Ailesi için kredi çeken erkek arkadaş

Sorun ettiğimi bilirlerse acele ederler. Ben borcum olsa bu kadar yüklü miktar başka yatırım yapacağıma erken kapatmaya çalışırım, hele oğlum evlenecekse.

Bu cevabı çok saçma buldum

Çok komik bir cevap
Konunuzun başına beklenen cevaplar diye not yazın da ona göre yorum yapilsin
Filmi birkaç ay sonrasına sarın. Evliyiz. Erkek arkadaşımın maaşı 5 bin lira eksik yatıyor. Ödemelerimizi yapmak için oturmuş parayı göndermelerini bekliyoruz. Şimdi aile hangisi oldu?
Yani düşününce ben bile gerildim burada. Arayıp hadi yatırın da suyu doğalgazi ödeyelim de denmez ki

Senin derdine düştüm gece gece. Nişanlına makul bir dille evlendikten sonra ev alma fikrini beyan et bence. Su durumda üzerindeki borcun seni tedirgin ettiğini anlat. Nasil bir feraha çıkacak plani var?
Beni gülümsettiniz. Nazik yorumunuz için çok teşekkür ederim. Esasında onun da eli kolu bağlı. Elimiz kolumuz bağlı. Ne yapsak boş konuşsak çözüleceği garanti değil.

Ben size yazmadım ki konu sahibine ithafen yazdım. Sizi alıntılayınca doğal olarak size söylemişim gibi olmuş hatları karıştırmış

Sizi ne ilgilendirir?
Dünyanın binbir türlü hali var, evlenme teklifini kabul ettiniz diye evlenecek haliniz yok değil mi? Ayrıladabilirsiniz, bu hayatta ayrılıkta var.
Daha evlenmeden, onu da geçtim daha söz nişan yapılmadan ne karışıyorsunuz pardon? Adamın ailesi gerekirse biz kredi çekeriz sen dert etme demişler, onlar kendi aralarında anlaşırken size laf düşmez. Biraz ağırlığınız olsun yahu. Bir de krediyi kapatmalarını söyleyecekmişsiniz ahahaha sadece kendinizi küçük düşürürsünüz, başka birşey olmaz. Hatta ailesi kalkıp oğluna "oğlum biz seninle anlaştık konuştuk, kız arkadaşın sen evlenmeden senin cebine ve aile ilişkilerimize karışmaya başlamış" bile diyebilir. Ki haklılar da.

Sorun ettiğimi bilirlerse acele ederler. Ben borcum olsa bu kadar yüklü miktar başka yatırım yapacağıma erken kapatmaya çalışırım, hele oğlum evlenecekse.
Sorun ettiğinizi bilirlerse acele edeceklerinin garantisi yok. Umurlarında bile olmayabilir. Ev alınmış kredi oğullarının üzerine çekilmiş. Kimse keyfini bozmayabilir. Siz kendi fikrinizi yazıyorsunuz bakın ben olsam oğlumun üzene o borcu yapmam bile. Ama adamlar yapmış ki rahatlar.

Kendimi neden başka bir erkeğim vicdanına bırakayım. Kocam bile olsa. Kendi işim var gücüm varken neden zorluğa düşeyim. Onun beni ailesine savunacak olmasına güvenmek zorunda olayım.

İş ciddiye binmiş. Deşifre olmamak için başta yazmamış ama aileler falan tanışmış. Düğün tarihi de yakın falan yazmış.
Deşifre olacak birşey yok aslında. Tepkiler üzerine de yazmış olabilir, bilemiyorum.
Eğer sevgili ve ailesi dürüstse bir problem olacağını zannetmiyorum. Sanırım sevgilisine ve ailesine güvenmiyor.

Kendimi neden başka bir erkeğim vicdanına bırakayım. Kocam bile olsa. Kendi işim var gücüm varken neden zorluğa düşeyim. Onun beni ailesine savunacak olmasına güvenmek zorunda olayım.
Heh işte bu gaybî bir konu. Kimse bilemez ya konuşup borcu halletmelerini bekleyeceksiniz ya da evlenmeyeceksiniz.bu kadar net.

Oğullarının evlenmesine engel olarak görmüyorlardır. Evlenir evlenmez ev almazsınız diye düşünüyor olabilirler. Ev alırsanız da bu sefer biz çekeriz, o zamana kadar kredi notumuz da düzelir diye düşünüyorlar olabilirler. Eşinizin ya da sizin de konut kredisi çekme seçeneğiniz var tabii, borç buna engel değil. Bu ihtimali de düşünüyor olabilirler. Ya da hiç sallamıyor olabilirler. Oğullarının evliliğiyle ilgili ortada bir şey yok sonuçta. Şimdilik insanların keyfi yerinde, yatırımlarını yapıyorlar. Aklıma getirdiniz, ben de bir ara sorayım bizimkilere ne kadar borçları kalmış. Hoş beni ilgilendirmez ama...

Şaka mısınız? Hala aynı şey yazıyor. Okuduğunu anlamayanlardansınız ya da okumaya üşenenlerden. Bir konuya cevap yazmadan düzgünce okumanızı tavsiye ederim.
Ya niye millete çemkiriyorsunuz pardon?
Konunuzda yazmış mısınız iş ciddiye bindi diye? Yoo. Biz yorumları okumak zorunda değiliz ama siz konu sahibi olarak yorumda detay belirtmek zorundasınız. En azından yanlış anlaşılmamanız için. Kendinizi anlatamayan siz, milleti azarlamaya çalışan yine siz.

Deşifre olacak birşey yok aslında. Tepkiler üzerine de yazmış olabilir, bilemiyorum.
Eğer sevgili ve ailesi dürüstse bir problem olacağını zannetmiyorum. Sanırım sevgilisine ve ailesine güvenmiyor.
Ben babama bile güvenmem mesela. Ama o kötüydü. Eski eşten de iyi kazık yedim o yüzden karşımdaki insan 16 17 yıl vadeli borcum var ama ailem ödeyecek dese koşarak kaçarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…