Ailemle Kavga Ettim Camları Aşağı Indirdim :((

bızım evımızdede babamdan kaynaklı cok tartısma olurdu ozellkıkle asırı derece kıskanclıkları yuzunden okula benı o bırakır o alırdı
arkadaşlarımla hıcbır yere gıtmemısımdır o degıl kuzenım ablalarım dedıgım ınsanlarla bıle ...sık sık bagır cagır ortada bı sebep yokken hep ustume geldı ama ben medenıce konusmayı tartısma yapmadan benı anlamasını sagladım ve sonunda ne oldu bılıyormusunuz 26 yasındayım 10 yasımdan berı babamı karsıma alıp hep anlattım benı dınlemeyıp bagırdıp el kaldırmaya kalktıgı anlarda sakın kafayla mektup yazdım ama bı sekılde benı anlattım anladı ve sonunda benım donuk babam yılların ozurunu aglayarak dıledı sana cok cektırdım kızım ama kotu nıyetle degıl cok korktum cok kortum sana 1 kısı zarar verır dıe ama benım cocuklugum genc kızlıgım havada kaldı ne oldu pısmanmıyım aslında degılımde
hayatı 23umden sonra esımle yasadım ıstanbulluyum ıstanbulun heryerını yenı yenı goruyorum aılemı cok sevıyorum ne olursa olsun
en kotusunun bıle evladına kıyamayacagını cok ıyı bılıyorum yeter kı evlat hayırlı olsun yapıcı olsun

Ama herkes bizim kadar sizin kadar bilincli değil. Ya da bazılarımızın doğru yanlış mekanizması calısmıyor. Aileden ne gördüyse onu uyguluyor. Bu kızcağızın cocugu olsa belki o da öyle yetiştirecek evladını. Küfretmekte beyis görmeyecek.

Kız kardeşim bana salak dedi diye annem ikimize de okkalı bir dayak atmıştı. E küfreden bir anne nüyütmüş olsaydı beni benim ağzımda da bir torba küfür olurdu.

Gercekten ya bende bir problem ya da buraya yorum yazan insanlarda.
Anlamiyorum, insanlar konu sahibine terbiyesiz, haketmissin, daha beter ol, hatta hakarete varacak kelime nasil yazabiliyor anlamis degilim. Böyle bir hakki kendinlerinde nasil bulabiliyorlar?
Size her derdini, yaptigi hatayi anlatan kisiye gercekten böyle tepkiler mi veriyorsunuz?
Oysa konu sonunda bana bir adim gelseler bu yazdiklarim icin pisman olurum diye yazmis arkadas.
Hicbir siddet onaylanamaz, bir evladin anneye vurmasi ne kadar yanlis ise, bir anneninde kizina vurmasi, küfürler etmesi o kadar yanlistir.

konunun başında hiç iş yapamayan,2 adım atsa hastalanan bir kızken daha sonra odasını temizleyen kahvaltı hazırlayan,servis yapan biri oldu.böyle ağır bir hastayken dışarıdan geldikten sonra 10 dk egzersiz yapabilen biri çıktı karşımıza.sahi hastalığın ne canım

yanı orasıda oyle tabıkı ama evlat verıcı olur bu durumlarda annenın bınbır turlu sıkıntısı vardır anne neden boyle konusuyosun dıyıp onun sakın yaklasımıdır anneyı utandırsa annesıde yaa kızım kusura bakma sınırlerım ck gergındı dıyıp sakın olabılır malum bız annelerın derdı genc kızlar gıbı 1 tek degıl sorumluluklar cok konu sahıbı arkadasımda dedıgı gıbı ergen yastada degıl bılınclı olmalı azıcık verıcı yapıcı olmalı emın ol elmayracım anneyıde babayı abıyıde yontar zamanla en sınırlı annında anneyı bır opse ona kufrederken o anne sakınler ve yaptıgından utanır.Anne sınırlıyken yorgunken evlatta ustune gıderse o ıs sarpa sarar elbet

İncecik camlar. Amacim kirmak degildi. Kapiyi hizlica itince arkasindaki havluluga carpti kirildi. Cok efor sarfedilen bir sey dey degil yani..

Hastaligimi soylemek istemiyorum. Yasim aile yapim tanidik ciksin istemem. Ama sunu soyleyeyim losemiye cok benzer bir hastalik.
Ilaclardan 25 kilo aldim. Boyuma gore kiloluyum ve bende her kilolu insan gibi kilomdan sikayetciyim. Ilaclardan kilo aldim diye umursamayacak veya yatarak hic bir efor sarfetmeden kilo verilecegini dusunecek halimde yok.
Evde elimden geldigi kadar egzersiz yapiyorum.
Ama 10 dk surekli degil en fazla 3 dk dayaniyorum ki oda beni fazlasiyla yoruyor. Dinlenip tekrar yapiyorum.
Bu yorulma denen sey dinlenince geciyor DEGILMI???
Bende oyle iste dinlenince geciyor..

önce terlık atılmıs sonra bu hanım kızımız annesıne vurmus :26:

Annem terligi atmadi. Bizzat terligi eline alip kuvvetlice koluma vurdu. Kolum kabardi sisti yazmistim. Ya okumafiniz yada okuyup anlayamadiniz.
Saygi duyuyorum..

Ya arkadasim neden hic is yapamayayim. Yaparim ama cabuk yorulurum. Olay sadece bu. Odamda tek ben kalmiyorum kardeslerimde var. O yuzden odayi dip kose silmiyorum yatagimi toplarim,dolabimi duzenlerim bunun gibi basit ve benim yapmam gereken seyler. Bunlari yapamadigim zamanlarimda oldu. Boynumdan asagisi tutmayan zamanlarim. Simdi cok sukur o gunlerim gectigi icin merak etmeyin elimden geleni yapmaya calisiyorum artik.
Hastaligim AGIR ama suan agir hasta degilim. Ne duzeliyorum nede cok kotu durumdayim.
Hastaligimi soylemek istemiyorum. Tanidik cikmasini istemedigim icin. Ama losemiye benzer bir hastalik.

Şimdide hastalığımı sorgulayıp çelişki yaratmaya çalışanlar çıktı. Gerçekten anlayamıyorum insan kötü bir durumdayken nasıl konuyu saptırır içini bunaltirlar ?

Evde sadece ittim annemi elinden tutup o siradada cizmisim elini farkında değildim.

Anneniz hatalı olabilir ama sizde çok daha fazla hata var. Ne olursa olsun bir evlat annesine el kaldırmamalı.

Not: İlk mesaja göre yorum yaptım.

Evde sadece ittim annemi elinden tutup o siradada cizmisim elini farkında değildim.

Sen bu olaydan dersini aldın mı önemli olan o? Öfkeni kontrol etmen sart. Dırdırcı olabilir, ağzı bozuk olabilir ama neticede o senin annen. Saygıyı yitirmemen lazım. Biraz daha sakin, biraz daha ılımlı...

bence kesinlikle bu konuyu ve cevap yazanları okumayın tekrar ve anlayın burdan davulun sesi uzaktan hoştur atasözünü.insanlar ne kadar da çabuk yargılıyorlar gördünüz mü?herkes çok mükemmel,günahsız ya..şunu da unutmayın kimse sizin şuraya yazdığınız kadar özel şeyleri cesaret edip de yazamaz.yorum yapmak kolay.tek sahip olduğunuz kendinizsiniz,kendinize tutunun,inANCINIZI HEP BESLEYİN VE DİK DURUN!

"anne" ile tartışılır, "anne" ile kavga edilebilir, "anne" ile küsülür, "anne" ile yaşanır da "anne"ye el kalkmaz!

Anne küfür eder döverse 21 yaşındaki genc bi kızı ve rahatsızlığını bile bile bu şekilde davranırsa, Evlat da tepkisini gösterir..

Kızım camı açarız koku şimdi çıkar, diğer odada otur yarım saat veya bi dahakine sen evde yokken silerim deseydi tatlı tatlı.. Kız hasta olduğunu söylüyor, küfürle şiddetle üstüne gidilmez ki.. Genç yaşta Kendi derdi kendine yetiyor bi de anneyle abiyle uğraşıyor..
Bencil ve düşüncesiz insanlar

Merhaba,
Bu sayfaya kadar yazılan olumsuz yoruların çoğunu kınıyorum öncelikle. Annenle aranda nasıl bir ilişki olursa olsun, ona vurmaman gerektiğini bilecek yaştasın; bunun olgunlugundasın. ancak bazen kendi kontrolunu yapamaz insan.. ben senin annene bilerek ya da isteyerek canını yaktıgını düşünmüyorum.
Gelelim konuya,
Aslında yazdıklarının büyük kısmında sana hak vermek istiyorum; ancak ne olursa olsun onlar anne baba. Abine de pislik demenden, annenin sana agza alınmayacak küfürler etmesinden babanın sana en yakın hissettiğin kişi olmasına kadar bir çok konudan sana sayfalarca yazabilirim belki. Ancak buna gerek yok. Ailede büyük bir iletişim sorunu var belli, bir kadının, özellikle de bir annenin ağzından "lan" kelimesinin çıkmasına bile karşı bir insanım ben. Sonucta annen sana örnek olması gereken ilk kişi. Bunu biraz eğitim seviyesine bağlıyorum ben; eğitimden kastım master yapmak değil. Maneviyat. Bence annene bu konuda biraz destek ver. O nasıl bir ortamdan gelmiş, annesi ya da kayınvalidesinden ne görmüş? mutlaka bir yerde fire vermiş ki böyle cahilce küfürler edebilmiş.

Abinin hareketlerini de dogru bulmadım acıkcası. Yangına körükle gitmekten başka bir şey degil. Öncelikle abine pislik demeyi ve öyle hissettiğini göstermeyi bırak. Cunku bazen aileyle yaşamak bize zor ve güç geldiğinde, kendimize ait olmayan ya da kendimizi ait hissetmediğimiz evde kendi düzenimizi yaratmamız gerekiyor. Şöyle ki,

odanı annenin temizlemesine izin verme. bunu "bırak ben temizlerim" seklinde degil, "anne ben koca kız oldum, artık kendi temizzliğimi yapabilirim, hem sen yorulma" deyip gönlünü almaya calıs. abinle ise yetişkin iki insan giib konusmak istediğini, müzik, gürültü vs.. gibi konularda biraz daha olgunca davranmasını istediğini söyle. babanı yakın görüyorsan onunla dertleş, arada kalmadan orta nooktayı bulmasını iste. ve mümkünse aile terapistleri ya da yakın bir komsu/akraba/arkadastan yardım alın. :)

bir daha öfkene yenik düşme canım. kolay seyler degil, biliyorum. ama azıcık daha sakin hatta gamsız olmaay calıs bu konuda.
beddua eden forum arkadaşlarına da çok güldüm. yapıcı olmak yerine yıkıcı olmayı tercih edenler canını sıkmasın bence.

hatalarını gözden geçir, yapabileceklerini ölç ve uygun zamanda uygula.

Sevgiler

anneye vurmak korkunç bir şey olsa da öyle anneye böyle evlat maalesef.
görünen o ki anne normal değil,abi normal değil.
konu sahibi 21 yaşındaysa abi daha da büyük.
o yaştaki bir adamın ortalığı sakinleştirmesi gerek ,ama o yangına körükle gidiyor.
kız anneye vuruyor.
baba olaylara tepkisiz,ne oldu diye gelip sormuyor bile.
yani iletişimsiz,huzursuz bir aile ortamı söz konusu.
anneye vurdu diye tek başına konu sahibine yüklenmek anlamsız,yetiştirene bakmak lazım bir de.

zavallı mazlum anneye de bak.

"""a...na gavurun s... girsin""" diyen mağdur anne...

şunu yazarken tiksindim, duysam çok kötü olurdum Allah korusun.

konu sahibi yine de oh iyi yapmışsın demem elbet, sen de ortamın gerginliğinden ters konuşmuşsundur vs. el kaldırmak da çok çok kötü sen de farkındasın. dayanamayacağın noktaya gelsen bile, Allah öyle istediği için bir daha böyle birşey yapma

Son düzenleme:

senin annen daha beter öyle mi? agzına gavurun s.ki girsin dedi diye mi?
benim ki bana ciğerlerin g.tünden dökülsün, orospu ol da kucak kucak gez, oğlumun tırnağına taş değene kadar sen geber, Alllah senin ömründen alsın ona versin, git ne kadar kız varsa bokunu ye , senin a.mını g.tünü gavurlar s.ksin müsmümanların s.kine yazık der.sence hangimizin annesi daha beter? var mıdır benim gibi ayağının altınada cennet onlan anneye sahip olan? zannetmiyorum.nirvanada olan benimki.

inanamıyorum okurken şok oldum, peki anneniz neden böyle diyor? gerçi evladı ne yaparsa yapsın dememeli ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…