Ailemle konuşmak istemiyorum!!!!!

başlık parası hala var maalesef var .İşin tuhafı ne yüzle filan geliyorlar diyorsunuz ya gelirler onlar yaptıklarını normal zannediyor .

ayc anım valla cocuguna ayrı bır daıre acamayan bır aıle altı ustu bır tane kıza 100 bın lıra vermez
ustelık durumu buyken
keske göçmen bır kız alsalardı ne dıyım sımıd

100 değilde ona yakın bi rakam eşimde bende tahmin etmiyoduk ama baktılar ki eşimin durumu iyi hemen daha fazlasını istediler.....Ailesi karşı çıktı benim ailemle kızı vermeyiz o zaman deyince eşimde tamam dedi.....

Eşin senin ailen ne kadar zor durumda olduğun uzu sizden başka b ilen olmaz ailene soyle seneye gelsinler dugun baslik yüzünden toparlayamadi k de hem anlasınlar ben olsam söylerdim

Eşin senin ailen ne kadar zor durumda olduğun uzu sizden başka b ilen olmaz ailene soyle seneye gelsinler dugun baslik yüzünden toparlayamadi k de hem anlasınlar ben olsam söylerdim

Ya söylüyorum söylüyorum ama anlamıyorlar yine aynı şey...Yazın ordayız

Cute yapma Allah aşkına. Tüm Doğulu aileler başlık parası mı alıyor? Tamam erkek tarafı şunu, kız tarafı bunu takar denir ama kız tarafı hiçbir şey takmamış, almamış ki düğünde. Sadece erkek tarafı yapmış düğünü, nişanı, kınayı. Her şeyi onlar almış, üstüne başlık parası, olacak şey mi? Bu adet mi?

Kız bile ben bilmiyordum bu kadar isteyeceklerini diyor. Parası olana 100 bin azdır, olmayana 5 bin çok.

Ayrıca, evleri varmış zaten. Muhtemelen eşi kredi falan çekti başlık parası için, kiraya vermişler evi. Bu yüzden kv ile oturuyorum diyor. Çok ayıp ailesinin yaptığı, hiçbir açıklaması yok.

evet zaten şu anda kredi borcu falan herşey üst üste geldi...

Vay be, demek hala başlık parası varmış. İlk kez böyle bir konu okuyorum. Bu sefer erkek tarafı değil de, kız tarafı damat tarafından hem para almış, hemde yaza ordayız diye zorla kendilerini kabul ettiriyorlar.

eşinin durumu ıyıyse 80 bın tl sızı zorlamazdı degılmı canım
aılene duydugun bı kınden yarın obur gun cok pısman olacaksın soylıyım

evet zaten şu anda kredi borcu falan herşey üst üste geldi...

Eskiden erkek evlatla ortak iş yapılır, kurulan iş ona bırakılırdı. Kız evlatta evi çekip çevirdiğinden, doğurup büyüttüğünden, ayrıca evlenince kendi ailesiyle sık görüşmediğinden, maddi-manevi yanlarında olamadığından, şimdiye kadar yaptığımız masraf şu diyerek, başlık parası karşılığında evlendirilirdi.

Senin ailenin yaptığı çok ayıp. Resmen yüzsüzlük, özür dilerim. Nasıl gelecekler birde, resmen ayıp bu. Sakın izin verme ailenin gelmesine. Hatta ilerde kendi evine çıktığında da gelmesinler.

Yahu yerinde olsam görüşmem bile ya. Sildim ben sizi derdim herhalde. ( sen yapma tabi böyle bir şey)

Malesef öyle....

Valla ailenizi bilmemde eşiniz sizi gerçekten seviyor demek ki. Bu devirde ailenin bu isteklerini kabul ettiğine göre. Telefon açınca söyle sen de, zamanında onca başlık parası istediniz tek kuruş yardım etmediniz benim boynumu büktünüz, şimdi niye zorluyorsunuz. Sor bakalım ne diyecekler.

Ne kadar haksız olsalarda onlara tamamen sırtını dönme derim ben, yarın bir gün kimin kime ihtiyacı olacağını bilemeyiz.

eşinin durumu ıyıyse 80 bın tl sızı zorlamazdı degılmı canım
aılene duydugun bı kınden yarın obur gun cok pısman olacaksın soylıyım

Durumu iyi olduğunu öğrendikten sonra hadi biraz daha fazla isteyelim deyipte zora sokan insan her kim olursa olsun ki kızını düşünmeden böyle hareket eden,Ben kinde güderim soğurum da ailem bile olsa yorumunuz içinde tşk!!!!!

yanı ben hala pek olayı anlamadım yanı sen sımdı benden 80 bın lıra ıstesen kı benım durumum orta hallı ben bundan oturu evımı kapatmam baskalarının yanında yasamam
benımde anlamadıgım o

Ne kadar haksız olsalarda onlara tamamen sırtını dönme derim ben, yarın bir gün kimin kime ihtiyacı olacağını bilemeyiz.

orası öyle tabi allah bilir...Ben sadece yaptıklarını şu an benim neler çektiğimi anlasınlar diye hem araya meafe koymak hemde bu durumda gelmelerini istemiyorum...

Bir bayan olarak ne güzel yazmışsınız. Söylediklerinize harfi harfiye katılıyorum. Ancak birde şöyle bir durum var. Tam tersi olsaydı. Mesela kızın ailesi değil de, erkeğin ailesi yeni evli çifti böyle zora sokacak bir parayı ellerinde alsalardı (kaynım kredi çektirdi, kp kv eşime ev aldırdı gibi açılan konulardan örnek veriyorum), erkek evlat ailesini yine korurdu. Onlar benim ailem derdi yine de eşini kırardı. Hatta konu buraya açılsa, oğlunun evi elbette gelecek yazarlardı. Keşke erkeklerde bizler kadar duyarlı ve adaletli olsalar. Değil mi?

Başlık olarak degıl artık sanırım. Kız tarafı gelinin çeyızını duzsaun diye verılıyor ama buyuk meblalar ıstenmıyor dıyebıluyordum ailen senide eşinide zor durumda bırakmıslar sımdıde evınıze gecmoyonuzmu dıye soruyolarsa başlık parasını hatırlat derim. Aile senin ailen soyle davran diyemem ama ben olsaydım tepkımı verirdim aynı zamanda esınede belli etme sonuçta bigun basına kakar erkek milleti işte

Bence ailenle hala gorusuyor olman bile bir lütuf. Cok sukur ki esini ailesi iyi insanlarmis. Annen babandir da her anne baba da bir olmuyor malesef. Seni cok afedersin ama para edecek bir esya gibi görüp ne kadar kazanirizin derdone dusmusler. Senin ileride sıkıntı cekip cekmeyecegin umurlarinda olmamış. Simdi icinde bulndugun duruma ragmen hala nasil faydalanirizin derdindeler.

Yani nereden tutsan elinde kalıyor. Esin cidden cok iyi anlayisli biri sanirim. Yoksa inan cekilecek dert degilmis. Kusura bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…