nişanı evliliği aceleye getirme. Okulun bitip bir işe girdiğinde daha rahat edersin.
Size de çok duygulandım. şanslıymışsınız daha da mutlu olursunuz inş :)Annemle hiçbir zaman iyi ilişkilerim olmadı. Hep ben elalemin kızlarına göre eziktim. İlkokul yıllarında o yemek yapar ben mutfak masasında ders çalışırdım. Ona çalıştığım konuyu anlatmak için peşinde oda oda hatta tuvalet kapısı önünde bağıra bağıra anlatırdım. İyi iyi aferin topla kitaplarını der geçiştirdi. Sınıfta ilk okumaya geçen bendim ama annem bunu öğretmenden duydu farkında bile değildi, okul bekçisi gibi lakaplar takardı. Ortaokulda kütüphanede ders çalışmaya başladım evde benle ilgilenen yokluğumdan haberdar olan yoktu. Veli toplantısında öğretmen sabah okulda akşam kütüphanede ne kadar azimli derdi annemse eve gelmemek için yol arıyo bu derdi. Okul kurslarına kendim gidip yazılmak isterdim fakat annem için bu evden kaçış yoluydu benim için ben evde durmak istemiyordum.
Yaşlar büyüdükçe sıkıntılarda büyüdü. Lisede meslek lisesini tercih ettim radyo - tv çünkü istediğim meslek buydu. Lise ikinci sınıfta gönüllü staj yeri buldum işi öğrenmek istiyordum. Öğretmenler taktir ederken annem karşıma geçip haftalık harcadığın para 30 TL yi buldu az ye biraz diye azarlardı. Bilmiyorum belki babamın maddi durumu sıkışıktı ama ben asla harçlığım bitti kontürüm bitti dediğimi hatırlamıyorum babam aklına geldikçe 5 10 tl verirdi. Bitse bile yol param bitmedikçe söylemezdim. Ben yemeği evden götürüp bazı günler hiç bi şey yemeyerek geçirir o 30 tl ile çoğunlukla yol parası ve kitap alırdım annem ise sen salaksın git kıyafet alsana akılsız diye aşağılardı. ne emeklerle yazdığım şiirlerimi çöpe attı kaç gece içim yandı bilmiyorum. kitaba para veren bi asalaktım onun gözünde. ve aşk şiirleri yazmak yasaktı! yazacaksam ota çiçeğe yazmalıydım seviyorum kelimesi dahi kuramazdım.
Sevgilim olduğu öğrendiğinde günlüğüme el koydu cep telefonumu elimden aldı babama bozmuş biraz telefonsuz gezsin akıllansın dedi. babamın verdiği harçlıkları tırtıklardı. bir gün şakayla karışık anne senin bana ne kadar borcun var ya ödesene borcunu dediğimde yüzümü cüzdanını fırlattı üstüme yürüdü. Kardeşimin yanında bana bıçak fırlattı ahlaksızdım çünkü ne küfürler duydum öz annemden. eve gelme saatlerini anlatmıyorum bile otobüsü kaçırma lüksüm dahi yoktu. arkadaşıma gitsem yarım saat sonra çağırırdı.
Üniversiteyi kazandım 2. sınıfa geçecekken annemin hakaretleri de arttı tahammül sınırım kalmamıştı evde kendimi fazlalık gibi hissediyordum ve patladım. sevgilimle evlenme kararı aldım okulu bıraktım ve sevgilime evlendiğimizde tekrar bu sefer daha kolay memur olabileceğim bi bölüm okumak istediğimi söyledim. nişanlandığım gün annemin kanatları çıktı. bir iyi bir iyi allah bozmasın ha ne oldu ben evimi yolumu ayırdığımda bir kızı olduğunun farkına vardı. şu an mutluyum ailemle aram özellikle annem çok iyi. ama içimdeki eziklik geçiyor mu asla, yüzüme güldüğünü canım kızım dediğinde benim annem mi bu diye düşünüyorum.
Evlenmeden önce milletin çocukları ne bölümler kazanıyo sen şöylesin böylesin diyen kadın şu an sınava kaç gün kaldı çalışabiliyo musun sen yaparsın diye moral vermeye çalışıyo... ah bu anneler çok tuhaf. uzun oldu biliyorum ama bende 18 yaşımda senle aynı duyguları hissediyordum şu an 21 yaşındayım 6 aylık evliyim ve annem kıymetimi 1 sene önce anladı sana tavsiyem illah evleneceksen lütfen çok iyi tanı ama önce başka bir şehirde üniversite okumayı dene. benim başka şehirde üniversite lüksüm olmadığından evlilik tek çare kaldı ve allah yüzüme baktı eşim akşam işten gelip sofra kuran ben yokken temizlik yapan dünya iyisi bi adam çıktı kaderimeşansım yaver gitmese berbat bir evliliğimde olabilirdi.
Yatay geciş şartlarını taşımiyorum 3ün üzerinde ortalama istiyor, o da bende yok. Bölümü de sevmiyorumŞehir dışına yatay geçiş yap. Yeniden sınava girmek zorunda değilsin. Üniversitedesin anladığım kadarıyla. Sınava girdiğin sene aldığın puanın yettiği her yere yatay geçiş yapabilirsin. Geç başka şehre. Çalışırsın. Mis gibi hayatını kurarsın. SAKIN EVDEN KURTULMAK İÇİN EVLENME. SAKIN.
Üniversite öğrencisiyim zatenÜniversite okumayı düşünüyorsan hiç durma kaç.
Sürekli reddedildiğim için istemiyorum artık. Onlar da farkında üstümün başımın olmadığınınbizimkilerde hadi kızım git kendine elbise al demez yani.. bence bir çok aile demez.. ben isterim yani baba şunu alıcam para ver derim o da verir.. sen de iste.. ha istiyosun yine vermiyolarsa orası başka tabi
Üniversite öğrencisiyim zaten
Ben kardeşimlerime derin sevgiyle bakıyorum, canımdan daha kıymetliler benim için. Onlarin bi suçu günahı yok, günahsız melekler. Ben ebeyvden nefret ettimŞükretmeyi bilmeyerek Allah'a o kadar çok isyan ediyorsun ki.. Hele de engelli kardeşine baktığın için o kadar isyan ediyorsun ki.. Kardeşine bakarken sevgiyle mi nefretle mi bakıyorsun merak ettim doğrusu... Sen herkesin hayatı güllük gülistanlık mı zannediyorsun.. Sen engelli bir kardeşe sahipsin annen yada baban ise sizler ve engelli bir evlada sahip. Bunun sorumluluğunun ne demek olduğunu anlayamaman normal. Muhtemelen 17 - 18 yaşlarında ergensin. Ben zamanında annemin babamın verdiği harçlıkları biriktirir süpriz olsun diye eve gıda alışverişi yapardım ve bunu yaparken mutlu olurdum. Bir dönem öyle bir zamandan geçtik ki giydiğim pantolonun ortası yırtılmıştı o halde dershaneye giderdim. Dershanede arkadaşlarım neden hep aynı kıyafetle geldiğimi sorardı utanırdım, ama bir kere olsun senin gibi nankörlük yapıp ailemden nefret ediyorum diye bir cümle kurmadım ve bir kere olsun bencillik yapmadım..
Ergenliğine vererek daha fazla yorum yapmak istemiyorum yoksa seninle ilgili çok yorum yapardım.. Bir gün anlarsın anneni babanı.. Sağ olduklarının kıymetini, kardeşlerini.. Ve umarım onlardan nefret ettiğini söylediğin için pişman olmazsın..
Hakkında hayırlısı olsun.
Ygs5 de 47bininciyim sizce iyi bi yer gelir mi geleceğe dairAnnen bence sana güvendiği için böyle yapıyor. Biraz sorumluluklarını bırak kendini geri Çek anlasın 9 yaşında kardeşin eve bakabilecek mi? Yoksa kendi mi başında durması gerekecek.
Arama konusunda şöyle yap. Mesela aradın ne yaptığını nerede olduğunu haber verdin. Israrla tekrar aradıklarında açma. Mesaj at onun yerine şu saatte gelicem diye. Daha fazla ilgilenme sana ulaşma çabalarıyla. Her türlü sana trip attıklarına göre en azından sen daa huzurlu ve mutlu döndüğün için daha az hararetli tartışmalar yaşarsınız.
Para konusunda da baban maaş aldığında gidip aylık harçlık iste. O parayı ihtiyaçlarına göre değerlendirirsin. Senin ihtiyaçlarını kendi kendilerine farketmelerini beklemek biraz ütopik olur.
Evliliği hiç önermiyorum sana. Erken evlilik karşıtı olduğumdan filan değil, az çok l konularından karakterini bildiğimden önermiyorum. Sen şimdiden hayatının monotonluğundan gençliğini yaşıtların gibi yaşayamadığından şikayet eden bir kızsın. Bir de ailene inat erkenden evlenirsen, Yaşıtların 20lerinin sonunda iyi paralar kazanıp, güzel yerlerde gezmeye tozmaya, tatillere gitmeye başladığında sinir olursun. Ben ev işleriyle çoluk çocukla uğraşıyorum ailem yüzünden millet hayatını yaşıyor diye. Sana en uygun olan en yüksek getirisi olan bölüme geçmeye çalış illa okul değiştirmek istiyorsan, gerekirse köstebek hazırlanmaya başla şimdiden hırsını ona kanalize et. Eline para geçmeye başladıktan aile eş gibi sorumlulukların olmadıktan sonra şuan istediğin hayatın kat kat iyisini elde etmek çok kolay zaten.
18 birkaç aya 19 oluyorumYasiniz kac daha onceki konularinizi bilmiyorum kendinizce haklisinizdir ama yagmurdan kacarken doluya tutulmakta var.
Ygs siralamam öyle iyi degil seneye de kalmak istemiyorumGuzel bi bölüm yaz oku zaten kurtulursum
Lys de başarilar canimm keşke benim de baktigim sadece 4 yasindaki cocuk olsaydi. Ben 2 cocuk birden bakiyorumCanım bende 18 yaşındayım şuan lysye hazırlanıyorum ve haftanın 6 günü evdeki 4 yaşındaki küçük kardeşime bakıyorum. Annem doğurdu ben büyütüyorum anlayacağın. Lisede istediğim gibi gezdim tozdum. Doğruyu soyleyince izin vermezlerdi yalan söyleyince izin verirlerdi. bende yalan söylerdim kendileri teşvik ederdi.. Allahtan bi pazar günü dışarıda sevgilimle gezip tozabiliyorum ona da karışmıyor zaten haklı olarak. Bişey söyleyecek olsa hemen tepki veriyorum bütün hafta 4 duvar arasındayım bunalıyorum ya falan diyorum öylede zaten. Bütün anneler seninki gibi canım kızlarını hep kısıtlarlar erkek çocuk söz konusu olunca toz kondurmazlar ama..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?