• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aklım asla başıma gelmeyecek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok resimci girdi 😼
Siz anlamamışsınız
İki tane çocuğa aldığım toplam yatak fiyatı 6500 diyorum
Ben de tekine 3250 verdiniz diyorum. 6500 bölü 2 eşittir 3250. Hani ilkokul 3. sınıfta öğrendiğimiz bölme işlemi var ya onu kullanıyoruz böyle problemleri çözerken.

Robot süpürge :)
Benim evim eşyayla ya da giysiyle dolup taşmıyor ve inanın ben öyle sosyal medya kullanıp milletin hava cıva ettiği eşyasına imrenip alan biri değilim ki sosyal medyam bile yok
Ben sanırım öyle hissettirdim sizlere.

Benim evimde hala annemin komşularının Hediye diye getirdiği değişik tabak takımları vardı hiçbiri birbirinin aynısı değildi
En son geçen yıl kızkardeşim bunlar ne ya 60lık teyzelerin tabakları gibi kendine set alsana deyince gidip bi set almıştım yani öyle herşeyden evimde 2 tane 3 tane yok
Süzgeç örneği verdim çünkü plastik (zamanında bir milyoncu) bi tane vardı her sıcak bişey süzdüğümde eğilip bükülen bişeydi ondan Çelik bi tane almam gerekti aldım onu da bu yıl aldım 14 yılım bitmiş yetmez mi :)

Kahvaltı setleri yemek setleri gırla bardakları fincanları olan biri değilim aksine ya yok ya da en kötüsü var ve yıllarca kullanmışım artık beni idare etmiyor değiştirmek zorunda kalıyorum

Mesela şuan bana robot süpürge aşırı lüks geliyor asla alamam gibi geliyor,çünkü 8 yıl kilim silkeledim kalan yerlerimi elimle bezle sildim,8 yıldan sonra bi tane orta düzey kablolu süpürge aldım o çalışıyorken robot almak bana da eşime Fuzuli gelir,gelirimize göre.
aslında konuşulması gereken konu sizin ev için aldığınız şeylerde eşiniz ne yapıyor da siz saç boyası için para isteyince laf ediyor. ev için alınan şey eğer varsa ortak hesaptan yoksa da eşlerden birinin hesabından alınır ama bu durumda diğeri soramaz ve kuaför masrafına laf edemez

Siz konuyu okuduğunuza emin misiniz ?
Ben kalan para kuaförüme yetmiyor demişim gibi davranıyorsunuz

Ben aksine yıllarca idareli davranmışım ihtiyaç olan şeyleri bile almamışım şuan çalışıyorum param var ama yine de kuaför paramı bile eşimden alıyorum diyorum

Yani yıllarca alamadıklarımı şimdi almaya çalışınca yine parasız biriyim diyorum

Ben Lüks içindeyim millet açlık sınırında geçinmeye çalışırken ben kuaföre verdiğim paraları yettiremiyorum demiyorum

Ayrıca millet şöyle millet böyle demekten vazgeçsek
Biz de emek verip kazanıyoruz yatarak kazanmıyoruz üstüne okulunu okuduk.
Yani bi zahmet biz daha çok kazanalım sadece harcamayı bilmek istiyorum ihtiyaç olsa bile kendimi frenlemek istiyorum en azından sırayla almak isterim.
Ama elinize birşeyler geçiyor, boşa parasız kalmıyorsunuz, ihtiyaçlarınız da karşılanıyor.

Asla lüks değil yani takılarım yoktur ekstra fincan takımlarım yemek takımlarım yoktur ama tamamen parasız kalmak da üzüyor işte
Haklısınız eş ama sanki çalışan olunca artık ayıp gibi
Bütçemiz ayrı mı ki ayıp olsun.
Eşinize de bu hissi vermeyin bence.
Siz paranızı kendinize harcamıyorsunuz, eve harcıyorsunuz.
O zaman ihtiyaçların bir kısmının parasını eşinizden alın, kuaför parası adıyla istememiş olursunuz.

Gülecek bir şey yok robot süpürge için. Benim de evlenirken aldığım süpürge gayet basit düzenek bir şey. Ancak gebeliğim sürecinde eşim artık hiçbir şeye yetişmediği için almak durumunda kaldı.
Zira benim de evimde pek çok şey yoktur. Diğer insanlara kıyasla...
Hepimizin ihtiyaç düzeyi farklı.
Dolap bardak dolu derken mesela sadece 1 set aldım evlenirken. O kadar. Keza diğer tabaklarım da öyle. İkinci bir setim yoktur. Mesela 8 senelik evlisiniz, evinizi kurarken süpürge, halı dahil almamışsınız gibi bir izlenimim oldu.
Ayrıca öğretmen maaşını gayet iyi biliyorum. Bahsettiğiniz şeyler gayet alınır, edilir, taksitlendirilir.
Ben evlenmeden önce asgari ücret ile çalışıyordum. O dönem çok daha düşüktü. Ailemden ayrı yaşıyordum. Arkadaşlarımla da makul ölçüde dışarıda yeyip içtim de. Tüm beyaz eşyamı kendim aldım. Haricinde kıyafet, nevresim, züccaciye vs... Her şeyi hallettim. Borçsuz ve aileme yük olmadan evlendim. Ama planlı hareket ettim. Bence bir plansızlık hakim. Sorduğunuz için söylüyorum planlarsanız gayet alınır. Ama tüm ihtiyaçları tek seferde, tek indirim günümde almaya çalışırsanız ay ortasında kuaför parası dahi kalmaz.
Sizin evlenmeden önce alınmış herşeyiniz
(Siz almışsınız veya eşiniz)
Ben 6 yıldır çalışıyorum ilk 2 yıl tüp bebek tedavisi ile gitti hep paramız
Sonra da evin büyük ihtiyaçları yani sizin evlenmeden önce aldıklarınızı biz yeni yeni alıyoruz

Gülecek bir şey yok robot süpürge için. Benim de evlenirken aldığım süpürge gayet basit düzenek bir şey. Ancak gebeliğim sürecinde eşim artık hiçbir şeye yetişmediği için almak durumunda kaldı.
Zira benim de evimde pek çok şey yoktur. Diğer insanlara kıyasla...
Hepimizin ihtiyaç düzeyi farklı.
Dolap bardak dolu derken mesela sadece 1 set aldım evlenirken. O kadar. Keza diğer tabaklarım da öyle. İkinci bir setim yoktur. Mesela 8 senelik evlisiniz, evinizi kurarken süpürge, halı dahil almamışsınız gibi bir izlenimim oldu.
Ayrıca öğretmen maaşını gayet iyi biliyorum. Bahsettiğiniz şeyler gayet alınır, edilir, taksitlendirilir.
Ben evlenmeden önce asgari ücret ile çalışıyordum. O dönem çok daha düşüktü. Ailemden ayrı yaşıyordum. Arkadaşlarımla da makul ölçüde dışarıda yeyip içtim de. Tüm beyaz eşyamı kendim aldım. Haricinde kıyafet, nevresim, züccaciye vs... Her şeyi hallettim. Borçsuz ve aileme yük olmadan evlendim. Ama planlı hareket ettim. Bence bir plansızlık hakim. Sorduğunuz için söylüyorum planlarsanız gayet alınır. Ama tüm ihtiyaçları tek seferde, tek indirim günümde almaya çalışırsanız ay ortasında kuaför parası dahi kalmaz.
Tüp bebek yapmış konu sahibi,bu da çok masraflı göz ardı etmeyin.

Aynen öyke
Herkes kendi penceresinden bakınca anlaşılmıyor..
Cocuk yatagi konusunda yalnizca magazalara bakmissiniz herhalde. Biraz internet arastirmasi yapilsaydi daha kârlı olurdu. Ikea'da uygun fiyata bircok çeşit çocuk karyolası var. Ustelik modeller portatif. Cocuk büyüdüğü zaman uzatilabiliyor kartola boyu. 1850 tl.

Ben de tekine 3250 verdiniz diyorum. 6500 bölü 2 eşittir 3250. Hani ilkokul 3. sınıfta öğrendiğimiz bölme işlemi var ya onu kullanıyoruz böyle problemleri çözerken.
La havle
Sorun o değildi ki sorun geçen yıl ihtiyaç olan şeyi almadım o zaman ikisi 3000 iken almadım şimdi alınca zamlı oluyor o yüzden iyice batıyorum diyorum

Ayrıca ben düzgün cevap verdikçe siz üslupsuz konuşuyorsunuz düzeyleri yarıştırıyoruz da haberim mi yok ?

Sevgili meslektaşım ben de sizin gibi öğretmenim ve muhtemelen ek derslerimiz de benzer aldığımız maaş da benzer çünkü.Açıkçası bütçe yönetiminde ben de çok iyi değilim sanırım ama yine de yaptıklarımı anlatayım.İki tane kredi kartım var aylık taksitleri 2500 ya da bir tık üstü geliyor.Bunlardan evle ilgili bütün eşyayı çocuklarımın kıyafet oyuncak mobilya vesairesini ve kendi kıyafet bakım kozmetik ihtiyaçlarımı yapıyorum.Benim mobilyam vs evlendiğim zaman gayet iyiydi ama 8 senede eskiyen de oldu,koronadan sonra benim değiştirmek istediklerim de oldu o vesileyle çoğu eşyamı değiştirdim şu anda içime sinen eşyalarım var.Bunu da lüks olarak görmüyorum,okurken ya da sınava hazırlanırken maddi anlamda gördüğümden eksik kalmamak için motive ediyordum kendimi,Rabbim herkese emeğinin karşılığını versin inşallah🙏
Kartlarımı ödedikten sonra 250 tl taksitli kredim var sağlığım için mecburen çekmiştim onu ödüyorum,ayrıca bu aya kadar elektrik ve doğalgaz faturaları da bendeydi.Eşimin maaşı benden 2 bin lira falan daha yüksek ama nasıl oluyorsa ona sadece market benzin ve kendi ihtiyaçları kalmasına rağmen asla parasından artıramıyor,ben hala ekdersim yatınca ay ortasında ona yolluyorum eksiden çıksın diye.
Şu ana kadar 1 ev ve arabamız oldu,baktım ki eşim asla birikim yapamıyor 1 ay önce 25 bin kredi çekip fiziki gram altın aldım 35 gram.Aylık 1050 gibi bi para ödüyorum.Ben kendimi iyi tanıdığım için maaşı alır almaz kenara atamayacağımı biliyordum o yüzden böyle bir şey yaptım.Bütçe ayarlama ve birikim işi zor ama bir yerden de başlamak lazım.
Bir de çok uzun tuttum ama gerçekten geçtiğimiz sene kazalar ya da virüsten o kadar çok tanıdığım insan vefat etti ki,hayatımı artık kasmadan yaşamak istiyorum.Bir tane hayat verilmiş imkanlar dahilinde en güzelini yaşamak lazım✨

Sizin evlenmeden önce alınmış herşeyiniz
(Siz almışsınız veya eşiniz)
Ben 6 yıldır çalışıyorum ilk 2 yıl tüp bebek tedavisi ile gitti hep paramız
Sonra da evin büyük ihtiyaçları yani sizin evlenmeden önce aldıklarınızı biz yeni yeni alıyoruz

Tabii tüp bebek tedavisi maddi manevi zor bir süreç.
O zaman aldıklarınızı dert etmeyin.
Madem öncesinde yokmuş şimdi almışsınız.
Eşiniz de kuaför parasını versin yada alacağınız bazı şeyleri onun kartıyla alın size nakit kalsın ne diyelim.

(dediğim gibi herşeyimiz olarak evlenmedik, evlilik öncesi asgari düzeyde aldık sadece aldıklarımızı.)

La havle
Sorun o değildi ki sorun geçen yıl ihtiyaç olan şeyi almadım o zaman ikisi 3000 iken almadım şimdi alınca zamlı oluyor o yüzden iyice batıyorum diyorum

Ayrıca ben düzgün cevap verdikçe siz üslupsuz konuşuyorsunuz düzeyleri yarıştırıyoruz da haberim mi yok ?
La havleyi benim çekmem lazım aslında ama hala uğraşıyorum anlatmak için nedense.

Diyorum ki daha ucuzları varken (bugünden bahsediyorum geçen yıldan değil) daha pahalı olan seçeneğe yönelmek sizin tercihiniz. Hem pahalı ürün tercih edip hem param kalmıyor demenizi anlamıyorum diyorum. Yatak işini maksimum 4 bine halledebilir 2500 lira cebinizde kalabilirdi. Ama siz bunu tercih etmemişsiniz.

Yataklar kaç paraydı ki 3000 lira zararla aldınız?

Daha dün çift kişilik baza başlık yatak seti baktım 2500 liraydı. Aldıklarınızın çok lüksüne mi kaçıyorsunuz acaba?
Kudra bu 2500 lük yatak baza baslik yerel magazada miydi?

Sevgili meslektaşım ben de sizin gibi öğretmenim ve muhtemelen ek derslerimiz de benzer aldığımız maaş da benzer çünkü.Açıkçası bütçe yönetiminde ben de çok iyi değilim sanırım ama yine de yaptıklarımı anlatayım.İki tane kredi kartım var aylık taksitleri 2500 ya da bir tık üstü geliyor.Bunlardan evle ilgili bütün eşyayı çocuklarımın kıyafet oyuncak mobilya vesairesini ve kendi kıyafet bakım kozmetik ihtiyaçlarımı yapıyorum.Benim mobilyam vs evlendiğim zaman gayet iyiydi ama 8 senede eskiyen de oldu,koronadan sonra benim değiştirmek istediklerim de oldu o vesileyle çoğu eşyamı değiştirdim şu anda içime sinen eşyalarım var.Bunu da lüks olarak görmüyorum,okurken ya da sınava hazırlanırken maddi anlamda gördüğümden eksik kalmamak için motive ediyordum kendimi,Rabbim herkese emeğinin karşılığını versin inşallah🙏
Kartlarımı ödedikten sonra 250 tl taksitli kredim var sağlığım için mecburen çekmiştim onu ödüyorum,ayrıca bu aya kadar elektrik ve doğalgaz faturaları da bendeydi.Eşimin maaşı benden 2 bin lira falan daha yüksek ama nasıl oluyorsa ona sadece market benzin ve kendi ihtiyaçları kalmasına rağmen asla parasından artıramıyor,ben hala ekdersim yatınca ay ortasında ona yolluyorum eksiden çıksın diye.
Şu ana kadar 1 ev ve arabamız oldu,baktım ki eşim asla birikim yapamıyor 1 ay önce 25 bin kredi çekip fiziki gram altın aldım 35 gram.Aylık 1050 gibi bi para ödüyorum.Ben kendimi iyi tanıdığım için maaşı alır almaz kenara atamayacağımı biliyordum o yüzden böyle bir şey yaptım.Bütçe ayarlama ve birikim işi zor ama bir yerden de başlamak lazım.
Bir de çok uzun tuttum ama gerçekten geçtiğimiz sene kazalar ya da virüsten o kadar çok tanıdığım insan vefat etti ki,hayatımı artık kasmadan yaşamak istiyorum.Bir tane hayat verilmiş imkanlar dahilinde en güzelini yaşamak lazım✨
Merhaba
Ben de eşim de o düşüncedeyiz hem zamanında yapmadık hem de ölümlü dünya diye şimdi istediğimizi alalım yapalım diyoruz.
Eşimin asgari ücret de alması bizi zorluyor arabamız da yok.

La havleyi benim çekmem lazım aslında ama hala uğraşıyorum anlatmak için nedense.

Diyorum ki daha ucuzları varken (bugünden bahsediyorum geçen yıldan değil) daha pahalı olan seçeneğe yönelmek sizin tercihiniz. Hem pahalı ürün tercih edip hem param kalmıyor demenizi anlamıyorum diyorum. Yatak işini maksimum 4 bine halledebilir 2500 lira cebinizde kalabilirdi. Ama siz bunu tercih etmemişsiniz.
Allah aşkına bana atar mısınız daha ucuzunu ? Başlıklı bazalı yataklı kız çocuğu karyolası.
3250 pahalıymış.
Marka bile değil yani marka olanlardan başlayın.
Git..gi.. denen sitede en dandik tipler bile 3.500 üzeri idi.

Allah aşkına bana atar mısınız daha ucuzunu ? Başlıklı bazalı yataklı kız çocuğu karyolası.
3250 pahalıymış.
Marka bile değil yani marka olanlardan başlayın.
Git..gi.. denen sitede en dandik tipler bile 3.500 üzeri idi.
4F5ACBD5-6701-40A5-9C81-643D977747A7.webp
C1CA433A-D48E-40B2-AD0B-E5308583EF39.webp

İkincisi kızlar için bakın pembik pembik.

Siz bir kuaför parası istemeye çekinirken, bi haftasonu haldır huldur ev işi yaptığınız zaman o eşiniz de çekiniyor mu, kadın da ben gibi çalışıyor bir de üstüne evde de çalışıyor diye, iki işin ucundan tutayım bari diyor mu?

Benim süzgeç plastik valla.
Tercih meselesi tabi ama her plastik yemek temasina uygun degil, makineye girmeye uygun degil. Iyi bir çelik alip makineye, kaynar yemege temas ettirebilmeyi tercih ederim ben. Iyi bir celik dedigim de paslanmaz duz celik iste.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X