Ailesi için kredi çeken erkek arkadaş

Üslubunuz yüzünden itici bulunduğunuz için genelde olumsuz yorumlar alıyorsunuz bence. Zannetmiyorum ki hiç bir kadının, evlenme planı yaptığı erkeğin bütçesiyle ilgili endişesi olmasın..

Bi kere 3-5binlik sigorta için kredinin evlada çektirilmesi işi bana hiç inandırıcı gelmedi. Aile o kadar ödeme yapacak ama ev üstlerine bile değil. Yarın oğullarının başına bi iş gelse ev karısına kalır, bunu düşünmemiş olamazlar. Bence uzun vadede evin evlada ödettirilmesi planlanmış. Aile emekli olacak demişsiniz zaten, o dönemde krediyi karşılayamama ihtimallerine karşı böyle bi yol izlenmiş olabilir.

bu konuda endişelenmeniz bence gayet normal. Anne yada baba birisi bile vefat etse kredi karşılanamaz hale gelebilir, krediyi evlat öder, kalan kişiye de evden çık denmez. Sizde ev falan ya alamazsınız ya zor alırsınız.

zamanında 1 yıllık sevgilim arabasını üst modelle değiştirmeyi düşündü, açıkça bi şey söylemesemde imada bulunmuştum. Değiştirseydi de ayrılırdım. Benle kuracağı yuvanın geleceğini düşünmeyen adamla işim olmaz. Yerinizde olsam krediyi çektiği dönemde sessizce ayrılırdım.

Valla desin de olacakları görsün.
"sen neden zamanında fikrini belirtmedin?" sorusuna ne cevap verecek merakla bekliyorum.

bence zamanında da söylese çözüm bulamazdı.
sevgili kişisi sevgilisi olduğunu evlenme niyetinde bulunduğunu biliyordu neticede.
çocuk ailesine güvenmiş çekmiş. aile içi güveni sorgulamak kimseye düşmez.

Ama yine de zamanında fikrini belirtseydi şuan olumsuz bir durum olduğunda direkt olarak haklı çıkacaktı "ben demiştim" diyecekti.
Ama fikir belirtme yok, hiçbirşey yok. İş ciddiye binince kapatılsın demek hoş olmaz. Tabiki her ailenin dinamiği farklı, çocuk ailesine güveniyor ki bu yükün altına giriyor. Eğer uymuyorsa ayrılmaktan başka çaresi yoktu. Şuan nazlanmanın kimseye bir faydası yok yani. Zaten max 6 7 aylık bir ilişkiymiş.

Sözleşme yapmış gibi konuşuyorsunuz. insanoğlu bu şaşar beşer

Ama yine de zamanında fikrini belirtseydi şuan olumsuz bir durum olduğunda direkt olarak haklı çıkacaktı "ben demiştim" diyecekti.

evet bu da mantıklı. en kötü aile ödememezlik yapıp kendileri ödemek zorunda kalsalar evin yarısına sahip olurlar.
tapu zaten çocuğun üstüne satıp peşinatlarını rayiç bedelden verirlerdi.

Offf en iyi kazanan en vazgeçilmez en harika en modern sizsiniz, çok değerli ve mükemmelsiniz. Tamam.
Ama bu konuyu niye açtınız? Yapıcı her yoruma carlamak ve kendinizi övmek dışında yaptığınız birşey yok. Amacınız fikir alışverişi değil kayınaile dedikodusu yapmak. Bunu da gün falan yapıp arkadaşlarınızla yaparsınız. Pardon siz gün yapmazsınız. Brunch tavsiye ederim.

Bildigim kadariyla 17 yil geri odeme kredi yok en fazla 15 yil var o da pandemide cikti zaten
Ben de aynısını diyecektim ama bilmediğim bir dönemde yapılmıştır belki dedim. Kredi pandemide çekilmiş gibi de gelmedi flortun basında demiş. Zaten başında olmasa düşünemiyorum konu sahibini.

Çok ayıp ya bu şekilde düşünmeniz,daha flört döneminde böyle düşünüyorsanız evlenince olacakları hayal edemiyorum,ne zaman bu kadar kötü düşünür olduk,annesi babasına yardım etmenin neresi kötü,sizde anne baba olacaksınız çocuklarınızdan destek istediğiniz zaman basının çaresine bak demesini mi isterdiniz,bana tuhaf geldi,herkesin kendi fikri kendi yorumu ama bu kadar detaycı düşünülmemeli,hayat bu ilerde kim kime muhtaç olur hiiiic bilinmez

Krediyi erken kapatmaktan bir miktar ceza ödeniyor diye biliyorum.Bu miktarı erken kapatmaya güç yetirebilirler mi bilemedim.Bir de Anadolu'da bir söz var gelin ata binmiş ya nasip diye.Ben cok inanırim.

Bu kafayla size hayatta başarılar diliyorum keşke en başında nezaket göstermemiş olsaydınız, en azından adam gerçek yüzünüzü başında görürdü.
Ayrıca gelin ata binmiş ya nasip demiş...

Ben de aynısını diyecektim ama bilmediğim bir dönemde yapılmıştır belki dedim. Kredi pandemide çekilmiş gibi de gelmedi flortun basında demiş. Zaten başında olmasa düşünemiyorum konu sahibini.
Konu sahibinin ilişkisi max 6 7 aylık. Ağustos ayında 2 aylık ilişkileri olduğunu söylemiş. Pandemi döneminde çekilmiş yani.

Basta da söylerdi de yerinden emin olamamıştır. Şimdi emin kendine göre demek ki. Flörtün basında biri kişisel alanıma bu şekilde müdahale etse uzatmazdım bile. Ama bazı insanlar katlanıyor böyle şeylere anlam veremiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…