Akıl veren misafir

Ben kotu birsey gormedim. Mesela bulasik makinesi icine limon koy demisti isime cok yaradi. Halina leke dokulunce bulasik makinesi parlaticisi ile sil demisti bir abla cok isime yaradi. Yani bana verilen yontem gercekten pratikse cok hosuma gider. Ama kimide sirf konusmak icin konusuyorsa yaparm yine pratik gelmiyorsa bende ona gidince derim yani isime pek yaramdi ben baska yontem buldum boyle daha kolay oluyor boyle yap derim.

Lekenin üstüne mi dokuyoruz parlaticiyi suya karıştırarak mi

Böyle şeyler beni rahatsız etmez.
Küçük büyük demem.
Herkesten öğrenebileceğim bir şey vardır diye düşünürüm.
Öyle mi?
Daha iyi madem deneyeyim der gerçekten bir sefer denerim.
Belki gerçekten memnun kalacaksınız.
Hayatınızı kolaylaştıracak bir şey belki.
Sinir yapmayın boşuna..

Katılıyorum. Mesela sarı bezden gerçekten çok zor çıkar kahve :D

İyi aksamlar. Eşimin arkadaşı ve eşi geldi misafirliğe erkekler salonda oturdu. Biz de arkadaşın eşiyle birlikte mutfakta oturduk. Samimi biri ama sürekli bana şunu şöyle yaparsan iyi olur diye şeyler söyledi. Mesela kahve dokulmustu. Ocağa onu sarı bezle alma peçeteyle al daha iyi olur. Bulaşık makinesine sıralarken bardakları şöyle koy ben öyle yapıyorum. Bulaşık makineni şöyle temizle diye şeyler. Ben bu durumdan hoşlanmadım misafir diye bisy demedim ben mi abartıyorum siz böyle bir durumda ne hissederdiniz.
Hic abartmiyosun ne o oyle bisey bilmiyosun deme havalari sizin ev sizi baglar

İyi aksamlar. Eşimin arkadaşı ve eşi geldi misafirliğe erkekler salonda oturdu. Biz de arkadaşın eşiyle birlikte mutfakta oturduk. Samimi biri ama sürekli bana şunu şöyle yaparsan iyi olur diye şeyler söyledi. Mesela kahve dokulmustu. Ocağa onu sarı bezle alma peçeteyle al daha iyi olur. Bulaşık makinesine sıralarken bardakları şöyle koy ben öyle yapıyorum. Bulaşık makineni şöyle temizle diye şeyler. Ben bu durumdan hoşlanmadım misafir diye bisy demedim ben mi abartıyorum siz böyle bir durumda ne hissederdiniz.
Kadının tarzı bu bence sana ozel Yapmamistir toplumun geneli akıl vermeyi seviyor he He der gecerdim

Ne ufacık ve anlamsız şeyler yahu , bir insanın bunu kafaya takması için nasıl bir boşlukta olması lazım acaba :110:

Bir anı canlandı gözümde.
Yeni evliyken eşimin kuzeni gelmişti. Yemek falan yendi bulaşıklara yardıma geldi. Gayet normal.
Sanki hayatımda ilk defa evlenince makine görmüşüm gibi "bana bırak ben yapayım daha çabuk yaparım" dedi. "Gerek yok" falan derken
"bana bırak işte ben 7 yıllık ev hanımıyım daha pratiğim" falan dedi. Ama ne ısrar.

Sanki düğün yemeği bulaşığı. Amaç tecrübe kasmak :deli:
Sanırsın bardağı benim gibi kapamak yerine lavabodan fırlatıyor :işsiz:

Sinirlendim "ayşe bırak tamam ilk defa mı makine gördüm? otur sen" dedim. Ses tonumdan anladı sustu. Yani tavır iticiydi. Yoksa ben de işime yarayacak bir şey duysam "aaa iyiymiş" derim kullanırım :)

Hayır istediği o tatmini yaşatmak da istemiyorum ben de az değilim. Bulaşık makinesine eğilmiş bir kaç saniye güç gösterisi yaptık :confused:

Ben de kalkıp birinin makinesine bulaşık yerleştiririm ama böyle değil.

Bazı şeylerin pratik yolu biliniyorsa söylenir ama bu şekilde değil. Konusu açılırsa "ben böyle yapıyorum" diye anlatılır..
Arkadaşınız da bilmişlik taslamak için gereksiz konuşmuş. Çok da takma. İstemediğin halde müdahale edip eyleme geçerse "ben hallediyorum sen geç otur" de..

Mevzu ev işiyse direk itelerim ben ya. :KK70: Kendi evimde düzenim var ve misafir sonuçta diye kimseye is vermem, yardım beklemem ama illa yapacagim diye kendini parcaliyorsa bu kadar ben olsam yaptiririm gider. :KK70:
Başkasının evinde kalabalıksak kendi yediğim içtiğimi toplarım o kadar.

Eltimlerle kvnın evindeydik, ben daha yeni evliyim ozamanlar. Yemekler yendi neyse bu eltim başladı hemen mutfağa, bulasiklara hizli hizli hiç umrumda olmadı yaktım sigarayı oturdum. :KK70: bi tane tabağa dokunmadan.
Ev işini çok bilince veya hızlı yapınca noluyorsa.

Herkes tavsiye verebilir ister ev işi ister başka bi şey. Gocunmam. Ama bizim kadınlar nedense karşı taraf ne dediyse kötü niyetli algılıyor, ukalalık yaptığını düşünüyor. Hele de konu ev işiyse. Sanki herkes ev işini diğerinden daha iyi yaptığını ispat etmek zorunda.

Back
X