Yazdıklarımın Hepsini okusaydınız ilginç gelmezdiVe şimdi 5 bin tl ayın ortasına kadar yetmiyor
İlginç
Kuaför parasını bile eşinizden alıyorsunuz
İlginç
İnşallah deneyeceğimama sizinki gerçekten ihtiyaçmış kendinizi suçlamayın.
bende 13 sene kullandığım koltuk halı,beyaz eşya hep değiştirdim geçen sene.kırılmıştı koltuklarım
perdelerimi de daha bu sene değiştirdim.
ama yinede atmaya çalışın kenara .
Siz konuyu okuduğunuza emin misiniz ?Çoğu insanın ülkemizdeki aylık geliri 2500 tl nin altında
Bir kişi değil aileden bahsediyoruz cey
2500 bana yetmiyor kuaför paramı bile eşimden alıyorum demek bilmem tuaf hissettiriyor
Aylık geliri bunun çok çok üzerinde olanlarda var lakin halkı açlık sınırına gelmiş bir yerde bu konu!
Üzücü
Bunca yıl onlarsız yaşayabildiyseniz gerçek ihtiyaç değillermiş.Ya öyle değil işte
Mesela 8 yıla kadar da yaz kış evimde kilimler vardı yerde
2 odamın perdesi vardı diğerlerinin yoktu diye kapıları kapalıydı hep ya da plastik 1 tane süzgecim vardı sıcak soğuk herşeyde onu kullanırdım yani gerçekten alamamaktan alınmamış ihtiyaç olan şeyleri alıyorum öyle evim tıklım tıkış değil ihtiyaç olup zamanında almadıklarımızı alıyorum
Yakında dahada zorlanacaksınızYazdıklarımın Hepsini okusaydınız ilginç gelmezdi
Çocuğuma yatak alıyorum yerime halı alıyorum diyorum bunlar ihtiyaç diyorum
Lüks mü bunlar ?
Sadece hepsini bir seferde almaya kalkıştığım için (geçen yıl almadığım yatağı bu yıl 3bin TL zararla aldım) yetmiyor param diyorum
Ciddi misiniz?Bunca yıl onlarsız yaşayabildiyseniz gerçek ihtiyaç değillermiş.
Biz de emek verip kazanıyoruz yatarak kazanmıyoruz üstüne okulunu okuduk.
Yani bi zahmet biz daha çok kazanalım sadece harcamayı bilmek istiyorum ihtiyaç olsa bile kendimi frenlemek
Yani müneccim olmadığımdan kalorifer var mı? Bulunduğunuz yerin iklimi ne bilemedim tabi. Ama zaten halıları değil tabak çanağı kastetmiştim. Çok eşya çok yüktür. Paranızı çar çur etmeyin. Yarın oburgun ne olacağı belli değil. Yine aynı zorlukları hatta fazlasını çekersiniz. Altın falan alın maaşı alir almaz.Ciddi misiniz?
Siz karın dizlere kadar yağdığı bir memlekette sobalı evde kilimle Yaşar mısınız ?
Yoksa elinizde para olsa hemen alır mısınız ?
Fizyolojik ihtiyaçlardan haberiniz var mı ?
Yataklar kaç paraydı ki 3000 lira zararla aldınız?Yazdıklarımın Hepsini okusaydınız ilginç gelmezdi
Çocuğuma yatak alıyorum yerime halı alıyorum diyorum bunlar ihtiyaç diyorum
Lüks mü bunlar ?
Sadece hepsini bir seferde almaya kalkıştığım için (geçen yıl almadığım yatağı bu yıl 3bin TL zararla aldım) yetmiyor param diyorum
Perde yokmus odada. Mecburiyetten kapi kapali yasamislar. Nasil ihtiyac degilmis?Bunca yıl onlarsız yaşayabildiyseniz gerçek ihtiyaç değillermiş.
Robot süpürge :)Maaşım varken maaşım yattığı anda altın hesabına para atardım yada hemen altın alırdım.
İkizler burcuyum bir de çok kararsız kalırdım kıyafet konusunda. Bakarım ihtiyaç mı değil mi uzun süre giyebilir miyim yoksa sadece sezonluk bir ürün mü diye düşünürüm vs...
Ev eşyasına gelince atıyorum tek süzgeç yetmiyor mu? Yada 3-4 tane yemek takımımız olmadan yemek yiyemiyor muyuz?
Elbette çalışan birisiniz elinizde imkan varken evinizde de yenilemek istediğiniz şeyler olacaktır. Ancak bunu her ay belli bütçelerle ayırarak yapmak lazım. İndirim günleri çılgınlığına kapılmadan.
Yazın robot süpürge almıştık. Şu Aralık indirimlerinde süpürgemin fiyatı 2 katından fazla olmuş. İnfluencerşer bir daha inmeyecek akın kaçırmayın şöyle böyle dedi. Millet aldı. Çok ihtiyaç bir şey bile değil ama sanki zorunlu bir şey gibi...
Sonra ne mi oldu. İndirime girdi hafta içi sadece 1000 TL fark var benim aldığım fiyatla. Diyeceğim o ki kulaklarınızı da başkalarının indirim çığırtkanlıklarından kesin yoksa ihtiyaç gibi hissettiriliyor.
Gecen bi bardak beğendim. Sonra dedim kendime alsan dolapta yer yok kırılırsa biterse alırsın :)
İkiz çocuklarYataklar kaç paraydı ki 3000 lira zararla aldınız?
Daha dün çift kişilik baza başlık yatak seti baktım 2500 liraydı. Aldıklarınızın çok lüksüne mi kaçıyorsunuz acaba?
Sosyal medyam yok ama alışveriş uygulamalarının hepsi var sıkıldıkça açıp bakıyorumEk olarak telefonunuzdan alışveriş uygulamalarını silin, sosyal medyada takip ettiğiniz influencerları takibi bırakın. Fazlalık eşyalarınızı 2. El uygulamalarından satın. Unutmayın ki influencerlar ürünler için reklam ücreti alıyor. Linkledikleri listeden siz alışveriş yaptıkça da para kazanıyorlar, bu bir ‘iş’ onlar için.
Konunun başında söylemiştim aslında kaçırdınız demek kiYani müneccim olmadığımdan kalorifer var mı? Bulunduğunuz yerin iklimi ne bilemedim tabi. Ama zaten halıları değil tabak çanağı kastetmiştim. Çok eşya çok yüktür. Paranızı çar çur etmeyin. Yarın oburgun ne olacağı belli değil. Yine aynı zorlukları hatta fazlasını çekersiniz. Altın falan alın maaşı alir almaz.
Almış ihtiyaçlarını ama daha da almaya d3vam ediyor diye anladım konuyu ben. Eğer ihtiyaçlarını alıyorsa niye aklım başıma gelmiyor diye konu açsın. Kendi de şikayetçi ki konu açmış.Perde yokmus odada. Mecburiyetten kapi kapali yasamislar. Nasil ihtiyac
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?