- 30 Mart 2019
- 88
- 95
- 88
- 32
- Konu Sahibi Nottediluce
-
Oğullarının evlenmesine sayılı gün kaldı hanımefendi. Bence dediğiniz gibi hiç sallamıyorlar ancak oğulları bu durumda üzülebilir. Umarım kimse üzülmeden çözebiliriz.Oğullarının evlenmesine engel olarak görmüyorlardır. Evlenir evlenmez ev almazsınız diye düşünüyor olabilirler. Ev alırsanız da bu sefer biz çekeriz, o zamana kadar kredi notumuz da düzelir diye düşünüyorlar olabilirler. Eşinizin ya da sizin de konut kredisi çekme seçeneğiniz var tabii, borç buna engel değil. Bu ihtimali de düşünüyor olabilirler. Ya da hiç sallamıyor olabilirler. Oğullarının evliliğiyle ilgili ortada bir şey yok sonuçta. Şimdilik insanların keyfi yerinde, yatırımlarını yapıyorlar. Aklıma getirdiniz, ben de bir ara sorayım bizimkilere ne kadar borçları kalmış. Hoş beni ilgilendirmez ama...
erkek arkadasiniz evlenme planlari yaparken, evlenmeden once mulk sahibi olma hesabi yapip bu krediyi cekip almis olabilir mi o evi ?Şu an ödeyebiliyorlar ama on yılın üzerinde bir vadeden bahsediyoruz. Yarın bir gün bizim de çocuğumuz olacak, dünyanın bin bir türlü hali var. Bu ay ödeyebilecekler mi acaba diye neden tedirginlik yaşayayım? Yatırım yapacağım ben de mutlaka. Onlara mı güvenmek zorundayım yatırım yaparken?
Yüzüğü var hanım efendihangi sıfatla söyleyeceksiniz bunu?
Katılıyorum her detay var sadece yüzük olayı mı deşifre edecekDeşifre olacak birşey yok aslında. Tepkiler üzerine de yazmış olabilir, bilemiyorum.
Eğer sevgili ve ailesi dürüstse bir problem olacağını zannetmiyorum. Sanırım sevgilisine ve ailesine güvenmiyor.
Konuya evlilik teklifi alıp kabul ettiğim yazıyor. Ciddiye bindiğini anlatmam için başka ne yazmam lazım.Ya niye millete çemkiriyorsunuz pardon?
Konunuzda yazmış mısınız iş ciddiye bindi diye? Yoo. Biz yorumları okumak zorunda değiliz ama siz konu sahibi olarak yorumda detay belirtmek zorundasınız. En azından yanlış anlaşılmamanız için. Kendinizi anlatamayan siz, milleti azarlamaya çalışan yine siz.
tamam simdi lutfen sakinlesin ve foruma karsi olab usttenci tavrinizi birakin. dunyada parasini kazanan, kendi ayaklari uzerinde duran, sevip sevilen tek kadin siz degilsiniz bu noktada bir anlasalim. yani konu boyunca yapmaya calistiginiz seyi tek cumlede ozetledim.Kendimi neden başka bir erkeğim vicdanına bırakayım. Kocam bile olsa. Kendi işim var gücüm varken neden zorluğa düşeyim. Onun beni ailesine savunacak olmasına güvenmek zorunda olayım.
Beni güldürdünüz tekrar teşekkür ederim :)Yüzüğü var hanım efendi
Yapı meselesi. Bende etmem, ben ailem üzerine bile kredi çekmem. Ama çekene de niye çektin demem.Ben babama bile güvenmem mesela. Eski eşten de iyi kazık yedim o yüzden karşımdaki insan 16 17 yıl vadeli borcum var ama ailem ödeyecek dese koşarak kaçarım.
evlenmemize su kadar kaldi, ailelerimiz tanisti/tanismadi vs detaylar verebilirsiniz. ben de evlilik teklifi kabul ettim ama henuz belli bir tarihimiz yok mesela. biraz fazla gerginsiniz.Konuya evlilik teklifi alıp kabul ettiğim yazıyor. Ciddiye bindiğini anlatmam için başka ne yazmam lazım.
Tepkiler üzerine söyledi bence de.Katılıyorum her detay var sadece yüzük olayı mı deşifre edecek
Konu Sahibi konuya hiç detay yazmamış ama düzenli de ödenmiyormuş. Yani bazen günü falan geçiyormuş. Haliyle borcu duyunca tavır alması lazımdı evet. Şimdi iş ciddiye binince gerçekleri gördü bence.Yapı meselesi. Bende etmem, ben ailem üzerine bile kredi çekmem. Ama çekene de niye çektin demem.
O zaman hanımefendi o zaman fikrini belirtecekti ya da böyle bir borcu dert ediyorsa sevgili olmayacaktı. Değil mi? Şuan herşey olup bitmişken düzenli ödeniyorken "borcu erken kapatın" demek artniyetli görülür bana göre.
Onlar tarafından böyle görülmeyi göze alarak konuyu gündeme getirmeye karar verdim. Evliliği de oğullarının tavrına göre gerçekleştireceğim. İnşallah hakkımızda hayırlı olsun. Hayatta ne olursa olsun her şey biz insanlar içintamam simdi lutfen sakinlesin ve foruma karsi olab usttenci tavrinizi birakin. dunyada parasini kazanan, kendi ayaklari uzerinde duran, sevip sevilen tek kadin siz degilsiniz bu noktada bir anlasalim. yani konu boyunca yapmaya calistiginiz seyi tek cumlede ozetledim.
evlilik icin size gore uygun sartlar olusmuyorsa, yani ileride boyle bir ihtimalin varligi sizi “baskasinin vicdanina birakilmis” hissettirecekse evlenmeyin. aa hayir evlenecegim diyorsaniz da insanlarin aileleriyle aralarindaki mevzulara karismamaniz gerektigini ogrenmis olmaliydiniz, eger bu aile gercekten felaket senaryosu olsaydi sevgiliniz de buyuk ihtimalle onlara guven duyup bu krediyi cekmezdi. aile dinamiklerini bilmeden bu sekilde yangindan mal kacirir gibi davranmak sizi en basit tabirle icten pazarlikli yapar ve biz sadece disaridan nasil gorundugunuzu soyleyebiliriz.
erkek arkadasiniz evlenme planlari yaparken, evlenmeden once mulk sahibi olma hesabi yapip bu krediyi cekip almis olabilir mi o evi ?
Evet konuya her detayı yazmak istemedim. Dediğinize katılıyorum. Birkaç gün gecikmeli ödendiği oldu.Konu Sahibi konuya hiç detay yazmamış ama düzenli de ödenmiyormuş. Yani bazen günü falan geçiyormuş. Haliyle borcu duyunca tavır alması lazımdı evet. Şimdi iş ciddiye binince gerçekleri gördü bence.
Eyvah eyvaherkek arkadasiniz evlenme planlari yaparken, evlenmeden once mulk sahibi olma hesabi yapip bu krediyi cekip almis olabilir mi o evi ?
Buraya da yazın sonucu ama bakın ben size deyim. Kimse o borcu kapatmayacak. Nişanlınız da ailesine kapatalım demeyecek.Onlar tarafından böyle görülmeyi göze alarak konuyu gündeme getirmeye karar verdim. Evliliği de oğullarının tavrına göre gerçekleştireceğim. İnşallah hakkımızda hayırlı olsun. Hayatta ne olursa olsun her şey biz insanlar için
Aile tanışması?Konuya evlilik teklifi alıp kabul ettiğim yazıyor. Ciddiye bindiğini anlatmam için başka ne yazmam lazım.
konuda her yorumu okumadim ne olmus 17 senenin planink kim yapiyormus ?Eyvah eyvah17 yıllık geçim planı hazırlanırken bu detay atlanmis mıdır acaba
evlenmemize su kadar kaldi, ailelerimiz tanisti/tanismadi vs detaylar verebilirsiniz. ben de evlilik teklifi kabul ettim ama henuz belli bir tarihimiz yok mesela. biraz fazla gerginsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?