Asla lüks değil yani takılarım yoktur ekstra fincan takımlarım yemek takımlarım yoktur ama tamamen parasız kalmak da üzüyor işteİhtiyaç alıyormuşsunuz, çok normal değil mi?
Gereksiz bir şey almadığınızdan eminseniz rahatsız olacağınız bir şey yok, ayrıca 5bin aman aman bir para değil.
Kuaför parası istemek zor gelmemeli bence, eş yani.
Bu gibilerin kıymeti var canım benim,bizim gibilere cevap Yapmasayın....Ahh keşke böyle olsam yıllarca pazar kilimleri ile yaz kış oturdum hem de doğunun karında kışında
rahmetli annaannem derdi kiBu gibilerin kıymeti var canım benim,bizim gibilere cevap Yapmasayın....
Bende büyükşehirdeyim bahçe vs yok yani bizdede herşey parayla...kişiden kişiye değişir zaten bu harcamalar.biz büyükşehirdeyiz her yer her yere uzak.benzin masrafımız çok fazla.ama küçük şehirdeki aile bizim 1 haftalık benzinimizi 1 ay kullanıyor.küçük yerlerde komşuluk var akraba ilişkileri var bahçeleri vs var.büyük şehirde tek eğlence sinema avm tiyatro spor salonu.e onlarda tuzlu tutuyor gidince.okul masrafları bile bölgeden bölgeye değişiyor.aynı kolej mesela doğuda 25 binken büyük şehirde 60 bin
Aynen biz de şuan doğuda ama büyük bir şehirdeyiz okula gitmek için araç tuttuk aylık ona da 1250 veriyoruzkişiden kişiye değişir zaten bu harcamalar.biz büyükşehirdeyiz her yer her yere uzak.benzin masrafımız çok fazla.ama küçük şehirdeki aile bizim 1 haftalık benzinimizi 1 ay kullanıyor.küçük yerlerde komşuluk var akraba ilişkileri var bahçeleri vs var.büyük şehirde tek eğlence sinema avm tiyatro spor salonu.e onlarda tuzlu tutuyor gidince.okul masrafları bile bölgeden bölgeye değişiyor.aynı kolej mesela doğuda 25 binken büyük şehirde 60 bin
Para biriktirmek istediğini başta koymazsan asla birikmeyen birşey.Merhaba, herkese iyi seneler öncelikle.
Benim derdim parayı yönetememek
Çalışıyorum öğretmenim ek ders dahil 5bin küsür elime para geçiyor ama daha ayın yarısına varmadan tüketiyorum karşılığında parasız kalıp kuaför paramı eşimden istiyorum o da verirken ya bırakmayı unutuyor ya laf ediyor (haklı) paranı biraz elinde tut vs
Şimdi zaten 2.500 krediye veriyorum (ev)
Eşim de evin diğer tüm giderlerini karşılıyor
Ben kalan paramı ne mi yapıyorum ?
Yıllarca (eşim asgari ücret aldığı için) içimde ukde kalan ne var ne yok gördükçe alıyorum
Bu bir tablo da oluyor tencere takımı da kıyafet de.Alırken çok mutlu oluyorum hoşuma gidiyor ama sonra böyle daha ayın ortasında sıfır kuruşla kalmak çok zoruma gidiyor,her defasında da artık yapmayacağım diyorum yine yapıyorum yani o ihtiyacı ertelersem sanki pahalı olacak ve almaktan vazgeçeceğim diye korkuyorum.
Birkaç defa para çekip cüzdanıma attım bunları kişisel ihtiyaçlarım için ayıracağım dedim ama gelin görün kartlardaki param tükenince onu da harcadım.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?
Çalışan bir kadın olarak artık eşimden para almak istemiyorum (14yıllık evliyim 6yıldır çalışıyorum ama hala ondan kuaför paramı aldığım oluyor)
Bu da beni üzüyor.
ev almakla çok iyi yapmışsınız şimdilerde mümkün değil.6 ayda 2 ye katlandı fiyatlar .faturalar zaten el yakıyorlar.kıyafetlerin vs de hem kumaş kaliteleri çok düştü hem de fiyatları astronomik oldu.Bende büyükşehirdeyim bahçe vs yok yani bizdede herşey parayla...
Haklısınız mazot da çok büyük kalem maalesef.15 lt mazota 200 tl vermiş eşim dün.zoruna gidiyor insanın.
Allah'tan ev kendimizin yoksa kenara para koymak mucize.2000 civarı evler artık buralarda da
Bence zararı yok almalısın. Biz de parasız olduğumuz ilk yıllarda yarım yamalak yaşadık. Evimin perdeleri ilk 5 sene ikinci elden aldığım sigara delikli perdelerdi. Alamadığım şeylerin çoğunu eşim de atanınca aldık. Mesela ilk 5 sene tencere takımım yoktu bimden bi iki tane almış idare ediyordum onları aldık başka ev eşyaları vs aldık. Bu tür ihtiyaçları sadece sen ödememelisin. Perde alırken eşini de haberdar et ki paranın nereye gittiğini bilsin.Ya öyle değil işte
Mesela 8 yıla kadar da yaz kış evimde kilimler vardı yerde
2 odamın perdesi vardı diğerlerinin yoktu diye kapıları kapalıydı hep ya da plastik 1 tane süzgecim vardı sıcak soğuk herşeyde onu kullanırdım yani gerçekten alamamaktan alınmamış ihtiyaç olan şeyleri alıyorum öyle evim tıklım tıkış değil ihtiyaç olup zamanında almadıklarımızı alıyorum
Maaşıniz yatınca 1000 lirasını unutun . Halı falan almışsınızdir artık. Kahve fincanı bir şey olsa yetiyor. Yani birde sürekli yeni modeller çıkıyor. Hangi birini alacaksinkz.Fazla mutfak eşyası kalabalıktan başka birşey değil ki. Bir tane suzgecim var mesala yeterli , günlük tabaklarım 8 tane ,evde 4 kişiyiz yetiyor bize.Merhaba, herkese iyi seneler öncelikle.
Benim derdim parayı yönetememek
Çalışıyorum öğretmenim ek ders dahil 5bin küsür elime para geçiyor ama daha ayın yarısına varmadan tüketiyorum karşılığında parasız kalıp kuaför paramı eşimden istiyorum o da verirken ya bırakmayı unutuyor ya laf ediyor (haklı) paranı biraz elinde tut vs
Şimdi zaten 2.500 krediye veriyorum (ev)
Eşim de evin diğer tüm giderlerini karşılıyor
Ben kalan paramı ne mi yapıyorum ?
Yıllarca (eşim asgari ücret aldığı için) içimde ukde kalan ne var ne yok gördükçe alıyorum
Bu bir tablo da oluyor tencere takımı da kıyafet de.Alırken çok mutlu oluyorum hoşuma gidiyor ama sonra böyle daha ayın ortasında sıfır kuruşla kalmak çok zoruma gidiyor,her defasında da artık yapmayacağım diyorum yine yapıyorum yani o ihtiyacı ertelersem sanki pahalı olacak ve almaktan vazgeçeceğim diye korkuyorum.
Birkaç defa para çekip cüzdanıma attım bunları kişisel ihtiyaçlarım için ayıracağım dedim ama gelin görün kartlardaki param tükenince onu da harcadım.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim ?
Çalışan bir kadın olarak artık eşimden para almak istemiyorum (14yıllık evliyim 6yıldır çalışıyorum ama hala ondan kuaför paramı aldığım oluyor)
Bu da beni üzüyor.
5 yaşına gelmişler neredeyse elbette ihtiyaç odaları olması rahat yatakları olması.oyuncak ta psikolojik ve gelişimsel ihtiyaç kitap ta dışarda bir şeyler yemekte.evde yiyin diyen oldu bize de.e dedim hep evde kalacaksak cezaevinde yaşamaktan ne farkı var?orada da var yemek tv yatakAynen biz de şuan doğuda ama büyük bir şehirdeyiz okula gitmek için araç tuttuk aylık ona da 1250 veriyoruz
Bi de bahsettiğiniz eğlence de ayda bir kere bile olsa gidişi dönüşü aldığın yediğin 400-500 oluyor
Yani ihtiyaç dediğim şeylerden kısmak istiyorum ya da ertelemek onlar da cidden almadıkça gün gün artıyor
Mesela kızlarım 4ünü bitirdi onlara artık yatak alalım dedik geçen yıl almadık erteledik bu yıl aldım 3 bin kiraz zararla..
İhtiyaç değil mi yani
Çevremdeki bazı insanlara göre kızlara yatak almamız saçmaydı erkenmiş
İlla bürgün alınacaksa o şey ihtiyaç değil midir hele ki her geçen gün artacak bişeyse..
İşte demek istediğim aynen buBence zararı yok almalısın. Biz de parasız olduğumuz ilk yıllarda yarım yamalak yaşadık. Evimin perdeleri ilk 5 sene ikinci elden aldığım sigara delikli perdelerdi. Alamadığım şeylerin çoğunu eşim de atanınca aldık. Mesela ilk 5 sene tencere takımım yoktu bimden bi iki tane almış idare ediyordum onları aldık başka ev eşyaları vs aldık. Bu tür ihtiyaçları sadece sen ödememelisin. Perde alırken eşini de haberdar et ki paranın nereye gittiğini bilsin.
Ve şimdi 5 bin tl ayın ortasına kadar yetmiyorAhh keşke böyle olsam yıllarca pazar kilimleri ile yaz kış oturdum hem de doğunun karında kışında
ihtiyaç olmadıkça kıyafet almıyorum kendime.yazın çok aldım ama kışın almıyorum.ev almakla çok iyi yapmışsınız şimdilerde mümkün değil.6 ayda 2 ye katlandı fiyatlar .faturalar zaten el yakıyorlar.kıyafetlerin vs de hem kumaş kaliteleri çok düştü hem de fiyatları astronomik oldu.
2500 tl sini krediye veriyor.ilginç değilVe şimdi 5 bin tl ayın ortasına kadar yetmiyor
İlginç
Kuaför parasını bile eşinizden alıyorsunuz
İlginç
ama sizinki gerçekten ihtiyaçmış kendinizi suçlamayın.İşte demek istediğim aynen bu
Yıllarca yarım yamalak yaşamışım şimdi alıyorum
Hem 2500 tl eve ödüyomuşsun bu bir birikim. Çocuklarına ev almışsın ödüyosun. Bence onlara bir de birikim hesabı açmalısın bireysel emeklilik gibi olabilir aylık çekilsin otomatik. 500 oraya ver. 2000 ile de ihtiyaçlarını listele öncelik sırası yap ve al. Eşin ne kadar masraf yapıyor aylık?İşte demek istediğim aynen bu
Yıllarca yarım yamalak yaşamışım şimdi alıyorum
Çoğu insanın ülkemizdeki aylık geliri 2500 tl nin altında2500 tl sini krediye veriyor.ilginç değil
Zaten artık son zamlardan sonra faturalardan elimize bir şey kalmayacak gibi. Alamamaya alışsak iyi olacak.Ya atandığımın ilk yılları zaten hep borç verdim yaklaşık 1 yıldır çok alışveriş yapıyorum o da dediğim gibi ihtiyaç ama işte birden alınca da kendimi parasız bırakıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?