- 19 Kasım 2018
- 1.802
- 1.432
- 83
- Konu Sahibi Papatyaa_35
-
Maşallah ne kadar anlayışlı babanız varKiz kardesime sevgilisi yuzuk almisti ikimizin arasinda soz olsun bi nevi etklif etmis iste kardesim eve gittiginde babama "yuzugu gostererek baba ben sozlendim demis babamda hayirli olsun kizim demisti"
Konuyu bi düzenleyin isterseniz; yaşınızı ve annenizin potansiyel evliliğinizle ilgili kaygılarını eklerseniz daha kolay yardımcı olur üyeler. Zira ilk etapta okurken bi an adamdan hiç haberleri yok zannettim, 5 sene niye sakladınız nasıl sakladınız adamı diye düşündüm derken aşağıları okudum.Merhaba sevgili hanımlar
5 yıldır bir ilişkim var. Artık nişan olsun istiyoruz lakin annemi bu nişana ikna nasıl edebilirim veya siz nasıl söylemiştiniz ailenize istemeye geleceklerini kafam çok doldu artık stres içindeyim
İlk olarak tanışma olacak daha sonra nişan vs.Konuyu bi düzenleyin isterseniz; yaşınızı ve annenizin potansiyel evliliğinizle ilgili kaygılarını eklerseniz daha kolay yardımcı olur üyeler. Zira ilk etapta okurken bi an adamdan hiç haberleri yok zannettim, 5 sene niye sakladınız nasıl sakladınız adamı diye düşündüm derken aşağıları okudum.
Sorunuza gelince öncelikle her şey keyifle gönlünüzce olur umarım, sizi de beyefendiyi de tebrik ederim. Sonrasında bence de en temizi yüzüğü masaya koyup "anne zaten ciddi düşünüyoduk, artık zamanı da geldi, şunları şunları rayına oturttuk, X de evlenme teklif etti." demek.
Ama devamını bilemedim, aileler önceden tanışacaklar mı, yoksa direk istemeye mi gelecekler mesela? Herkesin geleneği beklentisi başka bu konularda.
Bu aralar en çok önce ailelerin kadınlarının birbirine gidip geldigi, sonra erkeklerle beraber bi misafirliğe gidildiği, sonra kızın ve adamın ailelerle tek kaynaştığı (biraz da sorguya çekildiği) ve en son istemeye gidilen bi durum görüyorum mesela. Tuhaf tuhaf işler.
Bakalim sizinkiler nasıl bi usul izleyecek ??
Kiz kardesime karsi oyle onu cok severMaşallah ne kadar anlayışlı babanız var
Darısı başıma inşallahBirde ailenin ilk evlenen ve en büyük cocugu olmak biraz zor diye düsünüyorum yani benden sonrakilerin bukadar zorlancagini sanmiyorum :) Onlar cesaret edemese ben söylerim Anneme
25 yasindaydim bir sene nisanlilik dönemi, 26da evlendim :)Darısı başıma inşallahyaşınız kaçtı o zaman
Sevgili ailem, Eğer uygun görürseniz Sizin tanımanızı istediğim bir kişi var, bana kıymet verdiğini düşündüğüm benim için önemli biri (girizgah bu minvalde olabilir) zaten sohbet şekillenir. Anne baba be kadar istemem dese de genelde mürüvvet görme hevesinde oluyor. Arada denklik varsa (aile öyle görüyorsa yani yoksa kimse kimseyi yargılayamaz) genelde olumlu sonuçlar doğuyor. Torun hevesine düşüyorlar sonra çocuk da çocuk diye darlayabilirler (inçe inçe)Merhaba sevgili hanımlar
5 yıldır bir ilişkim var. Artık nişan olsun istiyoruz lakin annemi bu nişana ikna nasıl edebilirim veya siz nasıl söylemiştiniz ailenize istemeye geleceklerini kafam çok doldu artık stres içindeyim
Sizin nasıl bir sorun var? Sizin için ben gelip konuşabilirimSizin yine ailenizin haberi varmış heralde tanıyorlar da eş adayınızı.bende o da yok
Üstelik annenizin itirazı çok ufak bence,ayrı şehir dediğin nedir ki sonuçta tayininiz filançıkıp da ayrı şehre gidebilirdiniz.
Ablanız söylerse bence de çok iyi olur.sonra bana da yollar mısınız o ablayı?çünkü bende abla da yokşimdiden hayırlı olsun
Biz de 6.yıldayız fakat varlığından bile haberdar olmadıkları damatlarını öğrenince her şeyine (yaş iş eğitim aile) itiraz edecekler adım gibi eminim malesef.çok zorlu bir süreç bekliyor bizi.Sizin nasıl bir sorun var? Sizin için ben gelip konuşabilirimyani ufak ama ikna etmeye çalışmak zor tabi. Eş adayımla tanışmadılar ama haberi var annemin sadece evlenme kararımızı bilmiyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?