Ailemin Bankalarla Sicil Kaydımı Mahvetmesi

eşiniz kara listeye girdikten ne kadar sonra kredi kullanabildi ? Kara listeye girdiğinize emin misiniz yoksa sadece takip süreci mi basladı. Çünkü kara listeyle ikisi ayrı sey. Amcamın da baska bankaya borcu yoktu. Bu konuda herkes farklı bir şey söylüyor kimden doğru bilgi alacağımı şaşırdım cidden

yok kara listeye girdi. Ne kadar sürede çıktı bilmiyorum ama biz evlenmeden önce girmişti evlilik sürecinde kredi kullandık. Maksimum 1-2 senedir.
En doğru bilgiyi kendi bankanızdan bireysel temsilcinizden alırsınız. Orda burda sorup kafanızı karıştırmayın.

Borçlar ödendikten sonra en geç 3 sene içinde o kara liste olayı siliniyor sonsuza kadar nasıl olsun ;)

Bankalara danışsanız. Kredi notu deniyor sanırım. Onu yükseltmenin yolu yok mu. Hep kara listede mi olacaksınız.
yaşadığınız şey sinir bozucu. Ev alma hayalinizden vazgeçmeyin. Para biriktirin. Belki peşin parayla alma şansınız olur. Umarım bol kazançlı iyi bir işiniz olur.

Merhaba arkadaşlar. Yani nereden başlayacağımı bilmiyorum. Uzun süredir bu konuyla ilgili çok doluyum ve bir şekilde içimi bosaltmam gerekiyor. 2.5 yıl önce benim sicil kaydım temiz olduğu için ve puanım yuksek oldugu için annem üzerime kredi çekip arsa al sat işine girdi. Kendisi emlakçıdır. O dönem piyasa bozuldu ve 1 seneden fazladır düzenli ödenen krediler şimdi 8 aydır ödenemiyor. Kredi çekme fikri annemindi zaten babam çok etken değil bu konuda. Bu arada ticaretle benım ilgim yok, al sattan kazandıgı parayla kredilerimi düzenli sekilde ödüyordu babamla birlikte.Yani çekilen kredinin bir kurusunu bile şahsıma kullanmadım.
2 ay içinde baba tarafımdan miras davasında karar durusması olacagı için alınan para ile borç zaten temızlenecek Orası kesin. Borcu bana yıkma gibi durumları da yok kendilerinin borcu oldugunun farkındalar. Beni asıl sinir eden durum sicilimin bozulması. Kara listeye girdim ve bankalarla aram sonsuza kadar kötü oldu.
Sürekli kira derdiyle uğrastıgımız için iş hayatıma basladıgımda Tek oda bile olsa bir eve girip kendime ait bir ev almayı istiyordum. Yaşıtım kuzenim 27 yaşında ve kutu gibi bir ev sahibi olmak için kredi ödüyor. Benim ise elimde hiçbir şeyim yok. Annemin babamın ellerine bunca imkan gecmesine rağmen şu zamana kadar ev sahibi olmamalarının yanı sıra benim de hayatımla istemeden de olsa oynamaları uzun süredir sinirimi bozuyor. Zaten sıkıntılılar diye yüzlerine bir şey demiyorum fakat düşündükçe sinirleniyorum.
Size kötü bir haber bütün duruşmalar ertelendi süreler durduruldu yani sizin o karar 2 aya çıkmaz.

Şöyle , hemen cekemezsiniz ama nakit karşılıklı bir kredi kartı alırsınız , aynı şekilde nakit karşılıklı kredi çeker onu düzenli ödersiniz . 4 5 sene sonra kredi puanınız yükselir. Geçmişte takibe gittiginiz sistemden görünür ama kredi çekerken gerekli açıklamayı yaparsınız . Maaş filan da uygunsa bankacinin insiyatifinde kredi verilme ihtimali yüksek.
Zaten olmayan parayla böyle sacmasapan işler yapılmasını hiç anlamiyorum. Arsa al sat nedir ya. Meslek bile değil birinden ucuza kapatıp başkasına pahalıya kakalamak.. hem de kızının finansmanı ile. Anneniz baya dusuncesizmis bu konuda haklısınız.. biz de evlat olunca hayir diyemiyoruz böyle seylere

o nakit karsılıgı krediyi de hiç anlamam. Yani elimde benim nakit para olsa neden kredi çekeyim ki ?
Size kötü bir haber bütün duruşmalar ertelendi süreler durduruldu yani sizin o karar 2 aya çıkmaz.

2 aya kadar düzelir dedi avukat zaten ertelenme söz konusu değil yakın zaman olmadığı için şuanlık

Kara listede uzun sure kalinmiyor rahat olun,benimde bi dönem sorunlarim olmustu,2 yil sonra duzenli odemeule çözüldü

o nakit karsılıgı krediyi de hiç anlamam. Yani elimde benim nakit para olsa neden kredi çekeyim ki ?

2 aya kadar düzelir dedi avukat zaten ertelenme söz konusu değil yakın zaman olmadığı için şuanlık
Şirketler yapıyor mesela vadeli mevduatın bozmak istemiyor. Kredi kullanip ödemesini alınca kredisini ödüyor. Sonuç olarak sen düzenli ödemiş olacağın için puanın yükselecek

10 yıldır bankacıyım kara listeyi sizden duyuyorum :) istihbarat olumsuzluğu vardır, gerek yasal takip süreci, gerekse vergi borcu borçlanma oranı ya da düzensiz ödemeler istihbaratınızı "red" e dönüşür. ancak ödemelerinizi düzenli yapar ve aksamada borç bırakmazsanız memzuç kayıtlarınız güncellenir ve kredi kullanabilirsiniz.

Bir konuda sizi haksiz buldum. Ailenizin ev almasi şart mı ? Yani eve para getiren siz değilsenjz ev aldılar almadılar diye kimseyi suçlayamazsinız. Ayrıca kuzeniniz kutu gibi bir ev sahibi olmak icin senelerce kredi ödeyecek 27 yaş ev sahibi olmak icin küçük. Kendim bir sehirde uzun yıllar durmazsam sırf kira ödememek icin ev almam. Ev sizi oraya bağlar. Genc yaşımda krediyle uğrasamam.

a öyle bir şeyde mi var ?
Ben uzun yıllardır bankaciyim.
Bankaya olan borçlarınızı 1 TL bile geciktirmeden çok düzenli ödeyin.Bazen bankalar diğer bankada kapatılan krediyi goremezse o bankadan kredinin kapandığında dair yazı alırsınız,tüm bankalar bu yazıyı verir,vermeye mecbur. Zaman geçtikçe kredi notunuz düzelecek.Ayrica düzenli bir geliriniz ve işiniz var ise ve ödemeler için yeterliyse ,zaten konut kredisi ipotekle verildiği için görece daha rahat verilen bir kredi türü sayılabilir.İciniz rahat olsun 1 kuruş bile olsa ödemelerinizi aksatmayin.Zamanla hepsi düzelir.Sonsuza kadar sürmez merak etmeyin 🙂sonuçta elinde olmayan nedenlerle işleri bozulan insanlar var , insanlar geçirdikleri kötü dönemler nedeniyle ömür boyu mahkum edilemez, devlet borçları affediyor ,hak veriyor,indirim sağlıyor yeri gelince.Uzulmeyin pesinatinizi biriktirin bu süreçte.

Benim arkadaşım da birkaç yıl boyunca ödenmeyen kredi kartı yüzünden kara listedeydi. Meblağ çok küçüktü ama o da öğrenciydi. Sonra bir süre kredi kartı vs vermediler.
Ama geçen yıllar içinde atandi, düzenli yatan maaşı oldu. Kredi çekti ve araba aldı. Buraya yazmadan ona sordum , acaba abisinin adina falan mı çekti araba kredisini diye ama kendi adına cekmis. 'ohoo o ne zamanın kara listesi. Maaşın varsa veriyorlar kredi' dedi

Valla yillarca borclarini yapilandirarak odeyip ustüne bidaha cekip borca giren bi abim var.
Nasil cekiyor acaba bende merak etmekteyim :)

Bir konuda sizi haksiz buldum. Ailenizin ev almasi şart mı ? Yani eve para getiren siz değilsenjz ev aldılar almadılar diye kimseyi suçlayamazsinız. Ayrıca kuzeniniz kutu gibi bir ev sahibi olmak icin senelerce kredi ödeyecek 27 yaş ev sahibi olmak icin küçük. Kendim bir sehirde uzun yıllar durmazsam sırf kira ödememek icin ev almam. Ev sizi oraya bağlar. Genc yaşımda krediyle uğrasamam.

Yalnız evi kendim çalısıp alacaktım aileme ben kredi çekeceğim taksitlerini siz ödeyin diye bir şey demedim ki ? Onu nereden çıkardınız ? Bence ne kadar erken alınırsa o kadar iyi yaş da gayet iyi. Kiralar ates pahası bosa vereceğin her kira senin emeğinden gidiyor

Öyle bir şey yok.
Bir kaç ay düzenli ödeme, vadesiz hesap birikimi gibi iyi haller kara listeden temizler.
Puan artmaya başlar.
Bankalar ise kredi vermeye bayılırlar maalesef..

Ne sonsuza kadarı yahu. Düzenli ödeme yaptığınız sürece üç ay içinde kredi puanınız yükselmeye başlıyor. Üzülmeyin o kadar sonsuza kadar kara liste diye bir şey yok.

Yanlis bilgi
Kanuni takibe gittiyse sonsuza kadar gorur banka ve kredi vermez
Senin soyledigin duzensiz odemeler icin geçerli

Arkadaslar yanlis bilgi veriyorsunuz
Kanuni takibe giden kisiler birkac ay duzenli odemeyle sicillerini duzeltemezler , en az 5 sene gecmesi gerekiyor , sonrasi da kendi taktirlerinde verip vermemek
Bankalar kredi vermeye bayilir ama sicili temiz olana vermeye bayilir , odememe riski olana banka kredi vermez

Arkadaslar yanlis bilgi veriyorsunuz
Kanuni takibe giden kisiler birkac ay duzenli odemeyle sicillerini duzeltemezler , en az 5 sene gecmesi gerekiyor , sonrasi da kendi taktirlerinde verip vermemek
Bankalar kredi vermeye bayilir ama sicili temiz olana vermeye bayilir , odememe riski olana banka kredi vermez

işte bankada çalısanlar bana aynı seyi söyledi. Ben şaşırdım burda okudugum seyleri görünce çünkü yakınım alamıyor senelerdir. Borcu da yok hiçbir yere

10 yıldır bankacıyım kara listeyi sizden duyuyorum :) istihbarat olumsuzluğu vardır, gerek yasal takip süreci, gerekse vergi borcu borçlanma oranı ya da düzensiz ödemeler istihbaratınızı "red" e dönüşür. ancak ödemelerinizi düzenli yapar ve aksamada borç bırakmazsanız memzuç kayıtlarınız güncellenir ve kredi kullanabilirsiniz.

borcu ödemediğiniz günden itibaren 90 gün sonra yasal takibe giriyorsunuz. İşte o yasal takip bankalarda kara liste diye geçiyor. Aslında fidexte bile söylüyor bunu. Yani böyle bir liste somut olarak yok ama yasal takibe girdiğiniz an borcunu ödesen dahi 5 sene sonra siliniyor o sicil deniyor. Fakat 5 sene sonra bile kullanamayan kişiler var maaşı iyi olmasa bile

işte bankada çalısanlar bana aynı seyi söyledi. Ben şaşırdım burda okudugum seyleri görünce çünkü yakınım alamıyor senelerdir. Borcu da yok hiçbir yere
Siz bankaci ne dediyse ona inanin , yanlis biliyor insanlar , bes sene beklemeniz lazim yeni bir kredi basvurusunda bulunmak icin

Bir bankacinin "kara liste " diye tabir edilen seyi bilmemesi mumkun degil
Bankacilik sisteminde adi kara liste degildir ama halk arasinda kara liste denir
Yasal takibe dustukten sonra da hicbir banka kredi vermez oyle sizin dediginiz gibi
Ya bankaci degilsiniz ya da bankada idari islerde falan calisiyorsunuz

Back
X