- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.994
- 548
- Konu Sahibi Hayalmeyaldusler
- #1.061
Bence önce idamla başlasınlar.
Ondan sonra neyi düzeltirlerse düzeltsinler.
Zaten benim talebim kadın ve çocuğa tecavüz edene ve öldürene idam cezası gelmesi. 2-3 yıl kesinleşme zamanı olsun. 2-3 sene dolduktan sonra asılsın.
Yoksa daha çok çocuk ve kadın yitiririz.
Isterse 10 yil kesinleşme zamani olsun. Iftira ile sahte delil ile yine suçsuzlari içeriye tikarlar. Bakin şimdi bile böyle oluyor, kalmiş idam gelirse hali hali olur. Irandada "gay" diye iftira atip muhalefeti hep idam ediyorlardi.
Bu olay sadece tecavüz, katil olayi değildir. Çok çetrefilli ve çok yönlü bakilmasi gereken bir olaydir. Kisa vadede insanlarin intikam hisine iyi gelebelir fakat uzun vadede cözüm degil.
Cözüm olsa, amerikada, idam uygulanan yerlerdede olurdu. Ama tam aksine daha cok mahkum var. Ve halen 20 yildir idami bekleyen fakat son anda masum diye hapisten çikartilan çok var (bknz innocence project)
Daha öncede yazdim eğitim eğitim eğitim en önemlisi. Hapislerde terapistler, rehabilitasyon, iyi hal indirimin kalkmasi. Boşanmanin kolaylaşmasi. Kadinlarin daha kolay tecavüz olayinda polise bildirebilmesi, poliste buna yönelik özel eğitim ve özel tim oluşmasi,...
Yani o kadar cok öneriler ve yapilacaklar var ki. Ilk önce adaletin şimdiki hali bile işlemeli. Ve bu en yüksek seviyede refah olan ülkelerde bile %100 garanti değilken hali ile idam orda yokken, neden Türkiyede olsun? Idam çok tehlikeli birşey.