• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailemden farkliyim

Olur da bu kişiden ayrıldıgında bu konu seni rahatsız edecekse yapma. Ama pişman olmam diyorsan ve madem istiyorsan yaşayabilirsin bence.

katılıyorum!
bi kere ten uyumu diye birşey var, evliligin bir ayagı da cinsellik olduguna gore...
bunu bilmeden veya öngörüyle evlenenlere tabi ki birsey demiyorum, herkesin kendi tercihi.
kadınlar evlenmekten korkmuyorlar SEVişmekten korktukları kadar... cunku kucuklukten beri birinin dogrulandıgı digerinin ise korkutularak kötülendigi ögütlerle yetistiriliyoruz. sonra evlenince gel de vajinismus olma, bundan dogal birsey yok.

Senin mesajlarını artık beğeniyorum, izin vermiyor sistem. nasıl beğendiysem artık:1:

Bazı mesajlarını ben yazmışım gibi geliyor, o derece katılıyorum.

21 yaşın cinsellik için küçük, evlilik için yeterli olmasının sebebi şu, evlilikte imza var :) 21 yaşında bir birey sevişmeye hazır olup olmadığını bilemez, ama evlenmeye hatta anne olmaya hazırdır, çünkü o "evlilikkkk".

katılıyorum!
bi kere ten uyumu diye birşey var, evliligin bir ayagı da cinsellik olduguna gore...
bunu bilmeden veya öngörüyle evlenenlere tabi ki birsey demiyorum, herkesin kendi tercihi.
kadınlar evlenmekten korkmuyorlar SEVişmekten korktukları kadar... cunku kucuklukten beri birinin dogrulandıgı digerinin ise korkutularak kötülendigi ögütlerle yetistiriliyoruz. sonra evlenince gel de vajinismus olma, bundan dogal birsey yok.

sence vajinismus olmamanın, cinsellikten korkmamanın çaresi evlilik öncesi cinsellik mi? peki madem durum böyle de Yaradan bunu bilememiş de mi zinayı haram kılmış?

Terbiyenizi takının. Sizi ilgilendirmez benim yaptığım yorum. Bir sepet elmanın içinde bütün elmalar sağlam olmaz illaki çürükler de çıkacaktır. Herkesin düşünce biçimidir. Benimki bu sizinki de belli zaten. Herkesin gönlüne göre verir Allah. Siz tasalanmayın.
He gülüm he yav he he

Bu yaşına gelmişsin yap ya da yapma diyemeyiz herkesin kendi bileceği şey bu, sonuçta herkesin değer verdiği şeyler inandığı şeyler aynı olmak zorunda değil. Fakat altında ezileceğin bir yük olacaksa daha sonra zar diktirmek için doktor doktor dolaşacaksan yapma derim.

sence vajinismus olmamanın, cinsellikten korkmamanın çaresi evlilik öncesi cinsellik mi? peki madem durum böyle de Yaradan bunu bilememiş de mi zinayı haram kılmış?

Aynı mesaja katıldığım için kendi fikrimi yazayım dedim bununla ilgili.

Vajinismusun çaresi evlilik öncesi cinsellik değil tabii ki. Sadece cinselliği öcü gibi göstermemek, korkutmamak. Evlilik öncesi cinsellik yaşanmaması için baskı ve korkutma, yıldırma var; cinselliğin kendisinden korkutma, sonrasından korkutma vs. Bu da bilinçaltına işliyor ister istemez.

Evlilik öncesi cinsellik yaşayanlarda ise cinsellikten yana büyük bir korku olmuyor, bu nedenle zaten yaşayabiliyorlar.

edit:
Mesajın şu kısmı işte

Son düzenleme:
nedense bu tür konular bana nabız yoklamak için birileri tafından açılmış olduğunu düşündürüyor

Katılıyorum.

Burası neresi; kadınlar kulübü?

Türkiye'nin dört bir yanından, farklı düşüncelere, fikirlere, inançlara sahip olan kadınları buluşturan bir internet forumu. Kısacası Türkiye'nin kadın profilini oluşturuyor bu site. Kadınların bu tip konulardaki genel tepkilerini merak eden hatta bununla ilgili bir çalışması olan birinin çok rahat başvuracağı bir yöntem buraya konu açmak. Zaten konu sahibinin ilk ve tek mesajının bu olması da insanı bu konuda şüphelendiriyor.

Tez konusunu hatırlayanlar vardır aranızda. :1: Bilmeyenler için; zamanında bir üye bir konu açıp, konuyu sayfalarca ilerletip, tabiri caizse ortalığı karıştırıp en sonunda üniversite tezi hazırladığını onun için konuyu açtığını itiraf etmişti. Konuyu hatırlamıyorum ama kadınların genel tepkilerini ölçmek için ideal bir konuydu. Tabi belki o üye konuyu kapatmak için öyle demişti, orasını hatırlamıyorum.

Bu arkadaşın da amacı benzer olabilir.

Yoksa yetişkin, aklı başında bir genç kız neden buraya 'sevgilimle cinsel ilişkide bulunayım mı?' diye danışsın ki? Bana tuhaf geldi açıkçası. Bu başkalarına danışarak, fikir alınarak yapılabilecek bir şey değil. O anki şartlara, ortama, kişilerin ruh haline göre gelişen bir şey. 'Hadi yapalım şunu artık, olsun bitsin' denilerek cinselliğin yapaylaştırmasını itici buluyorum. Eğer kişinin çekinceleri varsa -bekaret, aile unsuru, din vs. en güzeli hiç bulaşılmaması. Yoksa sonrasında yaşanacak pişmanlık kaçınılmaz... :ssz:

katılıyorum!

Süpersin sen ya! :46:

tabiki kendi düşüncen ama biz müslümanlık görevimizi yapmak zorundayız Kur`anda zinanın ne kadar kötü birşey olduğundan bahsediliyor Rabbim bunu kesinlikle yasaklamış Peygamber efendimizde nefsine hakim olamayan gençlere orucu tavsiye etmiştir unutma bir anlık hata ile hem dünyanı hem ahiretini yakabilirsin dikkat et...

'müslümanlık görevimizi' demişsiniz ama müslüman olmayan azımsanmayacak sayıda kişi var. Arkadaş müslüman olduğunu belirtseydi elbette ben de karşı çıkardım, sonrasında manevi olarak büyük sıkıntı çekmemesi için.

Bir konu dine, zinaya bağlanmasa olmaz. Yapmayın şunu yahu.

Evet evlilikte ten uyumu çok önemlidir. Kim ne derse desin evliliğin %90 ı nı cinsellik oluşturuyor. Ten uyumu olmayan bir evlilik, düşünmek bile istemiyorum..Kabus gibi.

Buradan kimseye tavsiye veya örnek niteliğinde hiç bir fikir sunamam, haddim değil.

Lakin benim düşüncem, belli bir yaşa, olgunluğa gelmiş çiftlerin, en azından 1-2 ay aynı evi paylaşmasıdır.
Dışarılarda el ele göz göze gezip, evlendiğinde öyle çat diye aynı evin içine girince eşekten düşmüş gibi oluyor insan.

Dediğim gibi ben böyle düşünüyorum, kimseyi bağlamaz, bağlamamalı..Herkesin kendi aklı, fikri, değerleri vardır ve ayrıdır.

oncelikle şunu belirteyim, ikinci sorunuzun yanıtı bende degil; ancak sizin dediginiz üzere inançlı bir insanın yaradanın bilip bilmeyecegini sorgulaması da yine dine göre ne kadar dogrudur bu konuda da bilgim yok.
kaldı ki aynı dinin mensubu olmak zorunda da degil kimse.

alıntıladıgınız konuyla ilgili asıl yanıtıma geleyim, vajinismusun önündeki engeli evlilik oncesi ilişkinin kaldıracagı kanaatine siz kendiniz varmışsınız, aksine çözüm önerisi şeklinde birsey yazmamıştım.
yorumları okudum, shot'a acıklaması icin tesekkur ederim, benim kelimelerimmiş gibi hissettim, ne demek istedigimi cok iyi anlatmıs.
konunun buraya nasıl geldigini de belirteyim, tuz konusunun konusuldugu sayfada yaş ile ilgili bir yorum vardı,
buna istinaden şöyle bir yorum yapmıştım:
sevişmeye hazır olunamayacak yaş, evlenmeye hic uygun olmaz diye dusunuyorum... hele bir de anne olabilmek...
dolayısıyla kisiden kisiye degisen bir durum bu.
sonrasında da evlilige dair guzellemeler yapılırken cinsellikten bir o kadar korkarak yetismemi(zi) eleştirmiş ve bizim üzerimizdeki etkilerinden biri olarak da vajinismusu ornek vermistim.
ikisi arasında ne bir tercih ne de oncelik sıralaması yapmadım, bunun nasıl ne sekilde olacagı kisinin kendi kararıdır; elbette benim de herkes gibi kendi şahsi tercihlerim var bu konuda.
eger konu sahibine vajinismus olmak istemiyorsan bu isteklerini hayata geçirmenin tam sırası gibi birsey dedigimi dusunerek sorduysanız ona da açıklık getireyim; konu sahibine yaptıgım ilk yorumda ve sonrasında yazdıklarımda da her zaman kendi sınırları olması gerektigi yonunde tavsiyem var ki bu çizgi de herkes icin degisken olabilir...

Zina bu haberiniz var mi? Evlenmeden kesinlikle akliniza getirmeyin. Allah korusun sonra pisman olup daha kotu seyler gelmesin basiniza.....
Allah yardimciniz olsun

Zina bu haberiniz var mi? Evlenmeden kesinlikle akliniza getirmeyin. Allah korusun sonra pisman olup daha kotu seyler gelmesin basiniza.....
Allah yardimciniz olsun

Nerden tutsam elimde kaldı. :ssz: Herkes sizinle aynı şeye inanmıyor.Bu hakkı kendinizde nasıl görüyorsunuz? Zina da suç kapsamından çıkalı yıllar oldu bu arada :ssz: Kişinin eylemleri kendisini bağlar.Evlenmeden önce ilişkiye girdi diye sokak ortasında taşlamayacağız heralde.Başına ne gelecek allasen? Daha kötü demişsiniz bir de.Ha cinsel ilişki kötü,başına bir şey gelirse(!) bu daha kötü.Size bol esenlikler ve hayırlı işler dilerim ne deyim.

Son düzenleme:
sadece ortalık karıştırmak,üyeleri birbirine düşürmek için açılmış bir konu:ssz:

arkadaş madem kendini hazır hissediyosun evlen helalinden yap bu sorumluluğu nasıl alacaksın bu yükün altından nasıl kalkacaksın ...

Back
X