akıl istiyorum

pokuhantes

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2021
775
708
53
hanımlar merhaba, konuya direk girmek istiyorum.
kayınvalidemler kaynım ve eşim zamanında 3 katlı ev yaptırmışlar kaynımlar ve kayınvalidemler altlı üstlü oturuyor en üst katta eşimindi.
biz evlenince orda oturmak istemedik. neyse hep birlikte otururken kaynım üstteki evle benim evi birleştircem dedi. kimse bişey demedi oda bize siz ne düşünüyosunuz vs demedi.. eşime onlar gidince sordum yaptırsın nolcak orda oturmuyoruz zaten dedi. ee dedim bunun yarını var belki bişey olcak ora bizim güvencemizdi dedim. hiç bişey demedi. bende sustum.

Eşiniz ciddiye almamış yarın öbür gün öküze girer gibi ortaklaşa girersiniz mirasa 2 evi tek yapmak da uyanıklık ama ilerisi için sıkıntı
hanımlar merhaba, konuya direk girmek istiyorum.
kayınvalidemler kaynım ve eşim zamanında 3 katlı ev yaptırmışlar kaynımlar ve kayınvalidemler altlı üstlü oturuyor en üst katta eşimindi.
biz evlenince orda oturmak istemedik. neyse hep birlikte otururken kaynım üstteki evle benim evi birleştircem dedi. kimse bişey demedi oda bize siz ne düşünüyosunuz vs demedi.. eşime onlar gidince sordum yaptırsın nolcak orda oturmuyoruz zaten dedi. ee dedim bunun yarını var belki bişey olcak ora bizim güvencemizdi dedim. hiç bişey demedi. bende sustum.

yani bilmiyorum tepki göstermeli miyim, nişanlıken de eşimle kaynım ortak araba almıştı biz evlenmeden kaynım arabayı satıp kendine araba almıştı şimdi de aynısını eve yapmak istiyor. bazı arkadaşlarıma anlattım herkes farklı şeyler söyledi bende buraya da bi yazıp akıl alayım dedim

yani bilmiyorum tepki göstermeli miyim, nişanlıken de eşimle kaynım ortak araba almıştı biz evlenmeden kaynım arabayı satıp kendine araba almıştı şimdi de aynısını eve yapmak istiyor. bazı arkadaşlarıma anlattım herkes farklı şeyler söyledi bende buraya da bi yazıp akıl alayım dedim
Kaynınız çok akıllı

Normalde orasi bos mu duruyordu kiraci mi vardi? Evin tapusu kpde mi esinizde mi?

Esiniz bunu sorun etmiyorsa sizin yapabilecek pek birseyiniz yok malesef.
boş duruyor tapu tek evlerin ayrı ayrı tapusu yok ama zamanın da yaptırıken dairelerei bölüşmüşler

Üst katı kendi evine dahil ediyorsa, tapusuna eşinizi de ortak etmesi gerekir.
Öbür türlüsü fırsatçılıktır.
Eşinizin sessiz kalması çok akla yatkın değil. Pişman olursunuz.
eşim yaptırsın zaten oturmuyoruz nolcak diyo ilerisi için düşünüyorum zaten bizim evimiz yok yarın bir gün ne olcağı belli değil

boş duruyor tapu tek evlerin ayrı ayrı tapusu yok ama zamanın da yaptırıken dairelerei bölüşmüşler
Anladim. Tek tapu baba uzerinde sanirim. Bu durumda esinizin yapabilecegi hukuki birsey yok. Bolusmusler dediginiz kendi aralarinda konusmuslar bunun hic bir yaptirimi yok. Esiniz zaten gik cikarmiyorsa sizlik bir durum hic yok.

Anladim. Tek tapu baba uzerinde sanirim. Bu durumda esinizin yapabilecegi hukuki birsey yok. Bolusmusler dediginiz kendi aralarinda konusmuslar bunun hic bir yaptirimi yok. Esiniz zaten gik cikarmiyorsa sizlik bir durum hic yok.
bende öyle düşünüyorum boşuna sesimi çıkarsam arada ben kötü olcam gibi geliyor

eşime göre dünyanın en acınası en zavallı insanı kaynım
karakter olaraksa kendine katilabilirim
ama adamın ortak arabasına evine el koymuş hala bunu diyorsa ne diyeyim bilemedim
konulwr sizin bildiginizden farkli olabilir mi?
mesela arabayı ortak almamislardir , kayniniz almıştır
eşiniz arada kullanıyordur filan

Eşiniz saf, kayniniz akilli( lafın gelisi)
Bence eşiniz ailesini düşünüyorsa izin verse bile resmi bir anlaşma yapmalı.
Bir tanıdığımız bu sebepten, hiç başka şeylerde vardi, yaparken para verdiği halde hakkını alamadı.
Şimdi önemsiz gelsene önemli aslinda

bende öyle düşünüyorum boşuna sesimi çıkarsam arada ben kötü olcam gibi geliyor
Yarın öbür gün anne baba ölünce hiç bir şey yapamazsınız kaynınız da zamanında ben bunu yapacağımı söylemiştim o kadar masraf ettim kendim yaptım abi sen karşı değildin sen mi vardın ben bu evi çekip çevirirken diye sıyrılır

Back
X