Aileme destek olup olmama konusu

Biz burda ne desek sizin içiniz rahat etmeyecek çünkü kişiliğiniz bu şekilde.Bende sizin gibiyim yardımcı olma,seninde bir ailende var,kendini düşün diyenler gibi düşünmeyi çok isterdim ama kesinlikle öle yapamıyorum
 
Kendi aileme zarar vermek de istemiyorum çok arada kalıyor insan. Gerçekten haklisiniz
 
Daha ben evlenmeden bakicilik konusu oldu. Bir hafta bakti sadece hem de tanidikti.
2 kardeş geliyormuş çok yaramazlarmış.
Aldigim para değmiyo burda yiyolar dedi birakti
Bence vermeyin. Eşinizin ailesi size yardım ediyor siz annenize veriyorsunuz. Yaşı da çok genç. Eşiniz eninde sonunda patlar. Olan evliliğinize olur.
 
Bence vermeyin. Eşinizin ailesi size yardım ediyor siz annenize veriyorsunuz. Yaşı da çok genç. Eşiniz eninde sonunda patlar. Olan evliliğinize olur.
Haklısınız. Sanki annem çok sıkışım falan dedikçe benden yardim bekliyor gibi hissediyorum. Ben anlatmiyorum sıkıştığım zaman ona
 
45 yaşında.
Tabiki sıkışır yardimci oluruz. Zaten belli bir para veriyorum taksidini odemesini için. Ama daha fazlasi gerekiyor tabiki geçinmeleri için. Ben üstümde yük hissediyorum moralim bozuluyor

Hic acinacak bir yaşta degil. Yerinizde olsam hicte vermem para. Siz anlatirken annenizi 60 yasinin uzerinde heralde diye dusunmustum. Annem 47 yasinda genc gayette calisiyor, kendimi bildim bileli hep calisti.
Evde oturmak istiyorsa illa aldigi parayla gecinecek, degilse calisacak. Esin tepki vermekte cok hakli
 
benzer durum bende de var. yeni evliyim ben de. ayın 15 i ikimizin de maaş günü. borçla evlenmedik tamamen ama son vakitlerde karta asıldık biraz. bir kaç aya anca kapatabiliyoruz kart borçlarını. evlenmeden önce her ay bi miktar istediğini söylemişti annem şakayla karışık.. çift maaş olunca insanlara cok gibi geliyor ama gelire göre gider var cidden. bilemiyorum nası olcak. babam yuzunden evimiz satıldı bu arada, borçlar harçlar geliyor ama adam hiçbir şey yapmıyor ben de anlamadım nası iş de. bilemiyorum bende de baslayacak ıllaki sıkıntılar..
 
Ben de çalişmasini istiyorum. Kardeşime ve kendine daha iyi bir hayat sunmasını istiyorum
 
Benzer ailelerimiz sanırım. Kendi evine eşine tamamen odaklanamiyorsun işte boyle. Bir de onlari düşünüp dert ediniyorsun malesed
 
Anneniz çok genç. Çalışmaması için hiçbir sebep yok. Merdiven silsin, temizliğe gitsin, çocuk baksın. Mutlaka iş bulunur böyle. Okul saatlerinde gider gelir zaten. Olmadı 10 yaşında koca çocuk, verir bir anahtar.
 
Cok zor bir durum, nereye kdar gidecek boyle? Annenizle onu kirmadan konusmayi deneyin, para kazanmak gibi degil de, anne butun gun evdesin bi cocuk mu baksan sana degisiklik olur hem uc bes kurus kazanirsin istedigin seyi alabilme rahatligin olur filan mi deseniz acaba? Ya da siz de paranizin olmadigini borclarinizi filan mi anlatsaniz? Nihayetinde issizlik maasini omur boyu almayacaksiniz bittiginde ne olacaj?
 
Evet katiliyorum. Arkadaşi yeni başladi merdiven temizliğine. 13.30 da 15.30 da bitiyormuş coğu zaman işi. Teşvik edici seyler de var yani etrafinda. Ama bir şey denmeye gelmez kendi neden düşünmüyor bilmiyorum
 
Canım eşimin maaş durumundan bahsediyorum maaşları gecikiyor vs diye konuşuyoruz.
Evlenmeden önce annemin çalişma konusu gundeme geldi. Sizin ekmeğiniz yenmez yük oluyoruz diye tavir yapti ağladi. Ne diyim ki
 
Kusura bakmayın ama eşinizin ailesi arada bir size destek çıkıyorken siz annenize veriyorsanız, bu onlardan alıp annenize vermek demek. Elinde bol olur verilir anne sonuçta. Ama anneniz rahata alışmış ve siz hamile halinizle aldığınız 900 tlden bile ona veriyorsanız bu normal değil. Samimi olarak şu soruya cevap verir misiniz ; tam olarak aynı koşullarda eşiniz annesine veren taraf olsa nasıl karşılardınız? Eğer hoş karşılıyorsanız siz vermeye devam edin ve annenizde 45 yaşında evde oturmaya devam etsin.
 
Sen bu doğalgaza para vermeli miyim ?diye konu da açmıştın.O zaman da dedik annen en kotu çocuk bakıp gene ekmek parasını çıkarabilir.Ama annen "sizi büyütürken çalışmadım ,kardeşinizin hakkina giremem" şeklinde çılgın bir düşünce yapisindaydi.Sanki o siz küçükken çalışmadı da senin herşeyini tam yaptı,seni calistirmadi okuttu.Annen sırtını sana dayamaya devam ediyor ve edecek de
 
Ben annemi hakli bulmuyorum kesinlikle.beni zor durumda bırakıyor. Evladıyım üzülüyorum.
Doğalgaz için kalan kısmını taksit yapilmasi gerekiyor. Yaptirayim mi diye beni ariyor. Bu demek ki öder misiniz? Ya da ben ödesem sen bana destek çikar misin?
Ben bunu anliyorum.
 
Evet açmıştım. Ve verdim de parayi. Çünkü babamin mezarini yaptircaktim o parayla anneme vermeseydim. Ve hala yaptilmadi mezari. Babamin maaşindan bir kuruş alamadim. Yine ben düşünüyorum onu da. O da aklimda bi yerde. Böyle yazinca kendimi kać parçaya bölünmüş hissediyorum
 
Canım eşimin maaş durumundan bahsediyorum maaşları gecikiyor vs diye konuşuyoruz.
Evlenmeden önce annemin çalişma konusu gundeme geldi. Sizin ekmeğiniz yenmez yük oluyoruz diye tavir yapti ağladi. Ne diyim ki
Kizma bana ama cok bencil bir annen varmis,allah yardimciniz olsun. Arkadasimin annesi de boyle babasi oldukten sonra kizlarj calisip eve bakmaya basladi univ kazandigi halde gidemediler anne nereye gidiyosunuz ben bu yastan sonra calisamam dedi 42 yasindaydi o da o zaman, arkadas evlenmek istiyo ama anneye evlendikten sonra yardim etmesi gerektiginden hayatina giren adamlarda zaten geliri belli olan kisiler oldugundan hepsini geri ceviriyo anneme para gonderemem evlenirsem diye... cok kiziyorum boyle insanlara.... tekrar evlenmeye niyeti varmi? Baska turlu babasindan kalan 500 lirayla evi gecindiremez ki?
 
Sadece kendinizi eşinizin yerine koyarak baksanız bile cevabı bulacaksınız. Buraya yazmanıza gerek kalmaz. Eşinizin ailesinden yardım alırken kendi annenize vermeniz hak meselesi bence. Annenizin çalışmaya gönlü yok. Yaşı gençmiş.
 
Bilmiyorum ama yakinda ben geçinemiyorum çalişamiyorum evleneyim derse şaşmam. 2. Evliliğini de ayni sebeple yapmıştı 30lu yaşlarda. Hiç çalışmadim beni kim işe alır diye.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…