Ailenin büyük cocugu olmak

Yanliz6777

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Mart 2018
966
796
103
Sizce ailenin buyuk cocugu olmak nedir objektif yorumlarinizi bekliyorum. Akliniza ne gelirse soyleyin iciniz ne geciyorsa. OZELLIKLE ESI VE AILESININ BUYUK COCUGI OLANLAR YORUNLARINIZI BEKLIYORUM.
ayrintili yazmamissin demeyin o zaman birazcik ister istertemez objektif olmaz.

Kendi aileme gore en kiymetlisi olmaktir
Esimin ailseine gore en kiymetlisi olmaktir

Ikisi icinde yorum alayim daha cok kadin icin diyelim

ben evin en büyük çocuğuyum
eşim de öyle
bizde de onlarda büyük küçük farketmiyor
herkes değerli, herkesin görüşleri dinlenir.
yalnız küçükken her evde sen büyüksün sen yapma sen uyma sen idare et durumları olur. hep kardeşine göz kulak olmak zorundasın. sorumluluk sahibisin. ama bence büyüğünce şartlar eşitleniyor.
siz ne açıdan sormuştunuz?

ben evin en büyük çocuğuyum
eşim de öyle
bizde de onlarda büyük küçük farketmiyor
herkes değerli, herkesin görüşleri dinlenir.
yalnız küçükken her evde sen büyüksün sen yapma sen uyma sen idare et durumları olur. hep kardeşine göz kulak olmak zorundasın. sorumluluk sahibisin. ama bence büyüğünce şartlar eşitleniyor.
siz ne açıdan sormuştunuz?
+1

Sizce ailenin buyuk cocugu olmak nedir objektif yorumlarinizi bekliyorum. Akliniza ne gelirse soyleyin iciniz ne geciyorsa. OZELLIKLE ESI VE AILESININ BUYUK COCUGI OLANLAR YORUNLARINIZI BEKLIYORUM.
ayrintili yazmamissin demeyin o zaman birazcik ister istertemez objektif olmaz.

Ben de eşim de ailenin büyük çocuğuyuz
Bence büyük çocuk olmak sorumluluk demek. Hiç sevmiyorum bu durumu
Abla değil kardeş olmak isterdim. Seçeneğim olsa tek olmak isterdim
Eşimin 3 kardeşi daha var
Sorumluluk büyük çocuğa yükleniyor, kendini ister istemez küçüklere karşı yükümlü hissediyorsun.
Eşim çok şikayetçi değil sanırım halinden ama ben değilim.

hem çok güzel hem de çok zordur.. güzeldir, çünkü aileye ilk giriş yaptığın için kafadan torpillisindir.. kıyafetlerin hep yenidir mesela :27: şaka bir tarafa ilk olmanın güzel tarafı vardır da zor tarafı da vardır.. ailen her şeyi ilk seninle tecrübe ettiği için onların bocalamasından kafayı yersin.. ama ikinci, birinciden oluşan rahatlıktan dolayı daha kolay izin alır, daha kolaydır hayatı.. aileden ilk çıkan da sensindir, ilk yıllar onun da zorluğu olur..

Ben de eşim de ailenin büyük çocuğuyuz
Bence büyük çocuk olmak sorumluluk demek. Hiç sevmiyorum bu durumu
Abla değil kardeş olmak isterdim. Seçeneğim olsa tek olmak isterdim
Eşimin 3 kardeşi daha var
Sorumluluk büyük çocuğa yükleniyor, kendini ister istemez küçüklere karşı yükümlü hissediyorsun.
Eşim çok şikayetçi değil sanırım halinden ama ben değilim.

bingo.. benim seçme şansım olsa sonuncu olurdum :27:

Ailenin en büyük çocuğu, baba tarafının da ilk torunuyum. Sevilirdim de öyle şımarmamı sağlayacak bir sevgi seliyle karşılaşmadım. Hatta sonradan gelen erkek torunlar daha el üstünde tutuldu. Ayrıca bizim sülalede kızlar okutulmaz, erkenden evlendirilir, ben okumak isteyince arıza çıktı mesela, ailenin kara lekesi gibi bir şey oldum bir ara. O zincirleri kırınca, şimdi ardımdan gelen kız torunlara daha insaflı davranılıyor, hepsi okutuluyor. Yeni bir çağın başlangıcı gibiyim sülalenin, LÖ ve LS. :KK53:

hem çok güzel hem de çok zordur.. güzeldir, çünkü aileye ilk giriş yaptığın için kafadan torpillisindir.. kıyafetlerin hep yenidir mesela :KK53: şaka bir tarafa ilk olmanın güzel tarafı vardır da zor tarafı da vardır.. ailen her şeyi ilk seninle tecrübe ettiği için onların bocalamasından kafayı yersin.. ama ikinci, birinciden oluşan rahatlıktan dolayı daha kolay izin alır, daha kolaydır hayatı.. aileden ilk çıkan da sensindir, ilk yıllar onun da zorluğu olur..

Evet ya beni sıktılar sıktılar kardeşimi saldılar
benim günahım neydi

Şimdi bi de benim annem öldü
Babam ve kardeşim arasındaki sorunları tamamen bana yansıtıyolar
Babam kardeşimi, kardeşim babamı bana şikayet ediyor. Çözüm bulmam ya da birine hak vermem bekleniyor
Tampon bölge gibiyim
Ben kimseye derdimi anlatamam
Kardeşimi idare et babamı idare et yoruldum
Kimse demiyo ki senin de bi derdin var mı...:işsiz:

Benim ailede isler karisik,babamin onceki evliliginden 2 kizi var,ben annemin tek cocuguyum. Bir de evlatlik abim var. Babam buyuk kizini cok severdi,yeri her zaman baskaydi. Ben de en kucuk oldugum icin sevilirdim. Abim tek erkek oldugu icin sevilirdi. Samar oglani olarak babamin kucuk kizi kalirdi geriye ;) kimsenin sevmedigi bir cocuktu, ezik olarak dolandi ortalikta.

Bana sorarsaniz en buyuk nimet tek cocuk olmak. Kardesler bazi durumlarda basa bela oluyor,iyi ki oz kardesim yokmus diyorum ben. Uveylerle iletisimi kestim,sadece beraber buyuduk simdi yoklar benim icin.
Esim de ailesinin buyuk cocugu,birak yuzune bakmalarini insan yerine bile koymuyorlar ;)

Her zaman daha olgun olmak bekleniyor. O küçük, o çocuk, sen ablasın, sen büyüksün vs. Bu laflar asla bitmez. Hayat boyu da devam eder.

Büyük olunca evde daha fazla söz sahibi de olunuyor. Bu da bir artı sanırım. Fikri alınan ve önemsenen oluyorsunuz.

Büyük çocuğum, bir kız kardeşim var. Benimle kalıyor, annemle babam nasılsa Astoria'yla diye para göndermek dışında hiçbir şekilde ilgilenmiyorlar. Kardeşim üniversiteye başladı, tam civcivli çağları, hoppidi hoppidi gezmek eğlenmek istiyor. Gecenin 3'ünde bazen doğum günü kutlamalarından aldığım oluyor. Şu an kardeşimin hem ablası hem annesi gibiyim. Büyük çocuk olunca anne baba senin üzerine sorumluluğu atmakta bir sakınca görmüyor. Ha iyi yanı, sorumluluk sende olunca kimse sana kolay kolay karışıp sorgulayamıyor.

Büyük çocuk değilim ama gözlemlerime göre yazmak istiyorum.
Büyük çocuk geleneksel Türk aile yapısında hep küçüklerini idare eden, büyük olduğu için paylaşımcı olmak zorunda bırakılan, yetişkin olurken ve olduktan sonra da küçüklere her zaman maddi manevi destek olması beklenendir..

İlerisi için de en büyük olduğu için anne babadan sonra saygıda kusur edilmemesi gereken kişiye doğru evrilir.. :KK45:

Deneme tahtasi demek en buyuk cocuk, kizi erkegi yok.
Anne babanin butun acemiligi buyukte cikiyor.
Ben en buyugum.
Bende yapilan hatalar, kisitlamalar kardesime yapilmadi mesela.
Annem benimle didistigi kadar kucukle didismedi.
Buyuk cocuga her zaman daha az tolerans gosteriliyor bence.

Abim ailemizin en büyük çocuğuydu, annemin babamın gözünün nuruydu ama 26 yaşında elim bir şekilde kaybettik. Onu herkes çok severdi ama sorumluluk almak istemezdi. Hayatı istediği gibi eşiyle doya doya yaşıyordu ama doyamadı. Gitti.
Eşimin ailesinden de ailenin en büyük çocuğu kaynım ve o da gitti. Vefat etmedi ama çok elim bir hadise yaşandı kendisi yok. Kaynana kayınpeder çok üzülüyorlar. Tüm sorumluluk diğer kardeşlerde (çocukları, eşi vs için) .
Ama biz öyle büyüksün sen sorumlusun, küçüksün sen sorumlu değilsin diye büyütülmedik. Kim ne yapıyorsa kendi isteğiyle yapar ya da yapmaz. Herkes özgür.
Burada önemli olan kişilerin kendi kararlarına göre yaşaması, kimsenin yönlendirmesine uymaması.

Back
X