Ailemle altın konusu

Laf gelince arsa sizin demiyor ama kayınpederimin üstüne benden çok eşimin kayınvalidemin ve görümcemin aslında benimle alakası falan yok
Sizin tamamen altınlarla mı alındı yoksa kp de kendınden üstüne para koydu mu alırken aksı halde görümcenin olmuyor kusura bakmasınlar

Sizin tamamen altınlarla mı alındı yoksa kp de kendınden üstüne para koydu mu alırken aksı halde görümcenin olmuyor kusura bakmasınlar
Tamamen bizim altınlarla alındı. Önüm üstüne olduğundan benim hukukı olarak hiç söz hakkım yok malesef

Laf gelince arsa sizin demiyor ama kayınpederimin üstüne benden çok eşimin kayınvalidemin ve görümcemin aslında benimle alakası falan yok
Ben mi yanlış düşünüyorum beni aydınlatın. Misafirlerin taktığı çeyreklerle alınan arsa beden sizin olsun ki zaten. Hangi şehirdesiniz. Acaba şehir farkından dolayı mı. Bence eşinizin ailesinin aldığı arsaya takılmayın. Siz kendi takılarınızı almışınız zaten.
bide en başta olan takı tartışması neden oldu aileler arasında.

Annem hepsini size vericek borçları siz götürürsünüz yatırım yaparsınız demişti. Eşimde güya anneine söyledi onlar vericek sizde verin diye. Takı töreninden sonra annem hepsini aynı çantaya koyacaktı o sırada kayınvalidem gelip annemin elinden çekip aldı olay bu

Bir taraf vermeyince iki tarafta vermedi. Aileler resmen altın kazancı için düğün yaptı resmen. Bana da ailem bir tek bir şey takmadı

Ya bence her iki aile de değişik, ama en çok eşinize suç buldum, kendi annesine hayır alma diyebilseydi sizin annenizde almazdı

Üzgünüm ama anneniz haksız. Benim annem kayınvalidemin bana verip vermeyeceği altınlara karışamaz. Ona ne. Eşim ben ve eşimin ailesi ile alakalı bi durum.
ikinci olarakta sizin dayı teyze amca falan onların taktığı altınları alsa anneniz anlarım ama anneniz kendi hediyesini vermemiş. Yani kayınvalidenizin sizin bileziklerinizi sizden alması gibi bişey.
ama zaten sizde biliyorsunuz ailenizin haksız olduğunu.
yakın zamanda doğum yapacaksınız, bunları düşünüp üzülmeyin lütfen. Ailenizin size yapacağı künyeyi de kabul etmeyin derim. Seti altını vs düşünmeyin. Bebeğinizle mutluluklar diliyorum

Aileniz haklı size zaten altınları verecekken eş ailesi önce vermemeksin yapmış asıl onlara söylemeniz gerekirdi verin diye ben olsam ben de takmazdım karşı taraf altınları vermesin alsın gitsin kimse bir şey demesin ben de altın mi takayım yok öyle bir şey

Misafirler çeyreği, takıyı gelin ve damada takıyor. Yeni evlenen çiftlere hediye, evliliğin, düğünün vb şeylerin masrafını kolaylaştırmak amaçlı güzel bir düşünce. Düğün masrafını aileler yapar o zaman evet takıyı alırlar bir şey demem fakat aksi takdirde o altınlar yeni evlenen çifte aittir.

Haklı olabilirsiniz. Biz evlendiğimizde borç yoktu. Ufak tefek kredi kartı borcu vardı. Diğer tüm kalan şeyleri eşimin ailesi yaptı. Belki o yüzden benim gözüme batmadı.

Haklı olabilirsiniz. Biz evlendiğimizde borç yoktu. Ufak tefek kredi kartı borcu vardı. Diğer tüm kalan şeyleri eşimin ailesi yaptı. Belki o yüzden benim gözüme batmadı.
Doğrusu bu veya değil diyemem ama mesela ben de evlilik yapsam ve masrafları, düğünü aileler karşılasa altınları o masrafları kapatmak için kullansalar sorun etmezdim diye düşünüyorum. Bütün masrafları aileler üstlenince altınları almak bana adaletli gelmiyor. Ya da masrafları evlenecek çiftlerin yapıp altınları ailelerin alması da adaletsiz geliyor.. Ama konu sahibinin anlattığı ile bu yazdığımız durum farklı..

Evet doğru diyorsunuz.

Aileniz baştan size vereceğini söylemiş hatta eşinde ailesine bildirmiş. Son dakika yan çizen kayınvalideniz. Valla ben de annenizin yerinde olsam bozulurdum.
Seti bozmamışlar ya da başka birine vermemişler bence yine sizin için saklıyorlar ama elinizden gideceğini düşünüp vermemişler

Ben de eş ailesi yerine kendi ailenize kızmanızı anlamadım belliki o ser sizin için duruyır hala orda kötü gün güvencesi olarak saklamışlar. Eşinize atmalısınız en büyük tribi tartısma onun ailesinin altınlarınızı gaspetmesi yüzünden çıkmış. Bir de genelde düğün parasını alan aileler düğüne çok masraf yapıp o borçları karşılama için gelen altınlardan pay ister sizinkiler gidip bir de arsa almış resmen kötü kalplilik bu. Madem bu kadar öfkelisiniz iki tarafa da torunlarına takıcakları yada size hediye edecekleri altınları kabul etmeyin ve iki tarafa da tepkinizi koyun. Akılları başlarına grlsin.

Sen bir daha ojku bence.
Kaynanası altınları geri falan vermemiş.Hatta o altınlarla kendilerine arsa almışlar.gelinin üzerine falan da değil,kendi üzerlerine.Özetle sen bir daha oku,snra gel bana kul hakkından bahset.
Kaynanam kızım sizin için aldık arsa dicek ama kendi üzerine yapacak tapuyu hem de benim altınlarımla.Ben snra gidip anneme atarlanacam.Öyle bi dünya benimkinde yok.Sizinkini bilemem.

Galiba şunu demek istedi altınları vermiş derken eş aılesı alınan set ve bılezıklerı vermış gelenlerinkini almış bu çirkin konu sahıbının aılesıde hem gelenlerı hemde kendı takılarını vermemiş. Bu kavgayla başlamış düğğnde tartışma olunca alınmış ek olarak konu sahıbının aılesı baştada ortada bır sey yok ıken nışanda göstermelik takı takıp sonradan almış vermemiş yine o ara anladıklarım bu kadar

Esimin ailesi boyle bisey yapsa bende kendi ailemi destekler hatta ben konuşurdum sizde takıları alin borcunuzu ödeyin diye

Baya celallendigine göre karakterinde hemen parlayip cabuk sönen tiplerden ben okudum okucami kaynanasi set ve bir kac altini vermis ..burda suclu her iki taraf sidik yarisi yapiyor ...ama siz ne haddinize hirsiz demek ben onu anlamadim burda yazilanlar senaryo değil gercek hayatlar ve siz hic tanimadiginiz birisine hirsiz damgasini yapistiriyorsunuz siz kendi hayatinizda herseyi kusursuzmu yapiyorsunuz insan oglu hirsina yenilmis iste ozet bu ama siz onlar hirsiz diyip damgalamissiniz kendi özelestirinizi yapin gec olmadan önyargilarinizdanda kurtulun ve beni alintilamayin muhattap olamicam zira kaybedecem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…