Ailesi için kredi çeken erkek arkadaş

Hangi koca pardon? Eğer siz evlendikten sonra bu konu gündeme gelseydi elbette söz hakkınız vardı ama şu an için söz söylemeye hakkınız yok. İşinize gelmiyorsa evlenmezsiniz
Hanımefendi, parmağımda yüzüğü var. Deşifre olmamak adına net şu kadar zaman sonra evleneceğim demiyorum, siz tahmin edin. Siz bu kadar normal buluyorsanız kocanıza on yıl üzerinde kredi çektirebilirsiniz. Tartışmamak adına size başka cevap vermeyeceğim fikrinizi anladım katkınız için teşekkürler.

Bu cevabı çok saçma buldum. Evlilik teklifi aldım ve kabul ettim, yakında evleniyoruz. Şimdi susayım yarın üzerime borç kaldığında mı konuşayım bu mu mantıklı olan
Üzerinize borç kalmıyor ev erkek arkadaşınizin üstüne. Siz sattirirsiniz onu o durumda. Olmadi evlendikten sonraki ödenen kredinin yarısını alırsınız. Üstünüzde borç bırakmazsınız merak etmeyin.

Peki on altı on yedi yıl boyunca acaba bu ay gönderecekler mi parayı diye mi bekleyeceğim. Benim çoluğum çocuğum yatırımım olmayacak mı. Bana sunacağı çözüm ev satılır dedi ama ben ödeyebilseler bile on yedi yıl maaşının ipotekli olmasını istemiyorum. Dünyanın her hali var

Benzer durumlar yasadim evlenmeden once baslamis evliligimiz boyunca da devam eden odemeler olmus . 10 yil sonra tesadüfen öğrendim ben. Seninki yine dürüstmüş.
Ödemeleri onlar bize veriyormus aslinda bizden cikan bir sey yok dedi.

Ama inanilmaz bir guven bunalimi yasadim. Sevgim ve saygım azaldi. Aile mustakil bir kurum bence eslerden biri kök ailesiyle para konusunda belirsiz simbiyotik ilişkiler icinde olmamali. O zaman ben de kendi ailemle ayri bir ekonomik dunya kurayim. Evlilik bu degil.

Siz yolun başındayken bu konularda netlik talep edin. Madem ev alacaksın madem paran da Var 3 -5 bin icin neden ogluna karsi sorumluluk erozyonuna başvuruyorsun ? Olmaz.

Şöyle kalabilir borç. Tekrar yatırım yapacağımız zaman bütün krediyi ben çekerim. Sonra onlar ödeme yapamazlarsa ikimizin maaşı kuş kadar kalır. Artık o zaman çocuğun okul taksidi mi ödenmez, kiramız mı ödenmez, onu bilemem. Onlara da ödeme yapamadıklarında hadi çıkın evden evi satın diyebilir mi erkek arkadaşım, bunu bilemiyorum çünkü böyle bir şeyi kabul etmesi bile aslında benim için düşündürücü.

Bu cevabı çok saçma buldum. Evlilik teklifi aldım ve kabul ettim, yakında evleniyoruz. Şimdi susayım yarın üzerime borç kaldığında mı konuşayım bu mu mantıklı olan
Sizin yaptığınız saçma. Ailesiyle arasındaki borç durumu sizi ilgilendirmiyor. Siz bu konuda üstüne giderseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız

Valla güzel kadınlar kulübü üyesi...
Şu an erkek arkadaşınız bal gibi krediyi cekmis.
Ailesi ödüyor.
Siz sorular sorulara cevap vermeyip yalelli gibi tutturmuşsunuz ya ödemezlerse ya ödemezlerse.
E madem bu durum karnınızı çok ağrıtıyor aşırı rahatsızsınız evlenmez ayrılırsınız?

Dünyanın binbir türlü hali olduğunu hepimiz biliyoruz farkındayız.

Sizin derdiniz bitmiyor şimdi de 16/17 yıl ipotekli maaş olacak diyorsunuz.

Pardon da eşiniz değil bişey değil nikah yok, koca vafsı yok.
Adam size mi danışacak!!!
Çekmiş işte.

Size uygun değilse bu durum ayrılın.

17 yıl mı? Erkek arkadaşınızın aklından zoru var. Kendim için bile çekmem o krediyi. Aileme falan çeksem uyuyamam. 17 yıla neler sığıyor. En kötü ihtimalle ev satılır da demeyin. Kocanız birden anneci olur, evi satmaz, size de ev aldırmaz. Onların borcuna çalışırsınız. Ben ne yalan söyleyim, bu kredi işi varken uyuyamazdım. Vade çok uzun.ama arada resmiyet yoksa bunu adama söylemeniz itici olabilir. Tamam erken kapatalım derler Amasya evlenince kapatmazlar. Güvenebilecek misiniz?

Parmağınızda yüzüğü olunca evlenmiş mi sayıyorsunuz kendinizi? İsterseniz yarın evlenecek olun sonuç olarak şu an evli değilsiniz. Kocanız size gelseydi ben kredi çekeceğim diye elbette söz hakkınız vardı daha önce de yazdığım gibi. Çok gereksiz bir cevap vermişsiniz o yüzden. Bekarlıkta yapılmış ve ödenen bir borç için tavrınız yanlış. Doğmamış çocuğun olmayan okulunun olmayan taksidine kadar dertlenmişsiniz. Bu kadar sorunsa sizin için evlenmeyin. Evlilik tarihi netleştikten sonra aklınıza gelmiş olması da garipmiş. Farklı görüşlere bu kadar kapalıyken neden konu açtınız onu da anlamadım ya neyse. İyi geceler size

Kızıyorsunuz ama arkadaşlara katılıyorum. İnsanlar nişan bile atıyor. Evlilik teklif etmesi krediye müdahale etmenizi sağlamaz. Ve yerinizde olsam 17 yıl vade varken her kredi gününde acaba yollayacaklar mı diye 17 yıl bekleyemem. Ayrılırım. Ailesi de bencil. 3-5 az ödemek için evlatlarına takmışlar kancayı

Sizin yaptığınız saçma. Ailesiyle arasındaki borç durumu sizi ilgilendirmiyor. Siz bu konuda üstüne giderseniz ne demek istediğimi anlayacaksınız
Aynı eve gireceğim, aynı çatı altında yaşayacağım hanımefendi. Giderlerimiz ortak olacak. Ne demek beni ilgilendirmiyor. Gelen cevaplardan aslında bir çözüm buldum. Ev arkadaşı bütçesi yapmayı düşünüyorum. Giderleri ikiye böleceğim o şekilde evi geçindireceğiz. Ailesi krediyi ödemezse kendisi parasız kalsın belki o zaman çözüm getirirler. Teşekkür ederim :)

Bu kadar rahatsız ise ayrılsın.
Bu ne böyle.
Adam sanki kocası.
Çekmiş ailesi için.
Bu öyle güzel bı örnek ki, konu şu an yüklü miktar fakat başka bı durumda olabilir. Ufak bı detay.
Daha aileye girmemiş bişey yok ortada aileyi birbirine düşürür.
Araya nifak sokar.
Belki insanlar oğlu evlenince tamamen borcu kapatacak.

Peki siz ne öneriyorsunuz. Gerçekten kafayı yemek üzere oldum bir ara bu konh yüzünden. Nasıl çözüm bulabilirim buna. Evlilik arifesinde problem yaşamak istemiyorum ama göz ardı edilecek gibi değil. Arada resmiyet var şöyle aileler tanıştı evlilik teklifi etti evlilik tarihi bu yıl içerisinde.

Bu yorum şaka değil mi? Peyniri kim ödeyecek mesela? Araba arızalandı 1000 TL akü masrafı çıktı. Hadi bakalım 500 sen 500 ben mi diyeceksiniz. Ya da sevgiliniz parasız kalınca sen kaşındın diye onun sefaletini mi izleyeceksiniz? O da aaa canım karım diyecek.böyle olmaz ki. Boşanırsınız o zMan

Çok komik bir cevap. Bu güzel bir örnek falan değil lütfen konuyu okuyup yeni evlenecek olanlar böyle bir şeye müsaade etmesin. Ben en başta nezaket gösterip müdahale etmedim hata ettim ta o zamandan çektirmemem gerekiyordu. Şimdi amacım erken kapattırmak. Aileye girip girmemek benim için detay çok önemli değil hanımefendi, erkek arkadaşımın hayatına tam orta yerinden girdim aile dediğiniz şimdi bizim onunla olacağımız şey.

Evet ev kredisi, sevgilimin üzerine ev. Ama ev onun üzerine olsa ne olacak ki, kiraya verilmiyor, bir faydası yok bize.
onlar aile siz sevgilisiniz.aile dinamikleri şu an sizi asla ilgilendirmez.ev de kendi üzerine yapılmış aile kötü niyetli değil yanii.ben sizi haksız buldumm

Evet ironi yaptım aslında farkındayım öyle bir bütçe planlaması olamayacağının.

Zor bir durum. Güven problemi var. Eldeki verilerle birşey demek güç. Eş adayını ve ailesini biz de tanımadıkça ne diyelim... Ama anadolu da borç pek sevilmez hele ki evlilik yaşında bir erkek ailesi için niye borca sokulur? Bilemedim. Ya çocuk savruktur parası biriksin diyedir ya da sizin dediğiniz gibi hali vakti yerinde bir aile değil. Bunun garantisini nişanlınız verecek ya da veremeyecek. Bu konuyu onunla halletmelisiniz. Zira şöyle düşünün siz de ailenize ev alıp maaşınızı krediye verseniz eş adayınız ne der? Ben çok güvenmem açıkçası senelik banka dekontu bile sorardım çünkü ödüyorlar demesiyle nerden bileceğim ki belki beni kaybetmemek için yalan söylüyor.​

Ben ortada netlik yoksa ayrılırım. Netlik de olmaz zaten. Tamam ödeyelim ve erken kapatalım dediler ama ödemediler. Buna güvenmezdim ben. 17 yıl çok uzun ve hiçbir erkek için o stresi çekmem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…