Ailemin yanından gitmek istiyorum

AnyWhere

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2017
729
880
53
38
Evde annem babam sürekli beni eleştiriyor.Çalışıyorum 5 gün evde tatil günümde tv izlesem bu ne işe yarar tv izler diyorlar..Babam evde yiyecekleri saklıyor...sen yemek yapma yemeyiz çayı sen koyma diyorlar ne yapsam da asla yemiyorlar..ikisi de emekli çalışmıyor..marmara hukuk mezunuyum okumayı da beceremedi diyorlar.. sürekli eleştirilmekten öyle bunaldım ki.. annem bir gün nasılsın demez babam bir gün bana nasılsın demez... ve birşey mi yaptın bunlara diyeceksiniz hiçbirşey yapmadım.. evlenmedim de bekarım hala.Bunlardan kurtulmak için de evlenmek istemiyorum... onlara ev aldım 5 ay önce...eşyalarını baştan aldım tonla borç ödüyorum bir yandan.. tüm evdeki eşyaları atıp baştan sıfırdan yeni gelin evi gibi ev açtım ikisine... ben bunlara yaranamıyorum... öyle çıkmazdayım ki... ne yapsam bilmiyorum... niye böyle herşey bana akıl verin lütfen ya:KK43:

neden şimdi yazdım? bugün yanıma geldiler bende yemek yaptım yoldan geliyorlar diye... kapıdan girdiler 1 tabağa yaptıklarımdan koyup ellerinde yiyip bırakmışlar 3 dakkada falan ya hep birlikte oturalım sofraya ailecek diye hazırlamıştım sofrayı dedim ve aç bekledim birlikte yiycez diye.. şimdi çay yapmışlar istersen gel al diyorlar bende pc aldım odama geçtim.. gel bir yüzünü görelim nasılsın diyen yok... yolunuz nasıl geçti dedim nasıl geçecek yol değil mi diyorlar... ben böyle bir aileyi hakedecek ne yaptım ya...

Son düzenleme:
marmara hukuk mezunuyum okumayı da beceremedi diyorlar.. sürekli eleştirilmekten öyle bunaldım ki.. annem bir gün nasılsın demez babam bir gün bana nasılsın demez... ve birşey mi yaptın bunlara diyeceksiniz hiçbirşey yapmadım.. evlenmedim de bekarım hala.Bunlardan kurtulmak için de evlenmek istemiyorum... onlara ev aldım 5 ay önce...eşyalarını baştan aldım tonla borç ödüyorum bir yandan.. tüm evdeki eşyaları atıp baştan sıfırdan yeni gelin evi gibi ev açtım ikisine... ben bunlara yaranamıyorum... öyle çıkmazdayım ki... ne yapsam bilmiyorum... niye böyle herşey bana akıl verin lütfen ya:KK43:(
O evi keşke kendinize alsaydınız.
Yaranmaya çalışmanızın tek sebebi bebeklikten beri eleştiriliyor olmanız mı?
Vah ki ne vah.

Vah ki ne vah.
5 kazansam 10 kazanan var diyorlar.. araba alsam modeli düşük diyorlar.. ev aldım bunlara yazlık almaya da paran bitmiştir iyorlar... ben artık öyle öfkeliyim ki cidden herşeye... Halıya dün kahve döktüm lekesi çıkmadı 5 saat uğraştım pahalı bir marka halı kendim aldım gene bunlara...komşulra diyorlarmış ki küsmesin diye üstüne gitmiyoruz yoksa demediğimizi bırakmazdık bilmem ne.....

5 kazansam 10 kazanan var diyorlar.. araba alsam modeli düşük diyorlar.. ev aldım bunlara yazlık almaya da paran bitmiştir iyorlar... ben artık öyle öfkeliyim ki cidden herşeye... Halıya dün kahve döktüm lekesi çıkmadı 5 saat uğraştım pahalı bir marka halı kendim aldım gene bunlara...komşulra diyorlarmış ki küsmesin diye üstüne gitmiyoruz yoksa demediğimizi bırakmazdık bilmem ne.....
Neden ama neden?
Ben buyum deyip neden geçemiyorsun?
Kendinden niye bu kadar nefret ediyorsun?
Lütfen bir uzmana görün, normal değil düşüncelerin.

Yaranamazsın cnm zaten elinde kalıyorsa para ayrı eve çık bende kalmıyor çözümde bulamadim senin gibiyim
ne yapcaz ya... millete nasıl evlatlar var elimizi avucumuzu ailemizdir şartları iyi olsun diye harcadık millet km lerce uzakta oturur ailemizi aldık yanımıza kopmayalım bağlarımız bir olsun diye.... neden bunları yapıyorlar...

Lutfen benim anne babamla ilgili konumu oku. Beterin beteri var. hizmet etmeni istemiyorlarsa etme. Oh ne ala uzat bacaklarini otur birsey derlerse piskin piskin kahkaha atip sakaya vur.
Seni elestirdiklerinde ciddiye almadigini gosterirsen soylenmeleri azalacaktir diye dusunuyorum. Bu tur durumlarda bence en iyi yontem yoksaymak.
Ayrica ozguvenini hic kirma yapacaginin fazlasini yapmissin gayet guzel okumussun meslegin var.
Bunca borc icinde bir eve cikmak eminim zor olacaktir ama bir de boyle dene bakalim nasil olacak.

Neden ama neden?
Ben buyum deyip neden geçemiyorsun?
Kendinden niye bu kadar nefret ediyorsun?
Lütfen bir uzmana görün, normal değil düşüncelerin.
ben çok çatıştım çok kavga ettim ama aynı evin düşünde sürekli eleştiriye maruz kalmak böyle birşey.Uzmanlık bir yanım yok sadece cidden artık öfkemin taştıgı nokta diyelim..

odanda bi hayat kurup muhatap olmasan

ben olsam birak ev alip dosemeyi ilk fırsatta kendi hayatimi kurar uzaklasirdim

anne babanin hakki büyük tamam amenna, ama senin bu kadar hakkina girmeleride dogru değil

ben senin yerinde olsam su an bir arti bir ev tutar giderim gerekirse peynir ekmek yerim

bence bi psikologla da görüş bu durumda kendini asman asıl onemli olan, bi birey olarak kendi savunup dogru hareket etmen sart

yarın es adayina da laf ederler evlenirsin esine cocuguna da laf ederler
benim esim dünya iyisi olsa ailesinin bu tarz tutumuna karşı böyle sessiz kalmasi kavga nedenidir

Annem babana asi olma tabiki ama neden sana saygısı olmayan anne babanın için krediye faize yani harama girdin anlamsız..onun yerine ..seni sevene anlayana donsen eminim daha çok mutlu olursun mesela ise evi satıp faizden kurtulmakla başla ve deki Allah'ım senin için yapıyorum bakalım neler olacak :)

Canım bence bunların yaptıkları pskolojik ya tedavi görecekler ki buna ikna olmazlar büyük ihtimal ya den bu şekilde kabul edip oturcan yada gideceksin
Sende benim gibi takıyorsun

Evde annem babam sürekli beni eleştiriyor.Çalışıyorum 5 gün evde tatil günümde tv izlesem bu ne işe yarar tv izler diyorlar..Babam evde yiyecekleri saklıyor...sen yemek yapma yemeyiz çayı sen koyma diyorlar ne yapsam da asla yemiyorlar..ikisi de emekli çalışmıyor..marmara hukuk mezunuyum okumayı da beceremedi diyorlar.. sürekli eleştirilmekten öyle bunaldım ki.. annem bir gün nasılsın demez babam bir gün bana nasılsın demez... ve birşey mi yaptın bunlara diyeceksiniz hiçbirşey yapmadım.. evlenmedim de bekarım hala.Bunlardan kurtulmak için de evlenmek istemiyorum... onlara ev aldım 5 ay önce...eşyalarını baştan aldım tonla borç ödüyorum bir yandan.. tüm evdeki eşyaları atıp baştan sıfırdan yeni gelin evi gibi ev açtım ikisine... ben bunlara yaranamıyorum... öyle çıkmazdayım ki... ne yapsam bilmiyorum... niye böyle herşey bana akıl verin lütfen ya:KK43:

neden şimdi yazdım? bugün yanıma geldiler bende yemek yaptım yoldan geliyorlar diye... kapıdan girdiler 1 tabağa yaptıklarımdan koyup ellerinde yiyip bırakmışlar 3 dakkada falan ya hep birlikte oturalım sofraya ailecek diye hazırlamıştım sofrayı dedim ve aç bekledim birlikte yiycez diye.. şimdi çay yapmışlar istersen gel al diyorlar bende pc aldım odama geçtim.. gel bir yüzünü görelim nasılsın diyen yok... yolunuz nasıl geçti dedim nasıl geçecek yol değil mi diyorlar... ben böyle bir aileyi hakedecek ne yaptım ya...

Evdeki eşyaları tek tek sat borcunu öde kredi çek kendine ev al ve çık. Madem kıymetsizsin hayatını onlar için mahvetme

Annem babana asi olma tabiki ama neden sana saygısı olmayan anne babanın için krediye faize yani harama girdin anlamsız..onun yerine ..seni sevene anlayana donsen eminim daha çok mutlu olursun mesela ise evi satıp faizden kurtulmakla başla ve deki Allah'ım senin için yapıyorum bakalım neler olacak :)
evi satamam oturuyorlar işte satıyorum çıkın mı diyim emekli insanlar..

Vah ki ne vah.

yaranma isteğim hiçbir zaman olmadı ki anneme babama iyi bir hayat vermek istedim hiç kendi evleri olmadı eski eşyaları oldu hep ben aldım sadece bu

ben çok çatıştım çok kavga ettim ama aynı evin düşünde sürekli eleştiriye maruz kalmak böyle birşey.Uzmanlık bir yanım yok sadece cidden artık öfkemin taştıgı nokta diyelim..
Sürekli başkasını memnun etmeye çalışmak, ki onlar sizden daha fazlasını kopartmak için memnuniyetsiz görünecekler, hastalıktır.
Uzmana görünmeniz gerekir.
Halinizden memnun iseniz bunun neresi dert o zaman?
Onlar hep böyleymiş siz de hep böyle.
Öfkelenmek de karşı tarafı haklı gördüğünüzden çünkü. O da hastalık.

Bu şartlar altında normal bir psikolojiye sahip olmanız imkansız.
Böyle 2 insanla büyümüşsünüz
Yetersiz hissedip hep onları memnun etmeye, onların gözüne girmeye çalışıyorsunuz
Uzmanlık bir yanım yok demeyin

Ve ayrı bir eve çıkıp gidin, yokluğunuzda anlarlar belki.

Back
X