ailemden artık kesin olarak "nefret" ediyorum

sen bir git başka şehre. Mesela herkesin üzerinden geçtiği yatakta tek tip nevresimle 10 kişilik oda da bir uyu. sınva vakitleri ışığı açtığın için kavga et. bir kendi paranla geçin. Markete gittiğinde lacağına paran yettimi diye kuytu köşede para say. dolmuşa binme yürü. ha bunlar öğrencilik olur. heyecanlıdır da . Ama bir de hasret. Anneni düşün hasta bir öocuğu asi bir kızı ve yerine yeni yetişen 9 yaşında bir tane daha çocuk. sen ana yüreğini bilmezsin bende bilmezdim öok diz dövdürdim anneme sadece okuldan geç geldiğim için ay derdim ne sıkıyorsunuz beni geldim işte. şimdi 4 yaşındaki oğlumu okul yollarken aklım çıkıyor. servisi 3 dk geç kalsın elim ayağım boşalcak gibi oluyor. abartmıyorum. ve daha 4 yaşında. Hayat bir genç için bu devride çok b.ktan. bowlinge gidemem ksuur değildir anacağım. karnını doyuramayan bowling ne bilmez. ama eksikte değildir.
Birgün annenden utandığın için kendinden nefret ediceksin. eski konuları bilmem bilmeminde önemi yok. Kardeşime ben baktım demişsin. ben 11 yaşında kardeşimi sırtımda taşıdım köy yolunda elimde iki bbidon süt. bir gün anamın yüzüne vurmadım. geziyor demişsin. Bir engelli çocuğun annesi olmak hiç kolay değil. Büyük bir analık sınavıdır. kendini dağa salsan atamazsın derdini. Evleneceksin doğum yapınca ANAAAAA YEtiş dicen. ANAN olmuş 40 küsür yaşında belki daha fazla sana gelip aş pişiriecek. sen o yoruldu demiceksin. ANA ben kocamla gezmeye gidicem truna bak diceksin. anam bize yeterince baktı kafası kaldırmaz demiceksin. Bu yazdıklarımı ancak anana hasrer kalırsan anlarsın. yada evlenince. Ya da o arkadaşlarından tek tek kazık yiyince. bu gün geride kalan arkadaşlarımı değilde hergün anamı arıyorum. YAptığın kesinlikle hiç doğru değil. GEzmek isteyevilirsin. AMa babana o gün arayaıp ben şuraya gidicem demen zaten yanlış. önceden ikna edersin. ana baba senden daha iyi görür. demek ki güvenli değil. üzgünün 26 yaşımdayım 4 yaşında öocuğum var bugün tek başıma aksam saati sokağa çıkmaya korkuyorum. niye insanların artık kalpleri katran karası. bana bişey olursa oğlum nolur derdindeyim. yoksa başka derdim yok. Annenide bu açıdan düşün. kız evlet helede bu devirde yetiştirmek çok zor. bırak yetiştirmeyi sağsalim büyütmek PAmuk ipliğine bağlı

Sumoch, sen uzak bir sehre gitsen bile ailen sana para gondermez, surunur rezil olursun. Is bulup calisacaksan olur ama. Baslangic yapacak kadar paran var mi?

Baska bir alternatif, git hemen evlen, hemen kurtul. Universiteyi kafan rahat oku, adamin maddiyatindan yaralan. Okulu bitirip maddiyatini eline alinca ister adamla devam edersin, ister bosanirsin.

Sen o evden bir sekilde kendini kurtar derim.

Ya calis cabala, kendi alin terinle yap ya da evlen ama git o evden.

Kesinlikle. Çocuğuna iyi bi gelecek veremiyceksen, onu anlamayıp azarlıycaksan çocuk yapmıycaksın. Bu kadar net. Ben böyle bi yerde doğup böyle hayat yaşıycagimi bilseydim asla dünyaya gelmek istemezdim
Hiç gereksiz güzelleme yapmayacağım.

İsyan etmeyin beterin beteri var saçmalıklarına girmeyeceğim zira haksızlığa uğradığınızda isyan etmeyecekseniz ne zaman isyan edeceksiniz bilmiyorum. Vur kafasına al lokmasını tipi yetişkin yetiştirme rehberinin giriş cümlesi herhalde bu "Aman isyan etme evladım, bunlar hep sınav, beterin beteri var, sen sabır göster, küçüksün alttan al." palavraları.

Yaşınız küçük büyüyünce anlayacaksınız falan da demeyeceğim. Çünkü ortada anlaşılacak bi durum yok.

Konunuzda şımarık bir ergen değil anne-baba olmayı becerememiş iki tane kazık kadar yetişkin var. Yetişkin dediysem de görüntüde yetişkin, yoksa sorumlulukta çocuktan beterler yazdığınız kadarıyla. Özellikle engelli bir çocuğun bakımını ona bakmaya ne maddi ne de manevi olarak hazır olmayan ergenlikteki bi bireye emanet etmeleri ve bunu sürekli yapmaları resmen facia.

Ve üzülerek hak veriyorum ki hayatınız berbat. Ancak çözüm önerileriniz hayatınızdan da berbat, yani yağmurdan kaçarken doluya tutulma yolunda emin adımlarla ilerliyorsunuz.

Bakın çocuk dünyaya getirmek çok fazla sorumluluk gerektirir ve bu sorumluluk o kararı verenlerin sorumluluğudur, çocuklarının değil. Ailenizin sorumluluklarını başlarından atması size büyük haksızlık, yapmaları gereken bi sürü şeyi yapmadıklarını eski konularınızdan da görüyorum. Ama bu işin çözümü kötü bi bölümde senelerinizi çöpe atmak ya da ailenizden beter bi adama tabi olmak değil. Ailenizi olabildiğince hizaya getirip geleceğiniz için bi şeyler yapmanız lazım. Okulunuza odaklanıp geleceğinizi adam etmeniz lazım yoksa daha çok konunuzu okuyacağız emin olun.

aile yanında üniversite okumaya bu yüzden karşıyım
ailenin yanında ki üniversiteye lisenin yükseği derlerdi aynı durum
ben çok iş hayatından sonra gezersine de katılamıyorum çünkü çalışma hayatına başladıktan sonra üniversitede yaptığım etkinliklerin onda birini yapamıyorsun
zaman olmuyor zaman olsa uygun kafa dengi arkadaşı bulamıyorsun başka dertlerin eve getireceğin derdin işin oluyor
ama üniversite de tek derdin ders oluyor
iş hayatında her zaman yaşıtın arkadaş göremiyorsun 40 yaşlarında evli iki çocuklu insanlarla gel konsere mi gidelim diyeceksin sen gel desen onlar gelir mi

ama konu sahibinin çözüm önerileri olacak gibi değil kötü bölüm olsun ailemin yanımda olmasın denirse gelecekteki iş hayatının önü kapanır
yine başka şehire kendi yanında az para veren aileyle başka şehirde nasıl olacak
evlenmek hiç çözüm değil özellikle sevmediğin adamla
yani başka şans kalmıyor bolca kavgadan başka
ben aileye hak veremiyorum artık üniversiteye gelmiş kızın bir bahar şenliğinde bir konserde gece 10 da gelmesi olay olmasın madem çok korkuyorlar babası gelsin kapı önünden alsın
zaten bu konserler falan her zaman olan şeyler değil
yada gezi kırk yılda bir
ama aile kızı 18 yaşında engelli bir çocuğa ebeveyn yapmış

Sirf bu sebepten biriyle evlenmek, bir hapisten diger hapse transfer demek olur. Siz bence illaki onlarla yasamak istemiyorum diyorsaniz, baska bir sehirde okulunuza devam edin.

genc kizlikta genelde ailenin baskisi boyle hissettirebilir.
her aksam onlara kadar disarda gezen bu yalardaki bir kiz cocugunu bende hos karsilamazdim ama ayda yilda bir kere olmus gitmek istemissin. ailenin seni icleri rahat edecek sekilde oraya gondermesi gerekirdi.
maden o saatte tek basina disarda olmani istemiyorlar. saat 10a kadarmi izin verdiler, babanin o saatte gelip seni almasi gerekirdi.
yaptiklari hic dogru degil bencede ama yinede nefretle doldurma kendini. gun gelip hepsi gecmiste kalir.
bazen birazda sabretmek gerekebilir.

Ne yazık ki haklısın. Allah yardımcın olsun tek diyebileceğim iyi kötü okulunu bitirmeye bak sözü nişanı evliliği aceleye getirme. Okulun bitip bir işe girdiğinde daha rahat edersin.
Onların yanında huzursuz bitiririm

Size de çok duygulandım. şanslıymışsınız daha da mutlu olursunuz inş :)

Yatay geciş şartlarını taşımiyorum 3ün üzerinde ortalama istiyor, o da bende yok. Bölümü de sevmiyorum

bizimkilerde hadi kızım git kendine elbise al demez yani.. bence bir çok aile demez.. ben isterim yani baba şunu alıcam para ver derim o da verir.. sen de iste.. ha istiyosun yine vermiyolarsa orası başka tabi
Sürekli reddedildiğim için istemiyorum artık. Onlar da farkında üstümün başımın olmadığının

Üniversite öğrencisiyim zaten

Aaa evet kusura bakmayın kafam mı güzel ne anlamamışım.
Şehir değiştirme olanağınız varsa değiştirin.Ayrı ev falan zor olur çünkü aynı şehirde izin vermezler.
Ya da konuşmayı denediniz mi ara sayfaları okumadım ama ? Konuşunca anlayışla karşılarlar mı sizi ?

Ben kardeşimlerime derin sevgiyle bakıyorum, canımdan daha kıymetliler benim için. Onlarin bi suçu günahı yok, günahsız melekler. Ben ebeyvden nefret ettim

Ygs5 de 47bininciyim sizce iyi bi yer gelir mi geleceğe dair

Lys de başarilar canimm keşke benim de baktigim sadece 4 yasindaki cocuk olsaydi. Ben 2 cocuk birden bakiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…