Ailemin Bankalarla Sicil Kaydımı Mahvetmesi

Mulier

Deliliğin eşiğindeki kadın.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
439
578
103
Merhaba arkadaşlar. Yani nereden başlayacağımı bilmiyorum. Uzun süredir bu konuyla ilgili çok doluyum ve bir şekilde içimi bosaltmam gerekiyor. 2.5 yıl önce benim sicil kaydım temiz olduğu için ve puanım yuksek oldugu için annem üzerime kredi çekip arsa al sat işine girdi. Kendisi emlakçıdır. O dönem piyasa bozuldu ve 1 seneden fazladır düzenli ödenen krediler şimdi 8 aydır ödenemiyor. Kredi çekme fikri annemindi zaten babam çok etken değil bu konuda. Bu arada ticaretle benım ilgim yok, al sattan kazandıgı parayla kredilerimi düzenli sekilde ödüyordu babamla birlikte.Yani çekilen kredinin bir kurusunu bile şahsıma kullanmadım.
2 ay içinde baba tarafımdan miras davasında karar durusması olacagı için alınan para ile borç zaten temızlenecek Orası kesin. Borcu bana yıkma gibi durumları da yok kendilerinin borcu oldugunun farkındalar. Beni asıl sinir eden durum sicilimin bozulması. Kara listeye girdim ve bankalarla aram sonsuza kadar kötü oldu.
Sürekli kira derdiyle uğrastıgımız için iş hayatıma basladıgımda Tek oda bile olsa bir eve girip kendime ait bir ev almayı istiyordum. Yaşıtım kuzenim 27 yaşında ve kutu gibi bir ev sahibi olmak için kredi ödüyor. Benim ise elimde hiçbir şeyim yok. Annemin babamın ellerine bunca imkan gecmesine rağmen şu zamana kadar ev sahibi olmamalarının yanı sıra benim de hayatımla istemeden de olsa oynamaları uzun süredir sinirimi bozuyor. Zaten sıkıntılılar diye yüzlerine bir şey demiyorum fakat düşündükçe sinirleniyorum.

Kara liste meselesini bilemiyorum canim tekrardan düzelme Anasi yokmu?
Herzaman dedigim ödensin Yada ödenmesin Kimse icin kendi adiniza kredi cekmeyin malesef bi sekilde ucu dokunuyor kendine.

Kara liste meselesini bilemiyorum canim tekrardan düzelme Anasi yokmu?
Herzaman dedigim ödensin Yada ödenmesin Kimse icin kendi adiniza kredi cekmeyin malesef bi sekilde ucu dokunuyor kendine.

borcu ödesen dahi bankalar eskiden olan sicilini bir sekılde görüyorlarmış. Çok bankacıyla görüştüm. Çoğu kişi bu dertten muzdarip

Anneniz üzerine kredi alamadığı anda belliymiş zaten böyle olacağı.

Muhtemelen daha önceki ödemelerini yapmadığı için sicili bozulmuş, bir de sizinkini kirletmiş.

Bu yaşamda kefil olmak/başkası adına kredi çekmek insanın kendisini bile bile ateşe atması demek. Anneniz olunca birşey diyemediniz sanırım. 😞

Kredi sicil notunuzu bir çıkartıp ne zaman nasıl artırılabileceğini bir danışsanız? Düzenli ödeme ile artırılabiliyor diye biliyorum bir de borçlar geçmişte kaldıkça etkileri azalır mı? O arada teminatı biriktirirsiniz, daha yüksek bölümü peşin ödenir.

Anneniz üzerine kredi alamadığı anda belliymiş zaten böyle olacağı.

Muhtemelen daha önceki ödemelerini yapmadığı için sicili bozulmuş, bir de sizinkini kirletmiş.

Bu yaşamda kefil olmak/başkası adına kredi çekmek insanın kendisini bile bile ateşe atması demek. Anneniz olunca birşey diyemediniz sanırım. 😞

Kredi sicil notunuzu bir çıkartıp ne zaman nasıl artırılabileceğini bir danışsanız? Düzenli ödeme ile artırılabiliyor diye biliyorum bir de borçlar geçmişte kaldıkça etkileri azalır mı? O arada teminatı biriktirirsiniz, daha yüksek bölümü peşin ödenir.

açıkçası şuanki aklım olsa çektirmezdim. Yani birkaç bankacıyla görüstüm. 5 sene sonra süre aşımı olsa dahi bankalar eskiden borçlu oldugunuzu görebiliyormus ve dolayısıyla kredi de kullandırtmıyorlarmıs.

Ne sonsuza kadarı yahu. Düzenli ödeme yaptığınız sürece üç ay içinde kredi puanınız yükselmeye başlıyor. Üzülmeyin o kadar sonsuza kadar kara liste diye bir şey yok.

kimle konustuysam bu sekilde söyledi.Konustugum kişiler de bankada çalısan kisilerdi. Çünkü amcam da o listeye girdi ve borcu kapatmasına rağmen ve vergi mükellefi olmasına rağmen 6 sene sonra bile hiçbir yerden kredi alamadı alamıyor

açıkçası şuanki aklım olsa çektirmezdim. Yani birkaç bankacıyla görüstüm. 5 sene sonra süre aşımı olsa dahi bankalar eskiden borçlu oldugunuzu görebiliyormus ve dolayısıyla kredi de kullandırtmıyorlarmıs.

Bildiğim kadarıyla ellerindeki listeleri pek güncellemedikleri için borç kapansa bile sanki borç varmış gibi görebiliyorlar. Mevcut bankadan borcunuz olmadığına dair yazı alın.

BEnzer bir durum benim basıma da gelmişti.
Annem deyip geçmeyeceksin taş yakından geliyor.

Bildiğim kadarıyla ellerindeki listeleri pek güncellemedikleri için borç kapansa bile sanki borç varmış gibi görebiliyorlar. Mevcut bankadan borcunuz olmadığına dair yazı alın.

a öyle bir şeyde mi var ?

kimle konustuysam bu sekilde söyledi.Konustugum kişiler de bankada çalısan kisilerdi. Çünkü amcam da o listeye girdi ve borcu kapatmasına rağmen ve vergi mükellefi olmasına rağmen 6 sene sonra bile hiçbir yerden kredi alamadı alamıyor

Kim söylediyse doğru bilgi vermemiş. Amcanızın da ödenmemiş borcu vardır muhtemelen devlete ya da bankaya.
Ablamı eşi 7 trilyon 3 şirket batırdı 2008 krizinde, tekrar şirket kurdu, kredi kullanabiliyor. Eşim defalarca kara listeye girdi çıktı, en son geçtiğimiz haziranda ihtiyaç kredisi kullandık. Yani dediğim gibi sonsuza dek kara liste yok, kredi puanınız yükseldikçe, varlık/borç oranı uygun oldukça kredi kullanırsınız. Ev kredisi zaten ipotekli olduğu için en kolay çıkan kredi ödeme gücünüz uygun olunca.

Sonsuza kadar diye bişey yok. Bilmeden konuşmuş o bankacılar.
Ayrıca kredi notu yükseltmek sizin elinizde. Kredi kartınız var mi, çalışıyor musunuz?

Eşim eski bankacı, sordum şimdi. Sonra düzenli ödesin kredi kartlarını, kredileri falan kısa zamanda yükselir dedi. Ayrıca bankacıların hedefleri varmış. Tutturamadıkları zaman başvurana allem eder kallem eder verirler merak etmesin diyor. O sicil yükselene kadar vadesize para atsın peşinat biriktirsin önce, aynı bankadan kredi talebinde bulunur sonra, bizde hesabı var parası var muhabbetine ayarlarlar diyor.

Yanlış bilgi 2013 de öğrenciyken kredi kartından kırmızı kalem yedim 2018 de iki ayrı bankadan kredi çektim

Kim söylediyse doğru bilgi vermemiş. Amcanızın da ödenmemiş borcu vardır muhtemelen devlete ya da bankaya.
Ablamı eşi 7 trilyon 3 şirket batırdı 2008 krizinde, tekrar şirket kurdu, kredi kullanabiliyor. Eşim defalarca kara listeye girdi çıktı, en son geçtiğimiz haziranda ihtiyaç kredisi kullandık. Yani dediğim gibi sonsuza dek kara liste yok, kredi puanınız yükseldikçe, varlık/borç oranı uygun oldukça kredi kullanırsınız. Ev kredisi zaten ipotekli olduğu için en kolay çıkan kredi ödeme gücünüz uygun olunca.

eşiniz kara listeye girdikten ne kadar sonra kredi kullanabildi ? Kara listeye girdiğinize emin misiniz yoksa sadece takip süreci mi basladı. Çünkü kara listeyle ikisi ayrı sey. Amcamın da baska bankaya borcu yoktu. Bu konuda herkes farklı bir şey söylüyor kimden doğru bilgi alacağımı şaşırdım cidden

Yanlış bilgi 2013 de öğrenciyken kredi kartından kırmızı kalem yedim 2018 de iki ayrı bankadan kredi çektim

kara listeye mi girdiniz yoksa yasal takip sürecmi basladı ? Bir de ödedikten ne kadar sonra kredi cekebildiniz. Şunu biraz açıklarsanız çok sevinirim inanın

a öyle bir şeyde mi var ?

Eski dönemde bu sistem oturmadan önce bankalar düzensiz takip ediyormuş. Halen başka bankadan borcunuz var diyorlarmış. Krediye başvuracağınız zaman ne olur ne olmaz elinizde olsun. Yeni borçlarda geçerli olmayabiir artık merkezileşti.

Şöyle , hemen cekemezsiniz ama nakit karşılıklı bir kredi kartı alırsınız , aynı şekilde nakit karşılıklı kredi çeker onu düzenli ödersiniz . 4 5 sene sonra kredi puanınız yükselir. Geçmişte takibe gittiginiz sistemden görünür ama kredi çekerken gerekli açıklamayı yaparsınız . Maaş filan da uygunsa bankacinin insiyatifinde kredi verilme ihtimali yüksek.
Zaten olmayan parayla böyle sacmasapan işler yapılmasını hiç anlamiyorum. Arsa al sat nedir ya. Meslek bile değil birinden ucuza kapatıp başkasına pahalıya kakalamak.. hem de kızının finansmanı ile. Anneniz baya dusuncesizmis bu konuda haklısınız.. biz de evlat olunca hayir diyemiyoruz böyle seylere

kara listeye mi girdiniz yoksa yasal takip sürecmi basladı ? Bir de ödedikten ne kadar sonra kredi cekebildiniz. Şunu biraz açıklarsanız çok sevinirim inanın
Kara liste yasal takip hepsi işte 2014 de ilk defa işe girdiğimde maaşıma haciz geldi o kadar ileri düşünün katı katı ödedim sonra sadece banka kartı kullandım isim vermek yasak mı bilmiyorum ama enpara ve aktifbank dan iki ayrı kredi çekebildim 5 sene sonra

Borcu kapatın. Sonra tanıdık birini bulun ödeyebileceğiniz ölçüde kredi çekin. Onu gününden önce ödeyin. Maaşınızı direkt çekmeyin mesela yatar yatmaz çekmek yerine bankada tutun. Adınıza fatura kullanın ve yine önce ödeyin. Böyle böyle sicilinizi düzeltirsiniz. 5 yıl sonrası dahi artıya döner. O 5 yıl sonra da verilmeyenler yine fatura ödemeyen, sıkıntılı insanlar.

Back
X