Ailesi için kredi çeken erkek arkadaş

On yılın üzerinde bir borçtan bahsediyoruz. On yıl boyunca ödeme gücü olacak mı. Oturup bunu mu bekleyeceğiz her ayın on beşinde. O eve beraber giriyorsak, çatı ortaksa her kuruşunun üzerinde söz hakkım var.

iyi de bu insanlarin isi gucu ne, yani sevgiliniz bilmiyor mu ailesinin ortalama durumunu? ileride islerini kaybetme, gelirlerinin dusme olasiligi mi var?

ben size bunu soruyorum yani sizi bu endiseye dusuren nedir? eger hani bugun 10bin kazaniyorlar yarin 3bin falan gibi bir durum varsa tamam size hak vereyim ama sabit geliri olan insanlar icin, hele ki henuz ortada hicbir olumsuzluk yokken bunlari dusunmeniz bence biraz had bilmemezlik uzgunum.

Birinci yorumu yanlışlıkla alıntıladım. Sevgili eylulcmre bu sizce ayrılınacak bir durum anladığım kadarıyla değil mi?
Bana sorarsanız ben ayrılırım. Ama ben sizin ilişki dinamiklerinizi, ailesinin durumunu, tavırlarını bilmiyorum. Ev illaki size kalacak dert etmeyin de diyemem. Çünkü siz her ay en iyi ihtimalle 1000 TL kredi ödeyeceksiniz. Bu kira 10 sene sonra 2000 leri geçer. Ve o borç nişanlınıza kalırsa cidden zorlanırsınız. Neden gençliğinizi gezip tozmak varken bir borca bağlayasınız ki? Bu sizin aileye ve eşinize olan güveninizi sarsar. Evlilik yine Zarar görür. Bir diğer ihtimal de borcu takır takır öderler, siz de rahat edersiniz. Biz de bu körü senaryoları boşa kurmuş oluruz ama ben bu kulüpte hep kötü örnekler gördüm.

en mühim mesele şu: 1. Nişanlınıza güveniyor musunuz borç konusunda. 2. Borç bu haliyle kalsa siz evlenseniz Rahat edecek misiniz? Kendiniz karar verin. Ama bu meseleyi aile ile konuşamazsınız onu tekrar söylüyorum.

iyi de bu insanlarin isi gucu ne, yani sevgiliniz bilmiyor mu ailesinin ortalama durumunu? ileride islerini kaybetme, gelirlerinin dusme olasiligi mi var?
Şöyle söyleyeyim. Gelirleri normal aslında ama ek bazı kazançları var. Ordan durumları iyi. İyi dediğim erkek arkadaşımla benim toplamım kadar kazanmıyorlar. Krediyi de günü gününe geri ödemediler gecikmeler de oldu geri ödeme gününde. Ama emekli olmayı düşünüyorlar. Bilmiyorum sadece güvenemiyorum ve o kadar uzun süre maaşı ipotekli olsun istemiyorum.

Sevgilim istedigi icin hic bir taksidi aksatmamis aileme "borcu biz evlenmeden kapatin" demezdim. Zaten kapatacak olsalar 17 yila mi bölerlerdi o krediyi

Tabi ki size deger veren biriyle olmalisiniz. Ancak bu konuda da deger gormediginiz bir durum yok. Deger gormeyi ortada sorun yokken ailesine rest cekmesiyle veya cekmemesiyle mi olceceksiniz?
Bence siz sevgilinize guvenmiyorsunuz. Beni magdur etmez, gerekirse ailesine resti ceker diyemiyorsunuz da bastan bi resti ceksin, ne olur ne olmaz ben garanti sekilde evleneyim diyorsunuz.
Uzgunum ama yapmaz, yaparsa da sorun yokken ailesine tavri bu olan bir adamla aile kurulmaz

Ailenin geliri sabit mi, ne iş yapıyorlar? Gerçi gereksiz bir deşifre olma korkunuz var, onu da söyleyemezsiniz şimdi. Eşim biz sevgiliyken babasına ev için kredi çekmişti, dert etmedim bile. Çünkü babası memur, geliri değişken değil ve en kötü durumda dahi satıp ödeyecek arazisi falan var. Kaç ay daha ödeyecekler, bilmem bile. Siz de doğmamış çocuğunuzun özel okul taksidini düşünüyorsunuz.

Çok itici bir durum, kesinlikle yanlış anlaşılırsınız. (Belki de doğru, neyse.) Sevgilinize güveniyorsanız üzerinde durmamanız lazım. Güvenmiyorsanız da evlenmeye hiç kalkışmayın bence.

Borcu tabii ki hemen kapatamazlar. Ben diyorum ki, planları kapatmaya yönelik olsun. Kapatmaya niyetleri de yok. Kenarda paraları var ama dövize falan yatırıyorlar krediye ara ödeme falan yapmak yerine. Artık 6 yılda, 7 yılda ne zaman biterse. Evet evlendikten sonra boşanmaktansa şimdi ayrılırım. Şimdi düşüncemi bilsinler. Derdim bu

Varsayımlar 0zerinden hesap yapan insanlardan hoşlanmıyorum. Burda sorgulaması gereken kredi değil bu kadar borcu olan bir adamla evlenip evlenmesi

Evlendiginizde kendinize ev almaya kalkarsaniz krediyi siz cekmek zorunda kalacaksiniz. Cikin biz oturalim diyemezsiniz ki.
Sonunda beni anlayan biri daha. Aynen öyle, krediyi ben çekeceğim. Benim maaşım kesildi, onunki kesildi, olmayacak bir durum oldu, onlar krediyi bize geri gönderemediler, biz ne yapacağız o zaman?

Ben ortada netlik yoksa ayrılırım. Netlik de olmaz zaten. Tamam ödeyelim ve erken kapatalım dediler ama ödemediler. Buna güvenmezdim ben. 17 yıl çok uzun ve hiçbir erkek için o stresi çekmem
Netlik i Netflix diye okudum. Ne diyor diyorum ben de

Ödemezlerse ozaman düşünürsünüz takilmayin ailesine yardım etmiş ele değil

Nişanlım makul bir insan olsa bu krediyi çekmezdi diyorum kendi kendime. Ailesinin makul olmayan taleplerine hayır diyemiyor diye düşünüyorum. Bana kıymet verdiğine şüphem yok ama yaptığı o kadar saçma ki. Mantık getiremiyorum. Krediyi erken kapatılmasını istediğimi bilmelerinde nasıl bir problem olabilir? Düğün mü yapmayacaklar, ne olabilir en fazla?

E zaten o kredi çekilmiş, ödüyorlar. Neden acele etsinler ki, sizin bunu bu kadar sorun ettiğinizi bilmiyorlardır. Elindeki parayla toplu ödeme yapsalar onlara bir artısı yok, insanlar da haliyle başka yatırım yapıyordur. Bu da gayet normal.

dedigim gibi ben ayni durumda olsam sevgilime bir sey demem diyemem. o derse de cok feci olay cikaririm cunku hic kimse benim ailemle aramdaki bir duruma karisamaz, henuz ailemin bir yanlisi yokken ustelik. eger bir hatalari olursa tabi ki uyarabilir.

yukarida deger gormekten falan bahsetmissiniz ama soyle soyleyeyim benim sevgilim ayni durumda olsa asla lafini acmam cunku ileride biz evlenince ailesi herhangi bir sorun cikardiginda beni magdur etmeyecegini, ailesine gereken tepkiyi gosterecegini bilirim. bunu bildigim icin de rahat davranirim cirkinlesmem yani. ama siz sanirim bu guveni duymuyorsunuz. kendi karariniz ama ben bu konularin iliskileri yipratacagini dusunuyorum su asamada.

Varsayımlar 0zerinden hesap yapan insanlardan hoşlanmıyorum. Burda sorgulaması gereken kredi değil bu kadar borcu olan bir adamla evlenip evlenmesi
Çok çok özür dilerim. Sizin hoşunuza gitmeyen bir cevap yazdığım için.
Bir daha yorum yaparken eğer siz o konuya yorum yapmış iseniz varsayımlar üzerine hesap yapan yorum yazmam.

Bu arada, Ben farkındayım konunun ne olduğunun.

Senin derdine düştüm gece gece. Nişanlına makul bir dille evlendikten sonra ev alma fikrini beyan et bence. Su durumda üzerindeki borcun seni tedirgin ettiğini anlat. Nasil bir feraha çıkacak plani var?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…