Ailemle konuşmak istemiyorum!!!!!

yanı ben hala pek olayı anlamadım yanı sen sımdı benden 80 bın lıra ıstesen kı benım durumum orta hallı ben bundan oturu evımı kapatmam baskalarının yanında yasamam
benımde anlamadıgım o

O zaman şöyle anlatayım, eşim şu işi yapıyorum şu kadar gelirim var falan deyince onlarda ne koparsak kardır gibisinden eşimi zor duruma soktular ki şuan evimiz kirada....

Aileniz sizi resmen satmış! Başlık parası nedir ya. Bende olsam konuşamazdım ailemle. Ooff Üzücü bir durum

Valla, ne yalan söyleyeyim bir an düşündüm eşim benimle evlenebilmek için para verir Miydi?
Verse en fazla ne kadar verirdi? diye de moralim bozuldu.
Benim için kimse 100000 lira vermezdi bence.
Olanlara iyi tarafından bakmak lazım. (Benim için pek iyi bir tarafı yokmuş, neyse).

Biz kadınların vicdanı, adalet anlayışı erkeklerden daha güçlü.
Benim ailem bunu yapsa bana, ben silerdim evet. Zor günlerinde yine destek olurdum elbette ama mesafe koyar, evime sokmazdım. Para istemek farklı, başlık parası istemek farklı çünkü. Bir erkeğinde evlenince aynı şekilde davranması gerekir. Ben senin hikayeni okudum, eşin akıllanmış ama akıllanmayanlar da var. Keşke dediğin gibi, erkeklerde akıllansalar artık.

Çünkü onurlu bir insan, oğlu da olsa, abisi de olsa, böyle para istemez. İstememeli.

orası öyle tabi allah bilir...Ben sadece yaptıklarını şu an benim neler çektiğimi anlasınlar diye hem araya meafe koymak hemde bu durumda gelmelerini istemiyorum...
Nasıl yaklaşımda bulunacağını sen bilirisin elbette, sen yinede kinle düşünme.
birde şöyle düşün belki o parayı ailen istemese de sen yine kayınvalidenle oturup aynı durumları yaşayacakstın, o zaman suçlu bulamazdın kimseyi.
Birde bir ark demiş zaten, sen yinede eşinle ailen hakkında hiç lötü konuşma, gel burada anlat

bence hiç birimiz 100 bın lıra etmeyiz kızlar dürüst olalım

doğulularda böyle bir adet varmış gerçekleştirilmiş hepsi bu bence.
ben ogluma dogulu bir kız almıyayım bari ne me lazım. sonra tohumuna para saydık dıye oglum kızın agzına s.çabilir

Yok canım ya hem ben ters bişey söylesem bile eşim kızar bana her ne olursa olsun o senin ailen seni böyle yetişdikleri için onlar için ne yapsam az der deyip durur:))

ayc anım valla cocuguna ayrı bır daıre acamayan bır aıle altı ustu bır tane kıza 100 bın lıra vermez
ustelık durumu buyken
keske göçmen bır kız alsalardı ne dıyım sımıd

eşinin durumu ıyıyse 80 bın tl sızı zorlamazdı degılmı canım
aılene duydugun bı kınden yarın obur gun cok pısman olacaksın soylıyım

Cute cidden şaşırdım yaptığın yorumlara. Aileler çocuklarına ev açmak zorunda mı ?
Ne yapsam da kızın ailesini haklı çıkarsam diye uğraşmışsın sanki.
Kızını resmen satan bir aileye kin duyulmaz da napılır ?
Ayrıca 80.000 bir insanı gayet zorlucak bir rakam. Hani ben de evi ipotek gösterip bankadan kredi çeksem, krediyi ödemek için evi kiraya veririm.
Ayrıca bu zamanda ev sahibi olmayı bile çok zengin olmak gözüyle görenler var.

Göçmenlere gelince, biz de göçmeniz ama hiç öyle çocuklarına ev , araba verenini duymadım :/

Senin kendi evin yok, çocuğun var, iyi durumda değilsin.
Ailen seni satıyor 80-100.00 tl para alıyor.
Tek diyebileceğim "ÇÜŞ"

Hangi devirde yaşıyoruz yahu..
Allah allah sinirlendim, başlık parası nedir ....

Ablamın arkadaşının ailesi 30 cumhuriyet altını istemişlerdi damattan.Üstelik kız
öğretmendi.Hala böyle şeyler var maalesef.
Aileniz başlık parasının sizin için ne kadar
onur kırıcı bir şey olduğunu idrak edememişler ki istemişler.Bunun üstüne de yaza size
geleceklerini söyleyip duruyorlar pes yani. Bir daha "ne zaman kendi evinize geçeceksiniz"derlerse,başlık parası istemeseydiniz kendi evimizde olabilirdik" de gitsin.

Fiş kestiler mi bari? Kredi kartına taksit yapsaymışlar hiç olmazsa... Ya da kocan indirim zamanını bekleseymiş keşke...

Ya bir de bu başlık parası diye alınan şeyi kız için istemiş olsalar yine neyse tamam dersin... Yani kızın banka hesabına bi güvencesi olsun diye konulmuş olsa bu para mehir gibi mesela... O zaman tamam da, parayı ailenin alması nasıl bi yüzsüzlüktür acaba?

Atsan atılmaz satsan satılmaz derler ama bunlar seni satmış. Sen de bunları sat. Ben olsam bi daha görüşmezdim, böyle aile mi olur?

Evet canım aynen öyle....Ben her ne kadar açıklamaya çalışsam da anlayan yok.Neymiş efendim tatil yeri görmemiz lazım
Ailen yüzsüzlüğün kitabını yazmış arkadaşım.
Sen de annene açık açık diyebilmelisin; kayın validemin evinde hepinizi ağırlamam mümkün değil, tatilinizi aldığınız başlık parasıyla yapın diye.

Eşinize de maşallah; ne güzel bir insanmış, hem sevginize sahip çıkıp böyle bir aileye rağmen sizden vazgeçmemiş, hem de hala kimseye saygıda kusur etmiyor.

Ben evleneceğim zaman zaten kararımı vermişimdir, aileler vs formalite şeyler bunlar. Kalkıp para verin dedikleri an ben mal mıyım da parayla satıyorsunuz der çeker giderim o evden. Şimdi milletin evinde sürünüyorsunuz yani olacak iş değil. Onlar saçmalamış siz de izin vermişsiniz. Çok üzücü.O an bir şey dememişsiniz, şimdi de kalkıp sizin yüzünüzden gelmeyin demeye hakkınız yok maalesef.

Ben evleneceğim zaman zaten kararımı vermişimdir, aileler vs formalite şeyler bunlar. Kalkıp para verin dedikleri an ben mal mıyım da parayla satıyorsunuz der çeker giderim o evden. Şimdi milletin evinde sürünüyorsunuz yani olacak iş değil. Onlar saçmalamış siz de izin vermişsiniz. Çok üzücü.O an bir şey dememişsiniz, şimdi de kalkıp sizin yüzünüzden gelmeyin demeye hakkınız yok maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…