- 17 Mart 2010
- 26.619
- 68.241
- 1.123
- Konu Sahibi pokuhantes
-
Bu dediğiniz bu ülkede olur mu sizce?İmar izni gerekmiyor mu böyle ev birleştirmek için duvar vs yıkılmıyor mu yahut içerden dışardan kapı açmak her ne ise.
İki gün sonra izinsiz birleşti diye evler evinizi yıkarlar mı.
Kolonları kesilen binaların yıkımı gibi.
İyice araştırıp emin olmadan işlem yaptırmayın bence.
Japonya da yangın riskine karşı ince olan duvarları olan binaları yıkıp yenisini yapıyorlar.Bu dediğiniz bu ülkede olur mu sizce?
Keşke olsa keşke yıksalar böyle yapıları ama nerede?
kayinpeder ölünce orası satılır parası paylaşılır.aile binası olduğu için kayınvalidemler de kiracı istemiyor, arsa ve yapılan evler tek tapuda oda kayınbabamın üstüne, yukardaki evde boş duruyor, yani o evle ilgili bazen konuştuğumuzda eşim zamanında ben yatırımı oraya yaptım ora bizim güvencemiz diyordu, dün birden bu konu geçti eşim dahil kayınvalidem kayınbabam kimse bişey demedi orası sizin değil vs diye bende şaşırdım sadece eşime fikrini sorduğumda olabilir yaptırsın nolcak vs dedi ben de konuyu kapattım ama kafamın içinde bi yerler kurcalıyor.
Ya şimdi onu dicektim bu konudaki herkes neden bu kadar pasifEşimle aram bozulursa bozulsun, kıyameti koparırım.
Kesinlikle gönlümüzden geçen bu. Ama milletimize de çok iş düşüyor. Sadece yetkililerle olmaz o işler. İnşallah o güzel günleri de görürüzJaponya da yangın riskine karşı ince olan duvarları olan binaları yıkıp yenisini yapıyorlar.
Olsun bence artık önlem alınsın. Kimse ölmesin.
Bizimde teras kat iki daire birleşik. Ayıralım denmişti. İyi ki ayırmadık diyorum. Aff maf ayağına yapıyorlar binalarda saçma tasarruflar.
Hani orası bizim güvencemizdi öyle demiştin diyin. Çocuklarımız için dededen kalan bir yerleri olmasın mı? Niye ordan biz çıkartılıyoruz bunu istemiyorum lütfen buna fırsat verme diyinaile binası olduğu için kayınvalidemler de kiracı istemiyor, arsa ve yapılan evler tek tapuda oda kayınbabamın üstüne, yukardaki evde boş duruyor, yani o evle ilgili bazen konuştuğumuzda eşim zamanında ben yatırımı oraya yaptım ora bizim güvencemiz diyordu, dün birden bu konu geçti eşim dahil kayınvalidem kayınbabam kimse bişey demedi orası sizin değil vs diye bende şaşırdım sadece eşime fikrini sorduğumda olabilir yaptırsın nolcak vs dedi ben de konuyu kapattım ama kafamın içinde bi yerler kurcalıyor.
Ben inadına iki eşya atıp arada gider kalırdım. Değişiklik oluyor bizede boş dutacağına derdim kayın aileyedeeşim kıyamıyor pasif kalıyor biz zaten oturmuyoruz diyor diyor da diyor
Haklısınız ama çocuklar işin içine girince öyle olmuyor. İnsan evlatlarının geleceğini de düşünüp ona göre davranmalı. Yani eşi burda kendi ailesini düşünmeli ve dünyanın türlü hali var ilerde gerekebilir diye kendi hakkını korumalıİşte aslında dert de edinmemeniz lazım ama bizim kadınımız çok sever eş ailesinin mal varlığı hakkında beyanda bulunmayı kafaya takmayı. Sonuçta evi biz almadık yıllarca çalışıp, kime ne kadar kalacak kim o malla ne yapacak bizi alakadar etmemesi lazım
Çocukların geleceği kaynana kayınpeder malına mı kaldı? Karı koca çalışıp sağlayacaklar güvenceyi. Onun bunun malını dert edinmenin anlamı yok. Gelirse ekstradır, gelmezse gelmez. Zaten bina tek tapu, anne baba ölünce o zaman bölüşecekler zaten kanun kararıyla eşit bir şekilde. Tabi çakal kayınbirader bir yolunu bulup kendi üzerine almazsaHaklısınız ama çocuklar işin içine girince öyle olmuyor. İnsan evlatlarının geleceğini de düşünüp ona göre davranmalı. Yani eşi burda kendi ailesini düşünmeli ve dünyanın türlü hali var ilerde gerekebilir diye kendi hakkını korumalı
Şöyle anlatayım kayınbabamlar zamanında tek katlı kendilerine ev yaptırmışlar. Daha sonra iki kardeş üstüne kendilerine birer kat ev çıkmışlar. Yanı ilk günden 3 katlı yapılan bir ev yok ama biz orda oturmadığımız için kaynım olağan bi şekilde evini dubleks yapacağını söyledi canımı sıkan durum bu zaten yoksa asla kimsenin malında mülkünde gözüm yokİşte aslında dert de edinmemeniz lazım ama bizim kadınımız çok sever eş ailesinin mal varlığı hakkında beyanda bulunmayı kafaya takmayı. Sonuçta evi biz almadık yıllarca çalışıp, kime ne kadar kalacak kim o malla ne yapacak bizi alakadar etmemesi lazım
bende böyle düşünüyorum gerçekten kimseye güvenerek evlenmedim kimseye güvenerekte çocuk yapmam ha şu var eğer evlat ayırıp farklı şeylerle karşılaşırsam da bugün sustuklarımın hepsini acısını fitil fitil çıkarırım bugünün yarını varÇocukların geleceği kaynana kayınpeder malına mı kaldı? Karı koca çalışıp sağlayacaklar güvenceyi. Onun bunun malını dert edinmenin anlamı yok. Gelirse ekstradır, gelmezse gelmez. Zaten bina tek tapu, anne baba ölünce o zaman bölüşecekler zaten kanun kararıyla eşit bir şekilde. Tabi çakal kayınbirader bir yolunu bulup kendi üzerine almazsa
Kaçak kat mı çıkmışlar bir de, e katların izni var mı ödendi mi?Şöyle anlatayım kayınbabamlar zamanında tek katlı kendilerine ev yaptırmışlar. Daha sonra iki kardeş üstüne kendilerine birer kat ev çıkmışlar. Yanı ilk günden 3 katlı yapılan bir ev yok ama biz orda oturmadığımız için kaynım olağan bi şekilde evini dubleks yapacağını söyledi canımı sıkan durum bu zaten yoksa asla kimsenin malında mülkünde gözüm yok
Ee depreme dayanıklı mı ki? Üstüne sonradan çıkılmış katlar güven vermedi hiç.Şöyle anlatayım kayınbabamlar zamanında tek katlı kendilerine ev yaptırmışlar. Daha sonra iki kardeş üstüne kendilerine birer kat ev çıkmışlar. Yanı ilk günden 3 katlı yapılan bir ev yok ama biz orda oturmadığımız için kaynım olağan bi şekilde evini dubleks yapacağını söyledi canımı sıkan durum bu zaten yoksa asla kimsenin malında mülkünde gözüm yok
İyi de o kp kv nin malları diğer kardeş tarafından kurnazlıkla ele geçiriliyor. Ben buna kızarım şahsen. Böyle bir durum olmasa kv kp nin malı beni hiç ilgilendirmez. İsterse satsın yesinler parayı.Çocukların geleceği kaynana kayınpeder malına mı kaldı? Karı koca çalışıp sağlayacaklar güvenceyi. Onun bunun malını dert edinmenin anlamı yok. Gelirse ekstradır, gelmezse gelmez. Zaten bina tek tapu, anne baba ölünce o zaman bölüşecekler zaten kanun kararıyla eşit bir şekilde. Tabi çakal kayınbirader bir yolunu bulup kendi üzerine almazsa
Nasıl olsa çocukları olmaz hepsi bizimkilere kalsın düşüncesindeler..kendilerinde bunu hak görüyorlar ve bu yüzden rahatca at koşturuyorlar..k.v ile k.p de herşey kayninizin çocuklarına geçsin istiyor gibi,hatta eşiniz de.. inşallah bir evladıniz olur,olmuyor diye kendinizi şartlandirmayin...allah huzurunuzu bozmasın.Ben oturmak istemiyorum altta eltim var ve pek anlaşamayız standart anlaşmalardan değil bizim çocuğumuz olmuyor ve eltim sürekli üstüme oynuyor aleni bi şekilde. Kaynımda evi dubleks yapma düşüncesinde ama eşim razı kendisi bilir cidden mecalim yok savaşmaya sadece biraz dertleşmek istedim burada
Eşiniz neden kendisine yolunacak kaz muamelesi yaptırıyor ya? Tam insana kafayı yedirtmelik cinsten.yani bilmiyorum tepki göstermeli miyim, nişanlıken de eşimle kaynım ortak araba almıştı biz evlenmeden kaynım arabayı satıp kendine araba almıştı şimdi de aynısını eve yapmak istiyor. bazı arkadaşlarıma anlattım herkes farklı şeyler söyledi bende buraya da bi yazıp akıl alayım dedim
Öyle bi düşünce içindelerse zaten Allah'larından bulsunlar , çünkü eşim kaynaklı olmuyor ve herkes biliyordu bende bunu bilerek evlendim kendi ailesi dahi bu düşüncedeyse ne diyebilirimNasıl olsa çocukları olmaz hepsi bizimkilere kalsın düşüncesindeler..kendilerinde bunu hak görüyorlar ve bu yüzden rahatca at koşturuyorlar..k.v ile k.p de herşey kayninizin çocuklarına geçsin istiyor gibi,hatta eşiniz de.. inşallah bir evladıniz olur,olmuyor diye kendinizi şartlandirmayin...allah huzurunuzu bozmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?