Ben bozacak bir şey yapmıyorum. Hak veriyorum size fakat karışmayın demekle hoşçakal kızım yolun açık olsun demek aramak veya mesaj atmak cok mu zordu ?"5 yıl yan yana binalarda oturduk; yeri geldi beraber tatil yaptık , bir evde kaldık" diyorsunuz. Eşinizle en az 8 yıl belki de daha fazla süredir berabersiniz.
Belki de eşiniz yani oğulları , "siz karışmayın , bu bizim kararımız dedi" olamaz mı ? Bu ihtimali neden yok sayıyorsunuz ?
İster sevgili , isterse eş olsunlar insanların ilişkilerine dışarıdan müdahale etmek çok risklidir. İyi niyetle söylenen söz bile yeri gelir yanlış anlaşılır. İnsanız , o an kafamız dalgın olur , söyleneni yarım kulak dinleriz ; söyleneni yanlış anlayabiliriz.
Eşinizle barışmışsınız , üzerinden 2 yıl geçmiş ve şu anda olmayacak bir nedenle kendi huzurunuzu bozuyor gibi görünüyorsunuz.
Bayramda gidebilirsiniz ben olsam anne kiz sammiyeti asla kurmam yapilani unutmayp onlara karsi merhamet duygumu yitiririm yani ama bayram falan ziyaret ederim sadeceÖmür boyu küs kalmak istemem. Ama nasıl barışılacak ki ne olacak bir fikrim yok
Ben bozacak bir şey yapmıyorum. Hak veriyorum size fakat karışmayın demekle hoşçakal kızım yolun açık olsun demek aramak veya mesaj atmak cok mu zordu ?
Cümlemi böyle algılamayın ne demek istediğim belli . Kızım merhaba nasılsın? Karar vermişsiniz aranıza girmek istemiyorum. Ben konuşurdum konuşma nereye giderse… buTamam , sizin istediğin yerden bakalım konuya.
Anlaşmalı boşanma davanız , 2 ay sonraya ertelenmiş ve siz bu sürede barışmaya ve evliliğinize devam etmeye karar vermişsiniz.
Davanız sonuçlanmadan sizi arayıp "hoşçakal kızım yolun açık olsun" deseler ; bu sizi daha çok yaralamaz , canınızı yakmaz mıydı ? "Evliliğimizin bitmesini istiyorlarmış demek ki" , demez miydiniz o zamanda.
Olabilir…bunu o zaman gelince bakacağım. Ama giderim diye hissediyorum. Asla eskisi gibi olmayacağımdwn emin olabilirsinizBayramda gidebilirsiniz ben olsam anne kiz sammiyeti asla kurmam yapilani unutmayp onlara karsi merhamet duygumu yitiririm yani ama bayram falan ziyaret ederim sadece
Aynen öyle! İletişim sadece koronayken arandım annesi tarafından açmadım. Geçen ayda instagram açmış takip isteği attı kabul ettim. Dün eşime yorum yapmış sayfasınw tıkladım beni takipten cıkmış geriBana gore de aramaları lâzımdı ille barışın yada bosanin demek gerekmez madem bu kadar iyiymiş araları bir şeye ihtiyacın varmi diye sorar insan ne bileyim bu kadar iyiyken insan bir faydam olurmu diye düşünür. Düşüncesizlik etmişler daha dava görülmeden düğünde herkese müjde verir gibi yaymakta yanlış olmuş. Durduk yere 2 yıl sonra haklıyken gidip görüşmekte olmaz onlar baristiktan sonra hiç iletişime geçmeye calistilarmi ? Ayrıca eşinizin sizin ailenizle kıyaslaması da çok saçma onlar yanınızda olmuş zaten kendi ailesi ortada yokmuş.
5 kere 5 farklı kişiye yanıt verdim . Gelmediler. Bir kere arandım annesi tarafındwn koronaydım. Açmadım telefonu. Eşim evde biliyor arıyor düşüncesi bile aklıma geldi ki hakkım varmış. Ertesi gün annem aramış açmamışsın dedi. Evet dedim o kadarSize bir kaç kere sorulmuş ama cevabı göremedim. Siz eşinizle barıştıktan sonra ne oldu? Hiç aramadılar mı? Gelmediler mi?
Cümlemi böyle algılamayın ne demek istediğim belli . Kızım merhaba nasılsın? Karar vermişsiniz aranıza girmek istemiyorum. Ben konuşurdum konuşma nereye giderse… bu
Hakime 2 ay erteleyince eşim yaptıklarından dolayı bana ulaşmak konuşmak istedi haftalarca uğraştı heryerden engellemiştim çünkü imzayı attım bitmişti benim için. Şöyle detay vereyim konu oğullarından çıktı. Beni çok zorladı çok üzdü evden gittim döndüm çok uğraştı barışmam için ama ben istemiyordum. Oğullarıyla ilgili bu durumlardan yuvamı yıkmak zorunda kaldığımı bile bile aramadılar. Dava günü ertelenince rehberlerinden silinmiştim! Bunu da ekliyim üzerinden çok zaman geçti sizler sordukça yazacağım.
Boşanma davası görülene kadar 2 ay sürdü aramızdaki mevzu onlar davadan 2 ay önce haberdardı. İkincisi davaya çıktık dava ertelendi ve engeli bastım . Dava görülene kadar eşim bile engelli değildi çünkü davayla ilgili görüştük buluştuk vs.Üzerinden 2 yıl geçmiş , eşinizle barışmış ve evliliğiniz devam ederken arasalar , konuşurduk vs diyebiliyorsunuz.
İnsanlar bir ilişkiyi bitirme aşamasındayken çoğunlukla daha hassas olurlar. Ki bu ilişkinin her zaman bir aşk ilişkisi olması dahi gerekmez. İşyerinden ayrılma , okul değişikliği / okulu bırakma , taşınma vb gibi durumlarda dahi insanlar duygusallaşabilir.
Halbuki o dönem için bakın ne demişsiniz.
Henüz boşanma kararını ( boşanma ilamını ) almamışken, davanız sonuçlanmamışken ; size ulaşmaya çalışan asıl muhatabınızı, eşinizi dahi telefon dahil her yerden engellemişken , kaynananız ve görümcenizle mi konuşacaktınız ?
2 yıl önce olan bir olayın üzerinde neden hala duruyorsunuz?
2 yıldır hiç görüşmediniz mi bayramlarda vs.?
Görüşmedik. 1 kere koronayken annesi tarafından arandım 1 yıl aradan sonra telefonu açmadım. 1 kere de görüncem aradı yeniden evlenecek düğününe çağırmak için onu da sebebini tahmin ettiğimden açmadım.2 yıl önce olan bir olayın üzerinde neden hala duruyorsunuz?
2 yıldır hiç görüşmediniz mi bayramlarda vs.?
Bu sadece size zarar verir ki bence veriyorda.Görüşmedik. 1 kere koronayken annesi tarafından arandım 1 yıl aradan sonra telefonu açmadım. 1 kere de görüncem aradı yeniden evlenecek düğününe çağırmak için onu da sebebini tahmin ettiğimden açmadım.
Haklısınız büyüklük bende kalsın ailemdeki herkes sizin yazdığınız gibi konuşuyor ama ben hazmedemiyorum ayrı ayrı yorumlarda da belirttim. Düşündüm taşındım beni uzaktan akrabasının düğününe davet etti sen istersen giderim dedim seni kırmam. İnanmam dedi inaj dedim. Cumartesi olsun eğer giderse düğüne ki bir çok düğüne gitmez sevmez de gitmeyi görelim bakalım karşılaşmış olacağız. Eğer düğüne gidilmezse de bir bayram günü bayramlaşmaya giderim artık napiyim. ben incindim kırıldım ama Allaha da havale ettim söylemediklerim de var ama olsun büyüklük bende kalsın diye düşünmekteyim. Bu kulübün çok avantajı varmış her kafadan bir ses çıkıyor insan bir çok taraftan bakabiliyor. Herkese teşekkür ederimBu sadece size zarar verir ki bence veriyorda.
Ara sıra görüşün aramışlar açın ne kaybedersiniz ki madem bu evliliğe devam etme kararı aldınız.
Kendi içinizde önemsemezseniz ya da affederseniz bunları hiç düşünmemiş olacaksınız rahatlamaz mısınız?
İleride çocuğunuz olur onlarda gelir gider sizlerde gelir gidersiniz mesafeli olarak ilişkiler sürüdürülebilir.
Boşanma davası görülene kadar 2 ay sürdü aramızdaki mevzu onlar davadan 2 ay önce haberdardı. İkincisi davaya çıktık dava ertelendi ve engeli bastım . Dava görülene kadar eşim bile engelli değildi çünkü davayla ilgili görüştük buluştuk vs.Ever onlarla konuşacaktım şunu da eklememi ister misiniz yazmak istemiyordum ama neyse. Görümcem olacsk kişi aradan geçmiş 1,5 yıl kendine birini bulmuş evlenecek. Beni düğüne çağırmak için arıyor. Niye yeni eşinin çevresine gelinlerinin olmadığı bir düğünde ne diyecek? Telefonunu sebebini tahmin ettiğimden açmadım. Zaten akşamı eşim söyledi… Bunları bir hayal eder misiniz?
Kırıldığımız şeyler oluyor inanın benimde var yaşadıklarımı anlatsam ya da yerimde başkası olsa inanın yüzlerine bakmaz…Haklısınız büyüklük bende kalsın ailemdeki herkes sizin yazdığınız gibi konuşuyor ama ben hazmedemiyorum ayrı ayrı yorumlarda da belirttim. Düşündüm taşındım beni uzaktan akrabasının düğününe davet etti sen istersen giderim dedim seni kırmam. İnanmam dedi inaj dedim. Cumartesi olsun eğer giderse düğüne ki bir çok düğüne gitmez sevmez de gitmeyi görelim bakalım karşılaşmış olacağız. Eğer düğüne gidilmezse de bir bayram günü bayramlaşmaya giderim artık napiyim. ben incindim kırıldım ama Allaha da havale ettim söylemediklerim de var ama olsun büyüklük bende kalsın diye düşünmekteyim. Bu kulübün çok avantajı varmış her kafadan bir ses çıkıyor insan bir çok taraftan bakabiliyor. Herkese teşekkür ederim
Mutsuz olmak için harcadığınız çabanın farkında mısınız ?
Kadın evleniyor , sizi de bizzat aramış; çünkü yengesisiniz, 7 kat el değilsiniz. Telefonu açmayınca elinize ne geçti ?
•Çok sert girişler bayağı tecrübelisiniz anlaşılan bu kulüpte.Şöyle devam edeyim yazdıklarınıza. Biz görümce olacak kişiyle altlı üstlü oturuyorduk. Evliliğinde yaşadığı sorunlar kavgaları duyar kimseye söylemezdim. Bazen benim yanıma kaçar gelirdi dertleşirdik. Eşinin eski eşinin ağzının payını vermişliğim de çoktur. Üzerimde ne beğense isterdi her zaman tek seferde verirdim. Alamadığından değil ondaki alışkanlık. Boşanma evresinde hep yanındaydım alır arabaya istediği yere götürürdüm. Şahit olur musun dedğinde dava da evet dedim. Görümcem artık görümce olacak kişi oldu. Anlatabildiğimi düşünüyorum.
"Görümcem olacsk kişi aradan geçmiş 1,5 yıl kendine birini bulmuş evlenecek."
Neden böyle bir cümle kurma ihtiyacı hissettiniz ? Hangi kısımda sorun var burada. Sizin deyiminizle "görümceniz olacak kişi" mutlu olmayı hak etmiyor mu ? "Kendine birini bulmuş" olmasındaki sorun nedir ? Neden birisiyle tanışmış değil de , bulmuş diyorsunuz mesela ?
Kendine birini bulmuş, biriyle tanışmış, aracı olunmuş aşık olmuş, görücü usulü olmuş ,eski iş arkadaşıymış bunlar aynı anlamları taşıyor.
Yeni eşinin çevresine, "gelinimiz böyle , ne yapalım" der geçerler en fazla.
Öyle yapmak durumunda kalmışlardır zaten. Şöyle demezler sanmıyorum. Biz gelinimizin zor zamanında aramadık bi hakkını helal et bile demedik o yüzden konuşmuyor kırgın bize demezler sanmıyorum.
Görümceniz ve sizin çocuklarınız var mı ? İkimizinde cocuğu yok.
Teşekkür ederim düşününce rahatlatacak gibi geldi bana söyledikleriniz.Kırıldığımız şeyler oluyor inanın benimde var yaşadıklarımı anlatsam ya da yerimde başkası olsa inanın yüzlerine bakmaz…
Ama ben unutmaya çalışıyorum affetmek mi bilmiyorum ama görüşüyorum eşimin hatrı olduğu için yoksa ne olacak bir süre sonra o da benimkilerle görüşmek istemeyecek belki ya da şuan görüştüğüm sıklıkta olmayacak.
Ama kafam rahat çünkü hem içim nefret dolu değil yani yaptıklarını düşünmüyorum yeri geliyor lafımı söylüyorum hem de eşimle sıkıntı yaşamıyorum hem istediğim hayatı yaşıyorum kendi ailemle 10 görüşüyorsam onlarla yarım görüşüyorum..
Görüşünce de çoğu zaman dinlemiyorum bile onları .
Mesafemi koruyorum kesinlikle.
Eski samimiyetiniz olmasın mesafeli olun biraz taktik uygulayın bana bunları bunlaro yaptılar gibi düşünceleri koyun bir köşeye hayatınıza bakın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?