Ailesi için kredi çeken erkek arkadaş

Ben kapatacaklarını hiç sanmıyorum. 17 yıl vadeli borç nasıl kapanır ki? Kabus gibi.

onlar aile siz sevgilisiniz.aile dinamikleri şu an sizi asla ilgilendirmez.ev de kendi üzerine yapılmış aile kötü niyetli değil yanii.ben sizi haksız buldumm
Filmi birkaç ay sonrasına sarın. Evliyiz. Erkek arkadaşımın maaşı 5 bin lira eksik yatıyor. Ödemelerimizi yapmak için oturmuş parayı göndermelerini bekliyoruz. Şimdi aile hangisi oldu?

10 yıldı 16 17 nasıl oldu kredi?

17 yılmış :) ben bu 17 yıla kafayı taktım

Zaten çok varlıklı değil. Aylık on beş bin gibi bir gelirleri var. Ödemeye güçleri var sadece, erkek arkadaşımın dediğine göre. Ev onların olsun, evi asla istemiyorum. Ama borcu da olmasın. Benim istediğim bu.

Saka degil mi bu yazdiklariniz?? Daha evlenmemissiniz ama konusacaksiniz yani ailesinin bir an once ofemesi icin
Vallahi kusura bakmayin ama siz kimsiniz bu durumda dis kapinin dis mandali. ERKEK ARKADASINIZ ailesine ev almak icin bir kredi cekmis ve odemesi zaten ailede ee bunda sorun ne??? Maddiyatsa evlenmeyin efendim daha simdiden dert yapiyorsaniz bunu aileyi de sikintiya sokmayin!!!
Nasil bu kadar kendinize guveniyorsunuz o da bir tartisma konusu zaten!!!!

Herkes bunun neyini kurcalıyor, deşifre olmamak için tam vadeyi söylemiyorum çok mu önemli on yılın üzerinde işte. Amma takıldınız
Bakın bazıları rahattır bunu dert etmez ama siz gibi ben gibi insnalar bu kadar borcu dert ediyorsa ya tamamen kapanmadan evlenmeyecek ya da ayrılacak. Kapatırlar mı sizce borcu? Hayır değil mi? O zaman geceleri rahat uyuyup ayrılmak mı yoksa borcu dert etmek ama evlenmek mi siz düşünün.

Ben kapatacaklarını hiç sanmıyorum. 17 yıl vadeli borç nasıl kapanır ki? Kabus gibi.
Evet kabus gibi. Beni anladığınız için çok mutlu oldum. Yorum yazdığınız için teşekkür ederim. Ben de sanmıyorum. En azından erken kapanmasını istediğimi bilsinler istiyorum, bu yönde konuşmayı düşünüyorum erkek arkadaşımla. Düğünde hiçbir şey istemiyorum, takıydı şuydu buydu. Biz kendimize yeteriz. Üzerimizde borç olmasın yeter

Herkes bunun neyini kurcalıyor, deşifre olmamak için tam vadeyi söylemiyorum çok mu önemli on yılın üzerinde işte. Amma takıldınız
Tek kredi çeken senin potansiyel kp çünkü. Aylık geliri 15 bin olan 10 yıl üstü neden kredi çeksin fazla faiz ödesin ? niyeti anlamaya çalışıyoruz o yüzden önemli ilk 5 yıl öder sonra oğlumun çerez parası öder der belki ? Bizi azarlayacağınıza cesaretinizi toplayıp erkek ark sorun. Milletin atarı gideri de bize söküyor.

Bu cevabı çok saçma buldum. Evlilik teklifi aldım ve kabul ettim, yakında evleniyoruz. Şimdi susayım yarın üzerime borç kaldığında mı konuşayım bu mu mantıklı olan

Guvenmiyor musunuz sevgilinize?
Yani ailesi odemezse ev onun uzerine oldugu icin satmak, kiraya vermek gibi herhangi bir girisimde bulunmayip sizi magdur edecegini mi dusunuyorsunuz?

Ev uzerine oldugu icin ben dert etmezdim. Ama sizi magdur etme potansiyeline sahipse mevzu zaten cok baska.

Maasinin ipotekli olmasindan kastiniz ne? Yeni bir kredi cekememek gibi bisey mi? Ailesinden her ay aldigi kredi bedelini kira geliri olarak gosterip cok rahat 3 5 kredi daha kullanabilir.

şu aşamada zaten sizin bir eviniz var kirada da oturasanız gelecek için kendinizi ev almak zorunda hissetmeyeceksiniz. Ailesi kredi çekip ödüyor şu an. Yarın öbür gün ödemezlerse de taksitler ne kadar bilmiyorum ama ödersiniz 10 yıl vade olunca bir yerden sonra koymuyor. Bence sizin kafanıza takacağınız bir konu değil.

Hiç de komik değil.
İşinize gelen cevapları cevaplıyorsunuz, siz çok zor bı insansınız söyle ki.
Nezaket mı???
Hanımefendi bu insanlar anne babası siz kaç zamandır hayatınızdasınız ki nezaket göstermeyip hayır cekemezsin diyeceksiniz.
Deseydiniz ayrılırdınız.
Bunu bal gibi biliyorsunuz.

Şimdi de bu dert üzerine kederleniyorsunuz.

Olmazsınız aile olur biter. Aileye girmek çok önemli değil diyorsunuz e o zaman konu açana kadar resti cekseydiniz erkek arkadaşınıza sizde konu hakkında düşüncesini öğrenir yolunuzu çizerdiniz.
Aileler tanışıp resmiyet olunca ne oluyor o kısmı anlamadım!!!
Bu kadar kafaya takıyorsanız benim için bu çok önemli bi konu dersiniz resti çekersiniz olur biter.

En sonunda istediğinizi anladım erken kapattırmak borcu istediğiniz.
O zaman konuşun erkek arkadaşınız ile kapattırsın ailesine borcu.
Kapatırlarsa evlenir, kapatmazlarsa bakarsınız yolunuza.

Son düzenleme:
Konuya yaklaşımınız yanlış.
Sizin derdiniz, tapusu elinizde ama kullanımı ailesine tahsis edilmiş evin finansörlüğünü yaparken kendi evinizin finansörlüğünü kimin yapacak olduğu.
Sorun evet dediğiniz adamın gelecekte ne tür bir tavır sergileyeceğini bilmemeniz ve güvenmemeniz.
Daha evlenmeden itici bir pozisyona düşmeden bunun konuşması nasıl yapılır bilemedim. Hassas bir konu.
Ayrıca 500k kredi çekip +-1000k geri ödeme yapacak insanların hayat sigortasına takacağına inanmıyorum.
Başka bir şey var ve size açıklamak istemedikleri özel bir şey.

Gerçekleşmemiş bir olayın gerçekleşme ihtimalini değerlendirecekseniz, sevgilinizin nasıl tavır alacağına bakmalısınız.

Şart koşmak falan pek hoş değil.

Son düzenleme:
Yine yanlış yapıyorsunuz. Takı istemeyene madalya takmıyorlar. Takı da isteyin. Ama siz şunu kabul etmiyorsunuz. Nişanlınız ya da sevgiliniz her kim ise ve ailesi borç meselesini bu kadar dert ettiğinizi anlarlarsa ters teper. Rahatsız olurlar. Siz suçlu değilsiniz haklısınız dert etmekte. Kimse size bu konuda haksızsın demiyor ama bunu karşı tarafa söylemek sorun. Bi dur sen daha kimsin de diyebilirler. Söz nişan umursamazlar, bizim oğlumuz derler. Burda evli olduğu halde oğlumun parası diye üstüne yatmaya çalışan kaynanası olan gelinler var. Ağzınızdan çıkacak kelimeleri iyi seçmeniz lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…