Ailesi için kredi çeken erkek arkadaş

Oğullarının evlenmesine sayılı gün kaldı hanımefendi. Bence dediğiniz gibi hiç sallamıyorlar ancak oğulları bu durumda üzülebilir. Umarım kimse üzülmeden çözebiliriz.

erkek arkadasiniz evlenme planlari yaparken, evlenmeden once mulk sahibi olma hesabi yapip bu krediyi cekip almis olabilir mi o evi ?

Deşifre olacak birşey yok aslında. Tepkiler üzerine de yazmış olabilir, bilemiyorum.
Eğer sevgili ve ailesi dürüstse bir problem olacağını zannetmiyorum. Sanırım sevgilisine ve ailesine güvenmiyor.
Katılıyorum her detay var sadece yüzük olayı mı deşifre edecek

Konuya evlilik teklifi alıp kabul ettiğim yazıyor. Ciddiye bindiğini anlatmam için başka ne yazmam lazım.

Kendimi neden başka bir erkeğim vicdanına bırakayım. Kocam bile olsa. Kendi işim var gücüm varken neden zorluğa düşeyim. Onun beni ailesine savunacak olmasına güvenmek zorunda olayım.
tamam simdi lutfen sakinlesin ve foruma karsi olab usttenci tavrinizi birakin. dunyada parasini kazanan, kendi ayaklari uzerinde duran, sevip sevilen tek kadin siz degilsiniz bu noktada bir anlasalim. yani konu boyunca yapmaya calistiginiz seyi tek cumlede ozetledim.

evlilik icin size gore uygun sartlar olusmuyorsa, yani ileride boyle bir ihtimalin varligi sizi “baskasinin vicdanina birakilmis” hissettirecekse evlenmeyin. aa hayir evlenecegim diyorsaniz da insanlarin aileleriyle aralarindaki mevzulara karismamaniz gerektigini ogrenmis olmaliydiniz, eger bu aile gercekten felaket senaryosu olsaydi sevgiliniz de buyuk ihtimalle onlara guven duyup bu krediyi cekmezdi. aile dinamiklerini bilmeden bu sekilde yangindan mal kacirir gibi davranmak sizi en basit tabirle icten pazarlikli yapar ve biz sadece disaridan nasil gorundugunuzu soyleyebiliriz.

Ben babama bile güvenmem mesela. Eski eşten de iyi kazık yedim o yüzden karşımdaki insan 16 17 yıl vadeli borcum var ama ailem ödeyecek dese koşarak kaçarım.
Yapı meselesi. Bende etmem, ben ailem üzerine bile kredi çekmem. Ama çekene de niye çektin demem.
O zaman hanımefendi o zaman fikrini belirtecekti ya da böyle bir borcu dert ediyorsa sevgili olmayacaktı. Değil mi? Şuan herşey olup bitmişken düzenli ödeniyorken "borcu erken kapatın" demek artniyetli görülür bana göre.

Konuya evlilik teklifi alıp kabul ettiğim yazıyor. Ciddiye bindiğini anlatmam için başka ne yazmam lazım.
evlenmemize su kadar kaldi, ailelerimiz tanisti/tanismadi vs detaylar verebilirsiniz. ben de evlilik teklifi kabul ettim ama henuz belli bir tarihimiz yok mesela. biraz fazla gerginsiniz.

Konu Sahibi konuya hiç detay yazmamış ama düzenli de ödenmiyormuş. Yani bazen günü falan geçiyormuş. Haliyle borcu duyunca tavır alması lazımdı evet. Şimdi iş ciddiye binince gerçekleri gördü bence.

Onlar tarafından böyle görülmeyi göze alarak konuyu gündeme getirmeye karar verdim. Evliliği de oğullarının tavrına göre gerçekleştireceğim. İnşallah hakkımızda hayırlı olsun. Hayatta ne olursa olsun her şey biz insanlar için

Evet konuya her detayı yazmak istemedim. Dediğinize katılıyorum. Birkaç gün gecikmeli ödendiği oldu.

Buraya da yazın sonucu ama bakın ben size deyim. Kimse o borcu kapatmayacak. Nişanlınız da ailesine kapatalım demeyecek.

Aile tanışması?
Söz takılması?
Nişan?

Öncelikle tavrınız doğru değil, buradaki insanlara üstten üstten konuşmaya hakkınız yok. Konu detaylarını yazmayan sizsiniz.
Ayrıca eğer bu kredi sizin flört döneminizde çekilmeye karar verildiyse "sevgilim ben bu krediyi çekmeni istemiyorum, bizimde geleceğe dair planlarımız olmalı" diyip fikrinizi belirtmeniz gerekirdi. Eğer siz hayatındayken çekildiyse ve geleceğe yönelik planlar düşünüyorken siz fikrini belirtmediyseniz hata sizindir. Şimdi söylemeniz tamamen artniyetli karşılanır." neden fikrini belirtmedin" diye sorar sevgiliniz size. Haklıdır.
Eğer siz hayatında değilken çekildiyse bu borç işleri size uymadığı için devam ettirmemeniz gerekirdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…