Ya öyle değil işteEvinizde hala aldiklarinizi koyacak yer var mi?çok eşya çok bunaltici
Ya atandığımın ilk yılları zaten hep borç verdim yaklaşık 1 yıldır çok alışveriş yapıyorum o da dediğim gibi ihtiyaç ama işte birden alınca da kendimi parasız bırakıyorum6 yıldır içinizde kalan ukdenin artık geçmiş olması gerekmiyor mu? Gönlünüzce harcamışsınız şimdi biraz tutumlu olmanın vakti bence. İzleyeceğiniz yol belli, ihtiyaç dışı bir şey almayacaksınız artık. Bir miktar kumbara gibi bir yerde tutun. Çok çok istediğiniz bir şey olursa yine onunla alırsınız. Bunun için bir limit belirleyin ayda max 100 lira gibi mesela.
İkiz kızlarım var evetAlacağınız şey ihtiyaç değil de lüks içinse her almaya yeltendiginizde "bunu alırsam sonradan çok uzulecegim, boşa masraf olacak" diye içinizden tekrarlayin.
Merak etmeyin bunu çoğumuz yapıyoruz ama devir ekonomi devri. Her şeyin fiyatı katlanarak artıyor. Sanırım aynı zamanda bir annesiniz de. Her şeyden önce cocuğunuzun geleceği için tasarruflu olmalısınız.
1000 tl yetmez bu pahalılıkta insan gibi yaşamaya.bir pantolon olmuş 200 tl en az bir bot olmuş 500 tl.dışarda avm de en ucuz mönü olmuş 35 40 tlkrediyi ödediniz diyelim.
1000 tl gibi kendinize ayırın kalanı ile 2 gram 3 gram ne oluyor sa altın hesabı açıp altın alın.
veya fiziki olarak gidin alın.
böylece hemen bozduramaz birikime başlarsınız.
ya ben örnek verdim 1000 olmaz da 1500 2000 olur ama mutlaka kenara da ayırmalı.1000 tl yetmez bu pahalılıkta insan gibi yaşamaya.bir pantolon olmuş 200 tl en az bir bot olmuş 500 tl.dışarda avm de en ucuz mönü olmuş 35 40 tl
onda haklısınız kendisine ben de yazdım en aşağı 1000 tl kalmalıydı birikime diyeya ben örnek verdim 1000 olmaz da 1500 2000 olur ama mutlaka kenara da ayırmalı.
Şimdi düşündüm bir tane süzgecim var, 9 senedir ikinciye ihtiyaç duymadım.Ya öyle değil işte
Mesela 8 yıla kadar da yaz kış evimde kilimler vardı yerde
2 odamın perdesi vardı diğerlerinin yoktu diye kapıları kapalıydı hep ya da plastik 1 tane süzgecim vardı sıcak soğuk herşeyde onu kullanırdım yani gerçekten alamamaktan alınmamış ihtiyaç olan şeyleri alıyorum öyle evim tıklım tıkış değil ihtiyaç olup zamanında almadıklarımızı alıyorum
Ahh keşke böyle olsam yıllarca pazar kilimleri ile yaz kış oturdum hem de doğunun karında kışında
kişiden kişiye değişir zaten bu harcamalar.biz büyükşehirdeyiz her yer her yere uzak.benzin masrafımız çok fazla.ama küçük şehirdeki aile bizim 1 haftalık benzinimizi 1 ay kullanıyor.küçük yerlerde komşuluk var akraba ilişkileri var bahçeleri vs var.büyük şehirde tek eğlence sinema avm tiyatro spor salonu.e onlarda tuzlu tutuyor gidince.okul masrafları bile bölgeden bölgeye değişiyor.aynı kolej mesela doğuda 25 binken büyük şehirde 60 binBende çalışıyorum 4500 gibi maaşım tabi zamsız hali.
2500 gibi koyuyorum her ay kenara.
Çünkü faturalar ve ev giderleri gezme dışarı eğlence alışveriş eşimde.
cocuğum un servis yemekhanesi bende.
Pandemi den dolayı dışarda yemeyi bayağı azalttık...
AVM falan pek tercih etmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?