• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım almıyor

Sizin gibisini daha önce hiç görmemiştim ahlaki ve milli degerleriniz için gerçekten tebrikler
Herkes elinden geldiği kadar çalıyor işte.
Memurum, geçen isyerinde çalışan temizlik personeli geldi 1 top kağıt istedi çocuğunun okulundan istemişler, o günden beri konuşmuyorum kendisiyle. O devletten 1 top kağıt çalabiliyor onun peşinde, elinde daha başka fırsat olsa onu degerlendirecek demek ki

kapanmadan önce valiliğe gitmiştik eşimin bir işi için, orada kadının biri yardımlaşmaya başvurmak için kavga ediyordu görevliyle.görevli 3000 geliriniz var başvuramazsınız diyor, kadında banane, ben 2000i direkt krediye veriyorum elimde 1000 kalıyor, yetmiyor diyordu. 650 liradan fazla geliriniz varsa olmaz diye ikna etmeye çalışıyordu kadını. kocasıda boşver onu direkt valiye çıkalım o dinler bizi diyordu.
gerçekten ihtiyacı olana çıkmıyor bu yardımlar bizim gibi sistemi bozuk ülkelerde. üniversite zamanı burs başvurularında da aynısı oluyordu çok net hatırlıyorum. ben ikinci üniversiteyi okurken burs almıştım ama iyi puan yaptığım içindi, hep durumu iyi olanlara çıkıyordu. ailesinden aldığı para yettiği halde bursa başvurup birikim yapanları bile gördüm.

İhtiyacı olmayan birine o yardım parası nasıl çıkıyor?
Şöyle söyleyeyim , daha önceki yorumlarda öğrencim için görüştüğümüzü yazmıştım. Her ilde uygulama farklıdır belki bilemem ama biz gittik görüşmeye, karşımıza bir amir çıktı. Durumu anlattık, adam Allah Allah öyle bir aileye nasıl yardım yapılmaz falan dedi ( öğrencimin annesi alıyormuş daha önce, sonradan kesmişler parayı)
Sonra adam evlere gidip tespit yapan bir memuru çağırdı, olayı anlatıp dosyaya baktılar. Memur dedi ki aaa kesmiş miyiz, neyse düzeltelim.
Bakın aylarca o kadıncağız kira ödeyemedi, biz öğretmenleri olarak çocuğun gıdasını, ev kirasını falan karşıladık ama bu olay sadece bir memurun aaa tüh demesiyle oluveriyormuş. Kısaca o memura bir selam gönderen herkes de parayı alabilir bu durumda, adam kafasına göre kesiyor ödüyor. Bu kadar basit.

Sosyal destek alan kimler duydum gerçekten ihtiyaçları olmadığı halde.
Ayrıca eşinizin başvurup kv-kp çıkması diye bir şey yok. Eşiniz kendisine çıkan yardımı onlara verecek ya da baştan belliydi oraya gideceği zaten.

Şöyle söyleyeyim , daha önceki yorumlarda öğrencim için görüştüğümüzü yazmıştım. Her ilde uygulama farklıdır belki bilemem ama biz gittik görüşmeye, karşımıza bir amir çıktı. Durumu anlattık, adam Allah Allah öyle bir aileye nasıl yardım yapılmaz falan dedi ( öğrencimin annesi alıyormuş daha önce, sonradan kesmişler parayı)
Sonra adam evlere gidip tespit yapan bir memuru çağırdı, olayı anlatıp dosyaya baktılar. Memur dedi ki aaa kesmiş miyiz, neyse düzeltelim.
Bakın aylarca o kadıncağız kira ödeyemedi, biz öğretmenleri olarak çocuğun gıdasını, ev kirasını falan karşıladık ama bu olay sadece bir memurun aaa tüh demesiyle oluveriyormuş. Kısaca o memura bir selam gönderen herkes de parayı alabilir bu durumda, adam kafasına göre kesiyor ödüyor. Bu kadar basit.
Ee bu memur işine devam edecek öyle mi? Yani ben gerçekten anlamıyorum inanın. Apaçık görevi kötüye kullanma değil mi bu? Evlere gidip tespit yapmıyor, ya da yapması gerekenin bir kısmı kadar yapıyor? Hatta muhtaçtan kesip belki de eşine dostuna bağlatıyor... Her durumda korkunç :kızgın: :kızgın: :kızgın:

Herkes ne demek istediğinizi anladı aksi olsa ilk cümleniz ihtiyaç olsun olmasın demezdiniz dimi. Biz buna çevir gazı yanmasın diyoruz neyse

ihtiyaç olsun olmasın dememdeki devletin verdiği paradan bahsetmiyorum tabikiii ,
ama herkese herşeyi anlatamıyorsun tabiii

ihtiyaç olsun olmasın dememdeki devletin verdiği paradan bahsetmiyorum tabikiii ,
ama herkese herşeyi anlatamıyorsun tabiii
İhtiyaç olsun olmasın o para çıktıysa hakkımdır dediniz. İhtiyacım olmasada botoks yaptırırım dedınız millet burda salak değil beş yaşındaki çocuk bile şu cümleden ne anlattığınızı anlar. Neyse daha uzatmaya gerek yok

Beni alıntılayıp ‘ülkeyi satmışım gibi davranmayın’ demişsiniz, sağolsunlar bazı arkadaşlar cevap vermişler.
Bana göre haksız kazanç elde etmenin, usülsüzlüğün, yolsuzluğun küçüğü/büyüğü olmaz.
1 TL de haram 1milyon TL de.

Ama siz de kendinize göre haklısınız.
Hamuduyla götüren siyasilere bakınca 1100 TL
ne ki?

Back
X