- 5 Ekim 2013
- 3.582
- 3.393
- 168
- Konu Sahibi xx_pitircik_xx
-
arkada bişey yazdım gördünmü?
diyorumki 100 bin tl mi verdinizde yoksulluga sefalate düştünüz anlamadım ben?
ayrıca doğulularda madem başlık parası var bunu bilmiyorlarmıydı,
biz göçmeniz bizde başlık parası filan yok ama kızada cocugada aileler ev araba vs verir.
ne diyim eşin zaten durumu yokmuş yani neye bu tavır ben anlamadım
Eşin senin ailen ne kadar zor durumda olduğun uzu sizden başka b ilen olmaz ailene soyle seneye gelsinler dugun baslik yüzünden toparlayamadi k de hem anlasınlar ben olsam söylerdim
arkada bişey yazdım gördünmü?
diyorumki 100 bin tl mi verdinizde yoksulluga sefalate düştünüz anlamadım ben?
ayrıca doğulularda madem başlık parası var bunu bilmiyorlarmıydı,
biz göçmeniz bizde başlık parası filan yok ama kızada cocugada aileler ev araba vs verir.
ne diyim eşin zaten durumu yokmuş yani neye bu tavır ben anlamadım
Cute yapma Allah aşkına. Tüm Doğulu aileler başlık parası mı alıyor? Tamam erkek tarafı şunu, kız tarafı bunu takar denir ama kız tarafı hiçbir şey takmamış, almamış ki düğünde. Sadece erkek tarafı yapmış düğünü, nişanı, kınayı. Her şeyi onlar almış, üstüne başlık parası, olacak şey mi? Bu adet mi?
Kız bile ben bilmiyordum bu kadar isteyeceklerini diyor. Parası olana 100 bin azdır, olmayana 5 bin çok.
Ayrıca, evleri varmış zaten. Muhtemelen eşi kredi falan çekti başlık parası için, kiraya vermişler evi. Bu yüzden kv ile oturuyorum diyor. Çok ayıp ailesinin yaptığı, hiçbir açıklaması yok.
Vay be, demek hala başlık parası varmış. İlk kez böyle bir konu okuyorum. Bu sefer erkek tarafı değil de, kız tarafı damat tarafından hem para almış, hemde yaza ordayız diye zorla kendilerini kabul ettiriyorlar.
eşinin durumu ıyıyse 80 bın tl sızı zorlamazdı degılmı canım100 değilde ona yakın bi rakam eşimde bende tahmin etmiyoduk ama baktılar ki eşimin durumu iyi hemen daha fazlasını istediler.....Ailesi karşı çıktı benim ailemle kızı vermeyiz o zaman deyince eşimde tamam dedi.....
evet zaten şu anda kredi borcu falan herşey üst üste geldi...
Malesef öyle....
eşinin durumu ıyıyse 80 bın tl sızı zorlamazdı degılmı canım
aılene duydugun bı kınden yarın obur gun cok pısman olacaksın soylıyım
yanı ben hala pek olayı anlamadım yanı sen sımdı benden 80 bın lıra ıstesen kı benım durumum orta hallı ben bundan oturu evımı kapatmam baskalarının yanında yasamamDurumu iyi olduğunu öğrendikten sonra hadi biraz daha fazla isteyelim deyipte zora sokan insan her kim olursa olsun ki kızını düşünmeden böyle hareket eden,Ben kinde güderim soğurum da ailem bile olsa yorumunuz içinde tşk!!!!!
Ne kadar haksız olsalarda onlara tamamen sırtını dönme derim ben, yarın bir gün kimin kime ihtiyacı olacağını bilemeyiz.
Eskiden erkek evlatla ortak iş yapılır, kurulan iş ona bırakılırdı. Kız evlatta evi çekip çevirdiğinden, doğurup büyüttüğünden, ayrıca evlenince kendi ailesiyle sık görüşmediğinden, maddi-manevi yanlarında olamadığından, şimdiye kadar yaptığımız masraf şu diyerek, başlık parası karşılığında evlendirilirdi.
Senin ailenin yaptığı çok ayıp. Resmen yüzsüzlük, özür dilerim. Nasıl gelecekler birde, resmen ayıp bu. Sakın izin verme ailenin gelmesine. Hatta ilerde kendi evine çıktığında da gelmesinler.
Yahu yerinde olsam görüşmem bile ya. Sildim ben sizi derdim herhalde. ( sen yapma tabi böyle bir şey)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?