Aileme miras yüzünden tavır almam doğru mu ?

Özel hastaneye gidebilecek olan 80 bin bankada parası olan çocuğuna yardım yükümlülüğü mu var babasının? Acimasi yok demişsiniz bir de.
Onlar olmasa da yok hatta. Kocaman olmuş, evlenmeyi ve çocuk yapmayı bilen insan sülük gibi babasının yakasına yapışmadan kendi başına yaşamayı da bilmeli
 
Miras demişsiniz ama miras ölünce olur. Siz hayattaki ana babanızın parasının peşine düşmüşsünüz. 8 aydır bir yere gidememeniz eşiniz ve sizin seçimlerinizin sonucu, kenara 5 kuruş atmadan çocuk yapmanız da öyle. 2 yıl süren tüp bebek tedavisi sonrası hamileyim, babam bilmez özele mi gittim devlete mi gittim, nerde doğum yapacağım, çünkü babamı ilgilendiren hiç bi durum yok. Biz buna eşimle maddi durumumuza göre karar verdik. Yani paranız yoksa evet otobüsle gideceksiniz.
 
İyi de bu miras değil ki.
Miras ölümden sonra konuşulur.
Kişi yaşarken o malı, parayı kullanma tasarrufu kendine aittir.
Evet ihtiyacınız vardır ama sapla samanı karıştırmamak lazım.
Onun adı mirası paylaşmak olmaz ailenin maddi destek sağlaması olur.
 
Öncelikle konunuzda çok gereksiz detaylar var sizin kız olmanızın,özel hastaneye gidince babanızın laf etmesinin ne alakası var konuyla anlayamadım.
Biz zordayız,ezileniz demişsiniz de tam olarak ne açıdan ezilensiniz? Kız kardeşinizin kocası zengin diye mi?

Daha anne,babanız yaşarken miras kavgasına düşmeniz çok saçma bence. Sonuç olarak para babanızın isterse çatır çatır yer. Belki yanlış belki doğru ama istese hiç bir çocuğuna 1 krş koklatmadan çatır çatır yer yani.

Kocamın tarafından da destek yok demişsiniz. Neden sürekli birilerinin size destek olmasını bekliyorsunuz ki? Yanlış anlamayın ama bu kadar zordaysanız,kendi kendinize yetmiyorsanız çocukta yapmayabilirdiniz. Eğer yaptıysanız da kimseden yardım beklemeden kendi başınıza yetebilecek durumunuz olmalıydı.
 
Babanızın yapacağı en iyi şey annenizi de alıp tatillere gitmek, güzelce parayı yemek olur. İkinci bahar yaşasınlar. Daha ölmeden "miras" derdine düşen evlada yapılacak en iyi muameledir. Adama ne sizin arabanızdan ? Çocuk olmadan bunları siz düşüneceksiniz. İsterse kendisi destek verir, istemezse yapacak bir şey yok. Çok ayıp, yapmayın böyle şeyler.
 
Ay siz şaka mısınız?
 
Bence sen ablanı kompleks yapmışsın sana diyim
 
Miras ölüden kalır yaşayan adamin mirasi mi olur?
 

son durum ne konuştun mu annen ve babanla?
 

Bu yorumu yazmak için mi üye oldunuz?
 
Miras dediğimiz şey kişi ölünce ailesine bıraktığı malvarligidir. Siz anne babanız hayattayken miras davası mı güdüyorsunuz?
 
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma
 

Babanız hala yaşıyor ve para o'nun parası, gönlünce harcayablir.
Evlenip bebek yaparken başkalarına güvenmek kadar saçma bir şey yok. Anne baba olacak sizlersiniz, rahat bırakın insanları.
 

Aç değlseniz para diye ağlamayınız. Paragöz insanlar çok rahatsız eder beni.
Adam eşek gibi çalışmış mal edinmiş, yesin çatır çatır.
 
Babaniz olmemis ki pay istiyorsunuz ? Ne mirasından bahsediyorsunuz. Adam sağ, malini istedigi sekilde kullanir. 1 milyon buyuk para degil, ustune basarak yazmissiniz ama 700 bine de ancak 2nci el, eh iste bir araba denk geliyor. Ben sizi haksiz buldum. Kari / koca calisip, kendiniz mal edinin. Beklenti icinde olmayin
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…