Ailesi için kredi çeken erkek arkadaş

Buraya da yazın sonucu ama bakın ben size deyim. Kimse o borcu kapatmayacak. Nişanlınız da ailesine kapatalım demeyecek.
iyi de istek cok sacma degil mi? 17 yillik borcu bu insanlarin evliligine kadar kapatabilecek olsalar niye kredi ceksinler? bu kredi keyiften cekildiyse okey hepimiz konu sahibine hak verelim madem.

Eyvah eyvah 17 yıllık geçim planı hazırlanırken bu detay atlanmis mıdır acaba
Eve çift maaş giriyor. Adam krediyi öder, eşi eve bakar. Ev de adamın olur ama birisi kredinin düğünden sonraki kısmı miktarınca konu sahibi hak sahibi olur demiş. Doğru mu bilmiyorum

Ailesi ödemezse satarsınız. Erkek arkadaşınız ev almakla yükümlü ama siz değilsiniz öyle mi anladım? Evlilik ortak bir birlik değil ben yanlış anlıyorum galiba. Neden erkek ev almak zorunda, siz de kredi çekebilirsiniz ikinizin de maaşları aynı seviyelerdeymiş. Ödemekte de güçlük çekerseniz ailesi işi pisliğe vurup ödemezse satarsınız evi. Erkek arkadaşınızın da bunu yapması gerekir çünkü önce çekirdek aile korunmalı.

Hah bunu diyorum işte. İş ciddiye binene kadar hiçbir problem yoktu da şimdi neden problem oldu. Ben artniyet arardım ve bu durumdan hoşlanmazdım mesela.

Evlenme kararı alan bir çift oldugunuzdan dolayı bu borç işini düşünmenize ben hak veriyorum açıkçası... Arkadaslar aileai kredıyı ödemezse evi satarsınız demiş fakat bunu kim yapabilir ailesine? Çocugun ailesi krediyi yıllarca ödeyecek ama bi kaç ay ödemedi diye evi satma kararı alacak çocuk. Bu kadar vicdansız biri zaten şu an ailesine merhamet edip kredi çekmezdi. Ayrıca ev sadece resmiyette erkek arkadaşınızın. Ailesi krediyi düzenli ödediği sürece ve anlaşmaları gereği ev ailenin. Ben sizin yerinizde olsam konuşurum. Belkide işimi tehlikeye atmak istemeyip; gerekirse ben de kendi ailem için kredi çekmemin gerektiğini söylerdim. Yani ilerde olurda ailesi bir ay kredıyı vermezse. Ben de almıycam bu ay kendı aılemden o zaman derdim. İfade edebildim mi anlatmak istediklerimi bilmiyorum ama size bol şans...

dunyada parasini kazanan, kendi ayaklari uzerinde duran, sevip sevilen tek kadin siz degilsiniz bu noktada bir anlasalim. yani konu boyunca yapmaya calistiginiz seyi tek cumlede ozetledim.
Bu minvaldeki mesajları okurken hayatımı sorguladım, amma safkolozmuşum dedim.

Maaşlı kadınım, saksı değilim ben!

Hah bunu diyorum işte. İş ciddiye binene kadar hiçbir problem yoktu da şimdi neden problem oldu. Ben artniyet arardım ve bu durumdan hoşlanmazdım mesela.
Konu sahibi kabul etmek istemiyor ama aile de bundan hiç hoşlanmayacak. Tam da herkes gibi o bizim oğlumuz karışma diyecekler belki de. Arap saçına dönmüş bir durum resmen

Aile tanışması söz nişan ne kadar saçma, ne kadar gereksiz. Ciddiye bindiğinin kıstası bu mu. Sayılı zaman kaldı diyorum. Aile tanışmasa ne olacak. Ne nişan ne kız isteme istedim. Tarihimizi belirledik o tarihte evleneceğiz, aileler de tanıştı ama tanışmasa da önemli değildi. Dip dibeyiz zaten sürekli evlenecek olmaya bu delalet bizim içim

Mantıksız argümanlarla konumu sabote ediyorsunuz.
Gayet mantıklı argümanlar sundum ancak siz işinize gelene (ya da cevap verebildiğinize) cevap verdiğiniz veya laf soktuğunuz için gözden kaçırmış olmalısınız.
Bu arada bu dünyada mantıktan bahsedecek en son insan siz olabilirsiniz zira iş ciddiye binene kadar sus pus olup iş ciddiye binince "krediyi kapatıığğn diyeceğim" diyen sizsiniz.

Olamaz. Ev kirada vs değil, erkek arkadaşıma evden hiç gelir gelmiyor, gelmeyecek. Ev onların. Hatta onların da olsun zaten. Ev umrumda bile değil.
kirada olmasindan bahsetmiyorum, evin kredisini erkek arkadasiniz cektigine gore tapu erkek arkadasinizin, ama ailesi oturuyordur mesela.
krediyide ailesi oduyordur belki ama ilerde dediginiz gibi bu evin yuku size kalsa aile odeyemeyecek olsa siz calisip cabalayip didinip odeyeceksiniz, oraya giden paranin yoklugunu cekeceksiniz ama esiniz mülk sahibi olmuş olacak.
umarim ailesi odüyordur krediyi

Bu minvaldeki mesajları okurken hayatımı sorguladım, amma safkolozmuşum dedim.

Maaşlı kadınım, saksı değilim ben!
ben de benden baska kimse bu alt metni gormedi mi diyordum. alooo hanimlar uyanin siz forumda takilirken birileri kendi ayaklari uzerinde duruyor, deger goruyor falan.

Eve çift maaş giriyor. Adam krediyi öder, eşi eve bakar. Ev de adamın olur ama birisi kredinin düğünden sonraki kısmı miktarınca konu sahibi hak sahibi olur demiş. Doğru mu bilmiyorum
evet doğru.evlilikten sonra ödenen kısmı boşanma durumunda eşit paylaşılır

İşte bunları konunuzda belirtmemişsiniz.
Ve diğer sorularıma cevap alamadım, bir zahmet işinize gelene cevap verip işinize geleni gözardı etmeyin. Kredi çekileceğinden haberiniz var mıydı yoksa siz hayatına girmeden önce mi karar verildi?

Konu sahibi. 17 yıl boyunca ödenecek krediyi, maaşı , cocuk ev giderleri falan.
17 sene kredi ödemek beni şoyle bir dusundurur mesela.
biz kredi cektigimizde 28 yasimizdaydik ev sahibi oldukmi evet olduk 3 sene sonra borcu bitiyor ama iste 38 yasimda olacagim, belkide en guzel zamanlarim yaslarim kredi odemekle gecti diyorum kendi kendime.
17 sene kredi odeyemez ya bir insan bir zaman sonra ici daraliyor.
cok uzun zaman bu.

aman bırak desin krediyi kapatın diye görsün ne olacak.
1 seneye kim öle kim kala 1 sene sonra evleneceklermiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…