Aileyi Kürt sevgiliye ikna etmek

Ah ah eski konularıma ac bak bebeim çok değil bir yıl önce salya sümük ağlıyordum buralarda bu konu yüzünden simdi evliyim cok şükür:)
Sadece sabredeceksin hemen olsun bitsin istiyoruz ama ailenin önce kabullenmesi gerekiyor sonrasında zaten yoluna yavaş yavaş giriyor

Kürtler bir Türk boyu mu? 24 türk boyundan 25.cisi kürt boyu mu oldu şimdi? Kürtçe Türkçe&Arapça sentezi mi? Yazdiklariniz sakaysa komik degil gercekse de komik degil. Kurtlerle bir problemim yok hatta severim ama tamemen yanlis bilgiler yaziyorsunuz bilginize.

Benim teyzemin eşi Çerkes, kuzenimin eşi de Tatar. O kadar iyiler o kadar kafa dengi insanlar ki. Ben onlarla anlaştığım kadar kendi Türk akrabalarımla anlaşamıyorum.
Bu işin ırkı yok.
Kalbi temizse, merhametli, iyi bir insansa neden olmasın?
Yalnızca vatan haini terörist olmasın yeter.

Bu tür endişelere aileler sadece kürt olunca mı yaklaşmalı sizce ? Gayet normal bir etnik kökeni olan bir birey de aynı düşüncelere sahip olabilir. Veya herhangi başka bir kötü alışkanlık sahibi olabilir, ben karadenizliyim diye vatan düşmanı mı değilim veya kaçakcı olma ihtimalim yok mu ? Nefret söylemi bu söyledikleriniz farkına varın bence. Kaldı ki bende bu ülkenin vatandaşıysam ve bu tür yineliyorum gelişmemiş düşünceler varsa eleştiririm. He eleştirip söylense bile kaldı ki anlamayan yine anlamaz onda da nöron sayısı farkı der geçerim. Benim aktarmak istediğim ailelerin her türlü zarar ilişkisi kurarken şu şuralı o buralı demeden sadece insan olarak değerlendirerek kızlarının mutluluğu için adayı tanıma girişiminde bulunması gerektiğidir.

bir ırkın başka bir ırka üstün olmadığını anlasa keşke insanlar. sevgilinizin iyi biri olduğunu düşünüyorum ailenizi hiçbir koşulda bırakmamanızı istemesinden. bir de tanıtırken direkt kürt diye mi tanıttınız? bir süre sonra tekrar dile getirin. ön planda olan şey ırkı dini değil iyi mi kötü mü bir insan olduğu olsun lütfen.

Neye göre kime göre yanlış? Tarihte doğru olarak öğretilen pek çok yanlış bilgi var. Çevremdeki tarihçilerden öğrendiğim ve mantıklı gelen şeyleri yazdım. Eğer yanlış ise bana kanıtlarsanız sevinirim.

Gerçekten çok iyi biri. Hayır kürtlük mevzusu sonradan açıldı

Çok cahil ve ırkçı bir ailen var. Bu konulara aşırı kızdığım için susuyorum. Ayyy tam yobaz

Etnik köken degil de mesele, aci bir tecrube edindim ki bir anne kizinin evlenmesini istemiyorsa mutlaka ama mutlaka eninde sonunda hakli cikiyor. Anneler hissediyor, nasil bilmiyorum anne degilim anlayamiyorim.

Nasıl güzel bir yorum ağzınıza sağlık

Hicbir anne baba kizinin kotulugunu istemez. Er ya da gec hakli cikiyorlar. Cunku onlar yetistirdi bizi. Sevmek yetmiyor maalesef.

Turkiye de iki kisi degil, iki aile evleniyor.

Kendilerince hakli nedenleri oldugunu dusunuyorum.

Sadece dil için Google a Türkçe, Arapça ve Kürtçe’nin hangi dil ailelerinden olduğunu sorgulatırsanız, söylediğiniz şeyin yanlışlığını görürsünüz zaten.

kürtçe, orta doğu ve yakın asya'nın arapça, türkçe ve farsçadan sonra en çok konuşulan dilidir. geniş hint-avrupa dil ailesinin hint-irani kolunun kuzey-batı irani grubuna girer. yapı olarak ural altay dil ailesine giren türkçe ve bir sami dil olan arapça'dan çok farklıdır.

Vikipedia’da böyle yazar.
Bazı dil bilimciler Farsi bir lehçe olarak değerlendirmiş, ama Farsça da Arapça Türkçe arasında bir yerde bir dil asla degil, çok çok eskiye ait bir medeniyet dilidir.

Konu sahibi ben ailenize kültür açısından hak veriyorum. Farklı kültürden insanların birbirlerine uyum sağlamak konusunda istekli olsalar dahil, ailelerin esnek olmadıklarını düşünüyorum.
Eğer sevgilinizin kızkardeşi/ablası/kız kuzeni varsa hayatlarını dikkatlice inceleyin.
Yada ailesinin beklentilerini iyi öğrenin. Farklılıklar var ve uyum sağlarım derseniz, ailenize en azından bir tanışın diye ısrar edersiniz...
Ama önce siz emin olun.

Aileniz tecrubeli ve hakli .Mesele ırk degil kultur farki .Cok zotlanacsk ve pisman olacaksiniz .Hayat sadece ask degilki .
Esiniz ilimli olsa ailesiyle basedemezsiniz .
Sadece o irka ozel degil her kultur farkı ,evlilikte kadini zorlar .
Hintli bir doktorla evlenen doktor kizimiz vardi ,erkek ne sozler vermis .Ama simdi hindistanda alt sinifta bir aileyle (soyledigim ysnlis anlasilmasin orada alt sinifin hayati gercekten zor )cümbürcemaat ayni evde yasiyor .
O kadar pişman kiiii , ve calisamiyor .

Ne kadar kötü
Kürt denilince insanların aklına direk pkk geliyor ancak abd liside ingilizide pkklı olabiliyor
Yazık bilmeden tanımadan insanları yaftalamak ne büyük günahtır

Ben de bu işi ırkçılığa bağlayanları anlamıyorum.
Ben karadenizliyim, eşim Egeli.
Doğma buyume, hatta babalarımız bile doğma buyume İstanbullu.

Eşim ve ben hem karakter hem yetiştirilme olarak esnek insanlarız.

Ama şunu söyleyebilirim, mesela ben Ege kültürüne uyum sağlamada zorlanmadım, ama durum tersi olsa o karadenizli ben Egeli olsaydım, Benim ailemin ‘gelin’den beklentileri açısından uyum sağlayamazdım.
Karadeniz ve Doğu kültüründe erkeğe ve geline yüklenen misyonlar zor.
Bu kadar net biliniyor ve yaşanıyorken neden faşizme bağlanıyor anlamıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…