- 10 Ekim 2014
- 32.574
- 146.423
- 798
- Konu Sahibi Yanliz6777
-
Bazen oyle olmuyor ama kucuk kardesin fikri daha cok onemseniyor baba bazen onunla derlesiyor. Onun fikrini aliyorHer zaman daha olgun olmak bekleniyor. O küçük, o çocuk, sen ablasın, sen büyüksün vs. Bu laflar asla bitmez. Hayat boyu da devam eder.
Büyük olunca evde daha fazla söz sahibi de olunuyor. Bu da bir artı sanırım. Fikri alınan ve önemsenen oluyorsunuz.
Iste bu hic iyi olmuyor kardesler arasinda hep bir yara oluyor...Ben tekim kardes, abla, abi yok ama eskiden gozlemledigim kadariyla genelde buyuk cocuga kucugun yuku bindirilirdi, bakicilik yaptirilirdi, kucuk cocuk hep daha cok sevilir, simartilirdi.
Ilk cocuga yapilan baski 2. Cocuga yapilmazdi. Kucuge daha yumusak davranilirdi. Haksiz olan hep buyuk olurdu vs kucuk kardesler herzaman avantajliydi.Kendimden 2 yas kucuk kuzenim var. Buyuk abla olma baskisini 2 yas farkla ucundan ben bile yasadim aslinda.
Esimin kardesleri var ve esim evin en kucugu. Hep tek cocuklar simarik olur derler ya ben tek cocuk buyumeme ragmen esim kadar simartilarak buyumedim.
+1Deneme tahtasi demek en buyuk cocuk, kizi erkegi yok.
Anne babanin butun acemiligi buyukte cikiyor.
Ben en buyugum.
Bende yapilan hatalar, kisitlamalar kardesime yapilmadi mesela.
Annem benimle didistigi kadar kucukle didismedi.
Buyuk cocuga her zaman daha az tolerans gosteriliyor bence.
Iste bu hic iyi olmuyor kardesler arasinda hep bir yara oluyor...
+16 kardesin sonuncusuyum ama ebeveynler 1940li yillarda dogmus, yaptigim yorum guncele uymaz. O zaman en buyuk ablam calismis eve cok katkisi olmus. Hayatini yasayamamis. 2 numara hayatini diger kardeslere bakmak ve ev isiyle gecirmis. Kabul, en rahatlari ben oldum, her açidan.
Ama gunumuzde cok farkli. İlk cocuk ilk heves, gayet simartilan pohpohlanan, tepeye cikartilan sekilde buyutuluyor cogu zaman. Zaten artik ilk cocuk buyuk ihtimalle de tek cocuk... Yani zaman degisti, ebeveynlerin cocuklardan beklentisi ve verecekleri seyler de degisti...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?