Aileyi Kürt sevgiliye ikna etmek

Brcmrv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2014
72
10
98
35
Herkese merhaba. Eminim daha önce bu dertten muzdarip olan bir çok hemcinsim vardır. Biriyle görüşmeye başlamıştım. Annem biliyordu başta. Her şey güzel gidiyordu. Biz çok iyi anlaşıyorduk. Sonra annem babama ve abime söyledi ve babam istemediğini belirtti. Abim kesinlikle karşı çıktı. Tek sebep Kürt olması. Tanımak bile istemediler. Ama biz ayrılamadık birbirimizi gerçekten seviyoruz. O istenmediğini bile bile gururunu ikinci plana attı. Şu an kimse görüştüğümüzü bilmiyor. Şüpheleri vardır eminim. Ailemi ikna etmeye çalışacam ama zamanı var elbette. Nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum. Sevgilim eğer bi tercih yap derlerse kesinlikle aileni tercih et benim için onları bırakma diyor. Ben ne ailemden ne ondan vazgeçmek istiyorum. Daha önce benzer şeyler yaşayanlar vardır. Ailenizi nasıl ikna ettiniz, neler yaşadınız? Lütfen yardımcı olur musunuz?

Benim esimin babasi da kürt kökenli. Kürtce konusmazlar bilmezler, dinlerine baglilar. Aileme söyledigimde tanisalim ilk önce dediler ve bende sizin rizaniz olursa devam ettiririm iliskimi olmazsa birakirim demistim. Tanistilar ve razi geldiler :)

Kürtçe konuşup bilselerdi ne olurdu ki onu merak ettim?

Ne kadar şanslısınız. Keşke benimkiler de tanışmayı kabul etselerdi

Sevgilinizi ne kadar tanıyorsunuz? Ne derece tanıyorsunuz? Bilmediğiniz bir yönleri olabilir mi sizce? Sizinle paylaşmadığı bir görüşü vs?

Şöyle ki, senelerdir en en yakın arkadaşımın sosyal medyada gizlice pkklı olduğunu öğrendim. Kürt vardır bir pkklı Kürt vardır. Biz kendisi ile bu tarz şeyleri asla konuşmazdık ama hep kaçardı. Fakat 7 ceddinden sülale pkk’lı çıktılar. Bu konuda hümanistliğim son bulur.
Türk düşmanlığı yapmıyorsa, siyasi miyasi işleriyle haşır neşir değil ve pkk bayrağını desteklemiyorsa tanımaktan vazgeçme. Bu ülkede kürt şehitlerimizde vardır minnettarız kendilerine..

Ama işte iyice tanımak lazım. Çok tanı, ölç, biç, tart.

Benim sevgilim de farkli kavimden ama eger ailem istemeseydi irkciliktan mi yoksa kultur farkindan mi istemedigini tespit ederdim. Irkciliktansa tercihim sevgilim olurdu

Irkci insanlarla evlenmeyin, evlilik bitiriyor. Aileniz irkci ise ya sevdiginiz ya da aileniz arasnda secim yapacaksiniz belli ki. Ailenizin bunu kabul etmesi su an imkansiz gorunuyor, ilerde de cocugun kalbini kirma ihtimalleri var.

Bir seneye yakındır tanıyorum. Kesinlikle o düşüncede bi insan değil. Kendisi askerliğini yapmış, vatanını seven bi insan. Bir şehit haberi olduğunda hepimizden çok üzülür

Irkci insanlarla evlenmeyin, evlilik bitiriyor. Aileniz irkci ise ya sevdiginiz ya da aileniz arasnda secim yapacaksiniz belli ki. Ailenizin bunu kabul etmesi su an imkansiz gorunuyor, ilerde de cocugun kalbini kirma ihtimalleri var.
Görüştüğüm kişi ırkçı yapıda değil

Gerçekten yorumsuzum bu türk toplumunun cehaleti beni yiyip bitiriyor. Kırmak istemem ailenize direkt birşey demiyorum ama kürtü türkü diye ayrım mı olurmuş ?
Valla aynı köyden evlensen bile aile yapısında ki farklılıklar, istekler nedeniyle bir çok çatışma oluyor zaten.
Eğer sevgilinin işi gücü yerindeyse gerçekten seviyorsan vazgeçme kalbinde mantışında tamam diyorsa sonuna kadar mücadeleni et isterim. Elbet bir gün pes edeceklerdir.Hakkında hayırlısı.

Bir seneye yakındır tanıyorum. Kesinlikle o düşüncede bi insan değil. Kendisi askerliğini yapmış, vatanını seven bi insan. Bir şehit haberi olduğunda hepimizden çok üzülür
Öyle olduğunu umuyorum. Ve umarım da öyledir. Türk düşmanlığı yapmayan tüm ırk kardeşlerimizdir. Kardeşizdir. Sevgilini isterseniz aile bireylerinden biri ile tanıştırın ne dersiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…